sqh 10.12.05, 17:44 Podano właśnie w PP, że starą halę Znicza wydzierżawiono na 10 lat w tym celu, za symboliczną opłatą. Oby tylko interes wypalił... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czmielek Re: Będzie kino 10.12.05, 17:50 jesli bendzie taka tandeta jak np.Piastowskie kino to powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
czmielek Re: Będzie kino 10.12.05, 20:11 OBAWIAM SIE ZE KINA PODWARSZAWSKIE MAJA MARNE SZANSE Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Będzie kino 10.12.05, 18:17 > Oby tylko interes wypalił... cóż, to zależy od przedsiębiorcy, mam nadzieję że nie będzie próbował walczyć na hity z multipleksem w Jankach, bo z miejsca przegra.Proponowałbym mu zaangażować się w bardziej ambitne filmy, myślę że znajdą się chętni. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: Będzie kino 10.12.05, 22:22 jeśli byłoby tam dość miejsca to myślę że mogłaby być sala na hity + mniejsza na ambitne filmy. Szczerze mówiąc nie sądzę, żeby tłumy waliły na filmy niekomercyjne :-)) nie ma co walczyć ze statystyką :-)) zresztą dobrze zrobionych komercyjnych filmów też jest dużo. A jak ktoś ma do wyboru pieszo podejść do kina czy jechać do janek to myślę, że wybierze pruszków. Wszystko jest kwestią dobrej reklamy (np. to forum :-)) no i jakiegoś zaplecza (bo ludziska teraz nie obejrzą filmu bez popcornu i coli) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_25 Re: Będzie kino 11.12.05, 09:53 ale teraz masowy klient chce zrobić przy okazji zakupy, więc chyba jednak wybierze Janki, tym bardziej że są "bezpłatne" autobusy... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_25 Re: Będzie kino 11.12.05, 09:54 a właściwie to chyba nie o zakupy chodzi, tylko o kolorowe otoczenie i promocje... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Będzie kino 11.12.05, 11:55 gdyby to ode mnie zależało, skupiłbym się na niemasowym kliencie, ale to jest oczywiście wypadkowa moich osobistych preferencji; do multipleksu chodzę raz na kilka lat jak mi dadzą bilet za darmo albo coś w tym rodzaju:) Odpowiedz Link Zgłoś
annkier Re: Będzie kino 10.12.05, 23:44 bardzo by się przydało, takie z klimatem, zeby przyciągnęło nie tylko repertuarem ale także pomysłem Odpowiedz Link Zgłoś
oskar59 Re: Będzie kino 11.12.05, 01:13 Czy "stara hala Znicza" to sala na Gomulńskiego, czyli tzw. hala MOS? Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Będzie kino 11.12.05, 11:18 oskar59 napisał: > Czy "stara hala Znicza" to sala na Gomulńskiego, czyli tzw. hala MOS? Stara hala Znicza to stara hala Znicza, pierwszy budynek po lewej stronie, za bramą wjazdową na teren Znicza. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Będzie kino 11.12.05, 11:51 pruszkowskie-pocztowki.w.interia.pl/photos/photo30.html budynek w prawym dolnym rogu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Będzie kino 12.12.05, 10:27 annkier napisała: > bardzo by się przydało, takie z klimatem, zeby przyciągnęło nie tylko > repertuarem ale także pomysłem Podstawowa kwestia to pieniądze. Jakośc przybytku będzie wprost proporcjonalna do poniesionych nakładów finansowych. Obawiam się, czy przypadkiem nie jest to próba rozpaczliwego zrobienia czegokolwiek, jak najniższymi nakładami, z rozsypującą się halą sportową. Jeśli tak to zgadzam się w całej rozciągłości z annkierem, że potrzebny będzie baaardzo dobry pomysł jak przyciągnąć widzów - w przeciwnym wypadku wróżę klapę. __________________________ "Mój mózg, to mój drugi ulubiony organ" - Woody Allen Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Będzie kino 12.12.05, 10:29 przepraszam oczywiście "zgadzam się z annkier", bo to chyba płeć piękna :-) ___________________________________ "Mój mózg, to mój drugi ulubiony organ" - Woody Allen Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Będzie kino 11.12.05, 21:07 Obawiam się, że jedyną szansą dla takiego kina jest klient masowy, z braku laku nawet w postaci szkół. Kino z repertuarem ambitnym utrzymać się może w Warszawie, ale u nas raczej zbrakłoby klientów. Ja mam nadzieję, że _w_ogóle_ się utrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Będzie kino 11.12.05, 21:13 a ja myślę że klientów byłoby sporo tak jak sporo jest młodych uczących się i studiujących ludzi, tylko wszyscy jeżdżą na filmy do Warszawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_forum Re: Będzie kino 11.12.05, 21:17 Myślę że miałoby to dużą szansę powodzenia gdyby ktoś pomyślał, ze warto więcej takich inwestycji zgromadzić w jednym miejscu - np. koło basenu. Nie sądzę aby ludziom chciało się wybierać tylko do samego kina. Takie pruszkowskie centrum rozrywki mogłoby przyciągnąć klientów z miasta i okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: Będzie kino 11.12.05, 21:28 Hej malkontenci :-)) ja osobiście wierzę, że bedzie to hulało. Myślę, że wzięto pod uwagę także fakt, że tamta część jest coraj bardziej zurbanizowana (i nowe mieszkania się budują na przeciwko stawu). Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Będzie kino 11.12.05, 21:31 nowe > mieszkania się budują na przeciwko stawu). o nie, nie, to jest Jezioro Pruszkowskie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: Będzie kino 11.12.05, 21:32 sorrrrrrrrrrrrrrry, taki nietakt :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
park_anielin Re: Będzie kino 12.12.05, 11:05 Nooo...! A za "gliniankę" to wyhłostam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Będzie kino 11.12.05, 21:29 Zobaczymy jeszcze, co zaoferuje nowy Znicz po przebudowie trybun - czy będzie nadal to samo, tylko z nowymi trybunami, czy też pojawi się jakaś zupełnie nowa jakość imprez sportowych (i nie tylko sportowych). Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Będzie kino 11.12.05, 21:19 erleusortok napisał: > Obawiam się, że jedyną szansą dla takiego kina jest klient masowy, z braku laku > nawet w postaci szkół. Kino z repertuarem ambitnym utrzymać się może w Warszaw > ie, ale u nas raczej zbrakłoby klientów. Przecież może być film ambitny i dla klienta masowego. To jest kwestia ustawienia programu. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Będzie kino 11.12.05, 21:27 No taaaak, tylko że jak film będzie 'za ambitny' to się raptem trzech chętnych na obejrzenie znajdzie i będzie strata finansowa miast zysku. Koło basenu albo gdziekolwiek indziej - to by wymagało większych inwestycji, a hala już stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_forum Re: Będzie kino 12.12.05, 12:01 ale basen jest blisko WKD i w ogóle przydałoby się jakieś miejsce w Pruszkowie którym możnaby pobawić się w weekend - dla inwestora postawienie nowego budynku nie stanowiłoby dużego problemu... bo teraz to jest taka sypialnia podwarszawska, zupełnie bez życia poza jakimiś jarmarcznymi Dniami Pruszkowa raz w roku czy jeszcze tam czymś innym... :( Odpowiedz Link Zgłoś