Dodaj do ulubionych

DVB-C - Telkab, problem.

01.04.11, 14:16
Mój telewizor z wbudowanym DVB-C przetsałl wczoraj widziec kanały cyfrowe Telkab. "Ta sieć nie ma usług cyfrowych" - pisze po przeszukaniu. Ktoś też ma ten problem?
Obserwuj wątek
    • anubis76x Re: DVB-C - Telkab, problem. 01.04.11, 14:42
      Ja w mojej nowej Plazmie Panasa musiałem przestawić region na Szwecję dopiero w tedy miałem DVB-C może pokombinuj z ustawieniami, parametry są na stronie telkabu mi dopiero za którymś razem TV znalazł ich cyfrowe zakodowane i nie zakodowane testowe programy.
      Ja z Telkabu rezygnuję, zostawię tylko Internet.
      • ryszard811 Re: DVB-C - Telkab, problem. 01.04.11, 14:59
        Próbowałem już Szwecji :). Sęk w tym, że były ale zniknęły. Nawet telewizor restartowałem i nic. Również rezygnuję z Telkabu - co bierzesz? Za zafiltowanie sygnału, będziesz musiał zapłącić 100 zł.
        • anubis76x Re: DVB-C - Telkab, problem. 01.04.11, 16:27
          Z kablówki w Telkabie byłem bardzo zadowolony ale wymieniłem telewizor i zachciało mi się więcej kanałów w HD. Mam teraz Nkę za 54 zł miesięcznie, 17 kanałów HD +Polsad HD po DVB-T (na razie walczę z anteną naziemną) - polecam !
          Podobno można rozwiązać umowę na wszystko u jeszcze raz podpisać na Internet i jakiś tam filtr zamontują, dogadam się..
      • mwirek Re: DVB-C - Telkab, problem. 04.04.11, 21:11
        Obszerne wyjaśnienie z serwisu Panasonic dotyczące telewizorów sprzedawanych w roku 2009 i 2010 można przeczytać tutaj: www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=9360798#9360798
        Jasno z tego wynika, że na polskim rynku Panasonic sprzedawał, nawiasem mówiąc znakomite telwizory (właśnie taki mam), z dekoderem (zabudowanym w TV) telewizji satelitarnej, bądź DVB-C nie działającymi na polskich ustawieniach. Ja zrobiłem ustawienia niemieckie. Ostatnio założyłem antenę on air. Telewizor nie łapał obrazu. Serwis doradził aby zrobić ustawienia DVB-T w zakresie programów HD. Po wykonaniu tego zadziałało. Youtube i Picasa chodzą prawidłowo. Natomiast zamiast Iply mamjakiś odpowiednik niemiecki. Muszę przeprowadzić procedurę opisaną w Elektrodzie.
    • michal_poland8 Re: DVB-C - Telkab, problem. 13.04.11, 16:42
      witam. mam tak samo. wyszukuje i nic nie znajduje... co sie dzieje? pomocy
      • michal_poland8 Re: DVB-C - Telkab, problem. 13.04.11, 16:48
        miałem kanały zapisane... wszystko działało... pozmieniali canal plusy i chciałem wgrać od nowa i nic nie znajduje... w czym tkwi problem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka