czapla123 06.06.06, 23:20 Witam, proponuje aby w tym watku umieszczac informacje biezace dotyczace stanu budowy. Postaram sie przygotowac stronke na ktorej bede umieszczal zdjecia z budowy :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gopazi Re: BUDOWA - Informacje biezace 07.06.06, 09:22 Byloby super! Ja nie mogę być na budowie tak często jak bym chciała, więc każde zdjęcie i informacja są dla mnie na wagę złota :-) Pozdrawiam DIIIp. Odpowiedz Link
olllag Re: BUDOWA - Informacje biezace 07.06.06, 15:58 Cześć. Chyba istnieje już wątek: budowa i tam sa informacje:-) co do zdjęć to mogę wysłać zainteresowanym zdjęcia budynku d. mam sporo i sa świeże bo jeżdżę często :-) Odpowiedz Link
gopazi Re: BUDOWA - Informacje biezace 07.06.06, 16:13 To ja bardzo poprosze: gozisier@poczta.onet.pl Z góry dziekuję DIIIp. Odpowiedz Link
kinia2211 Re: BUDOWA - Informacje biezace 08.06.06, 10:06 Ja też poproszę na kinia_g@wp.pl Odpowiedz Link
czapla123 BUDOWA - zdjecia 10.06.2006 11.06.06, 23:50 Witam Wszystkich ... Wiem ze juz istnieje podobny watek, ale tam zaczelismy juz pisac na rozne tematy, nawet te nie zwiazane bezposrednio z budowa. Proponuje dla biezacych informacji pozostac przy tym watku : Przesylam link to zdjec z tej soboty (10-06-2006) , za pare dni kolejne. Oczywiscie gdyby ktos mial jakies zdjecia to prosze przeslac (czapla@megapolis.pl), wrzuce je na stronke. Poki co przepraszam za brak porzadnej strony, pracuje nad jakas stronka dla naszego osiedla (oczywiscie nieoficjalna) ;-) Domenka juz zamowiona, teraz tylko trzeba znalesc czas dla stronki ;) Zdjecie : www.morskieoko.waw.pl/MO060610.jpg Pozdrawiam, Czapla (Michal) Odpowiedz Link
mac.st Re: BUDOWA - Informacje biezace 14.06.06, 17:43 Doskonale, znakomicie! :-) Chętnie przyłącze się ze zdjęciami - mam całą historię budowy, co prawda w jakości "dobrej telefonicznej" ale zawsze. Pozdrawiam, mac.st Odpowiedz Link
czapla123 Re: BUDOWA - Informacje biezace 16.06.06, 01:24 Nowa aktualizacja strony ! www.morskieoko.waw.pl Poki co dodalem tylko prosta galerie. Caly czas pracuje nad strona ;-) Pozdrawiam Michal Odpowiedz Link
czapla123 Re: BUDOWA - Informacje biezace 16.06.06, 01:25 Super, Jak mozesz przeslij na maila, dolacze do obecnej stronki ;-) Dzieki !! mac.st napisał: > Doskonale, znakomicie! :-) > > Chętnie przyłącze się ze zdjęciami - mam całą historię budowy, co prawda w > jakości "dobrej telefonicznej" ale zawsze. > > Pozdrawiam, > > mac.st Odpowiedz Link
kinia2211 Re: BUDOWA - Informacje biezace 19.06.06, 10:24 Witam, Byłam na budowie w ten weekend. Stoją już ściany 2 piętra w budynku D :))) Zaczynają robić strop. pozdr Odpowiedz Link
gopazi Re: BUDOWA - Informacje biezace 19.06.06, 10:41 Hurraaa! Czyli bedę miała podłogę :-) Nie wiedziałam, że można się tak cieszyć z podłogi :-) Pozdrawiam DIIIp Odpowiedz Link
czapla123 Re: BUDOWA - Informacje biezace 19.06.06, 22:27 No.. tez sie ciesze.. ze juz powoli koncza budynek C ;-) Zapraszam wszystkich na stronke : www.morskieoko.waw.pl :) Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 25.06.06, 14:43 czy ktos juz moze byl w swoim mieszkaniu? posprawdzac, czy wszystko jest ok? Odpowiedz Link
czapla123 Re: BUDOWA - Informacje biezace 25.06.06, 22:20 Jeszcze nie.. ciekawe czy juz wpuszczaja / kiedy beda wpuszczac ? Ktos juz cos wie ? Pozdrawiam, Michal (C, IIp) Odpowiedz Link
erpek Re: BUDOWA - Informacje biezace 27.06.06, 21:48 Witajcie, Podpisalem umowe rezerwacyjna na inwestycje Mak Dom na Fort Chrzanow i pare dni temu dostalem umowe przedwstepna. Uwazam ze jest bardzo niekorzystna. Czy takze mieliscie zapisy mowiace o obowiazku wplacania rat niezaleznie od postepow na budowie? Tzn termin oddania inwestycji moze wydluzyc sie z powodu czynnikow zewnetrznych. Sa daty wplat, ale nie sa one uzaleznione od postepu prac. Moze ktos ew. moglby wzor umowy wyslac na maila? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
mac.st Re: BUDOWA - Informacje biezace 08.07.06, 23:07 Uuu, cóż to, wątek budowy nam zamarł? A w terenie jakieś postępy są - oto obserwacje z dzisiejszego popołudnia: - ostro wzięli się za bud. D - dociągnęli prawie całe trzecie piętro i już gdzieniegdzie wylewają stropy - bud. C ma w zasadzie ukończone ściany i zamknięty od góry, w środku widać już ścianki działowe, czy już wszystkie - trudno stwierdzić - na podwórku stoją zbiorniki (nie wiem jak to się fachowo nazywa) wyglądające na sprzęt do tynkowania Tak więc teraz w bud. C należałoby chyba spodziewać się zakładania instalacji? W poniedziałek spróbuję umówić się na oględziny, ciekawe czy się uda... Pozdrawiam! mac.st Odpowiedz Link
czapla123 Re: BUDOWA - Informacje biezace 09.07.06, 16:33 Witam Witam , Bylem dzisiaj na budowie. Potwierdzam informacje od Macka.. Daj nam znac czy udalo sie umowic na ogledziny :-) P.S. .. czy u Ciebie postawili juz scianki dzialowe ? Pozdrawiam, Michal Odpowiedz Link
mac.st Re: BUDOWA - Informacje biezace 10.07.06, 23:54 O wizyty na budowie kazano się pytać w przyszłym tygodniu. No, to spróbuje się w przyszłym tygodniu, jeśli tak. Co do ścian działowych to czy są wszystkie - nie wiem, natomiast widać je już od parteru do 3. piętra. Pozdr. mac.st Odpowiedz Link
mac.st Re: BUDOWA - Informacje biezace 17.07.06, 19:22 Witam, najważniejsza informacja - byłem dziś w swoim przyszłym mieszkaniu :-) Hm, na pierwszy rzut oka lokal wydaje się "mniejszy niż powinien być", może dlatego że ciągle przewijało się tam mnóstwo pracowników... Chociaż w sumie to czego chcieć od niecałych 50mkw? Faktem jest, że w środku uwija się cała armia budowlańców, nawet nieźle to wszystko teraz idzie. A stan prac jest taki oto (bud. C): Przywieźli już pierwsze okna i niektóre nawet są zamontowane, do przodu idzie również ocieplanie północnej ściany budynku. W środku elektryka jest już na 2. piętrze, oczywiście nie wiem czy cała, widziałem też część rur kanalizacyjnych założonych i zrobione miejsce pod resztę, oraz chyba instalację c.o. na 1. piętrze. Już wcześniej pobrałem sobie z biura plany instalacji, ogólnie są zrobione z sensem i jeśli tak ostatecznie zostaną wykonane jak jest na planie to dla mnie ok. Za to widok z okna (znaczy się z dziury która kiedyś będzie oknem :-) jest średni, przynajmniej w kierunku NW... Kawałek pola i te różne szklarnie, działki i budki czy co to tam na dole jest, niestety ogólny nieporządek w przestrzeni. Na koniec polecam www.linia.com.pl/public/article.php?1-8451-0 Pozdrawiam, mac.st Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 21.07.06, 09:43 witam serdecznie:) ja rowniez wczoraj bylam juz w swoim mieszkanku w bud. D:))) faktem jest że rzeczywiscie wydaje sie jakies mniejsze.. moje jest drugie piętro w srodkowej klatce i ścian dzialowych jeszcze nie mam. natomiast cos sie ze sciankami dzieje juz na parterze;-) widze jakies miejsce na szafe wnękową i chyba zmniejszoną troche łazienkę.. a tak to jest spoko:))) Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 21.07.06, 12:53 mówie wam, obok mnie jest spore mieszkanko przeszlam do niego przez moją łazienke:)))) bo jest wykuta dziura.. to mieszkanko to ostatnia klatka mieszkanko scianą sąsiadujące z II kl.:)))) i wogole łaziłam juz po naszych schodach:D a w C faktycznie sa juz wstawiane okna.. dzieje sie dzieje...;-)))) Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 21.07.06, 12:57 kurcze tylko mowie wam jakies male te mieszkanko moje sie wydaje:-/ mam nadzieje, że nam cm nie pozabierali.. acha i chce wam powiedzieć że ściany są takie rowniusieńke że hej:)))) serio dobrze zrobiona robota:)) Odpowiedz Link
czapla123 Re: BUDOWA - Informacje biezace 21.07.06, 23:44 Witam, A jak z wejsciem na budowe, w jaki sposob najlepiej takie wejscie zorgranizowac ? Czy wystarczy ze podjade np. jutro okolo poludnia ? Dziekuje. Pozdrawiam,. Michal (C , IIp.) Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 23.07.06, 10:52 oficjalnie jeszcze nie mozna wchodzic. nie ma jeszcze dachu i nie chca wpuszczac. tak mowia.. Odpowiedz Link
opoint Re: BUDOWA - Informacje biezace 23.07.06, 18:18 Niutka Kasia ze swojego mieszkanka kierowałaś się na trzecią klatkę czy na pierwszą? Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.07.06, 08:23 ja bylam we wszystkich mieszkankach:)) przechodziłam przez łazienki do poszczegolnych mieszkan.. jesli chodzi o pytanie opoint to ja mieszkan w II klatce. wchodzac z klatki po lewej stornie.. mieszkanie o ktorym mowilam to za moją łazienką czyli chyba klatka I a nie III;-) mieszkanko w prostokącik.. ps. na parterze duzo sie juz dzieje ze ściankami.. Odpowiedz Link
psiula Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.07.06, 09:16 to jak prostokąt to napewno moje, a czy oglądać można tylko w sobotę czy też wpuszczaja w tygodniu i czy ktoś już rozmawiał z podwykonawcą w sprawie dodatkowych punktów elektrycznych itp., bo ciekawa jestem czy są drodzy w ew.dodatkowych(lewych)gniazdkach? Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.07.06, 12:23 wiesz ja tylko pozmienialam połozenie poszczegolnych gniazdek ale to ma byc za darmo.. jesli chodzi o dodatkowe gniazdka to najlepiej sie bylo bezposrednio dogadac z kierownikiem;))) ja mialam sie w tej sprawie z nim umowić ale jakos zrezygnowalam.. ps. a ty na ktorym pietrze bedziesz mieszkać w kl I ??? moze na 2 to bede z tobą po sąsiedzku:))) Odpowiedz Link
psiula Re: BUDOWA - Informacje biezace 25.07.06, 11:43 ja będę na parterze ale to i tak dobrze bo można się spotykać na grillu w ogródku:) rozmawialiśmy z podwykonawcą i można wszystko załatwić co się tylko chce oczywiście za pewną opłatą ,właśnie czekam na wycene ,to będę wiedziała ile co kosztuje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 25.07.06, 12:27 oczywiście że grilliki bedzie sie robilo:))) zbierzemy sie wszyscy sasiedzi:))) ohh bedzie super .. juz nie moge sie doczekac:D ps. jak bedziesz wiedziala co i jak z tą wyceną to daj znaczek;-) buzka Odpowiedz Link
psiula Re: BUDOWA - Informacje biezace 25.07.06, 23:40 ja też nie mogę się już doczekać:) A czy ktoś ma może dziecko w wieku szkolnym,bo nie wiem czy warto przenosić dzieci do nowej szkoły od półrocza czy lepiej poczekać do wakacji. pozdr Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.07.06, 12:27 a zapomnialam powiedziec o tym wejsciu na budowe.. otóz ja bylam w czwartek ok godziny 17.30 .. wchodząc na budowe zaczepil mnie kierownik budowy.. i sie pyta co ja tu robie.. wiec ja że "bardzo bym chciala obejrzec swoje ukochane mieszkanko";-))) hihi no i mowi że nie bardzo bo nie ma dachu i wogole.. a ja że tak dlugo jechalam z warszawy.. i że bardzo prosze.. no i mnie wpuscił:)))) Odpowiedz Link
czapla123 Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.07.06, 22:34 Dzieki za info. Ja poki co jestem na budowie prawie codziennie po pracy (mieszkam obok Otwocka). Widze ze oddanie zbliza sie juz duzymi krokami !! Ktos z Was ma mieszkanko w "zachodniej" klatce , ta od strony szklarnii ;) ?? Pozdrawiam, Michal (C, IIp, 26) Odpowiedz Link
opoint Re: BUDOWA - Informacje biezace 26.07.06, 06:23 No to na 95 % byłaś w moim mieszkanku. Tam są trzy pokoje. A jak z balkonami są już? Odpowiedz Link
opoint Re: BUDOWA - Informacje biezace 26.07.06, 06:29 Jeśli chodzi o dziecko w wieku szkolnym. Moja idzie od września do I klasy. Będzie chodziła do Wawy. Na Gocławiu. I na razie tak zostanie. Odpowiedz Link
opoint Re: BUDOWA - Informacje biezace 26.07.06, 06:31 Jeszcze jedno. Jesteśmy sąsiadkami, bo ja mieszkam w I klatce na drugim piętrze:-) Odpowiedz Link
psiula Re: BUDOWA - Informacje biezace 26.07.06, 09:11 Ja w i klatce na parterze i bardzo się cieszę,bo wychodzi na to ,ze b,edziemy mieli fajnych sąsiadów:)co do balkonów,to byliśmy wczoraj(wtorek) to jeszcze ich nie widać,chyba będą robić na końcu. pozdr Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 26.07.06, 10:37 a kto wogole jest z II p. z D?? bo wiem że napewno opoint, ktora mieszka w Ikl. w tym duzym prostokącie.., napewno olllag ktora mieszka w kl.III w tym "krzywym" mieszkanku;-) no i ja:D psiula mieszka w prostokącie na parterze:) wiem że kinia mieszka na II p. ale nie wiem gdzie dokladnie:( Odpowiedz Link
kinia2211 Re: BUDOWA - Informacje biezace 26.07.06, 12:14 Witajcie:))) Moje mieszkanko jest w bud.D, pierwsza klatka od lewej strony (stojąc przodem do klatek), na II piętrze, narożne. Z tego co kojarzę z Waszych opisów to chyba opoint będzie miał mieszkanko naprzeciwko mnie:D (jeśli to jest ten lokal prostokątny z wielkim balkonem ~62m2). pozdr Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 26.07.06, 14:40 aha:)) czyli wszystko jasne.. kinia mieszka w mieszkanku naroznym w kwadrat.. po lewej stronie jak sie wchodzi do klatki:)))) czyli mieszkasz z opoint na jednym pietrze w tej samej klatce:)) super.. nie znacie tylko jednej jeszcze lokatora.. Odpowiedz Link
psiula Re: BUDOWA - Informacje biezace 26.07.06, 23:18 No to drugie piętro macie dziewczyny fajne a co z parterem lub pierwszym, czy ktoś się odezwie ,kto będzie jeszcze mieszkał w pierwszej klatce Odpowiedz Link
opoint Re: BUDOWA - Informacje biezace 28.07.06, 05:21 Dokładnie tak. Zatem jesteśmy sąsiadkami. We wrześniu muszę się z Wami spotkać!!! Ja od dzisiaj urlopuję, wstałam wcześnie, ale jeszcze zanim pakowanie na wyjazd to oczywiście odwiedziny forum. Pozdrowienia dla wszystkich. Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 26.07.06, 09:16 bardzo mi milo opoint, że mam juz jedną bliską sąsiadke za scianą:)))) nie bede halasowac - obiecuje;-) hehehe Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 26.07.06, 09:23 bardzo bym chciala poznać jeszcze mojego bezpośredniego sąsiada z naprzeciwka z klatki II z p. 2 :))) bo moje klatka jest dwulokalowa.. a kto wogole bedzie mieszkal na II kl. nie zależnie od pietra????? Odpowiedz Link
czapla123 Re: BUDOWA - Informacje biezace 27.07.06, 00:00 Witam ;) Mowimy o bloku C czy D ;) ?? Jesli C to ja bede na drugim pietrze, nad szklarniami, srodkowa klatka ;) Pozdrawiam, Michal Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 27.07.06, 08:47 mowimy o blok D.. ale milo poznac sąsiada z przeciwnego okna:))) Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 26.07.06, 09:14 nie.. balkonów jeszcze nia ma.. Odpowiedz Link
psiula Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.07.06, 00:10 Czy ktoś może był w moim mieszkanku w bud.D na parterze ,sąsiaduje z łazienką II klatki, bo ja nie mam czasu jechać i zobaczyć to może mi coś powie jak tam jest? Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.07.06, 09:08 troche przerazily mnie ogromne kominy w kuchni... 25 cm ze strony lazienki tez..wiec z jednej drugiej storny zabierają po 25 cm niz faktycznie podają w rzucie:(( z urządzeniem kuchni bedzie gorzej dla mnie.. Odpowiedz Link
czapla123 Internet - Morskie Oko :-) 24.07.06, 22:54 Witam wszystkich. Kilka miesiecy temu dowiedzialem sie, ze u nas na osiedlu beda dostepne linie telefoniczne TPSA. Miala byc tez / lub Netia ale podobno nie bedzie. Rozumiem ze w takim razie pozostaje nam Neostrada lub zalozenie sieci osiedlowej :) Czy ktos wie cos wiecej na temat Multimediow na naszym osiedlu ?? Pozdrawiam, Michal (II p, C-26) Odpowiedz Link
katjank Re: Internet - Morskie Oko :-) 25.07.06, 10:06 Z tego co nam wiadomo na osiedlu były dwie opcje telefoniczno-internetowe. TPSA i Netia. Jak było ostatecznie z wyborem wśród mieszkańców pierwszych bloków tego nie wiem, ale wydaje mi się, że jest studzienka kablowa Netii... Może coś źle kojarzę. Co do ewentualnej telewizji to bylibyśmy bardzo za zbiorczą anteną. Koszmarnie wyglądają bloki w których co balkon to talerz. Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: Internet - Morskie Oko :-) 25.07.06, 12:29 masz racje, zbiorcza antena to idealne rozwiązanie.. jesli chodzi o internet to z tego co sie orientuje to jest jakis problem w blokach A i B:(( niby mieli miec..ale wyszla jakas lipa:( Odpowiedz Link
czapla123 Re: Internet - Morskie Oko :-) 26.07.06, 23:54 Witam, Co do anteny zbiorczej to jestem w 100 % za . Moze napiszemy podanie / petycje i wyslemy do biura TBM ? A czy z internetem to oznacza ze nie ma dostepu do linii telefonicznej (np. zeby zalozyc Neostrade) czy tez nie ma sieci w bloku ? Dzieki ! Pozdrawiam, Michal Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: Internet - Morskie Oko :-) 27.07.06, 10:26 wypytałam własnie kolege z pracy ktory mieszka w bloku B. powiedział, że jest Neostrada. wiec spoko.. ale od wrzesnia podobno ma byc netia.. jesli chodzi o antene zbiorczą to mowi, że oni tez mają i nawet niezle odbiera:))) kablowka tez jest UPT jak ktos chce:) Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: Internet - Morskie Oko :-) 27.07.06, 10:29 kurcze nie wiem jak wy, ale ja to juz tak przezywam że niedlugo sie wprowadze, ze szok:))))) wiecie że to praktycznie juz zostalo tylko 4 misiace:))) w bloku D bo C to za niedlugo bedize mial:)) ty czapla juz meble mozesz zamawiac:)))) hihihihi Odpowiedz Link
czapla123 Re: Internet - Morskie Oko :-) 27.07.06, 23:38 :) .. juz zaczynam sie rozgladac po meblach.. Ekipe do kafelkow / terakowy juz zaklepalem :) Juz coooraz blizej.. az trudno uwierzyc Odpowiedz Link
michallg Re: Internet - Morskie Oko :-) 27.07.06, 14:18 niutka_kasia napisała: > kablowka tez jest UPT jak ktos chce:) chodzi ci o UPC ??? jezeli tak to super! Odpowiedz Link
michallg Re: Internet - Morskie Oko :-) 27.07.06, 15:22 hmm jestes pewna? kablowka UPC? (to jest ta firma, ktora zaklada chello) Sprawdzalem na ich stronie dostepnosc uslug i w Otwocku podlaczaja tylko w paru miejscach. Odpowiedz Link
michallg Re: Internet - Morskie Oko :-) 27.07.06, 16:46 Dzwonilem do UPC i oni twierdza, ze na Hallera nie podlaczaja, nie maja tej ulicy nawet w swoim spisie... tak samo Ługi anie Okrzei. Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: Internet - Morskie Oko :-) 28.07.06, 08:37 kurde no tak mi wczoraj powiedzial:((( musze go dzis jeszcze sie wypytac... mowil że jest kablowka UPC ale podlaczenia do netu nie ma Odpowiedz Link
michallg Re: Internet - Morskie Oko :-) 27.07.06, 14:16 ale TBM nie ma z tym chyba nic wspolnego. My (wspolnota) dogadujemy sie z Cyfra+ zeby zalozyli jedna antene na dachu i doprowadzili kable do chetnych mieszkan. Bo chyba mowimy o cyfrze, tam jest taka mozliwosc. Chociaz ta firma ma niezbyt dobra renome.. Odpowiedz Link
czapla123 Re: Internet - Morskie Oko :-) 27.07.06, 23:43 Tez pytalem.. UPC chyba nie ma u nas na MO :( W razie czeko myle ze warto sie zgadac co do wspolnej anteny zbiorczej, to duze lepsza opcja niz pelno grzybkow na balkonach ;-) Co do Neostrady.. to dobrze ze jest .. i mam nadzieje ze u nas w bloku tez bedzie. Oczywiscie moze byc tez Netia, najwazniejsze zeby bylo stale lacze ;).. Biorac pod uwage moje uzaleznienie.. to bez Netu nie pozyje dlugo ;) pozdr. Michal (C,IIp) Odpowiedz Link
opoint Re: Internet - Morskie Oko :-) 28.07.06, 05:26 Witaj w klubie uzależnień... papierosy, internet...ehhh Palę na balkonie, mam nadzieję, że nikomu nie będzie to przeszkadzać:)) Odpowiedz Link
czapla123 Re: Internet - Morskie Oko :-) 28.07.06, 08:20 Witam, Oby byl ten Internet.... to podstawa.. A z paleniem nie mam zadnego problemu ! :) Pozdr, Michal Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: Internet - Morskie Oko :-) 28.07.06, 08:41 tak z paleniem to tylko na tym balkonie:)) ja toże bede trochi popalac;-))) choc nałogiem nie jestem... szkoda że nasze balkony opoint nie bedą połączone;-)))) ehhhh ps. kto z was bedzie mial takie małe dodatkowe balkoniki???? bo ja mam ale juz na I p. lub na parterze nie ma w moim pionie:( Odpowiedz Link
mczapla123 Re: Internet - Morskie Oko :-) 28.07.06, 23:33 Witam, Otrzymalem odpowiedz na maila od Pani Moniki z MO: (...) Otrzymałam informację, że podobnie jak w budynkach A i B operatorem będzie TP S.A. Internet we własnym zakresie, bądź w ramach wspólnoty mieszkaniowej wybrany dostawca ( według nieformalnych informacji zarząd istniejącej wspólnoty prowadzi rozmowy bodajże z UPC ) (...) wiec moze bedzie jednak UPC... P.S. musialem zmienic nicka, problem z haslem.. teraz bede pod mczapla123 Pozdrawiam, Michal (C,IIp) Odpowiedz Link
michallg Re: Internet - Morskie Oko :-) 04.08.06, 11:19 a wiadomo moze cos o tej kablowce? Odpowiedz Link
marysiowamama Re: Internet - Morskie Oko :-) 04.08.06, 17:42 Mieszkam tu już 1,5 roku i pierwsze słyszę o UPC. Ale fajnie by było. Odpowiedz Link
mczapla123 Re: Internet - Morskie Oko :-) 05.08.06, 00:43 Witam Witam :) A jak wyglada sytuacja z telefonem / Internetem ? I jak sie mieszka.. tylko szczerze prosze ;) Pozdrawiam goraca. Michal (C,IIp) Odpowiedz Link
marysiowamama Re: Internet - Morskie Oko :-) 05.08.06, 16:22 Witam przyszłego Sąsiada!!! Z internetem i tel. nie ma najmniejszego problemu. Do tego niedawno doszła Netia więc biją się o nas. Internet w Netii jest chyba nawet tańszy, ale my już w większiści mieliśmy podpisane umowy z TPSA. Ale wszystko jest ok. To co mówi Monika w biurze (a propos kablówki)należ dzielić przynajmniej przez dwa. Mówi to co jej każą. Nam np.mówiła że osiedle będzie strzeżone przez strażników w budkach:)A było tak że o ogrodzenie walczyli mieszkańcy dosyć długo. Do tego np.ławki i tuje przy ogrodzeniu kupione są za nasze pieniądzie (na tuje zbieraliśmy, a ławki z czynszu).Obiecano wiele więcej. Ale ja podchodzę do tego tak że gdybym chciała mieć mahoniowe tarasy i inne cuda,szarpała bym się na mieszkanie w Wilanowie, ale po co... Mieszka mi się rewelacyjnie. Cisza, spokój. To dużo bo kilka lat wytrzymaliśmy w W-wie. Ale opinii znajdziesz tyle ilu mieszkańców. Np.była walka o ogrodzenie, ale kiedy już je postawiono pojawił się problem że ocień zieleni nie ten:) Bareja miał by tu idealne natchnienie do cd Alternatywy 4. Myśleliśmy na początku że będzie tak fajnie w kontaktach międzyludzkich. Bo nowe, bo razem...A zaczęło się od walki kilku pieniaczy z całą tą resztą. Ale jest to nieuniknione i im większe zbiorowisko ludzi tym więcej problemów. Ważne aby się od tego izolować i cieszyć z tego co mamy. A od załatwiania spraw mamy wspólnotę i kilku młodych facetów, którym się chce i chwała im za to bo inaczaj wszyscy by się pozabijali. Najważniejsze że my przetarliśmy Wam szlaki. To w naszym bloku np.przeciekały sufity w mieszkaniach. Ale dzięki temu Wam już nie będą. W każdym razie nigdy nie żałowaliśmy naszej decyzji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: Internet - Morskie Oko :-) 09.08.06, 08:19 słuchajcie czy ktos sie dowiadywal jakie tynki bedą kladzione?? czy beda to te "maszynowe" i tynki są gładziutkie czy zwykle z tymi piaskami?? pytam bo mysle czy trzeba bedzie kłasc gisp na wszystkie ściany..moze ktos wie? Odpowiedz Link
michallg Re: Internet - Morskie Oko :-) 09.08.06, 12:03 oczywiscie maszynowe, od poczatku bedzie gladko. Odpowiedz Link
marysiowamama Re: Internet - Morskie Oko :-) 09.08.06, 12:04 Zapomnij o gipsie. Ściany są gładziutkie jak po gładzi. Przynajmniej nie słyszałam żeby w naszy bloku ktoś kładł gładź. Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: Internet - Morskie Oko :-) 09.08.06, 15:17 :)) a no to bardzo dobrze:)) nie znam sie na tym i jak pomyslalam że sie jeszcze bedzie gips naciągalo to slablam:)) dobrze to tylko bialkowanie raz dwa i malowanie scianek:)) superek dzieki :** Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 11.08.06, 11:33 byliscie ostatnio na budowie???:)) ja bylam wczoraj wieczorkiem.. i wiecie że C juz ocieplają a w D juz są okna:))))) yupiiii Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 12.08.06, 17:30 cześć, ja byłam dzisiaj..własnie widziałam że w moim mieszkaniu też juz są wstawione okna ;-)bardzo szybko się z tym uporali... podobno nasze bloki skończą przed terminem /i to sporo -przynajmniej tym który ja mam w umowie ;-) / ponieważ sa plany rozpoczecia budowy nowgo bloku przed zimą i chyba chcieliby dośc sporo go postawic ;-) / W ciąu najblizszych - dni mają byc dokończone ścianki działowe w bud. D i tynkowanie w C...mają przejśc na nasz blok ;-) Odpowiedz Link
olllag Re: BUDOWA - Informacje biezace 13.08.06, 10:23 Witam :-) My też wczoraj byliśmy i w naszym mieszkanku też są już okna wstawione :-))) Jeżeli to prawda że nasz blok skończą przed terminem to super. My w umowie mamy połowę grudnia...Ale fajnie:-) Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 13.08.06, 19:55 a z C zdaza na koniec sierpnia? chyba nie.. Odpowiedz Link
mczapla123 Re: BUDOWA - Informacje biezace 14.08.06, 12:35 Mysle ze predzen koniec wrzesnia, tak mi mowili w TBM... Jak bedzie koniec wrzesnia to bedzie OK :) Pozdrawiam, Michal (C,IIp.) Odpowiedz Link
flatline Re: BUDOWA - Informacje biezace 16.08.06, 11:43 Hmm, ciekawa informacja :) A pytałeś sie w Otwocku czy w Piasecznie? Odpowiedz Link
mczapla123 Re: BUDOWA - Informacje biezace 17.08.06, 00:08 W Piasecznie.. zreszta tak jest w umowie. A czemu to taka ciekawa informacja.. czy cos ma sie opoznic w bloku "C" ?? Pozdrawiam, Michal Odpowiedz Link
flatline Re: BUDOWA - Informacje biezace 17.08.06, 12:40 U mnie w umowie jest termin na koniec października o ile mnie pamięć nie myli. Ja próbowałem się dowiadywać w tym temacie w Otwocku, ale nic nawet bliskiego konkretowi się nie dowiedziałem. A miesiąc w jedną lub w drugą stronę robi różnicę :) Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 14.08.06, 19:57 mimo że jestem optymistką, nie wydaje mi się żeby C skończyli na połowe sierpnia ;-) - bo to już chyba zaraz-). ja mam w umowie połowe grudnia więc łudzę się że może koniec pażdziernika? może to nie sierpień ale zawsze to lepiej niż grudzień ;-) Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 15.08.06, 15:36 a wiadomo moze jakie kolory beda mialy budynki? Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 15.08.06, 17:50 juz sie poddałam jesli chodzi o kolor...tego chyba nie dowiemy się do końca. Taka "niespodzianka" od developera ;-) Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 20.08.06, 15:25 kawaleczek budynku C ma juz kolor :) tak na moje oko łososiowy / brzoskwiniowy, ale stonowany. moze to byc niezbyt precyzyjne okreslenie :) niech lepiej wypowie sie jakas kobieta. Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 21.08.06, 07:47 ojej..łososiowy?! miałam nadzieje że nie zostaną przy tych dwóch kolorach porzednich bloków żeby za bardzo nie mieszkać...ciągle mam jednak nadzieję że bloku D nie pomalują na różowo ;-) Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 21.08.06, 14:28 ale to tylko kawaleczek. Sadze, ze to bedzie tylko taka wstawka, bo namalowany jest taki pasek i jest dokladnie wyrownany, wiec prawdopodobnie reszta bedzie inna. Mi osobiscie nawet podoba sie kolor pierwszego bloku. Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 21.08.06, 17:47 bardziej brzoskwiniowy, ale taki "przybrudzony" Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 21.08.06, 21:02 POMYŁKA..mam nadzieje ze ZOSTANĄ przy tamtych kolorach..pomyłka z wrażenia ;-) Odpowiedz Link
mac.st Re: BUDOWA - Informacje biezace 22.08.06, 22:40 No i ostatecznie całkiem fajny kolor "znalazł się na magazynie", chociaż moim zdaniem jest to bardziej kawa z mlekiem niż łososiowy - jasny i ciemny odcień różnią się praktycznie zawartością mleka :-) Za osiedlem zaczęły się jakieś prace, niwelacja terenu czy coś takiego. Czyżby to zaczątek Morskiego Oka II? A czy macie jakieś doświadczenia i obserwacje z wizyt w mieszkaniach? Pozdr. mac.st Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 23.08.06, 13:28 podobno są plany żeby zacząć budowe MO II i do zimy zrobic juz kawałek pierwszego bloku..tak duzo jak sie da. Mnie martwi tylko to że zaczną od bloku który ma stac dalej /za obecnymi barakami/ a potem z budową "wrocą" bliżej nas żeby postawić blok który ma być najbliżej nas. I będzie sie kurzyło jeszcze długo..długo ;-) Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 23.08.06, 13:37 A jeśli chodzi o budowę...my zaobserwowaliśmy 2 błędy: - okno w kuchni w całym pionie w bud D miały byc takie że otwiera się albo mała część 1/3 okna albo większa 2/3 okna a okna wstawione w kuchni są pół na pół...dwie połowy różne. - Wymiary w mieszkaniu sie nie zgadzały z wymiarami na planie. Potem u kierownika bud. ukazał sie bład odnosnie ściany nośnej /bud D/ która łączy kuchnie z pokojem...musiała byc dłuższa niż w projekcie bo to ściana nośna i coś z wyliczeniami było nie tak i może nie wytrzymałaby obciążenia /nie znam sie na tym ale nie byłyby zachowane jakies normy/ Podobno w projekcie roi sie od błędów /a przecież ten ostateczny który dostaja budowlańcy i który jest zatwierdzony powinno byc już wszystko ok!! / więc radze przyglądajcie się dobrze. pozdrawiam. ps. czy ktos wie jaki kolor będzie miał bud D ? Odpowiedz Link
mac.st Re: BUDOWA - Informacje biezace 23.08.06, 21:59 Ojej, to wszystko brzmi dość groźnie! Byliście tam z jakimś zaprzyjaźnionym specjalistą? A wejście załatwialiście przez TBM czy jakoś "bokiem"? Pozdrawiam! mac.st Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 23.08.06, 22:48 nie mamy niestety pod ręką "specjalisty" a jesli chodzi o wizyte to nie uruchamialismy drogi "oficjalnej" ;-) po prostu bylismy w godzinach pracy ekip po szczegółowy plan bo mielismy xero niby naszego mieszkania ale nie obejmował on wszystkich wymiarów bo xero "nie objęło" ;-) i przy okazji właśnie..a te różne info mamy od różnych osób z ekipy ;-) po prostu "zasięgnęlismy informacji " ;-) Odpowiedz Link
mac.st Re: BUDOWA - Informacje biezace 23.08.06, 23:36 Kasiu, błyskawiczna odpowiedź :-) To my chyba też spróbujemy w podobny sposób :-) Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 23.08.06, 23:52 dzieki ;-) na pewno sie uda... ;-) Odpowiedz Link
olllag Re: BUDOWA - Informacje biezace 27.08.06, 11:24 do kmwb3 :-) no to jakie okna powinny byc? piszesz że takie 1/3 i 2/3,a że są takie nierówne. No wiec są dobre:-) U nas żadnych błędów nie ma na szczęście. Zrobilismy porządne książeczki dla poszczególnych kierowników co do zmian jakie chcemy. Wszystko oznaczyliśmy wg legendy. Każdy dostał po swojej książeczce i byli zadowoleni ze nie daliśmy wszystkich poprawek na jednej pomazanej kartce. Więc od tego mogą się też błędy brać. Ale mijemy nadzieję, że będzie ich jak najmniej :-) Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 29.08.06, 09:34 no tak, ale to są błędy natury konstrukcyjnej a nie błedy co do scianek działowych czy innych rzeczy..po prostu architekt źle powyliczał pewne rzeczy i na podstawie takiego planu realizowali budowe. Dopiero w trakcie wychodziły błedy a architekt nanosił porawki...dlatego jest kilka planów. a co do okien w kuchni powinno być okno przedzielone tak żeby jedna część była wększa a druga mniejsza a są dwie równe połówki. Więc nie jest dobrze, aczkolwiek nie mam zamiaru sie o to wykłócac bo w mojej kuchni nie robi to wiekszej różnicy.pozdrawiam. Odpowiedz Link
olllag Re: BUDOWA - Informacje biezace 29.08.06, 11:33 to o tym nie słyszałam...że były aż takie błędy. u nas okna są dobre. w kuchni nierówne , w sypialni równe i w pokoju dużym. Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 29.08.06, 12:44 o jakie bledy chodzi? nie zgadzaja sie wymiary? tzn. inny metraz mieszkania? bo my szczerze mowiac nie dopatrzylismy sie bledow, moze nie zwracalismy uwagi na co trzeba? Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 29.08.06, 22:02 odnosnie metrazu jest chyba ok.po prostu poszlismy na budowe spojrzec na plan bo brakowalo nam pewnych wymiarow /xero nie objelo calego planu/ i przy okazji wyszla rozmowa na temat sciany nosnej o okazalo sie ze na planie na budowie /poprawionym/ jest ona dluzsza a na naszym /starszym/ krotsza.To byla roznica ok.1m chyba..i stąd te informacje.Wybaczcie jeśli sie pomyle ale chyba chodziło o to że musiala być odpowiednio dłuzsza żeby trzymać ciężar /w końcu to nośna/. Odpowiedz Link
andrzej_smyk Re: BUDOWA - Informacje biezace 19.10.06, 19:18 Witam przyszłych sąsiadów :), zacząłem czytać Wasze opinie i zaczynam się denerwować.Kupuję mieszkanie w MOII (bud A). Widzę ,że przez najbliższy rok (albo i więcej) czeka nas wiele problemów. pozdrawiam as Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 19.10.06, 20:34 co masz na mysli? opoznienie? Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.08.06, 11:39 ale nasza dzialka konczy sie chyba tam gdzie w tej chwili jest ogrodzenie za barakami, wiec MOII bedzie sie zaczynac dopiero tam. Nie jest tak?? Beda cos budowac w miejscu gdzie teraz stoja baraki?? Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.08.06, 11:40 o ktorej klatce mowisz? gdzie byly te bledy? jestem ciekaw, ktory to pion. a co do okien to chyba wszystko jedno:) Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.08.06, 12:17 pewnie ostatnia klatka pion D-22, D-26, D-30, D-34 chyba tylko tam sciana nosna laczy kuchnie z pokojem. Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.08.06, 13:43 masz rację z tym pionem ;-) . A co do budowy kolejnego bloku nie wiem jak oni sobie to wyobrażają. Bo jeśli chodzi o mnie to też myslałam że będzie plac zabaw i za barakami ogrodzenie.Ale to co napisałam wynikało z luźnej rozmowy robotników więc niczym to nie jest potwierdzone poza ich słowami. Zdziwiłam sie troche. Może od strony zachodzniej przy ogrodzeniu ma byc ten plac zabaw a blok jakoś cofnięty, nie wiem. tak naprawdę to trzeba po prostu zobaczyc plany osiedla, może wtedy cos sie wyjasni. Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 25.08.06, 09:11 A może ktoś z Was ma zdjęcia z ostatniego tygodnia i mógłby sie podzielic? ;-) Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 31.08.06, 11:57 słuchajcie wczoraj byłam na budowie i weszlam sobie do bloku C nie niektore lokale są juz pratycznie wykonczone .. są juz wstawiane nawet drzwi zewnetrzne.. i dowiedzialam sie ciekawej rzeczy.. otoz kto nie wie to nie wie bo ja tez nie wiedzialam ale zwroccie uwage na uklad rury doprawadzajacy gaz do kuchenki w kuchani. otoz wg. planow developera rura ma biec wzwyz nad kuchenką bezposrednio co bedzie bardzo kiepsko wygladac.. zatem ja odrazu zmienilam sobie pklany zeby rura ta biegla poziomo na ok 50 cm za szafkami kuchennymi az do rogu ściany i potem dopiero wzwyz.. mowie to szczegolnie do lokatorow bloku D gdzie jeszcze mozna zrobic jakie kolwiek poprawki.. pozdrawiam Odpowiedz Link
kmwb3 Re: BUDOWA - Informacje biezace 02.09.06, 11:18 co do rury dorpowadzającej gaz -info z dnia dzisiejszego: informuje wszystkich, że nawet jesli mozna było dokonywac zmian to juz niestety nie jest mozliwe. nie wiem czy ze wzgledu na to ze jest za późno /w bud D? tam nic nie ma jeszcze!!/ czy też ze wzgledu na to że bardzo duzo osob chciało tych zmian dokonac.pan powiedzial ze dopiero nak nazdór tech.odbierze blok to mozna bedzie sobie zmieniac. tylko według mnie jest drobny problem gdyż: jesli zmiany zostaną wprowadzone nielegalnie /co trwa 3godziny ;-)/to nie wiadomo jak bedzie z ubezpieczniem mieszkania i ewentualnym odszkodowaniem... a jesli chce sie dokonac zmian oficjalnie to ponoć uzyskanie zgody trwa ok.3 miesiecy!! +jakieś 1500zł opłaty... Odpowiedz Link
mczapla123 Re: BUDOWA - Informacje biezace 02.09.06, 12:38 Witam, Dzisiaj tez bylem na budowie. Rozmawialem z bardzo milym Panem Kierownikiem :) Na pytanie kiedy oddanie mieszkan w bloku C powiedzial : od 4-6 tygodni, czyli najpozniej w polowie pazdziernika. Co do gazu to rzeczywiscie nie wszedzie sie popisali :/.. ale coz.. dla mnie wazne zeby akurat z gazem dobrze robili !... ale to chyba najwazniejsze dla wszystkich. P.S. niektore mieszkania w bloku C maja juz zalozone drzwi wejsciowe.. nie wiem jak z ich jakoscia ? moze jest tutaj jakis ekspert od tych spraw ? ;) pozdrawiam, Michal (C,IIp.) Odpowiedz Link
mac.st Re: BUDOWA - Informacje biezace 04.09.06, 04:31 Witam, to widzę, że mamy kilka nowych konkretnych informacji. Jednak nie wiem, czy widzieliście co się dzieje na 3. i częściowo 2. piętrze w C... Po ostatnich deszczach sufity kompletnie mokre, ściany pozalewane i nawet widać uszkodzenia tynków, a w niektórych pomieszczeniach praktycznie stoi woda. Czyżby na bud. C dach był ciągle tylko wylewką betonową bez skrawka papy? Hmm, nie wydaje mi się to normalne na tym etapie budowy, ale może niech wypowie się ktoś bardziej obeznany w tych sprawach. Pozdrawiam, mac.st Odpowiedz Link
madzia9812 Re: BUDOWA - Informacje biezace 04.09.06, 10:43 WITAM, Ja byłam na swoim mieszkanu w C zalewdwie 2 tygodnie temu, i jeszcze daleko było do monotwania drzwi i wykończenia - to dobra wiadomość. Martwi mnie natomiast ta sprawa gazu i przeciekającego dachu. Czy komuś coś wiadomo na ten temat? Jak zalewa 3 i 2 to może pociec dalej - ostatnio nie mamy super słonecznej pogody! Dajcie znać jak tylko macie jakieś info. Dzięki i pozdrowionka dla wszystkich (( - ; Madzia Odpowiedz Link
uluniek Re: BUDOWA - Informacje biezace 04.09.06, 14:00 Witam Troche martwią mnie wiadomości o cieknącym dachu. A czy ktoś może wie jak to jest jeśli chodzi o wykończenie nowego mieszkania? Czy ono powinno przez jakiś czas schnąć czy też można kłaść od razu glazurę, podłogi itp.? Zwłaszcza jeśli jest teraz zalewane? Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link
olllag Re: BUDOWA - Informacje biezace 04.09.06, 15:44 Ja czkema na blok D ale nie zwalnia mnie to z zainteresowania blokiem C. Uważam że powinno się o tym głośno powiedzieć w biurze. Tak nie może być. Jak stało sie teraz to co będzie np. za 4-5 tyg kiedy to zacznie się jesień pełną gębą! Kiedy to wyschnie..Poza tym na tym etapie budowy takie rzeczy powinny być niedopuszczalne. Do jakichkolwiek prac ściany i podłogi muszą być suche. Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 04.09.06, 15:50 wiecie co.. ja jutro mam sie spotkac z kierownikiem budowy i kierownikiem od instalacji gazowej wiec sie zapytam co z tymi scianami i wogole..bo tak to nie moze byc.. przeciez jak nie wyschnie do konca to nam sie wda jakis grzyb i co wtedy..:(( u mnie w D w srodkowej klatce normalnie woda plynie z dachu az do piwnic.. a jak zeszlam do piwnic to nie moglam przesc bo wody po kostki w calym bloku bo jeszcze nie są oddzielone.. Odpowiedz Link
madzia9812 Re: BUDOWA - Informacje biezace 06.09.06, 10:59 Witam Ja umówiłam się z kierownikiem na poniedziałek, więc też zaraz napiszę czego się dowiedziałam. Co do tego dachu to przyznam szczerze, że brak słów!!Kasia ma rację - jak ściany źle wyschną to grzyby i inne paskudztwa są gwarantowane!! Poza tym nie rozumiem jak można robić wewnątrz skoro nie ma zrobionego dachu???!!! Najgorze jest to, że za całość mieszkania, nie wiem jak wy, ale ja już prawie zapłaciłam (taki był harmonogram wpłat). Nie ma więc już w rękawie atutu, że np. nie zapłacimy im ani grosza więcej jeśli natychmiast usterka nie zostanie naprawiona!!!!(jeśli można nazwać to usterką! Jeśli kładą już tynki to przecież one zaraz odpadną od tych mokrych ścian (ponoć w C na 2 i 3 tak już się dzieje!). Nie wiem jak wy ale ja sobie tego kompletnie nie wyobrażam! Może coś wspólnie wymyślimy?? Czy jest w naszym gronie jakiś ekspert, który wie co z tym zalanym osiedlem (bud. C i D) da się zrobić??? Czekam na informacje. Madzia z C Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 06.09.06, 15:16 wyczytalem gdzies, ze gmina zobowiazala sie do zrobienia drog asfaltowych przy naszym osiedlu. Ponoc tbm dom ma w przyszlosci budowac kolejne osiedle tym razem z punktami handlowo - uslugowymi. A co do zalania to rzeczywiscie jest tak zle? Stoi woda czy tylko sciany i podlogi sa nasiąknięte?? Odpowiedz Link
mac.st Re: BUDOWA - Informacje biezace 06.09.06, 19:02 Hejka, jeszcze parę dni temu było bardzo źle, w najgorzej zalanych pomieszczeniach stała woda, reszta przemoknięta i uszkodzone miejscowo tynki. Natomiast teraz zdaje się zabrali się na budowie za dach, tzn. kładą papę. Jeśli chodzi o drogę to dobre pytanie - obawiam się, że może się to ciągnąć dłuuugo... Co prawda TBM coś już robi na terenie przyszłego MO2, a i do budynku socjalnego "w głębi pola" jakoś lokatorzy muszą dojeżdżać. Ulica zdaje się ma już nazwę - Generalska :-) Pozdrawiam, mac.st Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 07.09.06, 09:46 poza MO2 maja cos jeszcze budowac, wiec moze wtedy zaczna robic i droge. Generalska? a ktora to jest Hallera? była Ługi?? Odpowiedz Link
flatline Re: BUDOWA - Informacje biezace 08.09.06, 10:06 Ja byłem ostatnio we wtorek, w moim mieszkaniu na Ip też widać zacieki i wilgotne tynki... Próbowałem się czegoś dowiedzieć i dostałem dość lakoniczną odpowiedź, że wiedzą już dlaczego się leje i będą to poprawiać. Aha, jeśli ktoś modyfikował instalację elektryczną to radze podjechać osobiście i sprawdzić jak sobie elektrycy poradzili - u mnie niestety nie do końca tak, jak miało być. Odpowiedz Link
madzia9812 Re: BUDOWA - Informacje biezace 08.09.06, 12:10 Witam, w jakim budynku? C czy D? Czyżby jednak znów jakaś wada konstrukcyjna??!!! Co do pracy elektryków - u mnie (C 05) zrobili zmiany bez zarzutów. Ale wiele nie mieli do zrobienia - tylko jeden dodatkowy punkt świetlny na przdpokoju i parę gniazdek w innym miejscu. Dajcie znać jak tylko będzie ktoś coś wiedział nt tych cieknących dachów! Dzięki i pozdrawiam wszystkich (( - : madzia Odpowiedz Link
flatline Re: BUDOWA - Informacje biezace 08.09.06, 12:45 Budynek C. U mnie niestety poszło im trochę na bakier z logiką i z tym co z nimi ustaliliśmy, fakt, że było troche zmian. Finał jest taki, że udało sie im np. umieścić włącznik światła w (przyszłej) szafie... Odpowiedz Link
olllag Re: BUDOWA - Informacje biezace 10.09.06, 09:00 Blok D zaczęli już ocieplać :-) Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 11.09.06, 18:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=29330689&wv.x=2&a=48413136 Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 17.09.06, 09:06 jak widać naprawienie furtki jest bardzo trudne ;) Odpowiedz Link
olllag Re: TV 19.09.06, 11:13 www.linia.com.pl/public/article.php?1-8535-0 to chyba jednak jest UPC? :-) Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.09.06, 12:46 a wie ktos moze po co postawili to ogrodzenie vis a vis (po przekatnej) do bud D? beda tam przenosic baraki czy i tam cos wybuduja? myslicie, ze z C wyrobia sie w terminie? tzn w 3 tyg? jeszcze przeciez teren trzeba uprzatnac. Odpowiedz Link
opoint Re: BUDOWA - Informacje biezace 24.09.06, 15:18 Byłam na budowie tydzień temu. Mają szansę się wyrobić. W budownicwie w 3 tygodnie przy sprzyjającej pogodzie można wiele zdziałać. Zazdroszczę wszystkim z 15.10. U nas jeszcze kawałek... Odpowiedz Link
madzia9812 Re: BUDOWA - Informacje biezace 25.09.06, 15:39 Witam. opoint wchodziłaś do środka? Ja byłam jakies 2 tygodnie temu i zakończenie C w terminie jakoś wydawało mi się mało prawdopodobne. Przede wszystkim wszystkie tynki mokre po zalaniu przez dziurawy dach (na szczęście pogoda rzeczywiście dopisuje, więc jest szansa, że wszystko wyschnie i nie będzie niemiłych powikłań w postaci grzybów i in. ). Na ostatnich piętrach z powodu zamoknięcia tynków w wielu miejscach zrywano je i kładziono na nowo. Instalacja gazowa nie była jeszcze w ogóle doprowadzona do mieszkań (tu przynajmniej pojawiła się szansa na zmiany w planie, żeby nie biegła rura przez środek żsiany w kuchni). Ale może masz racje - pogoda im sprzyja więc może jest szansa.... Czy ktoś w takim razie wie, gdzie będzie nasz prac zabaw??? A co z drogą dojazdową do budujących się bloków??Nie wyobrażam sobie tego, że nasz parking jest drobą dojazdową do nich!. Pozdrawiam wsystkich i czekam ma wiadomości. (( - ; Odpowiedz Link
olllag Re: BUDOWA - Informacje biezace 25.09.06, 16:31 Witam. Mi również wydaje się, że oddanie c trochę się opóźni..ale życzę w terminie :-) Co do dojazdu do MO2 to chyba tą polną drogą przed balkonami. A co do placu zabaw to nie mam pojęcia gdzie zamierzają go zrobić. Być może pod balkonami bloku D ale tam jest mało miejsca ze względu na działkę i szklarnię. Jestem bardzo ciekawa co wyczarują. Nie podoba mi sie pomysł stawiania nowych bloków już w miejscu baraków. Za blisko a poza tym były inne plany :-( Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: BUDOWA - Informacje biezace 28.09.06, 11:03 bylam wczoraj na budowie.. i uslyszalam od wykonawcy elektryki że nawet mowy nie ma że bedzie w terminie C: (( a D tez pod koniec grudnia:(( nie wiem zobaczymy... ja trzymam kciuki Odpowiedz Link
madzia9812 Re: BUDOWA - Informacje biezace 28.09.06, 14:15 witam wszystkich, ja jakoś też mie wierzę, że uda im sie skończyć w terminie, ale zobaczymy. Zastanawia mnie natomiast inna sprawa - wszyscy mówią o tym, iż na naszym osiedlu am być plac zabaw dla dzieci, że miało to być gdzież koło bud. D.... ja tylko mam pytanie - czy ktoś ma to w umowie??? Ja swoją przejrzałam po raz kolejny dokładnie i niestety nie znalazłam nic na ten temat. Natomiast co do drogi dojazdowej do MO2, jak również ogrorodzenia terenu, tutaj powołując się na prospekt reklamowy widać wyraźnie, że nasze 4 bloki miały być oddzielone, jak również nie ma na nim zaznaczonej żadnej drogi np. dojazdowej do MO2. Jednak czy prospekt wystarczy jako dowód? czekam na informacje. pozdrowienia dla wszystkich (( - ; Odpowiedz Link
michallg Re: BUDOWA - Informacje biezace 28.09.06, 15:10 co do polaczenia osiedli to nie sadze zeby to byl problem. po podpisaniu aktow teren bedzie nalezal do nas (mowie o bud A B C i D) wiec mozemy sie odgrodzic i nikomu nic do tego. Odpowiedz Link
olllag Re: BUDOWA - Informacje biezace 28.09.06, 16:24 Co do C to może im sie uda w terminie..ale co do D to nie wiedzę żadnego problemu żeby oddali w terminie czyli do połowy grudnia. Chyba, że po oddaniu C zajmą się MO2. Odpowiedz Link
kmwb3 I jak tu sie nie denerwować 01.10.06, 13:26 Wiajcie, muszę powiedzieć że blok C naprawde nieżle pomalowali.Oczywiście wściekła jestem że w poniedziałek przenoszą baraki budowlane pod moje okno, ale pod czyimś muszą przecież stać, nie? a potem na tym miejscu nowa budowa...wiec kilka lat wyjętych z życia..ale to akurat najmniej ważne w tej chwili. Ale najgorsze jest to że w moim mieszkaniu...NIC nie jest zrobione według planów które dawaliśmy na piśmie budowlańcom.Czyli zmiana ścianki i zmiana podłaczenia wody w łazience w kilku miejscach. Porażka. Wszystko dokładnie według pierwotnych planów!!! A wszystko mieli na piśmie, opisane i narysowane. Nie miała jka tego wczesniej sprawdzić bo nie było jeszcze podłączeń ani ścianek działowych i mogłam miec tylko nadzieje że wszystko będzie ok. od jutra chyba stane sie wredną i namolna babą bo chyba tylko w taki sposób mozna tam cos załatwić. pzdr. Odpowiedz Link
michallg Re: I jak tu sie nie denerwować 01.10.06, 13:44 ogrodzenie nowej budowy zaczyna sie za budynkiem D. wydaje mi sie, ze baraki przeniosa na druga strone tej piaszczystej drogi, wiec to nie bedzie pod niczyimi oknami. Odpowiedz Link
kmwb3 Re: I jak tu sie nie denerwować 01.10.06, 18:45 własnie na piaszczystą drogę mam okna a "pod oknami" tzn. w pewnej odległości i chyba więkość wie że "pod" to pojęcie względne...dosłownie "pod" to ja mam szklanie.... Odpowiedz Link
katjank Re: I jak tu sie nie denerwować 01.10.06, 22:07 My jesteśmy beznadziejni. Nie mieliśmy czasu i pomysłu żeby chcieć wprowadzać duże zmiany. Było dla nas ważne tylko jedno - kolejny punkt światła na suficie w przedpokoju ( bo jest długi i ciemny). Zaznaczyli czerwonym krzyzykiem na planie. Powiedzieli, że "no jasne". I co Kasiu? Nic oczywiście. Zero! Odpowiedz Link
kmwb3 Re: I jak tu sie nie denerwować 02.10.06, 05:37 no to pięknie. My też nie wprowadzalismy wielkich zmian..jedna ścianka i zmiana ujęcia wody w łazience /a właściwie 2/.Scianka to jeszcze jest do przeżycia, można ja sobie po fakcie poprawić, ale odnosnie wody, to wiekszy problem bo trzeba będzie przy zmianach zakręcić ludziom wode w całym pionie, a wiadomo ze jak nie ma takiej potrzeby, to po co utrudniać życie sąsiadom...mozna by załatwic to teraz i po sprawie. pozdrawiam Ciebie Kasiu i Maćka;-) Odpowiedz Link
psiula Re: I jak tu sie nie denerwować 02.10.06, 08:44 Witam wszystkich; U nas na parterze też polecieli wg standardu ale jak się upomnieliśmy ,to zmieniali ze trzy razy, bo oni po swojemu a my po swojemu. Słuchajcie dopóki nie ma tynków to dzwońcie do p. Drążka i niech zmieniają instalacje bo ścianek już nie zmienią .Musi być tak jak na planach daliście tylko trzeba być namolnym i sprawdzać czy tak zrobili. Powodzenia my to mamy za sobą jeszcze tylko dopilnować instalacji gazowej. Pozdr; Odpowiedz Link
niutka_kasia Re: I jak tu sie nie denerwować 02.10.06, 11:26 to co mozna wkoncu nanosic zmiany w instalacji.. bo podobno nie.. ja tez musialam sie najezdzic tam żeby mi pozmieniali.. ale jest juz ok:) tzn scianka dzialowa zabudowana jak chcialam.. zmiana w instalacji wodej i w kuchnie i w lazience.. pozdrawiam Odpowiedz Link
katjank Re: I jak tu sie nie denerwować 02.10.06, 12:17 Pozdrawiamy i głowa do góry. Będzie dobrze, bo inaczej się nie da. Na pocieszenie nasza znajoma ma oddanie mieszkania "delikatnie" przesunięte z lipca na marzec 2007. Fajnie co? k. Odpowiedz Link