Dodaj do ulubionych

Wybory Samorządowe 2006

09.10.06, 22:56
Dobiega wlasnie konca kolejna kadencja samorzadow w Polsce. Za miesiac wybory. Na forum naszych sasiadow z Lomianek o wyborach mowi sie juz chyba od 8 lat, a u nas jakos dziwnie cicho. Ponoc obecny wójt nie ma poki co kontrkandydata. Za to kandydatow do Rady Gminy jest bez liku. Moze macie jakies niusy, którymi chcielibyscie sie podzielic.
Obserwuj wątek
    • amma6 Re: Wybory Samorządowe 2006 10.10.06, 10:23
      W CZosnowie spokój bo wybudowano 25 km wodociągów , a nie 2 i 5 km jak w
      Łomiankach.
    • mikanek Re: Wybory Samorządowe 2006 11.10.06, 15:34
      słyszałam, ze rośnie konkurencja dla Antonia - Rostowski z Łomnej? Nie pamiętam dobrze nazwiska.....
      Ludziom nie podobają się uklady wojta z pewnymi osobami, zatrudnianie ludzi bez doświadczenia na kierownicze stanowiska......
      Kręźlewicz nie jest najlepszym wójtem, ale póki co - nie ma dla niego żadnej alternatywy.
      Ale jakby się zdażyło - co jest mało prawdopodobne - że wójt przegra, to kilka osóbek w urzędzie poleci jak na szubienicy.
      • nikodemf Re: Wybory Samorządowe 2006 12.10.06, 12:52
        było tak spokojnie w porównaniu z forum łomiankowskim :)
        napisz o czy myślisz pisząc o układach wójta z pewnymi osobami, itp. ?
        może warto rzucić na to trochę swiatła ?
    • amma6 Re: Wybory Samorządowe 2006 12.10.06, 08:48
      Nie wiem skąd to się wzięło , że wszyscy teraz mówią "Łommnej". Miejscowi
      zawsze mówili "idę do Łomny, mieszkam w Łomnie". A tu o jakiś dziesięciu lat
      wyskoczyli z tą "Łomnej" . Może to jest bardziej po polsku , ale mnie jako
      autochtona strasznie razi. Jestem stanowczo za zachowaniem miejscowego
      nazewnictwa i lokalnych odmian nazw. Świadczy to przecież o naszej torzsamości
      i poczuciu związania z mała ojczyzną.
      • mikanek Re: Wybory Samorządowe 2006 12.10.06, 09:21
        Pomyliły Ci się tematy.
        Ten jest o wyborach, dyskusja o nazewnictwie naszej wsi już była - poszukaj w historii.
        A dla twojej wiadomości - to forma "w Łomnej" jest starsza!!!
        • amma6 Re: Wybory Samorządowe 2006 12.10.06, 10:26
          Przecież właśnie o tym piszę. Jestem za formą "w Łomnie"
    • amma6 Re: Wybory Samorządowe 2006 12.10.06, 10:30
      I przepraszam za zamulanie wątku wyborczego. A prpopo który Roskowski ma
      kandydować?. Bo z tego co wiem na pewno nie zamierza tego robić kandydat z
      przed 4 lat, czyli p. Roszczyk.
      • maaciejkaa Re: Wybory Samorządowe 2006 13.10.06, 15:18
        No wlansie, nie znam zadnego Raskowskiego z Łomnej ? Chyba chodzilo o Roszczyka... Wszystko rozstrzygnie sie w srode, bo do 18 pazdziernika komitety moga zglaszac kandydatow na Wójtów.
        • muay-thai4 Re: Wybory Samorządowe 2006 14.10.06, 16:22
          Znalazłem troche danych, w obecnej kadencji wybudowano ponad 6km kanalizacji,
          nową stację uzdatniania wody, ok 70 km wodociągów i 30 km dróg
          asfaltowych. "Jako jedna z nielicznych gmin w Polsce posiadamy dla całego
          terenu gminy plan zagospodarowania przestrzennego"
          • maaciejkaa Re: Wybory Samorządowe 2006 20.10.06, 13:15
            No to mamy jednego kandydata do wyboru ;], hehe. W srode minol termin zglaszania kandydatow i obecny Wojt nie ma konkurencji.
            • muay-thai4 Re: Wybory Samorządowe 2006 20.10.06, 13:40
              maaciejkaa napisał:

> No to mamy jednego kandydata do wyboru ;], hehe. W srode minol termin
              zglaszani
              > a kandydatow i obecny Wojt nie ma konkurencji.

Oj cos mi się wydaje, że to nie tak, do środy był chyba termin zgłasznia
              kandydatów na radnych a na wójtów jest dłużej (chyba do dzisiaj - piątku)ale
              nie jestem pewien. Słyszałem z baaardzo niepewnych źródeł, że sa jeszcze 2
              kandydaci, niestety nie wiem kto.
    • amma6 Re: Wybory Samorządowe 2006 20.10.06, 14:03
      termin zgłaszania kandydatów już minął. Ale dla Wójta to nie jest dobra
      wiadomość bo prawdoodobnie czekaja godwie tury.
    • amma6 Re: Wybory Samorządowe 2006 20.10.06, 14:07
      Mała poprawka, ponieważ jest jeden kandydat na wójta, termin został
      przedłużony do 24 października.
      • maaciejkaa Re: Wybory Samorządowe 2006 20.10.06, 21:32
        to fakt. Poniewaz do srody nikt sie nie zglosil, to termin przyjmowania zgloszen na kandydatow zostal przedluzony o 5 dni. W zasadzie to nie wiem po co, jak sie nikt nie zglosil teraz, to i przez te 5 dni tez sie nie zglosi.
    • sibeliuss Re: Wybory Samorządowe 2006 21.10.06, 13:57
      Zanim wybierzemy kogoś drugi raz sprawdźmy, co z obiecanych spraw ten kandydat
      zrealizował. W programach zawarte są piękne deklaracje, gorzej z ich realizacją.
      • maaciejkaa Re: Wybory Samorządowe 2006 23.10.06, 13:46
        Z tego co pamietam to obecnemu wojtowi nie udalo sie tylko jednej sprawy zrealizowac z obietnic sprzed 4 lat. Mianowicie nie uruchomiono jeszcze komunikacji gminnej.
    • amma6 Re: Wybory Samorządowe 2006 23.10.06, 14:49
      rozliczymy go z tego za 4 lata, bo komunikacja jest w tegorocznym prgoramie
      wyborczym. Mnie w tym programie brak tylko jednego- gminego przedszkola, szkoda
      że we władzach gminy nie ma jakiegoś mlodego rodzica.
      • maaciejkaa Re: Wybory Samorządowe 2006 23.10.06, 15:01
        amma6 napisała:

> Mnie w tym programie brak tylko jednego- gminego przedszkola, szkoda
        >
        > że we władzach gminy nie ma jakiegoś mlodego rodzica.

Słuszna uwaga.
        • muay-thai4 Re: Wybory Samorządowe 2006 23.10.06, 16:21
          Co do przedszkola to faktycznie ze strony UG chyba nic sie nie dzieje ale
          wiem,że jest prywatny inwestor, który chce wybudować przedszkole jednak ma
          jakieś problemy formalne. Co do komunikacji to podobno Łomianki nie chca sie
          zgodzić na współpracę w tej dziedzinie mimo że Czosnów dopłaca do komnikacji
          Łomiankowskiej 60 tyś zł.
    • amma6 Re: Wybory Samorządowe 2006 24.10.06, 08:17
      Prywatnego inwestora przedszkola , o którym mówisz znam osobiście , planowali
      inwestycje w tym roku ( wersja optymistyczna + fundusze europejskie0 ale sie
      rypło. Moim zdaniem wersja pesymistyczne bardziej realna, czyli może 2-3 lata.
      Moje córy juz nie doczekają, a szkoda bo miałyby po nosem.
      • cotoneaster Prywatny inwestor 24.10.06, 13:35
        :) za 2-3 lata to moja akurat dorośnie. Czy możesz zdradzić lokalizację planowaną?
      • muay-thai4 Re: Wybory Samorządowe 2006 24.10.06, 15:58
        amma6 napisała:

" Prywatnego inwestora przedszkola , o którym mówisz znam osobiście ,"

Chyba mamy wspólnych znajomych... ;)
    • amma6 Re: Wybory Samorządowe 2006 24.10.06, 13:42
      W Cząstkowie Maz., koło kościoła.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka