aniuta04 01.06.11, 12:43 Od paru dni z kranu leci mi żółta woda(Żbików), czy ktoś może zauważył to u siebie? Czy to coś z rurami, awaria jakaś była? W necie nie mogę znaleźć żadnego info... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fossetta Re: żółta woda 02.06.11, 13:54 A i owszem..mieszkam na os.Staszica, mam to samo..Szczerze mówiąc od dawna nie widziałam w kranie innej niż żółta wody:((a ze wzrokiem ok.). Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: żółta woda 02.06.11, 19:55 U mnie (os. B. Prusa) woda bezbarwna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cinosan Re: żółta woda 02.06.11, 22:07 Żółta, bezbarwna, biała -e, a nie zauważyliście jak ta woda śmierdzi jak się jej używa? No gdyby tak stała w rurach ze 2-3 dni to mozna pomyśleć ,że się zastała w takiej temperaturze, ale codzienna kąpiel powinna ją "odświeżać" a poza tym nikt nie skacze tak hop siup pod prysznic tylko trochę tej wody leje by była ciepła i wtedy smród z niej buchnie taki jak z ......kloaki!- naprawdę! ale mi się przy okazji zrymowało! Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: żółta woda 02.06.11, 22:28 tak sie zastanawiam, c napewno w tym samym mieście mieszkamy ... tak się skłąda, że Pruszków zasilany jest w wodę, jedną jedyną magistralą ze stolicy, więc wszyscy dostajemy tą samą wodę, fakt, że zaraz po awarii bywa ona koloru brązowego, ae tylko wtedy, na codzień z kranu leci woda bezbarwna i bezwonna, a kąpiel pod prysznicem nie napawa wstrętem, z obawy, że będzie na mnie elciał jakiś szlam ... malkontenci, jeżeli macie brudną wodę w kranie, to nie chwalcie się tym na forum, lecz zgłoście to administratorowi obiektu, a jeżeli t będzie leń i nie ruszy swoich 4 liter w tej sprawie to w tym kraju są odpowiednie instytucje sanitarno-epidemiologiczne, które ajmą się problemem i administratorem jednocześnie Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: żółta woda 03.06.11, 06:10 Moja nie śmierdzi :-) Za to dzisiaj coś kiepsko leci :-((( Raczej nie będzie porannego prysznica :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kanchi Re: żółta woda 03.06.11, 01:55 Dobranoc, dobranoc ojczyzno Już księżyc na czarnej lśni tacy Dobranoc i niech Ci się przyśnią pogodni, zamożni Polacy że luźnym zdążają tramwajem, wytworną konfekcją okryci i darzą uśmiechem się wzajem, i wszyscy do czysta wymyci i wszyscy uczciwi od rana, od morza po góry, aż hen Dobranoc, ojczyzno kochana już czas na sen -- Wraz ze zgonem głupiego Jasia kończy się o nim narracja. Narrator traci zajęcie i po jakimś czasie umiera w zakładzie psychiatrycznym. Optymistycznie kończąc dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
cezariano Re: żółta woda 03.06.11, 06:30 Centrum - woda żółta, leci kiepsko. Około 5:30 było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: żółta woda 03.06.11, 09:57 Os. Prusa wody brak. Niestety jest awaria. Będzie usunięta ok. 13-14. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkowianka Re: żółta woda 04.06.11, 14:29 Na Wyględówku zawsze leci żółta jak uruchamiają lokalne źródło - czyli w trakcie awarii magistrali - dość często. Zawsze dzwonię do wodociągów, a Ci mówią, że podjadą przepłukać zasuwy. Dzwoniłam też do sanepidu, gdzie zapewniono mnie że żółta woda jest zdatna do picia po przegotowaniu, zawiera jedynie większość ilość żelaza (?!?). Pani z sanepidu odradziła jednak po namyśle używać ją do picia i kąpieli mojego niemowlaka (?!?). Do tych celów zaleciła zakup wody w sklepie. Po każdej takiej awarii mam do szorowania kibelek i zlew, bo zostaje żółty niemiłosierny osad. Odpowiedz Link Zgłoś