ebes 05.04.14, 09:58 Znacie może w Pruszkowie firmę, która zajmuje się naprawą m. in. orbitreków i przyjeżdża do domu? Możecie jakąś polecić? Serwisy rowerowe pewnie naprawiają tylko dostarczone do nich sprzęty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ebes Re: Naprawa orbitreka 25.06.14, 18:06 Gdyby ktoś miał podobny problem to zdecydowanie nie polecam: www.warszawa.serwisfitness24.pl/serwis-fitness-warszawa.html Umówiona byłam na przyjazd do domu na początku kwietnia, pan godzinę przed przyjazdem stwierdził, że nie da rady w tym dniu i przyjedzie następnego. OK. Odezwał się po dwóch tygodniach, że akurat będzie w okolicy, więc może przyjechać. Przyjechał. W orbitreku odpadł pedał, bo trzpień, na którym był zamocowany miał cały gwint starty, tak samo starty był gwint w pedale. Pokazałam panu palcem o co chodzi, pan naprawił, zapłaciłam, dostałam miesiąc gwarancji na usługę. Pedał odpadł ponownie następnego dnia po niecałych 20 minutach używania orbitreka. Po zgłoszeniu reklamacji pan wyraził zdziwienie i powiedział, że będzie w Pruszkowie jutro - pojutrze to przyjedzie. Po dwóch tygodniach ciszy napisałam SMS-a z przypomnieniem i dostałam odpowiedź, że jak chcę naprawy to mam przywieźć sprzęt do siedziby firmy. Mnie interesowała tylko naprawa na miejscu i mówiłam to od początku - a to w takim przypadku mam czekać aż on będzie w pobliżu albo zapłacić za dojazd. OK, ja jestem cierpliwa mogę poczekać, ale proszę mnie nie zwodzić i nie opowiadać głupot, że już za chwileczkę, już za momencik, tylko trzymać się tego co się samemu mówiło. Poprosiłam o fakturę za usługę. Tak, ale jak dopłacę 90 zł podatku (a usługa kosztowała 120 zł, więc skąd taka wysokość podatku, pomijając legalność takich praktyk). Poza tym dowiedziałam się, że może okazać się, że zepsute jest coś innego niż pan naprawiał (oczywiście, że tak, bo okazało się, że pan wymienił nakrętkę i popryskał ciekłym metalem, a zjechany był gwint w trzpieniu i to było do wymiany) i w takim wypadku będę płacić za nową usługę (a dlaczego jeśli pan nie zreperował usterki pokazanej palcem, tylko wymienił nakrętkę?). Ponadto dowiedziałam się, że kupiłam chińskie barachło to mam (to trzeba było się nie podejmować naprawy). A poza tym pan ma miesiąc na naprawę. Powiedziałam, że ja zgłaszałam się już dwa tygodnie wcześniej. To nic, liczy się od dziś. I od tego dziś minęły już prawie dwa miesiące i ze strony firmy cisza. Więc jakby ktoś chciał skorzystać z usług ww. firmy niech się dwa razy zastanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ebes Re: Naprawa orbitreka 25.06.14, 18:10 A o zwrocie pieniędzy za naprawę oczywiście nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś