Dodaj do ulubionych

Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie

17.07.06, 22:22
Ciekawy jestem waszych opinii na temat stworzenia mi portalu o Garwolinie.
Posiadał by on swoje forum, tematy z gazet (za zgodą tych gazet były by
przedrukowane) własną galerię, tablice ogłoszeń, do tego artykuły pisane przez
czytelników bo to portal DLA WAS O WAS, w przyszłości jakieś małe
reportaże(może nawet wideo jak by ktoś taki miał i był by nie duży) z imprez
ogólnych, szkolnych, może jakiś mały hosting z subdomenami tak żeby ktoś kto
che mieś swoją stronę identyfikował się z tym miastem np.
www.asia.garwolin.com i tutaj asia mogła by zrobiś stronę o sobie swoim hobby
itd. Do tego stałe rubryki( zastanawiam się jakie) ważne telefony miejsca itp.

do tego były by rankingi ulubionych miejsc spędzania czasu, knajp(ile by ich
nie było) itp, może macie jeszcze jakieś ciekawe tematy??? piszcze bo już mi
chodzi po głowie taki portal i chyba nie długo zacznę go tworzyć
Obserwuj wątek
    • andy1976 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 17.07.06, 23:28
      Oczywiście to fajny pomysł. Pewnie gdyby powstał to sporo osób by się
      zainteresowało. Ja osobiście nie mam na to czasu, a portal bez częstych
      aktualizacji tylko by denerwował.
    • fenix75 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 18.07.06, 07:08
      Właśnie tego najbardziej się obawiem że były by osoby odwiedzające - tzw birące
      ale mało było by osób "dających" które by coś napisały.
      Do tego napewno zrobił bym cenzurę dotyczącą artykułów - ale bez przesady po
      przeczytaniu sprawdził bym czy artykuł nie krzywdzi osób trzecich (wtedy
      zmienione były by imiona, nazwiska, miejsce itp) lub nie zawierają treści
      obrażliwych - UWAGA nie mylić z krytyką ale jeśli ktoś napisze że ten i ten to
      H...j, K...s bo zrobił to lub tamto to wiadomo że to jest jakaś małą prywatna
      wojna a ja tego nie chcę. Oczywiście autor artykułu powiadamiony zostanie o tym
      że treść zaklasyfikowana została do obrażliwych i powinien nanieść poprawki, po
      czym razem z autorem postaramy się zmienić tak treśc żeby powiedzieć wszystkim
      co boli autora a zarazem żeby nie urazić innych osób.
      Jak by się znalazł sponsor to może jakieś konkursy :)
      Już nawet myślałem o nagrodach :) pakiet darmowego oprogramowania na licencji
      GNU czyli płytka CD/DVD z programami typu linux, jakiś program offico podobny -
      pod linux a drugi pod windows, przeglądarki www, odtwarzanie mp3,dvd, nagrywanie
      płyt, kilka gier,(wszystko pod Windows i Linux) sponsorem mogła by być firma
      komputerowa sponsorująca płyty a w za mian reklama przez miesiąc w mini portalu
      (10 płyt to około 10 zł - a za taką kasę to już niezła rekalama)
    • skakanka-1980 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 19.07.06, 11:02
      ja uwazam,ze to super pomysł...zajac sie tym profesjonalnie to nawet dochody
      moze przynosic. Kazdy przedsiębiorca chciałby sie zareklamowac;-)
      ja chętnie bym sie zaangazowała i pomogła w miare mozliwosci;-)
    • fenix75 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 02.08.06, 19:05
      prace ruszyły - mam nadzieję że od 1.09 bhędzie już można odwiedzać stronę,
      mam tylko małą prośbę - co chcieli byście znaleść w takim portalu/ stronie.
      Na pewno będie tam forum, może tablica ogoszeń, artykuły (może z gazet jak uda
      mi się dostać autoryzację)
      jak macie pomysyły to czekam z niecierpliwością
      • andy1976 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 02.08.06, 22:49
        Forum, lokalne "e-bay", czy artykuły z gazet jak najbardziej.
        GEneralnie musisz pamiętać o tym by portal był "świeży". Nie ma nic gorszego
        niż wiadomości z zeszłej jesieni. Źródłem wiedzy, może byc też to forum. Jak
        dodasz info o lokalnych rozgrywkach sportowych, kursach walut, prognozie pogody
        i rozkładach jazdy PKS, PE, PKP i jakiś lokalnych przewoźników to jest szansa,
        że to się rozbuja. Jeśli znajdę u Ciebie w portalu bieżące notowania GPW to
        gwarantuję, że osobiście ustawię ją jako startową.
        powodzenia
    • fenix75 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 12.08.06, 20:11
      Mini portal jest już w około 45% przygotowany (Forum, tablica ogłoszeń, księga
      gości, wiadomości z gazety wprost (może uda się coś z prasy lokalnej)testuję
      galerię zdjęc i tutaj mam PROŚBĘ o nadsyłanie fotek z Garwolina z różnego okresu
      do galerii (na zdjęcu umieszczę info od kogo jest fotka)w przyszłości można
      będzie wysłać komuś takie zdjęcie jako kartkę z pozdrowieniami, może uda mi sie
      zamieścić pogodę dla Garwolina i to nie z onetu !!! jak to jest na oficjalnej
      stronie garwolina :) .Będzie też zakładka finanse w któej będą między innymi
      wykreasy giełdowe (niestety bez świec japońskich -są w wersji płatnej)kursy
      walut, oraz oferty banków (kredyty - gotówkowe,samochodowe,mieszkaniowe, dla
      firm, konta indywidualne, firmowe, karty kredytowe)- jeżli macie jeszcze jakieś
      propozycje to nadal czekam.
      • skakanka-1980 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 18.08.06, 17:34
        fenix jestes niezły...czy mogę w czymś pomóc?
    • fenix75 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 17.08.06, 16:27
      ponawiam prośbę czy ma ktoś ciekawe fotki z Garwolina do umieszczenia w
      przyszłej galerii????
      • krychola Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 17.08.06, 21:04
        fenix75 napisał:

> ponawiam prośbę czy ma ktoś ciekawe fotki z Garwolina do umieszczenia w
        > przyszłej galerii????

Niestety ja nie mam żadnych fotek z Garwolina, a w najbliższym czasie nawet
        nie mam możliwości ich zrobienia ze wzgledu na to że straciłem aparat! I
        oczywiscie to nie szczęście spotkało mnie przez kobietę! A w sobotę jadę do
        Torunia więc nie będę miał nic ku pamięci!
      • pioter.cool Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 28.08.06, 01:40
        specjalnie się rejestrowałem, żeby napisać:
        kiedyś miałem, musiał bym troszke poszukać, ale zawsze można zrobić nowe:D
        a tak swoją drogą to bardzo bardzo popieram tę ideę i czekam ze
        zniecierpliwieniem (oczywiście możecie liczyć na moje wsparcie od czasu do czasu).
        i jeszcze jedno - kiedy już portal będzie trochę popularniejszy to przydały by
        się jakieś petycje do władz miasta np. CHCEMY DRZEWKO NA ULICY XYZ itp.
        • qsy4 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 28.08.06, 10:37
          Próby stworzenia czegoś takiego jak portal Bedocki były np:
          tomiastoniejestszare.com
          aktualnie wychodzi w formie pdfowej tomiasto.com.pl

fotki mam i chętnie się do tego projektu zapiszę, ale dokładniej i jakieś
          namiary można by podać?
    • fenix75 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 28.08.06, 12:06
      Strona już działa narazie nieoficjalnie (nie jest dodana do żadnej
      przeglądarki :) ) ale już działa: forum, tablica ogłoszeń, czat, ksiega gości,
      pogoda dla Garwolina ale NIE z onetu czy super expresu!!!, jest sonda na temat
      strony (w przyszłoci inne) wiadomości z kraju i ze świata - dokładnie
      wiadomości z wprost(niestety nie wyświetla w okienku portalu tylko przenosi do
      wprost),kalendarz z imieninami i jeszcze kilka dodattków nad którymi pracuję.
      W tym tygodniu chcę skontaktowac się z prasą lokalną żebym mógł korzystać z ich
      artykułów, kontak z drużynami: siatkówki, piłki nożnej, OSIR, zeby umieszczać
      wyniki naszych sportowców, kontak ze szkołami żeby umieszczać wyniki sportowe
      ze szkół a także może są zdolni ucznowie i chętnie sami by coś napisali a w
      stopce było by nazwisko imię i szkoła do jakiej chodzi. (tylko czy wszystko uda
      mi sie załatwić na raz :) )
      dokładnie 2.09.2006 o dodzinie 0.00 (około) wyzeruję licznik odwiedzin narazie
      są tam moje odwiedziny i kilku znajomych.
      Szata graficzna poporawiona zostanie już po 2.09.2006 bo nie wyrobie sie i po
      2.09 dodam panoramę firm (bezpłatnaie można podać nazwę firmy adres telefon ale
      banerki już płatne ;) )
      a to wszystko jest na stronie www.e-garwolin.pl tylko pamietajcie to
      jest jeszcze wersja robocza i stale sie coś zmienia.
      Ale znajomym możecie już o tym mówić wszak reklama wirusowa to
      najskuteczniejsza rekalama

• dagg Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 28.08.06, 13:03
        Fajnie wygląda. Jeszcze się nie wgryzłam, ale czy tam koniecznie trzeba się
        logować?
        • fenix75 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 28.08.06, 13:49
          Rejestracja i logowanie potrzebne jest do: Forum i do tablicy ogłoszeń reszta
          dostępna jest bez logowania.
          W obydwu przypadkach można oglądać bez logowania ale pisanie postów na forum i
          dodawanie ogłoszeń wymaga już logowania
          narazie nie ma za wiele artykułów (w sumie jest tylko 1 na powitanie) no i cały
          czas nad nim pracuję
          • sooya super pomysl!!! 29.08.06, 19:51
            popieram rekoma i nogami :)
            Garwolin to moje rodzinne strony. Nie mam czestej okazji tam bywac, stad bedzie
            dla mnie ogromna przyjemnoscia miec odziennie mozliwosc zajrzenia na Twoj
            portal, fenix
            do roboty!
            ;)
    • fenix75 Re: Mini portal dla Garwolina i o Garwolinie 29.08.06, 21:43
      Pytanie do osób które już odwiedziły portal, co byście zmienili i czego wam
      brakuje w nim, jakieś propozycje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka