Dodaj do ulubionych

Kłopoty WKD

10.12.13, 20:04
Witam,
od niedawna mieszkamy w Pruszkowie i codziennie dojeżdżaliśmy do pracy WKD-ką. Zawsze byliśmy zadowoleni, ale chyba jednak za szybko pochwaliłam ten rodzaj komunikacji:( Mam pytanie do podróżujących WKD - czy takie awarie jak ta w piątek i dzisiejsza często się zdarzają? I w jaki inny sposób można dostać się do centrum Warszawy (poza PKP)? Czy kursuje jakaś regularna linia z Pruszkowa?
Dodam, że takie powtarzające się awarie budzą mój niepokój, bo nie mogę sobie pozwolić na spóźnianie do pracy i z pracy, kiedy muszę do danej godziny odebrać dziecko z przedszkola :( Proszę poradźcie coś, z góry dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • vandikia Re: Kłopoty WKD 10.12.13, 20:46
      WKD jest moim zdaniem najlepsza, awarie można policzyć na palcach ręki, w okresie zimowym mogą zdarzać się częściej ale nie nagminnie. Ja polecam. Mnie się kiedyś całkiem fajnie jeżdziło linią autobusową Rapid ale jej od długiego czasu nie widzę, zmieniłam środek transportu więc nie jestem zorientowana ale z WKDki korzystam często i sobie chwalę. Na pocieszenie gdy 2 czy 3 lata temu sypnęło pierwszym śniegiem, to samochodem z centrum Warszawy do Pruszkowa głównymi drogami wracaliśmy bite 5 godzin, a nasz znajomy w piątek z Gąsina (dzielnica Pruszkowa) na Osiedle Staszica jechał 2 godziny, z Lidla przy Zniczu na osiedle Staszica znajoma jechała 40 min, także trzeba wziąć pod uwagę w ocenach transportu ogólny paraliż komunikacyjny niestety.
    • monika3411 Re: Kłopoty WKD 10.12.13, 21:52
      Jeżdżę wukadką kilkanaście lat, awarie w tym czasie mogę policzyć na palcach jednej ręki i palców zostanie. Piątkowa wichura to nie awaria, ale żywioł - tego nie przeskoczymy i nie ma co się o to dąsać. A dzisiaj - cóż, może się zdarzyć nawet najlepszym. WKD to najbardziej niezawodny transport do W-wy.
      • pruszkowianka Re: Kłopoty WKD 11.12.13, 20:31
        potwierdzam, mało jest awarii, nagorzej w zimie było jak są mrozy, nowe kolejki nie dawały rady i się rozkraczały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka