Gość: Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:58 Od pażdziernika mam zamiar isc na inżynierie środowiska na PWSZ ... jeżeli ktoś z was studiuje to to byłabym wdzięczna za jakiekolwiek info ;) i oczywiście czy warto iśc na to ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: delly Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 22:32 a ja chętnie dowiedziałabym się coś o ekonomii w pwsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: PWSZ IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.08, 22:37 www.pwszciechanow.ovh.org www.pwszinz.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 15:42 I jeszcze www.pwszciechanow.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 15:39 Fajnie jest na ekonomii. Co prawda na tę chwilę są tylko 2 roczniki, ale na pewno ten kierunek będzie się w PWSZ rozwijał. Co chciałbyś wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: PWSZ IP: 212.160.172.* 03.06.08, 17:38 Co do PWSZ wszystko było by OK gdyby nie pewna osoba z władz tej uczelni - niebede pisal kto to taki dokładnie, ale osoba ta niema w sobie za grosz kultury i to w jaki sposób trakturje studentów jest porażające. Zawsze sie wymaga szacunku do starszych.... a co w drugą stronę ??? Czy naprawde nauczyciel moze traktować swojego ucznia jak totalne ZERO.... Kto chodzi do tej szkoły napewno wie o kogo chodzi kto bedzie chodził tez sie dowie - ja podziękowałem tej osobie już za współprace i teraz współpracuje z normalnymi nauczycielami którzy służą dobrą radą i pomocą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTYNKA Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 18:20 A jestes pewny, ze ta osoba jeszcze pracuje w pwsz? bo chyba sie domyslam o kogo moglo chodzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ab Re: PWSZ IP: 212.160.172.* 03.06.08, 19:11 Chyba wiem o kim myślisz bo słyszałem ze został zwolniony jeden z tej grupy ale to był w zasadzie zwykly wykładowca, osoba o którą mi chodzi na 100% pracuje w pwsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coś Re: PWSZ IP: *.xdsl.centertel.pl 12.02.09, 14:30 pracuję nadal i meczy ludzi...zmienia statut szkoły...zaliczenie ważniejsze od obrony...chyba coś nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: PWSZ IP: *.ibd.gtsenergis.pl 12.03.09, 15:40 Na PWSZ wykłada pewien "ZBOK",któyn patrząęślini i chętnie by włożł gdzieś swó palec. Nazywa się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: PWSZ IP: *.cdma.centertel.pl 17.03.09, 21:56 ekonomia tak ale nie do tej szkoly szczerze odradzam.mam dosc tej szkoly po dziurki w nosie.nic zorganizowania.nikt ci tu nie pomoze jak bedziesz czegos potrzebowac.jest jedna pani tak co nadrabia swoim hamstwem za cala szkole.a plan zajec powinna nazywac sie szkola wieczorowa a nie dzienna! Odpowiedz Link Zgłoś
dr36m Re: PWSZ 03.06.08, 23:22 Zawsze gdzieś znajdzie się czarna owca ;) Czasem profesorowie mają tendencję do mniemania, że to oni są mądrzy, a student jest dla niego (nigdy odwrotnie). Na szczęście to jest coraz rzadziej spotykane. Wracając do merytoryki to Szkoła podpisała kolejną umowę o współpracy akademickiej. Jest zatem pewność o poziomie nauczania tej placówki (na podstawie www.ciechanowonline.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 09:40 Chodzi na pewno o umowę z Politechniką - jest tez o tym na stronie pwsz :) Na pewno to plus dla szkoły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 11:50 Jestem tegoroczną absolwentką tej szkoły na wydziale inżynierii środowiska (kierunek inżynieria komunalna). W czerwcu będę się "broniła". ...Szkoła jak szkoła. Są plusy i minusy. Ja mam miłe wspomnienia. Było dużo ciekawych zajęć, fajnych wykładowców. Ale ostrzegam jeśli ktoś idzie na ta uczelnie tylko dlatego bo myśli, że jest tam wyjątkowo łatwo to się myli. Jest sporo przedmiotów ścisłych.Dużo projektów do wykonania. Wykładowcy są dość sympatyczni. Zresztą zależy jak wszędzie na kogo się trafi. :) Przydatne dla młodszych roczników są notatki starszych kolegów :) Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: PWSZ IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 12:41 Czesc studentka. Projekt zrobiony ?:> Byś siś za prace wziela a nie w internecie "siedzisz" :P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 12:56 Za jaki projekt panie Ktosiu :) Już wszystko zrobione :) Praca obłożona w szkole leży czekam na obronę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: PWSZ IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 13:01 A to bardzo dobrze Pani studentko, kimkolwiek jestes ;) A ten projekt to z dziedziny wodociągów czy raczej ogrzewnictwa? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 12:58 Jaki projekt panie Ktosiu :) Już nie mam projektów. :) praca obłożona leży w szkole czekam na obronę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 15:25 Oj tak... Juz nie jeden ktory myslal, ze jak Ciechanow to bedzie latwo, po prostu sie przejechal... Naprawde bywa ciezko... Nawet dla osob bardzo inteligentnych - ktore dostawaly sie na inne uczelnie, ale jednak z roznyh powodow wybieraly rodzima edukacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 15:41 Niestety taka jest mentalnośc ludzi... Mnie osobiście rozbawił ostatnio teks mojego znajomego...Powiedział tak : Kolega:Uczysz sie na obronę? Ja: Tak K: Ile u was osób nie zdaje obrony? J: Raczej wszyscy K: O to strasznie niski poziom musicie mieć J; A od kiedy poziom uczelni liczy sie na podstawie osób które nie zaliczyły dyplomu.... Rozmowa sie skończyła... Chyba trochę mu sie głupio zrobiło. On sam chodził do prywatnej uczelni w Warszawie. I chyba myślał, że nie wiadomo jaki poziom reprezentowała ta uczelnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 13:03 Jaki projekt? Chodzi ci o to, że napisałam ze w szkole robi sie dużo projektów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: PWSZ IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 13:06 Chodzilo mi raczej o prace dyplomowa, myslalem ze jest w formie projektu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 13:08 A no jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleeeeee Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 23:35 Ja mogę powiedziec tylko tyle - na inzynierii trzeba się uczyć! kto chce niech idzie. polecam IK jest duuuzo "ciekawych" projektów :D Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: PWSZ 07.06.08, 01:55 cześć studentko-siostro (chyba Cię z nikim nie mylę ;)) ;) ja Ci raczej takich tekstów nie rzucałem, co? :P szkoła jak szkoła, to się zgadza ;) na pewno chwali jej się współpraca z PW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 18:50 Nie pomyliłeś się magiku :) Buzka. Wypijemy coś w wawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciech Re: PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 12:53 Ciechanowonline.pl pisze, że są nowe kierunki zatwierdzone przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. W PWSZ teraz będą jeszcze elektronika i telekomunikacja. Ładnie nam się uczelnia rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:09 Fajnie :) to kolejny plus dla ciechanowskiej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 12:07 Nie dla ciechanowskiej tylko mlawskiej. Nie wiem dlaczego ten kierunek robia w Mlawie zamiast w Ciechanowie... A taka wielka, piekna szkola stoi pusta. Myslalem, ze to u nas w Ciechanowie jest centrum nauk scislo-technicznych, a w Mlawie humanistycznych... Ciekawe skad wezma laboratorium... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 12:12 To chyba logiczne. Mławskie LG potrzebuje inżynierów a nie tylko ludzi na taśmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 09:30 Oj żebyś się nie przeliczył z tymi "inżynierami poza taśmą" .... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlaw Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 13:46 W Mławie również są nowe piękne obiekty,stosowne sale i laboratoria do ćwiczeń oraz LG które umożliwi odbycie przewidzianych w programie studiów praktyk zawodowych i da ewentualne zatrudnienie. Oczekuję na stanowisko WŁADZ PWSZ na temat decyzji Ministra w sprawie rekrutacji na nowe kierunki techniczne w Mławie. Informatyka,Elektronika - CZAS i STUDENCI UCIEKAJĄ !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 17:01 A czy informatyka ma być też w Mławie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 00:17 Raczej tez - niestety. Faktycznie to w Ciechanowie zawsze bylo 'centrum techniczne', ale coz... W Mlawie potrzeba wiecej po kierunki elektortechnicznym... I tak Mlawa miala wiecznie pretensje, ze w Ciechanowie jest wiecej kierunkow. Budynek przy Narutowicza jest super wyposazony i chetnie przyjalby studentow takiego kierunku i udostepnil im odpowiednie laboratoria. Ale coz... Ciagnela Mlawa do siebie, to maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkl Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 14:26 "GOŚĆ" Ty naprawdę jesteś super rozeznany doskonale wiesz i zapewne byłeś i widziałeś te super pracownie i laboratoria do nauki przyszłych elektroników i informatyków w budynku PWSZ przy ulicy Narutowicza w Ciechanowie. I proszę nie nakręcać konfliktów Mława - Ciechanów. Uczelnia jest jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 09:48 Kiedy dowiem się o możliwości studiowania INFORMATYKI w PWSZ w Ciechanowie.Czy jest już decyzja ministerstwa?jakie są szanse na studia od pażdziernika 2008r.sprawa b.pilna!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 12:15 jA RÓWNIEŻ JESTEM CIEKAWY CO DO TEJ INFORMATYKI... ALE WĄTPIE ŻE W TYM ROKU POWSTANIE, WIEC PEWNIE BEDE ZMUSZONY IŚĆ NA INŻYNIERIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kib Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 09:33 Czy mławscy redaktorzy miejscowych gazet opracowali i dostarczyli do Ministerstwa wniosek w sprawie uruchomienia INFORMATYKI. Kandydaci na studentów czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciech Re: PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 20:13 Polecam list otwarty zamieszczony na ciechanowonline.pl www.ciechanowonline.pl/?po=news Ciechanowski student dostaje stypendium - 1000 zł na miesiąc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 23:53 30 uczniów z najlepszymi wynikami, którzy złożą papiery na inżynierię produkcji lub środowiska dostaną prawdopodobnie 1000zł stypendium.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż. Re: PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 07:54 Czytając te posty miło mi na duszy, że o tej Szkole piszecie pozytywnie. Jako dawny absolwent Politechniki Warszawskiej jestem dumny z tego, że doczekałem się jej w z zasadzie filii w Ciechanowie i to prawie na sąsiednim podwórku. Nigdy bym nawet o tym nie marzył tak więc tymbardziej życzę jej studentom i wykładowcom oraz jej Rektorowi (mam przyjemność znać Go z czasów moich studiów na tym samym Wydziale) sukcesów i rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 14:46 czy na ekonomii jest trudno sie utrzymac ??duzo jest matematyki??jak ktos nie jest strasznie dobry z maty da rade?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonieja Re: PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 09:28 Raaaanyyyy :( Jak tu można "nie dać rady" ?????????????????????? Chyba że podstawówka i średnia za jajka. Wtedy musisz w pierwszych 2- 3 dniach nadrobić zaległości heheheee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: PWSZ IP: *.xdsl.centertel.pl 12.02.09, 14:41 niech idzie na inżynierie to wtedy zobaczy...całki, pradopodobieństwo, to nie je bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: PWSZ IP: 67.159.5.* 17.02.09, 11:24 Gratuluje znajomosci. Rektor rzeczywiscie organizuje fajne imprezki dla wybranych w Panderozie, niestuniu itd. Szkoda tylko ze w ostatnich wyborach na senatora umoczyl z kretesem. Bylby spokoj a tak musi udawac dobrego rektora swietnej szkoly wyzszej w Ciechanowie. MgrInz. przypomij sie rektorowi to cie zaprosi. Na wiosne w PWSZ jest zawsze kilka imprezek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 17:36 Co jest z INFORMATYKĄ !!!???? CZy jest sens czekać na decyzję ministra ? i czy PWSZ otrzyma zgodę na ten kierunek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 09:12 Szczerze w to wątpie. Gdyby miała być w tym roku to juz dawno powinni dostać decyzje tak jak to było z tym drugim kierunkiem. Ja już sobie darowałem i złozyłem na inżynierie środowiska. I sie dostałem. Pozdro dla przyszłych studentów inżynierii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciech Re: PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.08, 23:48 Jak studiowanie w naszej uczelnii?? Na poziomie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewueszeciak Re: PWSZ IP: 94.254.197.* 28.12.08, 21:05 Witam! Jestem studentem wydziału środowiska - inżynieria komunalna. Powiem szczerze serdecznie żałuje że przyszedłem na tą uczelnię. Brak organizacji jest głównym powodem! Kolejną sprawą jest podejście niektórych wykładowców!!! - szczególnie tych niedouczonych mgr inż którzy robią doktorat od paru lat przynajmniej tak twierdzą(każdy student wie chyba o kim mówię). Następna sprawa to szanowny pan dziekan - najmądrzejszy!! Boss - z którym nie można się w żadnej sprawie dogadac bo albo nie ma czasu albo nie słucha studenta tylko wygłasza swoje denne wywody wogóle nie związane z tokiem rozmowy. Ale zdarzają się też bardzo sympatyczni ludzie! Przeważnie Ci bardzo wykształceni profesorowie doktorzy itp. Panie w sekretariacie OK (czasem nie poinformowane ale looz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuwent Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 22:06 wreszcie jeden odważny ,który nazywa rzeczy po imieniu.czekamy na dalszy ciąg .TO jest prawdza o PWSZ ijej dziwnych władzach,regulaminach itp .Jeżeli to jest Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa ,którą nadzoruje Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego to niech stosuje się do Ustawy o Szkolnictwie Wyższym i skończ władzę niedouczonych pracowników w swojej centralnej administracji (stypendia na decyzję czekamy już 3 miesiące i końca nie widać,legitymacje elektroniczne półroku za bileciki płacimy 100%,sesje egzaminacyjne trwające latami kiedy i ile sobie życzy wykładowca ,brak jasnych informacji o datach i terminach egzaminów i zaliczeniach na tablicach ogłoszęń,komisje egzaminów inżynierskich i licencjackich jednoosobowe,władze wydziałów pracujące 2 dni w tygodniu.,brak statutowych władz ,prorektorzy,dziekani,prodziekani itp,itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: PWSZ IP: *.xdsl.centertel.pl 12.02.09, 14:46 Taka jest nasza PWSZ, przemęczyłem to wszystko, na każdej innej uczelni bym miał o 300% większe naukowe, ale nie tutaj, hamstwo, żałosna szkoła, jak bym wiedział nigdy bym tu nie przyszedł...teraz PW to 7 niebo przy PWSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 00:03 zapomniałes o super wykładowcy ochrony wartości intelektualnej(ani wartości ani intelektu)i supermen oraz jego przyboczni od BHP.WYrocznie delfickie tej uczelni wiedzą wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaczek Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 22:43 czy tam jest chociaż jedna osoba w kierownictwie ,której zależy na rozwoju uczelni? Ostatni i jednocześnie pierwszy to dr Henryk Kaczorowski,który poległ w walce z kołtunami.A obecni POSŁOWIE i SENATOEOWIE przy każdej okazji bredzą jak zależy im na rozwoju tej uczelni chyba na ewentualnych etatach po zakończonych kadencjach sejmowo senackich.po czynach ich poznacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 21:21 Prawda o tej uczelni jest straszna. Zacząć trzeba od tego, że tam zatrudniani są pracownicy którzy znają kanclerza lub ktoś go zna i kogoś poleca...Skutki są opłakane. 3/4 pracowników administracji nie posiada wykształcenia wyższego. Uczelnia wysłała ich na studia: kończą albo ekonomię albo kulturoznastwo na PWSZ. Pominę milczeniem fakt, że traktowani są ulgowo. Jeżeli nie posiada się wiedzy i umiejętności to nie powinno się pracować w takiej uczelni. Jakby tego wszystkiego było mało to władze uczelni przymykają oczy na mobbing, który szczególnie widać w kwesturze. Księgowe znęcają się nad stażystami i młodymi pracownikami, za cichym przyzwoleniem władz. Wolą przenieść pracownika do innego działu niż zrobić coś z osobami które go stosują. Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stażyści Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 22:42 To co napiał autor "student" jest prawdą i odnosi się do wszystkich miejsc zatudnienia stażystów w PWSZ w Ciechanowie.Jezeli ludzie mafii zaakceptują twoją osobę to pracujesz i szybko awansujesz (finnansowo)jeżeli nie to po robocie (wykształcenie ci nic nie pomoże)to wszystko można sprawdzić śledząc losy stażystów kierowanych przez PUP na staże do PWSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: PWSZ IP: *.tktelekom.pl 12.02.09, 22:11 a Pan dr Kaczorowski to jest zdrowy? Z tego co widziałem, to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 14:16 Najdosadniej atmosferę panującą w PWSZ w Ciechanowie i Mławie oddaje cytat z blogu euro posła Janusza Wojciechowskiego "Największy problem to cymbał na urzędzie" w nowym 2009 roku pod rozwagę wszystkim zainteresowanym przyszłością tej uczelni dedykuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczęń lo Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 21:27 czy jest w PWSZ ta informatyka ? jeżeli tak . To gdzie w Ciechanowie czy w Mławie? proszę o jednoznaczną odpowiedz.pozdrawiam wszystkich zainteresowanych studiami na tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: PWSZ IP: 79.191.157.* 07.01.09, 13:33 czy jest ta informatyka czy nie? Gdzie pytasz tam inna informacja.Jedni mówią,że w Ciechanowie , w Mławie twierdzą,że na wydziale elektroniki w Mławie .Jaka jest prawda gdzie i od kiedy> czy kolejne rozgrywki między środowiskiem Ciehanowa i Mławy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mit Re: PWSZ IP: 79.191.160.* 09.01.09, 21:38 już niedługo sesja egzaminacyjna ! ilu zostanie po sesji i zlikwidowanym poborze do armii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: PWSZ IP: 79.191.151.* 12.01.09, 15:31 nie ma informatyki, być może od przyszłego roku akademickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 15:08 poprawnie należy napisać.Nabór na informatykę zostanie przeprowadzony na rok akademicki 2009/2010.dalej nie ma pełnej jednoznacznej informacji czy informatyka będzie w Ciechanowie czy na wydziale elektroniki w Mławie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: PWSZ IP: 79.191.147.* 14.01.09, 17:50 dziś w materiałach reklamowych dla kandydatów na studentów w PWSZ w Ciechanowie przeczytałem o planach uruchomienia nowych kierunków : wychowanie fizyczne z informatyką (120 miejsc),rolnictwo(120 miejsc) i inżynieria budowlana (120 miejsc).Sa to ciekawe informacje jeżeli czytamy ,że na samą informatykę w PWSZ w Ciechanowie planuje się przyjąć 120 osób( to chyba nie konkurencja dla W-F z informatyką). wypada pogratulować wyobrażni,życzę sukcesów w REKRUTACJI i przychylnych decyzji MNiSW.ogólnie brawo !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 01:06 wychowanie fizyczne z informatyka bardzo trafiony kierunek, bo jak wiadomo kazdy informatyk uwielbia w-f ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 09:23 120 miesc na rolnictwie ??????? POWODZENIA !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 09:24 A co ma sesja do tego ???? Brak poboru a i owszem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: PWSZ IP: 79.191.147.* 16.01.09, 19:56 sesja to weryfikacja wiedzy,która dla niektórych jest równa z zakończeniem studiów a to w konsekwencji zmniejsza ilość studentów na naszej zatłoczonej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty IK Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 23:35 W szkole jak w szkole. Główna sprawa - jak nie zaliczysz niektórych przedmiotów za pierwszym razem to następne terminy coraz trudniejsze (jest taka jedna Pani i pewnie wiekszość ludzi z IK wie o kogo cho - mozna sie bujac do niej z pol roku i dupa blada). I wiadomo - sporo wykładowców myśli że są najmądrzejsi i "mają wszystkie uprawnienia" to wolno im wszystko. Nie polecam inzynierii nikomy PS: Ja jeszcze raz bym do tej szkoły NIE poszedł chyba że na ekonomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccc Re: PWSZ IP: 79.191.163.* 20.01.09, 09:46 co tak cicho w motorze rozwoju Ciechanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ul.Głowackiego Re: PWSZ IP: 79.191.161.* 25.01.09, 10:33 mieszkam na przeciwko pięknych obiektów PWSZ i o dziwo zastanawiam się - dlaczego w tak olbrzymim obiekcie jest tak mało studentów.Ale to chyba słodka tajemnica władz uczelnianych z gabinetów i samochodów tego problemu nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: PWSZ IP: 67.159.5.* 17.02.09, 11:19 Jaki motor. Toz to zledwie slaba bryka a w zasadzie kolasa do remontu. PWSZ jest nie po to by rozwijac Ciechanow. PWSZ jest po to by rektor zostal niedlugo senatorem PSLu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: //cz Re: PWSZ IP: 79.191.151.* 26.01.09, 21:19 z tego co widać w soboty to studentów zaocznych jest parę razy wicej. w tygodniu to puchy przy obiektach PWSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: PWSZ IP: *.cnow.pl 27.01.09, 10:12 Ustawa o Szkolnictwie Wyższym mówi że studentów "zaocznych" i "wieczorowych" nie może być więcej niż "dziennych". Oczywiście dotyczy to tylko uczelni Państwowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: PWSZ IP: 79.191.146.* 27.01.09, 17:16 czy to znaczy ,że PWSZ w Ciechanowie nie jest publiczną uczelnią wyższą nadzorowaną przez MNiSzW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: PWSZ - państwowa jak najbardziej (jeszcze) IP: *.cnow.pl 28.01.09, 21:56 Jak podaje Biuro Rekrutacji PWSZ na rok 2008/2009 przyjęto odpowiednio na wydziały: Ekonomii 85 (120) 91, Elektroniki 22 (60) 51, Filologii 28 (60) 0, Inżynierii 76 (180) 100, Kulturoznawstwa 28 (60) 0, Ochrony Zdrowia 45 (120) 56 studentów. Powyższe liczby oznaczają odpowiednio: liczbę studentów przyjętych na studia stacjonarne tj. dzienne, w nawiasie potencjalną liczbę miejsc na roku na danym wydziale na studiach dziennych oraz liczbę studentów przyjętych na studia niestacjonarne (zaoczne). Efektywność wykorzystania potencjału PWSZ (stosunek liczby przyjętych dziennych do liczby miejsc) na pierwszym roku wynosi 335 / 600 = 55 %. Na wyższych latach jest gorzej bo studentów raczej się skreśla niż przyjmuje. Dodatek funkcyjny: rektora PWSZ wynosi od 2 500 do 3 600 zł, dziekana od 1 000 do 2 500 zł. Pensja rektora od 3 300 do 7 000 zł, dziekana 2 700 do 4 900 zł. Ciekawe czy to co biorą w PWSZ w Ciechanowie wypada w okolicy wyliczonego współczynnika efektywności tj. 55% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żak Re: PWSZ IP: 79.191.145.* 29.01.09, 22:32 Gość portalu "Z" podaje dane Biura Rekrutacji na studia w roku akademickim 2008/2009 z których to wynika,że na studia dzienne na I rok zostało przyjętych 284 studentów na planowanych 600 co daje współczynnik efektywności 47,33% a nie 55%.Następny wniosek to fakt ,że studenci I roku studiów dziennych stanowią mniejszość w stosunku do studentów I roku studiów niestacjonarnych.Interesujący jest sens takich decyzji dla relacji ekonomicznych uczelni?Co do wysokości ewentualnego wynagrodzenia REKTORA,KANCLERZA i DZIEKANÓW to zgodnie z zapisem Ustawy"Prawo o szkolnictwie wyższym" wynagrodzenia REKTORA i KANCLERZA są jawne i powinni je znać wszyscy studenci,kadra uczelni i mieszkańcy Ciechanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: PWSZ Sorki IP: *.cnow.pl 06.02.09, 21:45 Przepraszam, że aż tak pomyliłem się co do "wydajności" PWSZ. (w sumie proste dzielenie) Natomiast duża liczba studentów zaocznych = duża kasa przy niskim (poziomie) obciązeniu godzinowym. Zaoczni utrzymuja uczelnię - i pewno (im) uczelni to się opłaca. Ustawodowca zapewne dlatego chciał uniknąc takiej sytuacji wprowadzając odpowiednie zapisy do ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX Re: PWSZ IP: 79.191.150.* 31.01.09, 09:51 Ojcowie i Matki tej uczelni(PWSZ) umarli i taki to jest los sieroty. Brak wypowiedzi lobbystów z Ciechanowa i Mławy świadczy o doskonałej kondycji i świetlanej przyszłości tej Uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 10:18 Tragedia - pracownicy tej uczelni są jednocześnie zaocznymi studentami. Jaki efekt? Załatwiają sobie po cichu pytania, ugadują się z wykładowcami, a w efekcie zero wiedzy i same 5. I jeszcze nie wstyd im brać stypendia naukowe, chociaż to uczelnia płaci za ich "wykształcenie". Pracownicy uczelni nie powinni być jednocześnie jej studentami. Ale cóż....Na innej uczelni w życiu nie zdobyli by licencjata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: PWSZ IP: *.tktelekom.pl 12.02.09, 22:21 Nie jest prawdą, że Ojcowie Uczelni wymarli, np. Juszkiewicz żyje i ma się dobrze, a jakby co to jeszcze ma duużżoooo siły. He he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żak Re: PWSZ IP: 79.191.155.* 31.01.09, 16:59 STUDENT pisze o kwalifikacjach niektórych pracowników administracji PWSZ i ich osiągnięciach naukowych oraz nagrodach za doskonałe wyniki w nauce.Zapomniał napisać ,że kadra kierownicza administracji PWSZ to również wybitni wykładowcy tej uczelni,którzy pracuja w godzinach swojej pracy zawodowej jako WYKŁADOWCY we wszystkich WYDZIAŁACH PWSZ.Zapewne należą do czołówki naukowej w kraju w swoich specjalnościach a ich publikacje i wydane książki są w bibliotece PWSZ a ich praca zmniejsza koszty kształcenia w tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 12:22 To sa zarty. Chyba czas przestać dofinansowywać z kasy podatnika rodziny estabiszmentu Ciechanowa. Niech uczelnia sama pokaże co potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dośc układów Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 12:25 Dość układów, układzików i innych tego typu rzeczy. Kanclerz niech pokaże że ma j... i zainteresuje się dobrem uczelni a nie swoimi znajomościami. Złych pracowników zwalniać, dobrych nagradzać. Rekrutacja powinna odbywać się na zasadzie konkursów lub prawdziwych procesów rekrutacyjnych a nie na podstawie znajomości. I kiedy ministerstwo zainteresuje się tym, że uczelnia marnotrawi pieniądze na kształcenie pracowników na kierunkach które nie są im potrzebne????? np. kulturoznastwo?????????????? To się Panie Kanclerzu nazywa niegospodarność.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: PWSZ IP: 79.191.161.* 04.02.09, 22:19 studiować każdy może taki kierunek jaki chce.Pracodawca kieruje i opłaca studia ,które są wymagane do zatrudnienia na określonym stanowisku.Wniosek jest jeden pracownicy administracyjni w PWSZ muszą być po kulturoznawstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dośc układów Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 11:22 To się nazywa niegospodarnośc. Pracodawca kieruje na kierunek który jest potrzebny w danym zakładzie pracy!!!!Ale po co ta dyskusja??? Nic nie zmienimy, dcopóki u władzy jest ten kto jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vxz Re: PWSZ IP: 79.191.143.* 05.02.09, 17:48 Gość portalu"Dość Układów" ostro protestuje.Jeżeli tyle wie na temat "gospodarności i przestrzegania prawa w PWSZ" to niech poinformuje media itp .może to jedyny sposób uratowania PWSZ w Ciechanowie od pseudo kierownictwa,które twierdzi ,że TITANICK tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina9871 Re: PWSZ 05.02.09, 18:25 Z perspektywy czasu nie polecam tej Uczelni. Połowa wykładowców pracuję tam po znajomości tzw.układziki.Każdy na niej może się uczyć i to nie ma nic wspólnego w politechniką - to tylko reklama by byli studenci. Pamiętam wykładowców 30min plotkowania i 15 minut nauki. Dziekanat nie zbyt miły , panie nadosane i nieszcześliwe. Kanclerze czy dyrektorze tej szkoły pocieszali ,że taka fajna ta szkółka, tylko chyba przez okno. Szkoda takiej szkoły tylko wyciąganie kasy dla wykładowców i tylko by im było dobrze. NĘDZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: PWSZ- Gwoli jasności IP: *.cnow.pl 06.02.09, 21:35 PWSZ w Ciechanowie jest stosunkowo dużą uczelnia – jeżeli patrzeć na liczbę wydziałów (aż 6)– toteż proszę o uściślanie niektórych wypowiedzi zarówno tych pochlebnych jak i (w szczególności) krytycznych o który wydział / kierunek / przedmiot / człowieka chodzi . - karolina9871 (5.02.09) nie poleca uczelni ale tak naprawdę ma na myśli prawdopodobnie wydział inżynierii lub elektroniki (wzmianka o politechnice). - Autor „ul. Głowackiego” (25.01) opisuje pustki z „na przeciwka”. A „na przeciwko” są tylko wydziały ekonomii i inżynierii. Ochrona Zdrowia np. siedzi na Wojska Polskiego, kulturoznawstwo na Zagumiennej nie mówiąc już o Mławie(2 wydziały). Szczególnie uwagi krytyczne mogą być krzywdzące dla wydziałów i ewentualnie osób których nie dotyczą np. Wydział Ochrony Zdrowia otrzymał niedawno bardzo dobrą ocenę komisji akredytacyjnej na 6 lat (audycja w KRC). Pisanie że PWSZ jest słaba to negowanie opinii organu państwowego i trąci pieniactwem przynajmniej jeżeli idzie o wydz. Ochrony Zdrowia. Oddajmy dziekanom (wydziałom) co dziekańskie a rektorowi (uczelni) co rektorskie. Kanclerzowi też co mu się tam należy. (na marginesie : to, że kanclerz zatrudnia znajomych nie jest chyba czymś nagannym o ile znajomi maja odpowiednie kwalifikacje lub je szybko zdobędą, a niech tam, nawet na PWSZ. Gorzej jest że zatrudnia ich „po uważaniu” a nie z konkursu - nawet jeśli mają odpowiednie kwalifikacje a rektor na to nie reaguje. Tylko dlaczego miałby reagować skoro sam tak samo postępuje.) Odpowiedz Link Zgłoś