Dodaj do ulubionych

Choinki - gdzie najlepsze

07.12.05, 10:28
Czasu jeszcze troche zostalo, ale zapewne macie doswiadczenia gdzie w
Pruszkowie mozna zawsze kupic choinki w doniczkach. No i gdzie sa najlepsze w
sensie uczciwych sprzedawcow. A moze gdzie na pewno nie warto kupowac?
Obserwuj wątek
    • grinti Re: Choinki - gdzie najlepsze 07.12.05, 10:52
      wiem, tylko że nie warto czekać na ostatnią chwilę i kupować na przykład w
      wigilię, bo towar jest już przebrany i można przyprowadzić do domu coś jest
      krzywe i łyse - choć i tak było naj - w porównaniu oczywiście
    • uasiczka Re: Choinki - gdzie najlepsze 07.12.05, 12:20
      a co jest lepsze - choinka w doniczce (czy faktycznie można je potem gdzieś
      posadzić i rosną?) czy cięta (ile postou?)

pierwszy raz szykuję się do "żywej" choinki i nie bardzo wiem
      • ala_ma_kota1 Re: Choinki - gdzie najlepsze 07.12.05, 12:48
        brew pozorom nie jest to proste :-))
        Po pierwsze jaką kasę przeznaczasz? Jeśli trochę więcej to można zaiwestować w
        choinkę w doniczce - z mojej orientacji ok. 50% przyjmuje się potem w ziemi. Ja
        kupuję bez doniczki i trzymam w wodzie - i zauważyłam że najdłużej stoją
        choinki z długimi igłami (się nie znam na nazwach hehe) no i pewnie świeżo
        ścięte. Myślę, że w Pęcicach (po drodze do Janek) można kupić fajne choinki.
    • slsz Re: Choinki - gdzie najlepsze 07.12.05, 14:25
      Jadąc z Komora w stronę Janek skręca się na Pęcice i to jest od razu po prawej
      stronie. Zawsze tam kupuję i dość długo się trzyma. Jednak jest dość drogo, ok
      150 zł za 2m ale zapewniam, że warto.
      • kol Re: Choinki - gdzie najlepsze 07.12.05, 16:51
        Dzieki, choc bede musial skombinowac jakis transport pewnie. Ps. a na bazar
        przy Spoldzielni Mieszkaniowej przywoza jakies choinki? Chocby w doniczkach, bo
        ta chyba najlatwiej w domu postawic. Wiadro z woda pewnie kot by zaraz
        zaadoptowal:)
    • fafolot Re: Choinki - gdzie najlepsze 07.12.05, 19:35
      tak sie składa, że mój teściu ma plantację.. kilka rad... Jeśli chodzi o ścięte
      choinki, ... to znam plantatorów, którzy ścinali choinki już w pierwszą sobotę
      grudnia. Teraz stoją zapakowane w siatkę, aby nabrały ładnego kształtu. My
      natomiast będziemy ścina 15 grudnia.
      Co do doniczek..., Mamy kilka świerków srebrnych w doniczkach.., bo na wiosnę
      wysadziliśmy z doniczek w ziemię ok. 200 szt. W doniczce wolniej rosną i są nie
      kształtne. Odradzałbym kupowania choinek w wiadrze plastikowym. Z reguły ma
      poobcinane korzenie, ale zdażają się przypadki, że sie potem w ziemi przyjmie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka