Dodaj do ulubionych

rosyjski niebieski poszukiwany

22.03.05, 08:57
Hi,

znajdzie się wśród forumowiczów właściciel lub hodowca ?
Rasa dość popularna a ja mam kłopot z ze znalezieniem malucha ....
z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • cat_s Re: rosyjski niebieski poszukiwany 22.03.05, 21:58
      Witaj,
      No wiesz co? "Rasa dość popularna"? Toż to kocia arystokracja! ;-)
      Gust tylko pochwalić, trudno znaleść piękniejsze bestie. Jedną tylko wadę mają -
      jako że 'rasowe' są - przeważnie pewną sumkę na ich zakup należy zawczasu
      przeznaczyć.
      O żadnym konkretnym kocie niestety nic nie wiem, proponuję skontaktować się z
      hodowcami; fundacje i schroniska raczej odpadają, bo tam przeważnie koty rasy
      europejskiej (czyli dachowce zwykłe) rezydują.

Kilka adresów, gdzie możesz czegoś bliżej się dowiedzieć:

www.ewjatar.republika.pl/
      www.blueeminence.pl
      republika.pl/puma_otylia
      www.russianblue.org.uk Russian Blue Cat Club
      www.powerblue.pl/kocieta.htm
      www.ruscatclub.strefa.pl/klub/pl/index.php
      republika.pl/szafiromania
      Ostatnie trzy nieźle chyba rokują, kłopot tylko, żeby 'wcelować' w okres w
      którym kocięta nadają się do oddania.

Na Szafiromanii rezydują aktualnie...
      ..."Gucio i Grisza synkowie Cirilki i DJ-a urodzili się 18 lutego 2005 r. Jak
      skończą około 12 tygodni, z rodowodem, książeczką szczepień, ukochaną zabawką i
      pieluszką z zapachem domu, pójdą mieszkać ze swoimi nowymi ludźmi.
      Jeśli chciałbyś, aby zamieszkał z Tobą jeden z tych Gagatków i mruczał Ci
      kołysanki na dobranoc zadzwoń lub napisz do Ewy"

Powodzenia i daj oczywiście znać, jak poszukiwania przebiegają?

Pozdrawiam
      cat_s
      • aog Re: rosyjski niebieski poszukiwany 23.03.05, 09:33
        dzięki za info ... ale szukam "mniej ekskluzywnej" hodowli lub kogoś kto ma
        ruska w domu żeby pogadać o kocie a nie o jego przodkach :)
        Faktycznie w szafiromani jest kawaler do oddania ale cena mnie powaliła :)
        jednak raz jeszcze dziękuję.
        • cat_s Re: rosyjski niebieski poszukiwany 23.03.05, 13:02
          Witaj,
          Z ciekawości zapytam (bo na rzeczonej stronie jakoś ceny przeoczyłem?) - a ileż
          właścicielka życzy sobie za rodowodowego kawalera?
          Szczerze mówiąc skończyły mi się świnki, jeśli chodzi o rosyjskie niebieskie...
          Wytropiłem jeszcze jedną kociczkę u znajomej z Warszawy ale okazała się być już
          wysterelizowaną :-(
          Koniecznie chcesz mieć rasowego rosyjskiego? Pytam, bo ta warszawska kotka
          rodowodu i owszem - nijakiego nie miała, ale 'na oko' do złudzenia rasowego
          przypominała.
          Jeśli nie wpadniesz na inny genialny pomysł - to może najlepiej kilka ogłoszeń
          wkleić na kocich stronkach różnych? Kociarze to otwarte towarzystwo, duże
          prawdopodobieństwo, że ktoś przynajmniej doradzi, gdzie szukać.

Dalej trzymam kciuki i pozdrawiam
          cat_s
          • aog Re: rosyjski niebieski poszukiwany 23.03.05, 13:34
            tak, dałam ogłoszenie na stronach kociarzy i umówiłam się już z jedną Panią, że
            po świętach spotkamy się ... i jeśli jej i kotu spodoba się nasza rodzina to
            nam sprzeda maleństwo :) nie żartuje!
            tak szczerz to ten rodówd jest mi do niczego, i pewnie się skończy na jakimś
            miłym kociaku ze schroniska chociaż przyznaję, żete niebieskie są wyjątkowo
            ładne ...
            a ceny za "rasowego bez rodowodu 800, z rodowodem ale nie hodowlany 1.000-1.500
            ten tys. to rzadkość a gdybym chciała hodowlanego z rodowodem to jest wydatek
            rzędu 3.000 +"
            tak szczerze to tego za 3 tys. to bałabym się z domu wypuszczać bo jakby
            nawiał ...

dzięki za zainteresowanie jak coś lub kogoś znajdę to oczywiście pochwalę się
            na forum.
            pozdr
            aog
            • cat_s Re: rosyjski niebieski poszukiwany 23.03.05, 14:50
              Aog miła,
              Jakoś bardzo nachalnie nic nie chciałem sugerować, bo to oczywiście
              TwojaKociaDecyzja, ale mnie osobiście miłą niespodziankę zrobiłaś, że 'rasowość
              kota' nie jest kryterium decydującym:-) I ręczę, że Twojemu kotu przyszłemu
              takoż. Niezależnie od tego, jakiej rasy będzie.

> jeśli jej i kotu spodoba się nasza rodzina to
              > nam sprzeda maleństwo :) nie żartuje!

Szczerze mówiąc nie zdziwiłem się jakoś straszliwie; takie postawienie sprawy
              dobrze bardzo świadczy o osobie sprzedającej, choć wydawać się może śmieszne.
              Pierwszy mój kot, z fundacji Canis 'pobrany', dokładnie wg takiego kryterium
              się 'przyjął': na kilka minut rozsiadłem się na podłodze w gromadzie małych
              kotków, wydając przyjazne dźwięki. Do domu ze mną pojechał ten, który z
              największą sympatią mnie potraktował; i kawał kochanego kota z niego był:-)
              Krótko mówiąc, trafiłaś chyba - wbrew pozorom - na rozsądną panią Właścicielkę.

Cen, które podałaś, nawet nie komentuję. Rzeczywiście, wypuścić takiego z domu,
              to tak, jakby nowe auto bez blokady i alarmu na Żbikowie nocą zaparkować;-)

I pochwal się oczywiście koniecznie. To już nas będzie (o ile dobrze liczę)
              całe 3 sztuki 'ujawnionych' kociarzy na FPruszków. Zapraszam oczywiście do
              Kocich Zaułków:-)

Pozdrawiam
              cat_s
    • aog chwalę się 30.03.05, 11:15
      "nabyłam drogą kupna" pięknego ruska !!!
      chętnie pokazałabym zdjęcie .... tylko nie wiem jak wkleić ale daję słowo, że
      jest to najpiękniejszy i najmądrzejszy kot na świecie
      • cat_s Re: chwalę się 30.03.05, 12:01
        Hura!
        Gratulacje :-)
        Przed Tobą piękne chwile. Poczochraj kotka ode mnie.
        cat_s
      • stary.prochazka Re: chwalę się 30.03.05, 12:19
        moge je wrzucic do netu i podac link, tylko nie w tej chwili bo wlasnie wychodze
        z domu. Podeslij zdjecie mailem:-)
        Pozdrawiam
        • aog dzięki 30.03.05, 12:34
          zdjęcie podeślę a kocura wycochram :)
          • stary.prochazka czekam na zdjęcie w pełnej gotowości:) 30.03.05, 20:24
      • mysza007 Re: chwalę się 30.03.05, 13:25
        Hej ho!
        ja rowniez szukam rosjanina o blekitnej siersci, czy moge dowiedziec sie troche
        wiecej o okolocznosciach kupna kociaka? tzn. cenie, wieku i miejscu hodowli?
        bardzo chce miec takie kocie :) do celow przytulansko-glaszczacych nie
        wystawowych. prosze o jakas widomosc
        dzieki :)
        • aog Re: chwalę się 30.03.05, 14:33
          bardzo proszę - wysyłam na priv
        • kubek Telefon do schroniska! 30.03.05, 21:04
          Przepraszam, ale znam inną drogę zdobycia takiego sierściuszka,
          Jutro zapytam o telefon bezpośredni do pani opiekunki ze schroniska.
          Moi znajomi maja już dwie niebieskie frotki ze schroniska za symboliczna
          złotówkę i karmę dla pozostałej tam bandy.
          Rzecz polega na zapisie u pani i oczekiwaniu na wygnańca z "pańskich salonów"
          potem się jedzie i faktycznie kot musi polubić i pobiera takie futerko do domu.
          Myślę, że wystarczyło by podzwonić po schroniskach i zrobić mały rekonesans!
          • mysza007 Re: Telefon do schroniska! 31.03.05, 08:59
            oo byloby superr czekam na numer telefonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka