ruski_czolg
23.10.14, 17:49
Może temat niezbyt koszerny, bo dotyczy tylko małej części Pruszkowian, ale podzielę się wrażeniami, bo od niedawna mam taką.
1. Wyrobienie karty trochę trwało, panie w MOPS miłe. Karta trwała, estetyczna. Plus.
2. Mimo, że zarządzenie Prezydenta m. Pruszkowa mówi o liście miejsc (na stronie miasta) w których można wykorzystać kartę, to ja takiej strony ani listy nie uświadczyłem. Wiem tylko o ulgach oferowanych przez same miasto. Minus.
3. Na basenie Kapry karta działa perfekcyjnie. Wszyscy wiedzą o co chodzi, "klik" przy wejściu na basen, jest zniżka. Plus.
4. W MOK jak dla mnie działa daleko od ideału. Raz, że aby np. kupić bilety na przedstawienie dla całej rodziny nie wystarczy mieć swojej karty, trzeba mieć ze sobą karty wszystkich członków rodziny (czyli zakup biletów trzeba konkretnie planować, tj. wziąć zawczasu od członków rodziny żeby je odbić). Dwa, żeby skorzystać z ulgi, nie można biletów kupić w godzinach sprzedaży biletów, ale trzeba wtedy, kiedy pracuje (bodajże) księgowa. Na basenie jakoś nie potrzebują do tego księgowości. Czyli przyjeżdżam na dwa razy i z miejsca od (notabene spóźnionej) pani dostaję ochrzan, że jest po terminie na skorzystanie z PKDR, bo zgodnie z regulaminem to sratatata. Z mojej strony piana, na szczęście ostatecznie dało się z PKDR skorzystać. Pozostaje tylko wrażenie potraktowania jak obywatela drugiej kategorii. Minus.
5. Zniżka dotycząca opłaty za odpady - nie wiadomo, jak ją zrealizować. Minus.
Dwa plusy, trzy minusy. Ale może być tylko lepiej :)