Dodaj do ulubionych

Nabór do pruszkowskich przedszkoli.

26.04.11, 23:03
Dziś wywiesili listy i klops moje dziecko się nie dostało , a jak sytuacja wygląda u was ?
Obserwuj wątek
    • anna-w Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 27.04.11, 07:06
      Wnuczka 5 lata się dostała a 3 lat zostawili za burtą
      • 1spike Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 27.04.11, 07:43
        Czyli 50% przyjęcia. Nawet spirytus nie ma 100%:)
        • sylwia175 Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 27.04.11, 09:12
          Moja o zgrozo!!! dostała sie ale do przedszkola do tworek. Nie mam bladego pojecia czy fajne czy nie, ale chyba pozostaje sie cieszyc, mimo ze daleko;)
    • ollele Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 27.04.11, 12:16
      ja z sercem na ramieniu idę zobaczyć listę. aż boję się tam spojrzeć :(
    • monikawbj Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 27.04.11, 13:32
      Moja czterolatka też się nie dostała:((( i co teraz? Przecież nikogo to nie interesuje
      • alabama8 Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 27.04.11, 15:43
        monikawbj napisała:
        Moja czterolatka też się nie dostała:((( i co teraz? Przecież nikogo to nie interesuje

Mnie interesuje - w czerwcu będę się żegnać z nianią - mogę was skojarzyć (tylko nie wiem czy ona szuka roboty, bo u mnie miała pracę 3 dni w tygodniu po 2-3 godziny i może nie będzie chciała brać malucha na 5x10 godz.)
        • monikawbj Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 28.04.11, 09:31
          dzięki alabama8, teraz córa chodzi do tzw. ogniska na 5 h i na szczęście ma ją kto odbierać, a od września się zobaczy...
        • intena do Alabamy8 28.04.11, 09:51
          Napisałam do Ciebie na priv, proszę o odpowiedź.
          • alabama8 Re: do Alabamy8 29.04.11, 15:26
            intena,
            rozmawiałam z moją nianią i nie szuka nowej roboty. Chce odpocząć od dzieciaków.
            • intena Re: do Alabamy8 29.04.11, 15:39
              Trudno, szukam dalej. Dzięki, że spytałaś.
    • lunia0 Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 27.04.11, 21:36
      a moj trzylatek się dostał...ufffffffff
    • mm-ss1 Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 28.04.11, 11:57
      Moja córka (3 lata) również się nie dostała, cóż zrobić .... przedszkole prywatne!
      Dwa razy droższe - ale jak się nie ma wyjścia to trzeba sobie poradzić w taki sposób.
      Gratuluję wszystkim szczęśliwym, których dzieci dostały się do państwowych pruszkowskich przedszkoli.
      :-)
      • slim_777 Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 28.04.11, 13:52
        A jak prywatne, to które??
        Moje dziecko nie dostało się... Mogłam się tego spodziewać, ale i tak miałam łzy w oczach, czytając listę. Do tej pory mi smutno:(
        • sylwia175 Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 28.04.11, 13:58

zalezy gdzie mieszkasz. moja teraz chodzi do "Promyka". Początkowo mialam średnią opinię ale teraz to nawet mi szkoda tego przedszkola:) Fatalny jest tylko dojazd bo od jerozolimskich trzeba stac do skretu w lewo( istny koszmar) a pozniej zeby wyjechac na jerozolismkie...
          • slim_777 Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 29.04.11, 14:13
            Mogę tam iść na piechotę, ale opinie mam z pierwszej ręki i niestety nie najlepsze. Byłam tam osobiście i Pani od starszaków trochę mnie wystraszyła.
        • mm-ss1 Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 01.05.11, 12:14
          Zapisałam córkę z polecania do przedszkola Sasanka w Nowej Wsi.
          www.przedszkolesasanka.pl
          Poleciła mi je koleżanka. Przedszkole małe ale utrzymane w domowej atmosferze.
          • mamma12345 Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 20.07.16, 13:47
            Witam, odradzam to przedszkole i żłobek. Mam bardzo złe doświadczenia przede wszystkim w kwestii bezpieczeństwa dzieci. I Pani Dyrektor nastawiona tylko na kasę. Radzę uciekać stamtąd jak najszybciej.

Pozdrawiam
    • 1spike Re: Jak to jest z przedszkolem nr.9? 28.04.11, 15:57
      Nie jestem w temacie.
      7 złotych – stawka żywieniowa dzienna "x" ilość dni roboczych w miesiącu.
      Za każdy nieobecny dzień w przedszkolu odliczana jest stawka żywieniowa w wysokości 6 złotych "x" ilość dni nieobecnych w następnym miesiącu.
      Gdzieś mi złotówka umknęła. Tak we wszystkich przedszkolach jest?
      Kopiuj wklej ze strony przedszkola.
    • karolkaf77 Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 29.04.11, 17:12
      My mieliśmy szczęscie, dostaliśmy się...

I też mam nianię do oddania. W zasadzie od zaraz poniaważ ja wożę dzieci i ona opiekuje się nimi u siebie. Oprócz moich bliźniaków jest jeszcze jeden 2 letni chłopiec, ale było pięcioro dzieci i świetnie dawała sobie radę, takie mini- przedszkole. Dzieci są u niani odkąd skonczyli 1,5 roku i traktują ją jak babcię, Zainteresowanych proszę o kontakt karolkaf77@gazeta.pl
    • ruski_czolg Re: Nabór do pruszkowskich przedszkoli. 06.05.11, 21:43
      Moje też się nie dostało, a lista rezerwowa w zeszycie w kratkę cholernie wzbudziła moje zaufanie :)))

Ogólnie debilizm z tymi przedszkolami, bzdurnymi (ostatnio oglądałem "Zmienników", 25 lat temu też się ludzie rozwodzili żeby mieć miejsce w przedszkolu) i jednocześnie nie do końca jasnymi kryteriami przyjęcia, rekrutacją raz w roku, niejasnym działaniem listy rezerwowej. Konieczność jazdy do przedszkola żeby zobaczyć listy w dobie eAdministracji i powszechnego dostępu do internetu w ogóle pominę. Do Zachodu nam jeszcze "trochę" brakuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka