przepior 30.09.11, 09:52 Nastał piątek i od około 30 minut skończyła się w Pruszkowie woda. Podobno jakaś awaria, ale jeszcze nie wiadomo co, gdzie i jak ... MPWiK jest w trakcie przełączania na ujęcie pruszkowskie, więc może coś zaraz poleci ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mwirek Re: Brak wody (dzień jak codzień) 30.09.11, 11:24 Czy Pruszków nie jest stać na utworzenie własnej firmy wodociągowej i wydajnego źródła wody oligoceńskiej? A monopoliście MPWiK podziękować i rury z Warszawy zabetonować. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: Brak wody (dzień jak codzień) 30.09.11, 11:29 MPWiK w m.st. Warszawie S.A. informuje, że w rejonie budowy trasy S-2 została uszkodzona magistrala wodociągowa w Al. Jerozolimskich. Na skutek uszkodzenia nastąpił spadek ciśnienia w rejonie zasilania magistrali w Piastowie, Pruszkowie, Michałowicach oraz w Dzielnicy Ursus. Ze względu na układ sieci wodociągowej, spadek ciśnienia będzie najbardziej odczuwalny na oś. Niedźwiadek w Ursusie. Prace potrwają do późnych godzin nocnych. Najniższe ciśnienie wody wystąpi w porze jej największego rozbioru (w godzinach popołudniowych). Przepraszamy Mieszkańców za niedogodności Odpowiedz Link Zgłoś
dakoolk Re: Brak wody (dzień jak codzień) 30.09.11, 15:28 Pewnie by było, tylko jak zwykle to kwestia zaradności władz i wyboru przez nie pewnych priorytetów... Ale jakoś przy okazji wyborów nikt nie pamięta o tej bądź co bądź podstawowej usłudze komunalnej... Ja nie mam wody nigdy przez całe dnie (i często również noce), bo na 5 pietro woda nie dochodzi (tzn. czasem dochodzi w godzinach 2-4 w nocy...) Ale z tego co wiem od znajomych - piętro niekoniecznie jest tu wyznacznikiem... a jak "przyjdzie" już woda to ludzie się cieszą i potem nie pamiętają, żeby przy okazji wyborów sobie o tym przypominać... więc i kandydujący specjalnie się nie palą, żeby obiecywać to wyborcom.. Koło się zamyka niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 10.12.11, 19:19 mwirek napisał: > Czy Pruszków nie jest stać na utworzenie własnej firmy wodociągowej i wydajnego > źródła wody oligoceńskiej? A monopoliście MPWiK podziękować i rury z Warszawy > zabetonować. Pruszków stać na to, tylko wolą iść na łatwiznę i brać wodę z Wisły (z ciągłymi awariami magistrali i jakością wody taką, że trzeba biegać z baniakiem do studni po wodą nadającą się do picia). Ludzie walczcie o dodatkowe ujęcie wody. Odpowiedz Link Zgłoś
fossetta Re: Brak wody (dzień jak codzień) 30.09.11, 15:38 Tragedia..jakoś dziwnie w naszym rejonie te awarie mają co chwila miejsce..XXIw., a człek spokojnie nie może za potrzebą...:( Odpowiedz Link Zgłoś
biotyt Re: Brak wody (dzień jak codzień) 30.09.11, 21:41 Godz. 21:30 Na Malichach jest woda, a jak u was ? Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 01.10.11, 19:48 Przez ciągły brak wody i brak autobusów ZTM wyprowadziłem się z Pruszkowa... Pozdrawiam:) ba Odpowiedz Link Zgłoś
biotyt Re: Brak wody (dzień jak codzień) 01.10.11, 20:23 tux54 napisał: > Przez ciągły brak wody (...) wyprowadziłem się z Pruszkowa... Do Piaseczna... ? Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 11.10.11, 13:19 Tak:) w Piasecznie ok. 20-25 % pochodzi z Wisły a reszta z ujęć między Thomsonem a Komendą Stołeczną Policji - Oddziałem Prewencji w Piasecznie (jakość wody jest idealna, w Pruszkowie była beznadziejna, jeżeli w ogóle była.........................). Pozdrawiam:) ba Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 11.10.11, 13:32 tux54 napisał: > Tak:) > w Piasecznie ok. 20-25 % pochodzi z Wisły a reszta z ujęć między Thomsonem a Ko > mendą Stołeczną Policji - Oddziałem Prewencji w Piasecznie (jakość wody jest id > ealna, w Pruszkowie była beznadziejna, jeżeli w ogóle była..................... > ....). > Pozdrawiam:) > ba AutoSprostowanie - ok. 40 procent pochodzi z wodociągu warszawskiego z Wisły a pozostałe z Thomsona. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 11.10.11, 13:33 Daj spokój z tym Piasecznem. I jak tam dojechać? Zapchaną Puławską czy pociągiem, który jeździ raz na pół godziny w szczycie? Już lepsze pruszkowskie awarie magistrali, pociągi do Warszawy co 5-10 minut i wspólny bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 11.10.11, 14:51 -KM jezdzi w szczycie co 15 minut, po remoncie linii kolejowej nr 8 dojdą SKM-ki i zwiększy się częstotliwość KM i skróci się czas przejazdu - będzie tak jak po remoncie do Legionowa -Autobusy ZTM jeżdzą do Metra Wilanowska co 2-3 minuty rano - buspas wkrótce -większość osób mieszkających w Piasecznie pracuje w Piasecznie, na Ursynowie, w Zagłębiu Biurowym na Służewcu gdzie jest 40% wszystkich biurowców, Mokotowie -woda jest w kranach, -w Piasecznie nie chodzi wszędzie na piechotę jak w Pruszkowie, bo w Piasecznie się jezdzi autobusami ZTM -oczywiście tak jak każda gmina i też Piaseczno ma swoje problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 11.10.11, 14:56 tux54 napisał : -woda jest w kranach, A w sąsiednim wątku jeden z respondentów ma mi za złe, że stały dostęp do wody uważam za bardzo istotny czynnik w wyborze "swojego miejsca na Ziemi". Pewnie nie oglądał westernów :) . Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka2.2 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 11.10.11, 16:33 leo48 napisał: > A w sąsiednim wątku jeden z respondentów ma mi za złe, że stały dostęp do wody > uważam za bardzo istotny czynnik w wyborze "swojego miejsca na Ziemi". > > Pewnie nie oglądał westernów :) Czasami taka reklama może wszystko zepsuć:) W westernach wszyscy są brudni i zakurzeni, jakby wody brakowało:( Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 11.10.11, 16:43 ewulka2.2 napisała: > leo48 napisał: > > > A w sąsiednim wątku jeden z respondentów ma mi za złe, że stały dostęp do > wody > > uważam za bardzo istotny czynnik w wyborze "swojego miejsca na Ziemi". > > > > Pewnie nie oglądał westernów :) > > Czasami taka reklama może wszystko zepsuć:) W westernach wszyscy są brudni i z > akurzeni, jakby wody brakowało:( > woda a la w westernowym kranie:) www.youtube.com/watch?v=sPCxp6n6yYY Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 11.10.11, 16:37 :) Gmina Pruszków wraz Piastowem i Ursusem muszą się zastanowić nad ujęciami lokalnymi aby częściowo uniezależnić się od wody z Wisły - to będzie kosztować dużo ale warto, bo woda to podstawowa rzecz do życia:) Pozdrawiam:) ba Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 16.11.11, 15:14 uniezależnienie od wody z Wisły jest bardzo ważne, co pokazuje kolejne wyłączenie wody: www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,bez-wody-regulach-spadek-cisnienia-w-pruszkowie,321769.html Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 10.12.11, 19:11 i kolejne - 2 dni bez wody: www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,ursus-pruszkow-i-okolice-nadal-bez-wody,342257.html Miała być woda, a nie ma - alarmują mieszkańcy Ursusa i okolic, obsługiwanych przez magistralę w Al. Jerozolimskich. Dziś rano po 24-godzinnej przerwie miał tam zostać przywrócony dopływ wody. Wykonawca miał jednak problem z zakończeniem prac, ale w sobotę po południu przekazał magistralę wodociągowcom. - Teraz trwają próby szczelności - powiedział o godz. 18 Roman Bugaj, rzecznik MPWiK. Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Re: Brak wody (dzień jak codzień) 10.12.11, 20:14 "Teraz trwają próby szczelności - powiedział o godz. 18 Roman Bugaj, rzecznik MPWiK." Chyba bezczelności, Panie (niedo) Rzeczniku... Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: Brak wody (dzień jak codzień) 23.05.12, 00:10 alabama8 napisała: > Daj spokój z tym Piasecznem. I jak tam dojechać? Zapchaną Puławską czy pociągie > m, który jeździ raz na pół godziny w szczycie? Już lepsze pruszkowskie awarie m > agistrali, pociągi do Warszawy co 5-10 minut i wspólny bilet. Czy jerozolimskie nie są zapchane? Piaseczno ma też wspólny bilet. I co mi po tym, że niby szybciej dojechać z Pruszkowa - jak całe składy ludzi jadą śmierdzące, bo wody nie ma całymy dniami - lubisz jezdzić niemyty - Twoja sprawa. Ja Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 minęło kilka godzin od awarii i znów awaria 11.12.11, 15:53 www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,pruszkow-odzyskal-wode-po-porannej-awarii,342529.html Walczcie o własne ujęcie wody - każda gmina ma obowiązek zapewnić dostarczanie wody mieszkańcom - magistrala jest stara i się ciągle psuje, jakość wody jest beznadziejna (rdzawa lub zielonkawa). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 petycja w sprawie braku wody 14.01.12, 18:56 Link do petycji: www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=8268 Gratulacje dla Twórcy petycji. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: petycja w sprawie braku wody 14.01.12, 18:57 www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=8268 Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: petycja w sprawie braku wody 22.05.12, 15:00 Domagajcie się wybudowania ujęcia wody niezależnego od ujęcia z Wisły (badz uzupełniającego), bo znów nie ma wody w Pruszkowie: www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,ursus-wlochy-pruszkow-znow-bez-wody,45825.html Odpowiedz Link Zgłoś