Dodaj do ulubionych

Do cat_s'a

28.02.05, 10:46
Czy to prawda że dzisiaj jest dzień kota ? Czy to tylko plotki ????
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • cat_s Re: Do cat_s'a 28.02.05, 21:21
      Ach Doroto,
      Się wziąłem i zawstydziłem... Bo szczerze mówiąc, te kilka lat
      procesu "kotowacenia" jakoś nie przyniosły mi wiedzy na temat dnia kota... :-(
      Ale... szybkie i pobieżne założenie googli mówi, że prawdopodobnie Dzień Kota
      już za nami, niestety...

"Światowy Dzień Kota
      17.02.2005 17:48
      Autokarowy objazd największych siedlisk kotów w Rzymie zorganizowały władze
      Wiecznego Miasta z okazji obchodzonego dzisiaj Światowego Dnia Kota. We
      włoskiej stolicy koty żyją w czterystu wielkich koloniach, a najbardziej
      upodobały sobie zabytki
      Tak zwany "Gattotour", czyli "koci objazd", sfinansował miejski urząd obrony
      praw zwierząt. Autokar pełen wielbicieli kotów wyruszył spod siedziby
      magistratu na Kapitolu i objechał największe siedliska czworonogów. Uczestnicy
      wycieczki nie zwiedzali Koloseum, lecz odwiedzili mieszkające tam koty. Podobne
      wizyty złożyli w kilkunastu innych z czterystu oficjalnie zarejestrowanych
      kolonii, w których żyje nawet po 200-300 kotów.
      Z okazji swego święta koty dostały jedzenie. Przyzwyczaiły się już do wizyt,
      ponieważ stale opiekują się nimi ochotnicy i weterynarze, zatrudnieni przez
      władze miejskie. Mieszkańcy kolonii mają zapewnioną opiekę weterynaryjną, która
      obejmuje również sterylizację."
      Biję się w piersi, bom nie pomyślał, że i koty na swój dzień zasługują :-(
      W ramach ekspiacji wieczór upłynie mi chyba w Kocich Zaułkach, gdzie Ciebie i
      Szanowną Publiczność nieustająco zapraszam (nie tylko do czytania:-) )

Pozdrawiam Ciebie i Twojego Kota
      cat_s (zawstydzony)
      • dorota_snooker Re: Do cat_s'a 28.02.05, 23:59
        Merci za odpowiedź.
        Plotka wzieła się stąd
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=21103546
        Pozdrawiam również bardzo gorąco :)
      • stary.prochazka Re: Do cat_s'a 01.03.05, 09:42
        no no, nie wiedzialem że "gatto" to po włosku kot
        byłem przekonany że Włosi tak mówią na Justynę Steczkowską:)
        • cat_s Re: Do cat_s'a 02.03.05, 02:17
          Witaj Prochazko,
          Mam nadzieję, że Cię nie budzę ;-)

> no no, nie wiedzialem że "gatto" to po włosku kot
          Nie przejmuj się, ja też kiedyś nie wiedziałem. Ale - noblesse obliege, Kocie
          Zaułki i Stary Prochazka moralnie wymuszają na mnie energiczne ruchy... ;-)
          I tak... co do Steczkowskiej - nie znalazłem w sobie motywacji, coby zgłębiać
          tajniki jej życia wewnętrznego i towarzyskiego. Wystarczyły mi wrażenia
          ogólnoestetyczne z "Szamanki". Nie kwestionuję jednak interesującego głosu i
          przyznać muszę, że 'gatto' z niej wyjątkowo okazały;-)
          A co do Twego wstydliwego niewiedzy wyznania - uświadomiłeś mi, że jako "cat"_s
          rzeczywiście się nie spisałem: Zaułki niby Kocie a jakby do nich taki na
          przykład rdzenny londyński 'ball of fat' zawitał, to bym nawet nie wiedział, że
          z kotem mam do czynienia :-(

Toteż, zaległości nadrabiając, Ciebie i Szanowną Publiczność do Kocich Zaułków
          na Kotów Obcokrajowych Sztukę Rozpoznawania zapraszam

cat_s

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka