dziubek65 22.11.06, 16:48 Polecam uwadze strone o walacej sie inwestycji firmy Multi - Hekk, ktora lada chwile zacznie stawiac takie samo COS obok nas. Moze uda sie jeszcze tego uniknac...? www.titanic.xtra.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzusdzons Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 22.11.06, 22:47 Tego "dewelopera" należy niszczyc, palic. Moje hasło " zniszczyc multi-kupe". Nie chce takiego dnnaaa w mojej okolicy. Może wymalowac na plotach ich "inwestycji" adresy stron, na których pokazane sa zdjecia wczesniejszych inwestycji? Musimy cos zrobic! Odpowiedz Link
kamilltee Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 26.11.06, 00:11 www.slowicza.org.pl/viewtopic.php?t=532 a tam film www.itvp.pl/potwojejstronie/odcinek/i.tvp/cat/161/lp/2283 Odpowiedz Link
traper12 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 24.11.06, 12:25 Ostatnio pojawiło się ogłoszenie o "Elektra Resort". Basen, korty, darmowy garaż. Zastanawiam się czy to samo bloczydło czy coś innego obok. Nawiasem mówiąc p. Blukacz chyba poszedł na lekcje angielskiego i wyłapuje co bardziej pretensjonalne słówka, stąd Puławska Plaza czy Elektra Resort :-))) Odpowiedz Link
m-kow Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 24.11.06, 16:01 Fakt jest faktem, że jakiś "resort" powinien się tym zająć ... To może być tajemniczy obiekt C ze strony internetowej MH, piszą o nim, że będzie, ale nie ma go na "wizualizacji" bloczyska. A może po prostu jak wyprzedadzą A i B to dobudują "paralelnie" obok drugi bloczek. Odpowiedz Link
wierka6 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 24.11.06, 17:13 Widzę, że obok jest prowadzony temacik: Stowarzyszenie na rzecz rozwoju Józefosławia. Aż się prosi, żeby zamiast zgodnie z duchem własnych wpisów na Forum, Stowarzyszenie zajęło się odpowiednio Inwestycją Multi-Bzdek (za przeproszeniem)... Odpowiedz Link
edytau Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 24.11.06, 21:23 www.multi-hekk.pl/elektra.php?PHPSESSID=68b8466fd9ef2b1f2d686cfda5d0c4d3 to jest tragedia.... czy Piaseczno zatwierdzi im IX piętrowy moloch? Odpowiedz Link
kamilltee Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 25.11.06, 20:54 Szanowna Pani Stowarzyszenie dopiero powstaje: na razie staramy sie zebrać 10.12.2006 wszystkich chetnych - ZAPRASZAMY SERDECZNIE WSZYSTKICH. Obserwując historię wpisów jest wielu chętnych wirtualnie. Na spotkanie z sołtysem przychodzą praktycznie tylko "starzy" mieszkańcy Józefosławia. To nie jest tak, że stowarzyszenie zrobi coś za Nas. To My - i Pani i Pan i Ty i Ja - powinniśmy działać. Na chwilę obecną sprawdziliśmy warunki zabudowy: po drugiej stronie Geodetów jest już Piaseczno, nie ma ograniczeń w wysokości Budynków. Jest natomiast scieżka podejścia do lądowania. Stowarzyszenie - jeśli powstanie - wystosuje pismo związane właśnie z tymi ograniczeniami lotniczymi. Proszę wszystkich mających pomysł oraz znających fakty, kontakty, precedensy do skontaktowania się poprzez stronę www.jozefoslaw.com.pl Odpowiedz Link
hakelbery44 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 25.11.06, 22:10 Przykro mi ale MH dostał pozwolenie na budowe ,a tego pozwolenia na tym etapie nikt nie jest w stanie cofnać, chyba że zostało wydane niezgodnie z prawem, Znając nasze władze piaseczyńskie i układy MH wszystko jest możliwe. Proszę sobie wyobrazić że Wojewoda Mazowiecki cofnoł pozwolenie na budowę dla osiedla "słowicza" wybudowanego przez MH.a sąd w tym tygodniu tą decyzję utrzymał w mocy. Moje pytanie gdzie były władze Piaseczna ( Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego) dopuszczając to osiedle do zamieszkania, Myślę że i ta nowa inwestycja przy Geodetów i Energetycznej jest budowana na podobnych zasadach. Józefosław już teraz w miesiącach letnich nie ma wody a co będzie jak podłączą jeszcze 700 lokali, co z drogami. Czy nasze władze piaseczyńskie chcą nam zafundować następną "Słowiczą" Odpowiedz Link
esoks Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 26.11.06, 15:30 Witam Mam nieodparte wrażenie, że z pozwoleniem na budowę MH przy ul. Geodetów/Energetyczna jest coś nie w porządku, gdyż, aby uzyskać takie pozwolenie (a zwłaszcza w osi podejścia do lądowania) trzeba mieć zgodę stosownej władzy lotniczej –patrz dyrektor „PPL Porty Lotnicze”, jeśli inwestycja jest w odpowiedniej strefie od lotniska lub też Urzędu Lotnictwa Cywilnego. Ponadto, aby wybudować jakiś budynek, gdy nie ma planów zagospodarowania przestrzennego(Pytanie: czy Piaseczno ma takie plany?) jest potrzebna zgoda sąsiadów inwestycji. (takiej z pewnością nie ma). Jest jeszcze jakieś umocowanie prawne, które mówi, że inwestycja architektonicznie nie może odbiegać od otoczenia. (nigdzie w okolicy nie ma więcej, jak 3-y kondygnacje) Ponieważ nie jestem prawnikiem może ktoś kompetentny wypowiedział się na ten temat a pytania, odnośnie inwestycji można skierować już do nowych władz Piaseczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wert99 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 03.12.06, 01:07 Z reguly nie znamy przepisow i naszych praw. Zawsze jednak mozemy wyrazic nasze zaniepokojenie np. wysylajac "masowo" maile z pytaniami i zastrzezeniami do Gminy, Ministerstwa Infrastruktury, Wojewody. Mamy teraz staroste z Józefosławia - funkcje starosty radni powierzyli Janowi Dąbkowi, który jest mieszkańcem i sołtysem Józefosławia - oraz radnego A. Hubla. Nie wiem czy czytaja to forum - pewnie nie, a jesli nawet, to sie zapewne nie odezwą, ale powinismy od nich wrecz zadac dzialania, wyjasnien etc. Mozemy jeszcze probowac zainteresowac sprawą media. Odpowiedz Link
moniad1 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 29.11.06, 00:11 wyprowadziłam sie ze słowiczej do jozefosławia w poszukiwaniu ciszy spokoju i wygody. i co teraz ?MULTI HEKK za mną łazi. Tuż obok mnie się buduje. Ratunku, nie mam siły znow sie wyprowadzać. Róbmy coś. Ja nie mam doświadczenia, ale jestem z wami!!!!!Tak trzymać.Pozdrawiam. Młoda mieszkanka Józefka. Odpowiedz Link
dzusdzons Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 30.11.06, 16:34 Ja mam przyjemność latać w tych samolotach które schodzą do lądowania nad Józefosławiem. Może napisać pismo do ULC? Odpowiedz Link
kamilltee Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 01.12.06, 09:35 Napisz, że blok będzie Ci zasłaniał lotnisko przy lądowaniu :) hehe a poważnie: napisz lub podaj szczegóły na stronę www.jozefoslaw.com - jesteś expertem Odpowiedz Link
zielonybadylek1 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 02.12.06, 16:49 Słyszałam, że MH ma w kieszeni cały „urząd” w Piasecznie a już na pewno ludzi z wydziału architektury i nadzoru budowlanego. Prawda jest taka, że za zgodę na ten bloczek ktoś z „urzędu” pojedzie na wycieczkę do ciepłych krajów lub „kupi” samochód a my nie będziemy mieć w lecie wody a do Warszawy będziemy jechać 2 lub 3 godziny. Lekko licząc przybędzie 500!! Nowych samochodów gdzie to wszystko się pomieści?? Odpowiedz Link
slis3 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 07.12.06, 22:42 z tego co wiem mh nie dostalo jeszcze pozwolenia, jako prawnik wiem że jeżeli dostaną je to na krawędzi przepisów. I co tego, powiem szczerze jak widzę te 8 budynków po 9 kondygnacji to wiem jedno - proponuję zainteresować dziennikarzy. szybko, nie czekajmy, aż zawiążemy stowarzyszenie itd, mh tak jak za każdym razem będzie pierwszy. a swoją drogą reklamę na 1 stronie rzepy mieli gustowną Odpowiedz Link
iwonawro Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 12.12.06, 12:01 www.multi-hekk.pl/elektra.php Odpowiedz Link
hannah24 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 13.12.06, 12:35 Rzeczywiście, dzwonić i pisać do gazet, żeby zainteresować dziennikarzy, oraz pisać na różnych forach o dotychczasowych osiągnięciach tej firmy i o tym co grozi przyszłym mieszkańcom tej inwestycji, może się zniechęcą. Odpowiedz Link
dobrywieczor Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 13.12.06, 22:16 na stronie www.jozefoslaw.com.pl jest gotowy tekst protestu przeciwko inwestycji MultiHekku. Drukujcie i wysylalcie poleconym jak najszybciej do Burmistrza. Im wiecej nas wyśle tym lepiej. Odpowiedz Link
dobrywieczor protest przeciwko inwestycji MultiHeku na Geodetów 13.12.06, 23:32 www.jozefoslaw.com.pl/images/multi_hekk_protest.doc Odpowiedz Link
walisie Re: protest przeciwko inwestycji MultiHeku na Geo 14.12.06, 11:21 Może wydrukujmy informację o stanie rzeczy z podaniem linku do protestu w osiedlowych sklepach i na wiejskich tablicach informacyjnych? Odpowiedz Link
kamilltee Re: protest przeciwko inwestycji MultiHeku na Geo 14.12.06, 12:14 Protest jest na stronie www.jozefoslaw.pl - najlepiej jest rozpropagować ten adres. A dla osób nie mających internetu proponuję przygotować wersje papierowe i je rozdystrybuować. Pamiętajmy, że w interesie sklepów jest jak największa ilość mieszkańców... Wiec proponuję inne punkty pobierania wzoru protestu np. Sołtys. To jest właśnie praca dla Stowarzyszenia - jednak: 1. musi ono powstać (minimum 15 osób) 2. musi posiadać fundusz (choćby na proste sprawy administracyjne: sale, korespondencję, kopie itd) Proszę o pomysły skąd pozyskać fundusze, bo byłoby niesprawiedliwe, by 15 prywatnych osób płaciło za to z własnej kieszeni. Odpowiedz Link
ewa1373 Re: protest przeciwko inwestycji MultiHeku na Geo 14.12.06, 13:12 male sprostowanie: www.jozefoslaw.com.pl Odpowiedz Link
magda8885 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 22.12.06, 02:34 Witam wszystkich! A ja jestem ciekawa jak oni sobie poradzą z wodą gruntową, która w okolicy budowy jest dosyć płytko pod powierzchnią. Sama zmagam się z wodą w piwnicy (jakieś 3 metry w dół), a jestem niedaleko planowanej inwestycji. Fundamenty chyba powinny być na suchym stawiane? A oni planują dodatkowo jakieś garaże podejrzewam, że podziemne. pozdrawiam Odpowiedz Link
mahony2109 ej no, już nie jeden blok a dwa... :-/ 20.12.06, 22:20 www.multi-hekk.pl/resorts.php Titanic na Luksusowo... Nic tylko czekać na Elektrę III tym razem z własnym kinem :-/ Odpowiedz Link
dobrywieczor Re: ej no, już nie jeden blok a dwa... :-/ 21.12.06, 12:19 Tragedia. 600 (Elektra Resort) +800 (Elektra)=1400 Mieszkan daje to okolo 3500 mieszkancow i okolo 2200 samochodow. Czarno to widze. Ludzie skladajcie protest bo MultiHekk doprowadzi do ruiny całą okolicę. www.Jozefoslaw.com.pl Odpowiedz Link
matsle76 Re: ej no, już nie jeden blok a dwa... :-/ 21.12.06, 16:13 dobrywieczor napisał: > Tragedia. > 600 (Elektra Resort) +800 (Elektra)=1400 Mieszkan chyba w sumie 800 mieszkań jest tam zaplanowanych ??? na ich stronie jest informacja, że 600 w Elektra (po podliczeniu planów mieszkań zamieszczonych w internecie nawet minimalnie mniej) + Elektra Resort (nie podano ile tam będzie "apartamentów" ale z planów wynika, że ok. 200). tak czy inaczej nie zmienia to faktu, że budowa tego osiedla to jakaś ogromna pomyłka ... pzdr Odpowiedz Link
dobrywieczor Re: ej no, już nie jeden blok a dwa... :-/ 21.12.06, 17:23 chyba masz racje troche nie dotyczalem tak czy siak 800 mieszkan to okolo 2000 ludzi wiekszych i mniejszych oraz minimum 1300 samochodów czyli ponad 10% tego co do tej pory jest w Józefosławiu Odpowiedz Link
m-kow Razem jest ... 21.12.06, 18:25 Jest 575 mieszkań w "bloczku", i 205 w Resorcie, czyli 780 sztuk lokali. Odpowiedz Link
dobrywieczor protest przeciwko inwestycji MultiHeku na Geodetów 21.12.06, 12:23 www.jozefoslaw.com.pl/images/multi_hekk_protest.doc wysyłacie do wojewody i burmistrza (wojewoda już jedno wybudowane osiedle MultiHekku uznał za samowolę) www.Jozefoslaw.com.pl Odpowiedz Link
dobrywieczor Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 22.12.06, 08:18 strony.aster.pl/farszafiak/multi-hekk/ zdjecia z ich sztandarowej inwestycji Odpowiedz Link
magda8885 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 22.12.06, 20:57 Witam wszystkich! To co widać na zdjęciu to "tylko" odpadnięte tynki, w naturze wyglądają one jeszcze gorzej. A ja jestem ciekawa jak oni sobie poradzą z wodą gruntową, która w okolicy budowy jest dosyć płytko pod powierzchnią. Sama zmagam się z wodą w piwnicy (jakieś 3 metry w dół), a jestem niedaleko planowanej inwestycji. Fundamenty chyba powinny być na suchym stawiane? A oni planują dodatkowo jakieś garaże mniemam, że podziemne. Mam nadzieję, że konstrukcja ich budynku nie będzie wygladała po kilku latach tak jak te tynki. pozdrawiam Odpowiedz Link
traper12 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 23.12.06, 23:16 Nie chcę nikogo stresowac przed Świętami, ale w kręgach zbliżonych do wodociagów słyszałem, że ok. 10 developerów czeka na rozbudowę przepompowni itp żeby ruszyć z inwestycjami przy Geodetów. Nie wiem na ile jest to do końca wiarygodne, ale co poniektórym faktycznie moze sie marzyć przekształcenie rejonów między Geodetów a Thomsonem przy Okulickiego w blokowiska ... włos się jeży... Odpowiedz Link
wojti12 Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 28.12.06, 11:40 witam, chce wyslac protest do gminy w kwestii MH i ORCO mieszkancem J. beda ze ok. pol roku ale juz teraz chce miec choc maly wplyw na nasza przyszlosc Obecnie nie jestem jeszcze zameldowany w J. i dlatego cche sie upewnic jaki adres powinienem wpisac w protescie aby byl on "wazny" :-))) Znam coprawda swoj przyzly adres w J i moge go wpisac ale wole sie upewnic. Pomozecie :-) ???? Odpowiedz Link
dobrywieczor Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 28.12.06, 14:17 podaj adres z jozefoslawia a jak adres korespondencyjny podaj swoj aktualny adres Odpowiedz Link
kamilltee Re: Inwestycja Muliti- Hekk - czy nam tez to groz 29.12.06, 20:11 wpisz adres przewidywany i tymczasowy adres korespondencyjny (obecny) Odpowiedz Link
dobrywieczor jest nadzieja.. 31.12.06, 10:34 na stronie www.jozefoslaw.com.pl/ jest umieszczona odpowiedź Burmistrza Gminy na interpelacje radnego Michała Szweycer w sprawie inwestycji MultiHekku. Wynika z niej, że 14 grudnia Burmistrz wydał negatywną opinię dotyczącą proponowanych przez inwestora rozwiązań komunikacyjnych. Można to chyba uznać za drobny sukces. Odpowiedz Link
kamilltee Re: jest nadzieja.. 31.12.06, 15:51 Jedynym sukcesem jest fakt uzyskania odpowiedzi: to dzięki interpelacji Radnego. Nie jestem defetystą ale realizm podpowiada mi, że budowa będzie trwała a pozwolenia "jakoś się uzyska". Jak myślicie: - do ilu osób składających protest gmina wystosuje odpowiedź? - ile czasu zajmie firmie M-H złożenie nowej dokumentacji projektowej - a ile jej pozytywne zaopiniowanie ? - za ile można uzyskać pozytywny raport o oddziaływaniu na środowisko w zakresie natężenia ruchu ? - i na koniec: czy uda się oddać osiedle do użytkowania POMIMO braku przebudowy węzła komunikacyjnego ? Ta decyzja gminy to krok w dobrą stronę - ale obawiam się, że to nie wystarczy. Podane zostało już rozwiązanie zmiany planów zagospodarowania ( i cofnięcia pozwolenia na budowę tak wysokich budynków) a przynajmniej zwiększenia współczynnika miesc parkingowych do 1,5. Odpowiedz Link
dobrywieczor Re: jest nadzieja.. 31.12.06, 18:44 Przykro mi ale nie rozumiem Cię. Każda decyzja która jest niekorzystna i kosztowna dla MultiHekku jest z naszego punktu widzenia sukcesem. Rozwiązanie, które na końcu podajesz jest całkowicie nierealne. Po pierwsze by zmienić plan potrzeba od groma czasu i większości radnych, po drugie jeśli inwestor uzyskał już pozwolenie na budowę (a tak podobno jest w przypadku MultiHekku) to nowe ustalenia nie obowiązują inwestora bo prawo nie działa wstecz. Uchylenie pozwolenia z tego co sam piszesz jest mało realne więc warto sobie stawiać małe cele a takim celem może być przynajmniej wywalczenie by nie było możliwości wyjazdu z tego osiedla na ulicę Geodetów. Odpowiedz Link
kamilltee Re: jest nadzieja.. 01.01.07, 11:01 Oczywiście, że każda taka decyzja jest małym sukcesem - najważniejsze jednak co będzie dalej. Oby tylko nie cieszyc się zbyt wcześnie i nie spocząć na laurach. Jeśli MH przedstawi wymaganą dokmentcję - lub co gorsza nawet jej nie przedstawi ibedzie budowało dalej? Dla mnie wywalczenie wyjazdu na Energetyczną zamiast na Geodetów to małe zwycięstwo. A podane inne rozwiązania nie są moje tylko sołtysa - wbrew pozorom współczynnik ilości miejsc jest podobno dość prosto zmienić. Odpowiedz Link
dobrywieczor Re: jest nadzieja.. 01.01.07, 13:47 Ilość miejsc parkingowych jest określona w planie zagospodarowania przestrzennego więc zmiana ilości miejsc parkingowych oznacza zmianę całego planu więc to jest nierealny postulat jeśli chodzi o inwestycje, które już mają pozwolenie na budowę. Pytanie konstruktywne co więcej możemy zrobić w sprawie multihekku oprócz wysłania protestu do wojewody i burmistrza? Czy ktoś kontaktował się z urzędem lotnictwa cywilnego? Czy oni są stroną? Odpowiedz Link
matsle76 Re: jest nadzieja.. 01.01.07, 22:13 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3823242.html?nltxx=1077927&nltdt=2007-01-01-20-05 Odpowiedz Link
dobrywieczor Re: jest nadzieja.. 02.01.07, 08:32 no to jest sukces. Taki artykuł w stołecznej to jest coś. Oby tak dalej w nowym roku. Odpowiedz Link
kamilltee Re: jest nadzieja.. 02.01.07, 16:12 dyskusja trwa również tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=271&w=54752295 Odpowiedz Link
dobrywieczor Jest artykul w Stolecznej 02.01.07, 09:52 Artykul niezwykle optymistyczny wynika z niego, ze MultiHekk nie ma jeszcze pozwolenia na budowe. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3823242.html Dziekuje tym, ktorzy przyczynili sie do powstania tego artykulu. Odpowiedz Link
darekxr Re: Jest artykul w Stolecznej 03.01.07, 09:30 My tu gadu gadu, a MH zaczął jakieś prace ziemne (wykopy). Odpowiedz Link
winodomowe Re: Jest artykul w Stolecznej 06.01.07, 07:45 A może zorganizować jakąś pikietę??? Odpowiedz Link
tsergo_ri Re: Jest artykul w Stolecznej 11.01.07, 22:01 Popieram!!! CZy ktoś się orientuje czy ta budowa fizycznie trwa?? winodomowe napisał: > A może zorganizować jakąś pikietę??? > Odpowiedz Link
m-kow Re: Jest artykul w Stolecznej 12.01.07, 02:26 tsergo_ri napisał: > Popieram!!! CZy ktoś się orientuje czy ta budowa fizycznie trwa?? Z zaglądania przez parkan wynika, że fizycznie istnieje ogrodzenie i jakaś kupa ziemi przyzwoicie obrośnięta trawą . Wirtualnie za to, zdaje się trwa sprzedawanie tych mieszkań. Odpowiedz Link
magda8885 A BUDOWA TRWA 16.01.07, 15:14 Dzień dobry, Dziś widać że fizycznie budowa przy Geodetów trwa. Wykopany został rów wzdłuż jednego z ogrodzeń. Czy nasz radny wie coś na ten temat? Czy Multi-Hekk otrzymał zezwolenie na budowę. Czy zostały wykonane i zatwierdzone plany przebudowy ulicy Energetycznej oraz infrastruktury wodociągowo kanalizacyjnej, o których była mowa w piśmie z Urzędu Miasta i Gminy Piaseczno z dn. 28.12.06 r.opublikowanego na stronie www.jozefoslaw.com.pl? Odpowiedz Link
saganka12 Re: A BUDOWA TRWA 16.01.07, 19:58 Tu trzeba zastosować metodę Renaty B. Pójść do dewelopera, nagrać rozmowy, obejrzeć projekt techniczny z pieczątka starostwa, projekt zagospodarowania terenu, wskazanie lokalizacyjne, koniecznie pozwolenie na budowę i dokładnie je przeczytać, data wystawienia, kto podpisał, jakie są klauzule na pozwoleniu. Po tym można robić "szum " gazetowy. Życzę powodzenia ! Odpowiedz Link
wojti12 Re: A BUDOWA TRWA 29.01.07, 17:19 witam, otrzymalem odpowiedz z UMiGP odnosnie MH. wyslalem oczywiscie protest ktory jest zalaczony na stronie jozefoslaw.com.pl ciekawe czy wszystkim poodsylali. Jest tam sporo informacji i artykulow prawnych do tej inwestycji. Z jednej strony pisza ze dzialki nie sa gminne i wlasciciele moga budowac tam zgdonie z planem przestrzennym (czyli zle) a z drugiej pisze ze MH uzyskal negatywna odpwoeidz na wlaczenie wewnetznergo ukladu komunikacyjnego osiedla. O tym juz chyba bylo na forum. Jest jeszcze sporo innych informacjui (2 strony) Moze warto to jakos przerzuic na forum. Tylko sorki wybaczcie nie bardzo wiem jak to podpiac :-) Odpowiedz Link
arturcargo Re: A BUDOWA TRWA 30.01.07, 08:15 Tez otrzymalem takowa odpowiedz, na to wyglada ze wszyscy ktorzy zlozyli protest moga spodziewac sie takiej samej. Odpowiedz Link
kamilltee Re: A BUDOWA TRWA 30.01.07, 16:19 jak wrzucić fotki na forum (cytat) "Polecam stosowanie www.imageshack.us/ 1. Przy pomocy "Przeglądaj" lokalizujemy zdjęcie, które chcemy dołączyć do naszego "posta" na forum. 2. Gdy pojawi się adres wybranego zdjęcia w okienku klikamy na "Host it" 3. Pojawi sie miniaturka zdjecia i kilka okienek z tzw. "url" 4. Wybieramy to z napisem "Hotlink for forums (1)" (czyli pierwszy z tych które SĄ POD ZDJĘCIEM!) i klikamy JEDEN RAZ na dłuuuugi adres w ramce. 5. Adres zostaje podświetlony - klikamy na prawy przycisk myszy i dajemy KOPIUJ! Pamiętajcie, żeby nie zgubić żadnego znaku z tego przydługiego adresu! 6. W miejscu gdzie ma byc zdjęcie, w Waszej wiadoności klikacie na prawy przycisk myszy i dajecie WKLEJ! 7. Wysyłacie wiadomość i zdjęcie powinno być!!! Pamiętajcie ten programik wrzuca zdjęcia w wielkości oryginalnej, więc jak dacie jakąś kobyłę 800X600 pixeli to oglądanie nie będzie poręczne! P.S. Jeżeli w po kroku 2 nie będzie miniaturki fotki to wybierajcie odważnie pierwsze okienko, czyli "Hotlink for forums (1)" i dalej postępujcie tak jak w punkcie 4 i następnych! " Odpowiedz Link
wojti12 Re: A BUDOWA TRWA 30.01.07, 17:27 [URL=imageshack.us][IMG] img176.imageshack.us/img176/344/scan1636sh3.png[/IMG][/URL] Odpowiedz Link
wojti12 Re: A BUDOWA TRWA 31.01.07, 09:14 [url=imageshack.us] [img=img215.imageshack.us/img215/3903/scan1636ko0.png][/url] ponowna proba ale chyba nic z tego :-) Odpowiedz Link
m-kow Re: A BUDOWA TRWA 31.01.07, 11:56 img215.imageshack.us/img215/3903/scan1636ko0.png Ale jakieś takie małe wyszło ... Sąsiad by to przysłał na adres m-kow@gazeta.pl a ja to wywieszę po bożemu. Odpowiedz Link
wojti12 Re: A BUDOWA TRWA 31.01.07, 14:59 img154.imageshack.us/img154/3516/scan1636ah0.png dalem wieksza rozdzielczosc, moze pomoze Odpowiedz Link
m-kow Re: A BUDOWA TRWA 13.02.07, 23:12 Scany, rozmiar extra large img02.picoodle.com/img/img02/7/2/13/f_Scan1636m_5a1f313.jpg img01.picoodle.com/img/img01/7/2/13/f_Scan1637m_daadcec.jpg Panie Wojtku, przepraszam za opóźnienie, Pana mail utonął mi pomiędzy innymi... Odpowiedz Link
wojti12 Re: A BUDOWA TRWA 14.02.07, 10:48 ok super, najwazniejsze ze jest ja sie troche pogubilem w tym temacie z zalaczniem plikow :-) niech teraz kazdy bedzie swiadomy co gmina ma nam do powiedzenia pozdrawiam Odpowiedz Link
kamilltee dobra nasza ! MH przyblokowany 13.03.07, 15:10 Jak można zauważyć budowa nie ruszyła ... jest tylko płot. Polecam www.jozefoslaw.com.pl - na wiosnę strona nieco odżyła (zapraszam do nadsyłania art i tematów): dot sprawy MultiHeck na Geodetów: www.powiat-piaseczynski.info/informacja-nalot-na-elektre-multi-hekk-rada- idzie-na-wojne,74.html inne info o gigantach w budownictwie: coijak.piaseczno.info/gazety/coijak-nr-96.pdf Odpowiedz Link
wojti12 Re: dobra nasza ! MH przyblokowany 13.03.07, 17:19 o kurcze ale info, widac ze sie dzieje i nie ulatwiaja MH sprawy z czego na pewno bardzo sie cieszymy Odpowiedz Link
andre1973 Re: dobra nasza ! MH przyblokowany 03.05.07, 23:28 moze zmartwię wszystkich ale podobno MH dostał zgodę na budowe Odpowiedz Link
kochamwino Re: dobra nasza ! MH przyblokowany 23.05.07, 21:09 Czy informacja jest PEWNA....Byłem w Starostwie 8.05 i mam wiarygodną informację,że MH zawiesił procedurę przyznania pozwolenia na budowę!Z tego co wiem,wiąże się ze spornymi opłatami narzuconymi przez Gminę Piaseczną o przyłączenia każdego z 800 mieszkań do oczyszczlni ścieków w Piasecznie,która de facto ma powstać dopiero w 2009.Problemy są również związane z przebudową ulicy Energetycznej i przepustowości ul.Puławskiej. Odpowiedz Link
tsergo_ri Re: dobra nasza ! MH przyblokowany 23.05.07, 21:51 Śmiem wątpić.... to szczwane lisy i zapewne próbuja uśpić czujność wszystkich normalnych i uczciwych ludzi. kochamwino napisał: > Czy informacja jest PEWNA....Byłem w Starostwie 8.05 i mam wiarygodną > informację,że MH zawiesił procedurę przyznania pozwolenia na budowę!Z tego co > wiem,wiąże się ze spornymi opłatami narzuconymi przez Gminę Piaseczną o > przyłączenia każdego z 800 mieszkań do oczyszczlni ścieków w Piasecznie,która > de facto ma powstać dopiero w 2009.Problemy są również związane z przebudową > ulicy Energetycznej i przepustowości ul.Puławskiej. Odpowiedz Link
magda8885 Budowa 16.06.07, 12:37 Czy ktoś sie orientuje, czy prawdą jest to, że dostali pozwolenie tylko na cztery piętra? Odpowiedz Link
dc22 Re: Budowa 16.06.07, 19:39 nie wiem ale ustawili zurawia. wysokosc zurawia nic mi nie mowi :) ale duuuuuuzy jest ;) Odpowiedz Link
m-kow Re: Budowa 17.06.07, 13:46 Na stronie tego fantastycznego developera nic się nie zmieniło, dalej mówią o ośmiu kondygnacjach. "Poprawili" natomiast ceny od czasu jak tam kiedyś zaglądałem żeby podsumować ile to właściwie mieszkań będzie. Teraz jest 5300 za zwykłego Multi-Hekk'a i 7000 za Multihekk'a "o podwyższonym standardzie", jakkolwiek śmiesznie nie brzmiałoby to w kontekście Multi-Hekku. Sądzę, że przyjeli tą zasadę z psami i karawaną. Odpowiedz Link
macrad Architektóra Mólti-Chekka 17.06.07, 14:25 Proponuję pobuszować trocję po stronie tej fantastycznej firmy. Można się dowiedzieć, że ich budynki to "unikalna architektÓra". Myślę, że ta pisownia doskonale oddaje charakter ich dzieł sztÓki bÓdowlanej. Archi - tektura... Odpowiedz Link