dorota_snooker 28.02.05, 10:46 Czy to prawda że dzisiaj jest dzień kota ? Czy to tylko plotki ???? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cat_s Re: Do cat_s'a 28.02.05, 21:21 Ach Doroto, Się wziąłem i zawstydziłem... Bo szczerze mówiąc, te kilka lat procesu "kotowacenia" jakoś nie przyniosły mi wiedzy na temat dnia kota... :-( Ale... szybkie i pobieżne założenie googli mówi, że prawdopodobnie Dzień Kota już za nami, niestety... "Światowy Dzień Kota 17.02.2005 17:48 Autokarowy objazd największych siedlisk kotów w Rzymie zorganizowały władze Wiecznego Miasta z okazji obchodzonego dzisiaj Światowego Dnia Kota. We włoskiej stolicy koty żyją w czterystu wielkich koloniach, a najbardziej upodobały sobie zabytki Tak zwany "Gattotour", czyli "koci objazd", sfinansował miejski urząd obrony praw zwierząt. Autokar pełen wielbicieli kotów wyruszył spod siedziby magistratu na Kapitolu i objechał największe siedliska czworonogów. Uczestnicy wycieczki nie zwiedzali Koloseum, lecz odwiedzili mieszkające tam koty. Podobne wizyty złożyli w kilkunastu innych z czterystu oficjalnie zarejestrowanych kolonii, w których żyje nawet po 200-300 kotów. Z okazji swego święta koty dostały jedzenie. Przyzwyczaiły się już do wizyt, ponieważ stale opiekują się nimi ochotnicy i weterynarze, zatrudnieni przez władze miejskie. Mieszkańcy kolonii mają zapewnioną opiekę weterynaryjną, która obejmuje również sterylizację." Biję się w piersi, bom nie pomyślał, że i koty na swój dzień zasługują :-( W ramach ekspiacji wieczór upłynie mi chyba w Kocich Zaułkach, gdzie Ciebie i Szanowną Publiczność nieustająco zapraszam (nie tylko do czytania:-) ) Pozdrawiam Ciebie i Twojego Kota cat_s (zawstydzony) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_snooker Re: Do cat_s'a 28.02.05, 23:59 Merci za odpowiedź. Plotka wzieła się stąd forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=21103546 Pozdrawiam również bardzo gorąco :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Do cat_s'a 01.03.05, 09:42 no no, nie wiedzialem że "gatto" to po włosku kot byłem przekonany że Włosi tak mówią na Justynę Steczkowską:) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Do cat_s'a 02.03.05, 02:17 Witaj Prochazko, Mam nadzieję, że Cię nie budzę ;-) > no no, nie wiedzialem że "gatto" to po włosku kot Nie przejmuj się, ja też kiedyś nie wiedziałem. Ale - noblesse obliege, Kocie Zaułki i Stary Prochazka moralnie wymuszają na mnie energiczne ruchy... ;-) I tak... co do Steczkowskiej - nie znalazłem w sobie motywacji, coby zgłębiać tajniki jej życia wewnętrznego i towarzyskiego. Wystarczyły mi wrażenia ogólnoestetyczne z "Szamanki". Nie kwestionuję jednak interesującego głosu i przyznać muszę, że 'gatto' z niej wyjątkowo okazały;-) A co do Twego wstydliwego niewiedzy wyznania - uświadomiłeś mi, że jako "cat"_s rzeczywiście się nie spisałem: Zaułki niby Kocie a jakby do nich taki na przykład rdzenny londyński 'ball of fat' zawitał, to bym nawet nie wiedział, że z kotem mam do czynienia :-( Toteż, zaległości nadrabiając, Ciebie i Szanowną Publiczność do Kocich Zaułków na Kotów Obcokrajowych Sztukę Rozpoznawania zapraszam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś