andrzejlucy 16.07.07, 13:11 Witam serdecznie mieszkanców naszego osiedla czy narescie rusza budowa drogi zuwazylem tablice informujace o objazadach pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamek12 Re: droga na osiedle 16.07.07, 21:36 obja]zd jest związany z budową przepustu rowu melioracyjnego pod drogą. Jeśli chodzi o drogę, to właśnie po raz drugi ogłoszono przetarg na jego wykonanie... Odpowiedz Link
legana Re: droga na osiedle 18.07.07, 14:36 witam mieszkańców victorii dziś przeprowadziłem bardzo intensywną rozmową z Pania urzędniczką odpowiedzialną za naszą inwestycję, jak juz przedstawiłem sie i powiedziałem gdzie mieszań Pani przybrała postawe obronną ( stwierdziła że dziennie są 3-4 tel do niej w tej sprawie z pretensjami ) - a ja jej na to że bardzo dobrze bo oni sie przepychają z dnia na dzień a my jeździmy po pół metrowych dziurach !!! Zapytałem kto ponosi za to wszystko odpowiedzialność oczywiście wina poszła na błędy projektowe w JW ja na to że droga jest własnością gminy a nie JW. Prace miłay sie rozpocząć dokładnie wczoraj ale do przetargu nie doszło bo był błąd w kosztorysie, został poprawiony i wyznaczony nowy termin przetargu na 30.07. Pani stwierdziła że nie powinno być już komplikacji i od połowy sierpnia powinny ruszyć prace. Myślę że ten miesiąc możemy poczekać ale jeśli przetarg nie zostanie rozstrzygnięty 30.07 musimy wziąść sprawę w nasze ręce, bo jak zauważyłem Pani z urzędu ma już presję na sobie narazie telefoniczną od naszych mieszkańców. Dłużej nie zamierzam jeżdzić tymi dziurami ani na około osiedla ... Mamy prawo do normalnej drogi a jedyną przeszkodą jest jak zawsze biurokracja. Czekam na Wasze propozycje co możemy zrobić w tej sprawie pozdrawiam, LEGANA Odpowiedz Link
brziszek Re: zatoczki autobusowe i zawrotka przy obwodnicy? 20.07.07, 11:43 Mam pytanie czy ktoś orientuje się czy na ul. Słowackiego są planowane zatoczki autobusowe i "zawrotka" przy planowanym kościele? Pytanie wynika stąd, że na planach ulicy znajdujących się na stronie internetowej dot. przetargu niczego takiego nie znalazłem. Poza tym czy jednocześnie przy ulicy zostanie zainstalowane oświetlenie. Dzięki za info! Odpowiedz Link
malgossia7 Re: zatoczki autobusowe i zawrotka przy obwodnicy 20.07.07, 11:51 Oświetlenie będzie ale mam byc ogłoszony oddzielny przetarg. Tak mnie poinformowała pani inspektor . Odnośnie zatoczki nic nie wiem Odpowiedz Link
gargamel35 Re: zatoczki autobusowe i zawrotka przy obwodnicy 20.07.07, 15:59 Ojojoj drogi , oświetlenia nam się chce , a melduneczek radzymiński to każdy z nas ma ? Wpadłem na forum Radzymina , a tam wojna o naszą drogę , twierdzą , że nas nie ma , bo większość mieszka na kartę rowerową , Do policji apelują , by nas sprawdzili i mają rację . Do władz alelują , by prace drogowe wstrzymała i mogą osiągnąć cel . Do meldunku kochani ,do meldunku , My już zameldowani . Odpowiedz Link
rembel I to jest podejście !!!!! 20.07.07, 16:51 Gratuluję obywatelskiej postawy godnej prawdziwego Radzyminiaka I oficjalnie witam w naszych gościnnych stronach ! Odpowiedz Link
izam7 Re: droga na osiedle 21.07.07, 20:45 Witam wszystkich zainteresowanych sprawami naszej Victoriichciałabym się dowiedzieć o co chodzi z tym meldunkiem i jak to się ma do naszej drogi? dodam tylko dla tych którzy nie wiedzą ,że meldunek załatwimy w budynku naprzeciwko szpitala.Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link
gargamel35 Re: droga na osiedle 22.07.07, 10:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14936&w=65726267&v=2&s=0 jeżeli prawdą jest , że większość mieszkańców nie dopełniła obowizku meldunku to mają rację, że krzyczą , bo niby z jakiej racji mają ponosić koszty dla nieistniejących mieszkańców i mogą nam dokopać wystąpieniem do Rady o wstrzymanie prac drogowych . pozdrawiam i apeluję o szybki melduneczek Odpowiedz Link
szifox Re: droga na osiedle 22.07.07, 22:59 Dlaczego warto dopełnić obowiązku meldunkowego ? Pomijając obowiązek meldunku wynikający z przepisów prawa to bardzo istotny jest także aspekt finansowy, bowiem liczba zameldowanych mieszkańców w gminie przekłada się na jej dochód. Udział gminy w podatku dochodowym od osób fizycznych wynosi na dzień dzisiejszy 37% - oznacza to, że dokładnie taka cześć podatku dochodowego odprowadzanego do US przez każdą pracującą osobę wraca do kasy gminy, w której dana osoba jest zameldowana. Jeżeli chcemy aby gmina rozwijała się, żeby wzrastała dostępność i standard usług publicznych - to także musimy troszczyć się o sytuację finansową gminy. Jeżeli mieszkańcy interesują się tymi sprawami to jest to bardzo pożyteczne zjawisko. Wraz ze wzrostem świadomości dotyczącej naszego wkładu w rozwój gminy, powiniśmy oczekiwać realizowania lokalnej polityki rozwoju zgodnej z potrzebami dynamicznie rozwijającego się miasta, dlatego warto również zatroszczyć się o narzędzia umożliwiające nam - mieszkańcom skutecznie oddziaływać na nasze otoczenie, poprzez np. konsultacje w sprawie planowania realizacji nowych inwestycji publiczych, lokalnej polityki kulturalnej, oświatowej, sportowo- rekreacyjnej, społecznej. Takim narzędziem mogą być np. rady osiedlowe, których obecnie w Radzyminie brakuje. O idei powołania rad osiedlowych w Radzyminie, można przeczytać na poniższej stronie internetowej: forum.radzymin.net/zasoby/publikacje/rady_osiedlowe Pozdrawiam, Mariusz Szewczyk --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~ STOWARZYSZENIE RADZYMIŃSKIE FORUM Radzymin, ul. Weteranów 47 e-mail: forum@radzymin.net internet: forum.radzymin.net -~----------~----~----~----~------~----~------~--~- Odpowiedz Link
legana Re: droga na osiedle 01.08.07, 15:34 witam ! właśnie rozmawiałem z Panią odpowiedzialna za budowę drogi, przetarg poszedł zg. z planem za max 2 tyg. rozpoczynaja budowę. KANALIZACJA, NAWIERZCHNIA, CHODNIKI z obu stron drogi w między czasie ogłoszą nowy przetarg dzieki czemu równolegle z drogą pociągną OŚWIETLENIE wzdłuż ulicy, WJAZDY NA OSIEDLE niewiem tylko czy parkingi przed osiedlem będą. SĄSIEDZI IDĄ LEPSZE CZASY ) pozdrawiam, LEGANA PS - jeśli kogoś to interesuje przetarg był na kwotę ok. 2 ,ln zł. co jak powiedziała Pani z Urzędu dość wysokoa kwota z ich budżetu Odpowiedz Link
izam7 Re: droga na osiedle 01.08.07, 22:09 Witam! to tylko musimy cierpliwie czekać z nadzieją że kolejnym razem nie skończy się na wyrównaniu nawierzchni i położeniu płyt betonowych zwanych chodnikiem pozdrawiam czekając na lepsze czasy) Odpowiedz Link
agamek12 Re: droga na osiedle 01.08.07, 16:34 Ja jeszcze się nie cieszę. Zacznę się cieszyć, kiedy zacznie się "korytowanie" drogi... Odpowiedz Link
pannaxyz Re: droga na osiedle 06.08.07, 08:50 Tylko pozazdrościć!! inni mieszkańcy miasta muszą czekać lata!! Odpowiedz Link
999666ww Re: droga na osiedle 06.08.07, 11:14 pannaxyz napisała: > Tylko pozazdrościć!!inni mieszkańcy miasta muszą czekać lata!! Nie trzeba zazdrościć . Trzeba myśleć . Największą zaletą osiedla jest BRAK RADNEGO Odpowiedz Link
andrzejlucy Re: droga na osiedle 06.08.07, 20:43 Witam serdecznie to super ze wrescie rusza budowa drogi mam nadzieje ze do zimy zdaza i nie bedziemy musieli brnąć po wodzie do domów a chodnikiem i to oświetlonym pozdrawiam mieszkańców osiedla Odpowiedz Link
andrzejlucy Re: droga na osiedle 23.08.07, 00:21 witam serdecznie cos nie widac postępów w budowaniu drogi zaraz jesień co z tym przetargiem na budowę drogi myślę że ruszy dopiero budowa po zimie pozdrawiam mieszkanców Odpowiedz Link
legana Re: droga na osiedle 23.08.07, 14:21 witam ! info dzisiejsza z Urzędmu Miasta: umowa na roboty podpisana, ze względu na to że cały czas Urząd Wojewódzki robi w poprzeg drogi rów melioracyjny nie moga zacząć. Przez najbliższe 2 tyg. organizują "plac budowy" i jak tylko tamci skończą rozpoczynają budowę. Pani Urzędniczka powiedziała że wzsystko jet OK i nie będzie opóźniej tak więc na święta pojedziemy i przejdziemy nową drogą i chodnikiem ) pozdrawiam wszystkich [ nawet tych którzy nie mają co robić i wymyślają beznadziejne tematy na forum zamiast zająć sie poważnymi sprawami OCH POLSKO ] Odpowiedz Link
agamek12 Re: droga na osiedle 23.08.07, 14:32 Legana, podeślij mi jakiś namiar na tą panią, z którą rozmawiasz. THX... Odpowiedz Link
legana Re: droga na osiedle 23.08.07, 15:25 nr. do UM to 22 786 62 93 - prosisz z Panią nadzorującą budowe drogi Słowackiego ... nie pamiętam nazwiska zobaczysz jaka jest miła a jak usłyszy że dzwonisz z osiedla to zęby jej trzeszczą - HI HI Odpowiedz Link