Dodaj do ulubionych

Pruszkowska Karta Dużych Rodzin - refleksje

23.10.14, 17:49
Może temat niezbyt koszerny, bo dotyczy tylko małej części Pruszkowian, ale podzielę się wrażeniami, bo od niedawna mam taką.

1. Wyrobienie karty trochę trwało, panie w MOPS miłe. Karta trwała, estetyczna. Plus.
2. Mimo, że zarządzenie Prezydenta m. Pruszkowa mówi o liście miejsc (na stronie miasta) w których można wykorzystać kartę, to ja takiej strony ani listy nie uświadczyłem. Wiem tylko o ulgach oferowanych przez same miasto. Minus.
3. Na basenie Kapry karta działa perfekcyjnie. Wszyscy wiedzą o co chodzi, "klik" przy wejściu na basen, jest zniżka. Plus.
4. W MOK jak dla mnie działa daleko od ideału. Raz, że aby np. kupić bilety na przedstawienie dla całej rodziny nie wystarczy mieć swojej karty, trzeba mieć ze sobą karty wszystkich członków rodziny (czyli zakup biletów trzeba konkretnie planować, tj. wziąć zawczasu od członków rodziny żeby je odbić). Dwa, żeby skorzystać z ulgi, nie można biletów kupić w godzinach sprzedaży biletów, ale trzeba wtedy, kiedy pracuje (bodajże) księgowa. Na basenie jakoś nie potrzebują do tego księgowości. Czyli przyjeżdżam na dwa razy i z miejsca od (notabene spóźnionej) pani dostaję ochrzan, że jest po terminie na skorzystanie z PKDR, bo zgodnie z regulaminem to sratatata. Z mojej strony piana, na szczęście ostatecznie dało się z PKDR skorzystać. Pozostaje tylko wrażenie potraktowania jak obywatela drugiej kategorii. Minus.
5. Zniżka dotycząca opłaty za odpady - nie wiadomo, jak ją zrealizować. Minus.

Dwa plusy, trzy minusy. Ale może być tylko lepiej :)
Obserwuj wątek
    • 2mlot_na_czarownice Re: Pruszkowska Karta Dużych Rodzin - refleksje 23.10.14, 21:25
      To coś jak z miejskim internetem (Pruszków, Grodzisk Maz), że jest i nikt nie ma prawa się czepiać, a że bylejakotaki, to też nikt nie ma prawa się czepiać?
      • ruski_czolg Re: Pruszkowska Karta Dużych Rodzin - refleksje 23.10.14, 23:08
        Pruszkowska jednak coś wymiernego daje, ogólnopolskiej którą wyrobiliśmy jednym rzutem nawet nie odebraliśmy jeszcze z urzędu, bo jej przydatność jest w ogóle zerowa. Chociaż nie, właśnie patrzę, że jest 5% rabatu na książki na bonito.pl, parę złotych rocznie się uzbiera ;-)
    • follow Re: Pruszkowska Karta Dużych Rodzin - refleksje 23.10.14, 22:09
      > Zniżka dotycząca opłaty za odpady.

A jest taka? Bo z tego co piszesz to chyba jedyna z której bym skorzystał...
      W każdym razie dzięki, że chciało Ci się opdiać.
      • ruski_czolg Re: Pruszkowska Karta Dużych Rodzin - refleksje 23.10.14, 23:08
        30%. Też chętnie bym skorzystał, gdybym wiedział jak ;-)
        • follow Re: Pruszkowska Karta Dużych Rodzin - refleksje 24.10.14, 13:53
          Muszę powiedzieć, że jestem zawiedziony nową stroną miasta. Jest ślicznie odświerzona, nowa grafika, kolory, wodotryski, ale merytorycznie i użytkowo to się nie posunęła ani o krok.
          (Napisałem długi mail do urzędu z moimi zastrzeżeniami co do strony. Znalezienie tam informacji o tej zniżce 30% wymaga sporego samozaparcia.)

Oczywiście - jak piszesz - ani słowa o tym jak tę zniżkę zrealizować. W związku z tym napisałem kolejny mail w tej sprawie. Napiszę gdy odpiszą i może o kartę wystąpie...
    • follow odpowiedź z urzędu. 18.11.14, 13:18
      Otrzymałem odpowiedź z urzędu.

Otórz Zarządzenie 41/2014 zostało zmienione Zarządzeniem 68/2014 które m. in. wykreśla tę 30% zniżkę. Jak pisze urzędnik, została przygotowana nowa uchwała która - jak rozumiem - jest teraz opiniowana przez Regionalną Izbę Obrachunkową i jesli opinia będzie pozytywna to dopłaty [takiego sformułowania użyto w piśmie] mają zacząć obowiązywać w 2015 r.
      • follow Re: odpowiedź z urzędu. 18.11.14, 13:19
        PS. przepraszam za ort. Niestety nie da się poprawić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka