Dodaj do ulubionych

Telkab oferta Canal+

20.05.15, 10:28
Czy może ktoś wie dlaczego Telkab nie oferuje dodatkowych kanałow Canal+ Discovery i Sport2 z tego co się dowiedziałem są to dodatkowe darmowe kanały które w innych kablówkach są dostępne oczywiście jeżeli ma się wykupiony pakiet a w Pruszkowie jak zwykle są problemy.
Obserwuj wątek
    • maariusz01 Re: Telkab oferta Canal+ 20.05.15, 12:49
      To pytanie powinno być skierowane bezpośrednio do Telkab. Tu na forum chyba nikt z zarządu firmy raczej nie będzie udzielał odpowiedzi dlaczego jest taki a nie inny zestaw kanałów.
      • j2012a Re: Telkab oferta Canal+ 20.05.15, 15:51
        Pytałem w Telkabie coś mówia o nowej umowie która muszą podpisać z C+ ,a jak dzwoniłem Canal+ to odpowiedzieli że sygnał tych 2 kanałów jest udostepniany za darmo wszystkim kablówka i teraz gdzie jest prawda.
        • maariusz01 Re: Telkab oferta Canal+ 20.05.15, 16:22
          Wszyscy mówią prawdę. To że kablówka dostanie nowe kanały za darmo od C+ to nie znaczy że za darmo ma je udostępniać. Ma prawo je zakodować i dołączyć do płatnego pakietu. Dam ci przykład. Kanał TVP ABC dostępny jest w ofercie Telkab w dwóch rodzajach. W DVB-T jest darmowy a już w DVB-C jest w pakiecie płatnym 8zł/miesiąc. Mogą pobierać opłatę i to robią. Ty dostając coś za darmo w dużej ilości podzielisz się z innymi też za darmo czy będziesz chcieć zarobić na tym? Takie są prawa wolnego rynku.
          • wfe416n Re: Telkab oferta Canal+ 20.05.15, 20:00
            To nie są prawa wolnego rynku. Skoro mają coś za darmo i do tego jest to ogólnie dostępne to nie powinno być kodowane.
            Wg Twojego toku myślenia powinni zakodować np. TVP1 i TVP2 o Polsacie nie wspominam.
            • maariusz01 Re: Telkab oferta Canal+ 21.05.15, 07:43
              wfe416n kanały o których mowa w pierwszym poście nie są kanałami ogólnodostępnymi. W ofercie NC+ będą oczywiście darmowe ale tylko dla obecnych abonentów i tylko do zakończenia trwania ich umów.
              Kanałem ogólnodostępnym z oferty telewizji naziemnej tak jak już pisałem jest np. TVP ABC. Kanał ten jest też w ofercie Telkab i nikt nie zabronił im zakodować i pobierać opłat za ten kanał.
              • wfe416n Re: Telkab oferta Canal+ 21.05.15, 11:46
                maariusz01 napisał:

> Kanałem ogólnodostępnym z oferty telewizji naziemnej tak jak już pisałem jest
                > np. TVP ABC. Kanał ten jest też w ofercie Telkab i nikt nie zabronił im zakod
                > ować i pobierać opłat za ten kanał.

Czyli mogą zakodować TVP1, TVP2, Polsat i każdy inny kanał. I tu widać szacunek dla klienta. Jeszcze parę lat temu byli monopolistą na rynku pruszkowskim, obecnie to się zmienia i może zrozumieją, że są dla ludzi a nie odwrotnie.
          • j2012a Re: Telkab oferta Canal+ 21.05.15, 08:48
            Wszystko mozna zakodować tylko chodzi o to że jeżeli ktoś wykupił pakiet płatny Canal+(bo nic nie ma za darmo) bo chciał np. oglądać naszą ligę, ligę Hiszpańska czy angielską oraz ligę mistrzów i teraz w trakcie umowy uniemożliwia mu sie to, to coś jest nie tak.
            • maariusz01 Re: Telkab oferta Canal+ 22.05.15, 12:09
              Jeśli uważasz że Telkab cię skrzywdził zawsze są jeszcze inne instytucje np UOKiK.
    • ze.t3 Re: Telkab oferta Canal+ 23.05.15, 06:52
      Zaktualizuj listę programów, u mnie wczoraj pojawiły się nowe kanały C+ sport2 i discovery

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka