Dodaj do ulubionych

NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW

17.11.14, 00:04
za: www.raszyn.net.pl/index.php/aktualnosci-2013/486-nieoficjalne-wyniki-wyborow-samorzadowych-2014-w-gminie-raszyn

Andrzej Zareba 57%
Janusz Rajkowski 18%
Celina Szarek 10%
Piotr Iwicki 8%
Henryka Koper 7%

Wyniki na podstawie danych z większości lokali wyborczych. Czekamy na resztę.
Jak widać, spodziewany sukces naszego ukochanego obecnego wójta Andrzeja INWESTORA Zaręby smile Oraz przeogromna porażka Piotra Iwickiego! Pisywał chętnie o sobie na blogu często, także liczymy na jego szybki komentarz niedługo.
Obserwuj wątek
    • grocholica Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 00:09
      U mnie w okręgu (czyli w Nowych Grocholicach) Ewa Surmacz
      Gratuluję
    • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 00:22
      Czy ktoś jeszcze ma wątpliwości, że Andrzej Zaręba jest najlepszym dotychczas wójtem?
      Nikt tyle nie inwestował i budował co on. A kłamstwom i ściemniaczom dziękujemy smile
      • grocholica Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 01:30
        'Nie przesadzałabym z tym zachwytem; zwyciężyło PIS w Polsce i ta kampania pokazuje tylko jedną rzecz - nie ma znaczenia co robisz, znaczenie ma legitymacja partyjna; ja chciałam zmiany w traktowaniu mojej miejscowości przez dowolnego wójta; wyborcy po prostu chcieli PIS zamiast PO i tyle
        • stoper57 (NIE)OFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 01:44
          pan Piotr - "Zdecydowana wygrana obecnego wójta pana Andrzeja Zareby w I turze wyborów na wójta, oraz (stan na godz. 1:11) 13 radnych PiS, to spektakularny sukces.() gratuluję... "

wreszcie zachował się Pan jak mężczyzna/człowiek - gratuluję, nie jest pan stracony dla społeczeństwa -stoper57
          • babayaga0 Re: (NIE)OFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 07:08
            Ładny męski gest. W końcu mógł się sfochować i przemilczeć sprawę.
            Czas powrócić do tego, co robił dla gminy najlepiej. Czyli prowadzenia teatrzyków dla dzieci. A dziś w samochód i plakaty zdejmować. Powodzenia, mimo wszystko.
        • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 07:14
          " nie ma znaczenia co robisz, znaczenie ma legitymacja partyjna; ja chciałam zmiany w traktowaniu mojej miejscowości przez dowolnego wójta; wyborcy po prostu chcieli PIS zamiast PO i tyle "
          Nie mogę się z Panią zgodzić. Ludzie tutaj doskonale wiedzą, jakie rządy reprezentował Pan Andrzej Zaręba, jakie wcześniej Rajkowski, jakie Iwicki oraz pamiętają Panie Radne. Ile się starał dla gminy. Że wybudował: PRZEDSZKOLE, SZKOŁĘ, OŚRODEK ZDROWIA, CENTRUM KULTURY, doprowadził do skanalizowania praktycznie całej gminy, budował chodniki i drogi. I masę masę innych rzeczy. Bądźmy tego świadomi, a nawet doceniajmy to. Nie pozwólmy by jeden jakiś bloger czy forumowicz dzielił gminę i ludzi. Budujmy a nie dzielmy. Żyjmy w zgodzie a nie sztucznych podziałach.
          • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 07:40
            "jeden jakiś bloger" to nie było o Pani oczywiście
            • ekosloik Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 08:51
              babayaga ty dupowłazie ....la..g.
              • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 09:01
                w pupie mam twoje epitety słoiku. wygralimy i to się liczy. zwyciężyli miażdżąco lepsi. ludzie głupi nie są. chyba że pan tak uważasz o sąsiadach swoich, moich, naszych. to wtedy gratuluję podejścia do życia.
          • tuurodzony Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 09:29
            "Żyjmy zgodnie" piękna idea, lecz nie do zrealizowania z PO. Ta partia nie jest zdolna do zgodnego życia z innymi partiami
        • tuurodzony Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 09:25
          "..... chcieli PiS i tyle" Ano tyle i aż tyle. PO dała się poznać w całym kraju, ale ze złej strony.
        • kaczo_r Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 12:55
          Nie zgodzę się z Panią. Ja bardzo nie chciałem PiS a na wójta zagłosowałem na Pana Zarembę.
          • kaczo_r Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 12:59
            Zarębę oczywiście. Za błąd przepraszam smile
            • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 13:12
              Ja mysle, ze wiekszosc ludzi nie glosowala PRZECIWKO komus, ludziom ze swojego osiedla czy okregu, tylko ZA nimi. I nikt nie napawa sie czyjąś przegraną, tylko wygraną danego kandydata. No, może poza jakimś jednostkowym przypadkiem.
          • polopot Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 20:17
            Ja również tak jak kaczor_r mimo tego że PiS, prezesa, Macierwicza itd. uważam za zarazę głosowałem na Zarębę, bo na poziomie gminy nie o partię chodzi a o to kto Twoim dzieciom do szkoły chodnik wybudował smile
      • 7kasia111 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 15:10
        Jestem bardzo zawiedziona wygrana pana Zareby.Swiadczy to tylko o glupocie i ciemnocie głosujacych.
        Owszem, Zareba wiele wybudowal, ale BARDZO ZADŁUŻYŁ GMINĘ.Niedlugo ciemny raszynski lud zacznie lamentowac, jak wzrosną oplaty za media itd.Dlugi nie spłacą się same.
        Najwieksza porażka wojta jest remont osrodka zdrowia.Sytuacja tam wcale sie nie zmieniła, brakuje lekarzy, a nowo wybudowane sale rehabilitacyjne stoją puste.Osrodek w poprzednim stanie mogl spokojnie jeszcze funkcjonowac.
        Nalezalo WYMIENIC KADRE I PRZYJAC NOWYCH LEKARZY.Problemy z dostaniem sie do lekarza w Raszynie to ewenement na skale ogolnopolska.Nowy budenk w tej sytuacji nie jest do niczego potrzebny.
        Po wygranej Zareby wiem, ze z osrodkiem nie bedzie lepiej.
        W najblizszych dniach wypisuje sie z naszego "Centrum medycznego". W poblizu istnieja cywilizowane panstwowe placowki medyczne.Wszystkich ludzi chcacych sie leczyc godnie zachecam do tego samego.
    • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 09:47
      Przypomniało mi się, Jacek przekażcie wiadomość Sęklerowi. Może się ucieszy smile
      • zmienic_wojta2014 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 10:13
        taaa... Sękler jak się dowie to z pewnością poprosi o dodatkowy wymiar kary smile tez bym tak zrobił, a tymczasem przyjdzie mi żyć i zmagać się z Wójtem z pseudoPISu.
        • stoper57 wygrał Zaręba 17.11.14, 10:49
          ja sobie myślę, że w Raszynie wygrał Zaręba, ale przegrała demokracja.
          Wygrał, bo naród zagłosował oczami - rozkopane ulice, jakieś budowy, coś się działo/dzieje..
          Demokracja w sposobie jej wyrażania poniosła klęskę - nachalna i naiwna antypropaganda ...na żenującym poziomie. Jeszcze pomysł (?) na rozbicie głosów i zwielokrotnienie liczby kandydatów...kto obstrukcji raszyńskiej doradzał ?
          Wójt Zaręba nie jest "super star", ale 4 x kandydatka/kandydat - nie wystarczyło nawet na połowę głosów...
          konserwatywny naród nie lubi nachalności, oblewania pomyjami, narcyzmu i co tu ukrywać -chamstwa, a w gronie kandydatów był/była możliwa kandydatura do "postraszenia" Andrzeja Zaręby i rywalizowania z nim, ale nie rozśmieszania go...
          I teraz istnieje zagrożenie, że w Raszynie wzorcowy, ulubiony "lesznowolski" model pana Jacka ? Tzw. "dworski".
          To zyskaliście dla Raszyna ?
          • zmienic_wojta2014 Re: wygrał Zaręba 17.11.14, 11:23
            pierwsze dwa zdania to mnie nawet zszkowały, że pisze to stoper57. Bardzo trafnie. Ale jak czytam dalej to już nie wiem czy to antyZarebowe? czy zaZarebowe gadanie... gubię się.
            • babayaga0 Re: wygrał Zaręba 17.11.14, 11:53
              to sie nazywa trzeźwe spojrzenie i konstruktywna krytyka, pomimo swoich preferencji politycznych.
            • stoper57 Re: wygrał Zaręba 17.11.14, 12:09
              idzie mi o to, że Raszyn ma w tej sytuacji szansę na ...staranie się o normalność.
              Dobrze jeżeli będzie opozycja, nie obstrukcja, patrząca władzy na ręce a nie na ......zawartość nocnika,
              Padło wiele zobowiązań, obietnic - jest szansa żeby je wszystkie chociażby .... "przegadać"
              Co jest realne, na ile, co odkładamy, za co się bierzemy...
              Ja nie wiem czy to dobra władza, kiedy ma tak znaczną przewagę, ale uważnie (a nie złośliwie i wybiórczo) obserwowana - ma duże możliwości działania zgodne ze społecznym zapotrzebowaniem. I dobrze, że ktoś będzie "poza układem".
              I mam nadzieję, że radni zdadzą swój egzamin dojrzałości i odpowiedzialności, wszyscy. Ci którzy nie będą się zgadzać - też.
              • babayaga0 Re: wygrał Zaręba 17.11.14, 12:25
                Lekcja dla starego-nowego wójta z merytorycznych zarzutów opozycji to postarać się o finansowanie unijne do swoich inwestycji. I po prostu dalej je realizować. Remont szkoły, budowa przedszkola, żłobka, hali sportowej, rewitalizacja Alei Krakowskiej po oddaniu obwodnicy Raszyna. Uruchomienie niedługo CeKu. Ważne, żeby nie odpłynął w niebiosa na kanwie wielkiego sukcesu wyborczego i nie spoczął na laurach. Myślę, że to nam nie grozi.
                • grocholica Re: wygrał Zaręba 18.11.14, 17:41
                  Czy kroś w tej gminie mówi CeK, albo CeKu - zadziwiła mnie ta nazwa i zastanowiła; brzmi trochę jak żargon jakiejś wąskiej grupy - jakiej
                  A swoją drogą czytając dzisiaj napis na domu kultury doszłam do wniosku, że można by nań mówić
                  CeKuRa smile
                  • pannamarianna12 Re: wygrał Zaręba 18.11.14, 18:26
                    CeKuRa, ładnie smile
    • zaaaadooowooloony Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 10:30
      BRAVO ANDRZEJ !!!!!!!!!!! Dobrze że Celyna nie wygrała, uffffff.....
      • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 10:37
        Rajko blizej byl tej mitycznej wygranej, na szczescie poległ daleko daaleeeko w cuglach. Niech teraz wyciagnie sobie lekcje na spokojnie przy kominku. Czy jest sens jeszcze angazowac sie politycznie w naszej gminie? Niech odda za 4 lata przywilej kandydowania mlodszym wspolbraciom w boju.

A gdzie jest starix, gdzie jest manga? smile
        Już wydały oświadczenie dziękczynne, czy czekają, aż się obudzi mr Jack?
        • grocholica Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 10:47
          No nie wiem czy niech przekaże młodszym; wygrani radni to naprawdę bardzo starsi ludzie ( o mnie z kompleksem, że robię się staruszką, pan wczoraj w sklepie szeptał to chyba ta dziewczynka z Grocholic). Dla mnie z cząstkowych wyników na drzwiach lokali wyborczych w szkołach szokujące są b. niskie wyniki Kasi Klimaszewskiej ( co do której byłam pewna, ze będzie motorem PISu) i Krzyśka Kowala, który akurat bez względu na opcję jest po prostu fajnym człowiekiem, a z drugiej strony wysokie pana Chmielewskiego, o którym ja nie wiem co powiedzieć ( w sensie, że naprawdę nie wiem).

A co do mnie - to ja nikogo tutaj dzielić nie zamierzałam, a może i dobrze, że nadal będę mogła sobie tylko popisać - w końcu czasem to moje pisaniny powodują jakieś działania.

No to zacznę- czy skoro wójt wygrał też na Nowych Grocholicach mógłby przedłużyć remont Zielonej o Błotną, w końcu to tylko kilkadziesiąt metrów, a ludzie, by od razu docenili, ze warto na niego było głosować
          • beata103 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 11:12
            Jestem rzeczywiście pozytywnie zaskoczona.Grocholice to była ostoja pana Rajkowskiego i Haczkura.Cieszę się ze wygrał pan andrzej-Wójt który buduje a nie rujnuje
            • grocholica Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 12:50
              no cóż, nie cieszę się, że pani się cieszy, że przegrałamsad
          • opozycjonista14 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 12:45
            Masz rację Agnieszko z remontem ulicy Błotnej. Ja bym jeszcze poprosiła dla moich sąsiadów z ul. Grocholickiej o modernizację mostku. A jeszcze o likwidację wątpliwego aromatu snującego się tamże (ul, Grocholicka). Pozdrawiam T.Liżewska

• osiolek31 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 14:32
      Czytając listę do rady powiatu komitetu Pana Piotra I., nieuzbrojonym okiem było widać, że Pan Piotr jest realistą i wie, że na wójta to on nie ma szans. Od początku chciał do powiatu, a w kampanii na wójta tylko wymachiwał szabelką
      • beata103 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 21:03
        Pani Agnieszko,Proszę jeszcze raz przeczytać mój wpis . Pani mnie nie zrozumiała...pisałam o osiedlu Grocholice a nie o Pani. Nie cieszę się ze pani przegrała sad ale śmiało piszę ze pan Andrzej wygrał jako wójt
    • beata103 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 17.11.14, 21:23
      A kto wygrał w Raszynie i na Rybiu . Bo brak wyników nieoficjalnych u pana Aranowskiego .Czy pani Makarska i pan Bańburski wygrali ?
    • lechujarek69 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 18.11.14, 19:06
      Kto wszedł do rady powiatu i rady sejmiku? Kiedy będą oficjalne wyniki?
      • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 15:31
        Dzisiaj PKW ogłosiła oficjalne wyniki prezydentów i wójtów. Podobno jutro rady miasta i gmin.

U nas z tego co słychać, to będzie 18 radnych PiS i trzech a raczej trójka muszkieterów z innych ugrupowań.
        Andrzej Robakiewicz, Barbara Hejczyki Agata Kuran-Kalata.
        • tuurodzony Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 17:51
          Jeśli to się potwierdzi, to POpaprańce odchodzą w niebyt pozostawiają po sobie tylko smród i bałagan w kraju.
          • rybi-anin Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 18:16
            Tuurodzony, jak wielu, dał się złapać na demagogię i prywitywną propagandę p. Zaręby. Zero uzyskanych środków unijnych, masa kredytów, pranie mózgów w kurierze raszyńskim zwanym przez niektórych trybuną ludu raszyńskiego, mijanie się z prawdą w ulotkach wyborczych, to perfumy, czy szambo?
            • zmienic_wojta2014 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 20:28
              Zgadzam się z Rybianinem. Pan Zaręba przez 4 lata za pomocą Raszynskiej Trybuny Ludu kreował inną rzeczywistość niż jest... Ludzie w nią uwierzyli i jeszcze znaczek PiS pomógł przekonać "niezdecydowanych" - parkingi, chodniki, CKR i generalnie "gmina w budowie" - nie ważne że wszystko na kredyt no bo kto to sprawdzi? kto ma czas przeglądac budżet gminy - ba! i jeszcze kto się na tym zna? W Raszynie czas cofnął się do głębokiego PRLU...
              • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 21:06
                psów szczekanie, wilków ujadanie, owieczek meczenie, baranów buczenie... takie odgłosy będzie słychać przez długi czas po gminie... miłościwy pan kocha wszystkich smile
                • rybi-anin Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 22:04
                  Nie jestem "psem, wilkiem, baranem", itp., nie jestem teź za przeproszeniem wieczornym czopkiem p. Wójta. Ogólnie mierzi mnie polityka, bo jak mawia mój Ojciec "jeśli nic nie umiesz w źyciu robić, zostań politykiem", w głębokim powarzaniu mam pisy, peło i inne partyjki. Liczą się dla mnie tylko czyny, prawo i sprawiedliwość, ale nie to w nazwie partii, która niewiele ma z tym wspólnego. Co więcej, miałem zamiar głosować na p. Zarębę, ale po przeczytaniu Jego ulotki wyborczej, w której chwali się "wpływem środków unijnych do kasy gminy" pozyskanych przez Jego Poprzednika stwierdziłem, źe na takiego człowieka nie będę głosował.
                  Znamienne jest, źe jeźeli nie ma się merytorycznych argumentów "za", obraźa się Przeciwnika.
                  Czekam zatem na merytoryczne argumenty dlaczego miłościwie nam panujący Wójt jest taki debeściak.
                  • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 22:15
                    Dlaczego? Bo wygrał wybory z 60% poparciem. A wygrał bo jest dobry.

Jest de best !!! On i jego ekipa. Dwie trzecie gminy mu wierzy, ufa, lubi. Widzą, słyszą i czują, że jest im z nim dobrze.

Czują się bezpiecznie.

Jest jak pasterz w ciemnej kniei.
                    • rybi-anin Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 22:36
                      I to są te merotoryczne argumenty? Rzeczywiście nastała ciemność, a raczej "pomroczność jasna". Znaczy Wyborcy nie wnikali w budźet gminy, w naginanie smutnej prawdy o dotacjach unijnych, wierzyli w to co było napisane w trybunie ludu raszyńskiego i w wyborcze przechwałki Wójta, który buduje za nie swoje.Za prawdę smutne to. Techniki manipilacji ludem godne ksiąźki "1984" Orwella. Ale w dziś w tv niejaki p. Jarosław, Polskę zbaw cóś mlaskał o powtórzeniu wyborów, więc moźe nic straconego...A tak powaźnie z niecierpliwością czekam na merotoryczne argumenty...
                    • zmienic_wojta2014 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 22:37
                      śmiech na sali Babosmile widać u Ciebie taka "matematyka" jak i u Wójta - środków nie pozyskał ale pisze że pozyskał a o kredytach milczy. To się nazywa kreatywna księgowość.
                      Do urn poszło głosować 46% gminy (przynajmniej takie dane są o frekwencji), jeśli z tych 46% wojta popiera 60%(60% to nie 2/3 ale idźmy dalej) to jak myślisz ile % całej gminy go popiera? trudne co? za trudne chyba skoro piszesz że popiera go 2/3 całej gminy.
                      Proponuję przeliczyć i dopiero pisać miła Pani - argumenty a nie socjotechnika.
                      • polopot Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 23:30
                        @zmienic_wojta2014
                        Szanowny bajkopisarzu, by nie powiedzieć konfabulancie i kłamco zmienic_wojta2014.. Proszę zamiast produkować kolejne bzdetne wpisy odpowiedz mi w końcu proszę gdzieś ty zauważył to amerykańskie osiedle w Dawidach B.! smile
                        Szanowny ściemniaczu "dawaj argumenty a nie socjotechnikę" smile
                        forum.gazeta.pl/forum/w,35660,155326364,,nowy_chodnik.html?v=2
            • tuurodzony Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 22:26
              Nie jestem jak wielu i nie daję się złapać na propagandę. Obserwuję i sam oceniam. Bywałem na spotkaniach rady gminy i słyszałem wypowiedzi opozycjonistów, którzy sami nie rozumieli o czym mówili.
              • rybi-anin Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 19.11.14, 22:40
                Znaczy jeden wart drugiego. A co sądzi Pan o przechwałkach Wójta o pozyskanych przez poprzednika dotacjach, o czym pisałem wcześniej? Bo mnie to odstręczylo od głosowania na Niego.
                • manga70 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 20.11.14, 09:06
                  Jak sie liczy na Szkolnej 2a jak babayaga to wojta wybralo 60 procent gminy a jak liczy zmien-wojta to 60 procent co moga glosowac. A wybralo go 60 procent z bioracych udzial w glosowaniu. W gminie moglo glosowac cos okolo 16 tysiecy osob, poszla pewnie polowa glosowac. To jakies niecale 8 osob w gminie na 10 nie wybralo Zareby. Wnuk szachista policzyl. I ma racje jak sie policzy. Ale efekt jest taki, ze ci co poszli wybrali wojta. I co tu dalej bic piane.
                  • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 20.11.14, 09:14
                    czekamy na oficjalne wyniki wszystkich radnych i zamykamy temat przechodząc do spraw bieżących, typu krzywy chodnik, dziura w drodze, kura się nie niesie, sąsiad hałasuje i rów do przeczyszczenia
                    • tuurodzony Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 20.11.14, 14:51
                      I rycyna do wypicia - zapomniałeś o tym!?
                  • zmienic_wojta2014 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 20.11.14, 09:41
                    przeczytaj dokładnie manga, nie pisałem ze 60% z tych co mogli głosowac, tylko z tych co zagłosowali a było ich 46% całej gminy.... eeeh ta wasza logika smile
                    dobra
                    dośc matematyki
                    czas pokaze czy dobrze wybrali - oni - bo nie ja smile to nie jest mój wójt z wyboru zatem tym bardziej bede patrzec mu na rece. Ulotke z jego programem wyborczym zachowalem dla skontrolowania "wykonania planu". I nie obchodzi minie nie-da-sizm. Od człowieka, który ma doświadczenie w samorządzie na takim stanowisku oczekuje, że nie sklada obietnic wyborczych bez pokrycia i bez uprzedniego sprawdzenia że się da, a przede wszystkim, że te obietnice da sie zrealizować z budżetem mocno obciążonym kredytami. Wójt już raz pokazał, że można naobiecywać - kolejny raz wyborcy mu tego nie przepuszczą, zwłaszcza na tych terenach na których nic się nie dzieje.
                    • babayaga0 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 20.11.14, 09:49
                      hau hau dżeki
                      • grocholica Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 20.11.14, 10:00
                        Dobrze, pan jako zwykły mieszkaniec bywający na Szkolnej (2a, ja tylko 2smile) wie wszystko - to proszę wytłumaczyć mi o co chodzi teraz z jakimiś ulotkami w Nowych Grocholicach roznoszonymi nocą, awanturami i prokuraturą. ja niestety jestm jeszcze bardziej zwykła i nie wiem, a niestety kolejni jeszcze jeszcze bardziej zwykli pytają się mnie. O co? Pan wyjaśni, albo poprosi kolegów dobrze?
                    • osiolek31 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 20.11.14, 18:06
                      Każdy Wójt obiecuje i wychwala swoje plusy, zapominając o minusach. Jak chcieliśta Z. odwołać, trzeba było postawić jednego silnego kandydata, a nie 4, z których każde miało to i owo skopane. Pan I. w swojej kadencji nie zrobił "nic";
                      Pan R. w swojej kadencji olewał mieszkańców i robił co chciał, pomijając idiotyczne zdjęcia z PO w PiS-owskiej gminie, i fakt bycia mieszkańcem innego powiatu;
                      Panie Sz. i K. zamiast się dogadać, to są swoimi konkurentkami, komedia nie teatr.
                      Z jednym kontrkandydatem/tką była szansa, z bandą walczących miedzy sobą wynik był przesądzony.
                  • pannamarianna12 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 20.11.14, 13:50
                    Jakby nie patrzeć ci, co nie poszli de facto zagłosowali za tymi, którzy zostali wybrani, czyli ta arytmetyka jest o kant stołu potłuc.
    • lechujarek69 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 22.11.14, 16:41
      wiadomosci.wpr24.pl/nowe-sklady-rad;21765.html

SKŁAD RADY POWIATU PRUSZKOWSKIEGO:
      Prawo i Sprawiedliwość:
      1. Zbigniew Sipiera
      2. Maksym Gołoś
      3. Emilia Wróblewska
      4. Ewa Borodzicz
      5. Aurelia Zalewska
      6. Dariusz Nowak
      7. Magdalena Beyer
      8. Andrzej Zaręba
      9. Katarzyna Klimaszewska
      10. Mirosław Chmielewski

Nr 8 ?

Z listy PO dostał się Janusz Rajkowski.
      • zubkonrad Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 22.11.14, 18:07
        Ciekawe ile głosów uzyskał do Rady Powiatu kandydat Andrzej Zaręba? Na stronie PKW jakoś tego nie ma.
        • tuurodzony Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 22.11.14, 19:05
          Widocznie Zaręba uzyskał tyle głosów, że PKW nie umie do takiej liczby liczyć. Jak się nauczy to opublikuje.
        • lechujarek69 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 23.11.14, 19:50
          Jak wójt zrzeknie się mandatu powiatowego, to z automatu wchodzi następny z raszyńskiej listy PiS, czy ogólnopowiatowej?
          • ekosloik Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 23.11.14, 21:32
            Wójt zrzeka się mandatu ,wice zrzeka się mandatu i fartem przechodzi Pozer Kowal tongue_out
            • topo-s-1 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 23.11.14, 23:53
              A gdzie widzicie te wyniki, bo ja coś nie umiem znaleźć?
    • lechujarek69 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 25.11.14, 09:01
      wiadomosci.wpr24.pl/na-mazowszu-wygrywa-pis;21802.html
      wyniki do Sejmiku Wojewódzkiego

• topo-s-1 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 25.11.14, 12:23
        Chodziło mi o dokładną ilość punktów, czyli kto za kim...
        Różnie się słyszy o przekazywaniu głosów na kogoś następnego w powiecie.
        • tuurodzony Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 25.11.14, 15:35
          Kto za kim to widać, wystarczy popatrzyć na kolejkę - przecie to proste jest
          • starix62 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 25.11.14, 18:54
            Tą, przed Ośrodkiem Zdrowia ?
            • rybi-anin Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 25.11.14, 20:00
              Dobre-).A tak swoją drogą, czy nasza władza stoi w tych kolejkach?
              • starix62 Re: NIEOFICJALNE WYNIKI WYBORÓW 25.11.14, 20:55
                " nasza " władza, leczy się w klinikach dla elyty, a w kolejce to może stoją, następni członkowie rodzin do zatrudnienia na Szkolnej 2A Nara.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka