Dodaj do ulubionych

które LO w Pruszkowie

02.12.05, 22:01
Kończę w tym roku gimnazjum. Co sądziecie o Liceach w Pruszkowie. Chciałabym
dostać się do jakiejś klasy humanistycznej (lubię historię, WOS i j.polski),
niecierpię matmy, fizyki i chemii.Jakie mam szanse ? Pytam absolwentów albo
uczniów.
Obserwuj wątek
    • zwierz.alpuhary Zan 03.12.05, 23:30
      tylko i wyłącznie, mówię to jako absolwent:-)
      • oskar59 Kościuch 04.12.05, 00:27
        Także mówię to jako absolwent/
    • mr.jedi Re: które LO w Pruszkowie 04.12.05, 22:14
      L.O. Kościuszki.
      Jako tegoroczny maturzysta Ci to mowie. Klasa z rozszerzonym polskim, historią,
      i drugim jezykiem nauczania - wloski - klasa A, lub, klasa z rozszerzona
      historia i wosem - klasa F
      po przyjsciu tu na pewno sie tego nauczysz, ale nie bedziesz miec zycia
      prywatnego, bo wycisk jest momentami niesamowity :)
      • zwierz.alpuhary mała parafraza:-))) 05.12.05, 16:07
        > po przyjsciu tu na pewno sie tego nauczysz, ale nie bedziesz miec zycia
        > prywatnego, bo wycisk jest momentami niesamowity :)

przelicytuję mr. jedi:
        po przyjściu do Zana na pewno tego wszystkiego się nauczysz a do tego będziesz
        mieć życie prywatne, choć wycisk jest momentami niesamowity. Poza tym Zan to
        przedwojenna szkoła z tradycjami i klimatem:-)
    • derekpl Re: które LO w Pruszkowie 04.12.05, 22:46
      Przykro to mowic - ale odpusc pruszkow - chyba ze musisz.
      • mieszkaniec_prusz Re: które LO w Pruszkowie 05.12.05, 19:40
        Poradziłbym Ci żebyś wybrała Zana ale jeśli nie lubisz fizyki to niestety nie
        bedzie to dobry wybór.
        • zwierz.alpuhary Re: które LO w Pruszkowie 05.12.05, 19:45
          dlaczego? Ja też nie lubiłem fizyki ale lekcje z prof. Witczakiem wspominam jako
          bardzo hmmm.... interesujące doswiadczenie:)
          poza tym prof Witczak chyba już odchodzi albo odszedł z Zana
          zan.kemot.9o.pl/viewtopic.php?t=12&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
          zan.kemot.9o.pl/viewtopic.php?t=172&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
          • mieszkaniec_prusz Re: które LO w Pruszkowie 05.12.05, 20:19
            Ja nie słyszałem o żadnej oficjalnej wiadomości aby Witczak miał odejść z Zana.
            • humptyangel Only Koścuich 02.12.06, 18:34
              Ja jestem żywym przykładem, że zyć sie tam da i mieć dobre wyniki w nauce.
              Jestem w 2f (wos i historia), mam świetnych nauczycieli, brak zastrzezeń. Czasem
              wycisk, ale coż poradzić to nie jest gimnazjum. Mam jeszcze czas na dwie
              olimpaday przedmiotowe (już stopień wojewódzki) z wosu i historii. Pewnie w tym
              roku trafi ci sie jako wychowawczyni pani profesor Kułak - najlepsza polonistka
              w tej szkole-do matury rozszeżonej z polskiego możesz startowc!!
              Koścuch rulez!!!
              • leo48 Re: Only Koścuich 02.12.06, 20:11
                No, no - na Twoim miejscu nie byłbym tak bardzo dumny z tego "rozszeżonego"
                polskiego. Trzeba mniej wagarować.
              • valczak Re: Only Koścuich 02.12.06, 21:21
                Sluchajcie, jasne ze tylko Kosciuch! Nowa mature zdaja wszyscy (w Zanie nie; w Kosciuchu w ciagu dwoch lat nie zdala jedna osoba ktora oblala ustny angielski ale z to zupelnie inna hisotria) a sa klasy z ktorych 99% osob dostaje sie na studia dzienne! W mojej klasie bylo tak ze jedna osoba zadeklarowala ze idzie na zaoczne a pozostale dostaly sie na studia dzienne - od UW, przez PW, SGGW, SGH do WATu.
    • kaasiek88 Re: które LO w Pruszkowie 03.12.06, 15:42
      ja rowniez polecam Zana jako uczennica i niestey juz niedlugo absolwentka

a jesli chodzi o prof. Witczaka to nie uczy od wrzesnia :P
      • valczak Re: które LO w Pruszkowie 03.12.06, 16:43
        Boze... Wyscie w tym Zanie oszaleli na punkcie tego Witczaka :) Czy nie macie juz innych tematow do rozmowy jezeli chodzi o ta szkole? :) Widac musi to byc strasznie nudna 'buda' bo od kilku lat o tym czlowieku slysze :)
        • humptyangel Only Koścuich 03.12.06, 17:17
          Gdyby nie Witczak to co, Zan by nie istniał?
          Kościuch ma bardzo charyzmatycznego dyrektora :) Naprawde bardzo ciekawa
          osobowośC!! Koścuch wymiata!!
          W klasie z wosem i historia są jeszcze fakultety z psychologii oraz socjologii i
          prawa!!!
          • marcepan_77 Re: Only Koścuich 03.12.06, 17:56
            Oj konczylem Kosciucha juz 10 lat temu ale dyrektor juz wtedy byl
            charyzmatyczny:) Widze ze z dawnej kadry malo kto zostal, ale jesli zachowal
            dawna forme to Redlicki od angielskiego byl super:)
    • archi_joa polecam Kościucha - jako absolwentka :) 31.03.07, 00:26
      Skończyłam Kościucha w 2004 roku, teraz jestem na PW i radzę sobie nieźle.
      Dyrektor faktycznie nieprzeciętna osobowość :), niestety nie uczy już
      charyzmatyczna p.Radzio od j.polskiego. Poziom jest dobry, ucząc się w miarę
      rzetelnie przez całe LO można spokojnie dorównać do absolwentów szkół
      warszawskich . Szczególnie dużo dała mi matematyka z p.Kraciuk, j.polski ze
      wspomnianą już wcześniej p.Radzio, wos z p.Grzegorczuk i geografia z p.Kuzielą.
      Poza tym oczywiście p.Redlicki (angielski) za całokształt i p.Rzewnicka za
      niebanalną osobowość, historię sztuki i wycieczki...
      Moim skromnym zdaniem roboty było dużo, momentami baaardzo dużo, ale przez to LO
      trzyma (a przynajmniej trzymało za mojej kadencji :)) poziom.
      • mr.jedi Re: polecam Kościucha - jako absolwentka :) 02.04.07, 19:45
        archi_joa napisała:
        > niestety nie uczy już charyzmatyczna p.Radzio od j.polskiego.

A kto powiedział, że nie uczy?
        Na urlopie zdrowotnym jest aby, ale wraca.. ku utrapieniu uczniów..
        • marcepan_77 Re: polecam Kościucha - jako absolwentka :) 03.04.07, 22:34
          E tam takie utrapienie:)Zawsze obniżala mi oceny za błędy ort. ale krzywdy nie
          zrobiła:) Ale chociaż się ją pamięta mimo tylu lat.
    • monika3411 Re: które LO w Pruszkowie 31.03.07, 08:10
      Super lektura ten spór o liceum... Nie wypowiadam się na temat żadnego z nich,
      bo ich nie znam. Tam, skąd pochodzę było za moich czasów jedno LO (najlepsze
      nawiasem mówiąc w województwie z niezłą dyscypliną - do śmierci dyrektora, który
      trzymał bardzo krótko całe towarzystwo - zarówno uczniów, jak i nauczycieli - i
      na dobre to wszystkim wyszło... Potem zeszło na tzw psy niestety... podobno, bo
      to już nie za mojej "kadencji"). No ale ja nie o tym. Czytam Wasze opinie i
      zastanawiam się głęboko, kogo za kilka lat posłucha moja córka :-) Pozdrawiam
      absolwentów oraz uczniów jednego i drugiego Liceum, a także wszystkich innych
      Forumowiczów.
    • soloviev Re: które LO w Pruszkowie 31.03.07, 10:41
      Skonczylem Kosciucha pare lat temu. Nie polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka