Dodaj do ulubionych

podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa

27.01.06, 17:51
przypatrując się dyskusji na temat komunikacji pruszków - warszawa, uznając
jej zasadność i potrzebę uruchomienia normalnej komunikacji, wysłałem parę
zapytań do Pana Prezydenta. Pan Prezydent ma mnie gdzieś i do dzisiaj moja
skrzynka jest bez jakiejkolwiek odpowiedzi z Urzędu Miasta. A historia się
powtarza. Dziaj zona (5 m-c ciąży) zadzwoniła do mnie, abym przerwał swoją
pracę i odwizół ją do w-wy, gdyz firma wnuk zawiodła - autobus nie
przyjechał.
15 minut temu dzwoniła z przystanku obok dworca w-wa zachodnia " po 45
minutach oczekiwania przejechał "czerwony wnuk" nie zatrzymując się na
przystanku.
Wobec braku jakiejkolwiek reakcji władz miasta na te postulaty mieszkańców,
brak reakcji,która powoduje udrękę pruszkowian pracujących w warszawie
oswiadczam, iż wszystkie możliwe do przeniesienia podatki, które teraz
wpływają na rzecz US w pruszkowie, będę płacił na rzecz rzecz gminy
warszawskiej, gdzie jestem zameldowany, Dziekuje Panom za współpracę
Obserwuj wątek
    • pawel_forum Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 27.01.06, 18:38
      ja już też nie piszę, bo z wiadomego powodu szkoda mi czasu...

ciekawe czy gdyby tak wysłać jakiś mail z pochwałami też skrzynka pozostałaby
      pusta...
    • double2 Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 27.01.06, 21:38
      List jak wysle jedna osoba nic nie zmienia.

Ale jak wysle 100 osob a w kopi jawnej wprowadzisz mail do federacji koncumenta
      moze cos da rade z tym zrobic.

Moze na wzor Legii stworzyc gotowy mail i wysylac do kazdego urzednika .

Mozemy stworzyc wzor pisma a ja moge sie zajc kwestia techniczna
      • pawel_forum Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 27.01.06, 22:14
        dobry pomysł, może byśmy się jakoś umówili, że zalewamy urząd pytaniami mniej
        więcej w tym samym czasie? albo jakieś inne pomysły?
        • derekpl Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 28.01.06, 10:02
          Patrrzac na Panie z dzialu zajmujacego sie wydawaniem dowodow osobistych, praw jazdy i dowodow rejestracyjbych.

Watpie czy wogule dostaniesz jakas odpowiedz, a jezeli to musisz poczekac i to dlugo, bo pisanie jednym palcem zajmuje sporo czasu sic.

Takie wysylanie e-maili moze sparalizowac pruszkow, pomyslcie co te Panie zrobia , "Boze co to, ooo do mnie tez przyszlo - to pewnie jakis wirus, aaaaa, panika, i paraliz "

A tak powaznie, watpie czy wladze pruszkowa wiedza wogule o istnieniu tego forum, poczty elektronicznej uzywaja prawdopodobnie do kontaktu z gora i przeplywu dokumentow, a nie kontaktu z ludzmi, tu raczej zarezerwowana jest tradycyjna opcja - petent - okienko.
          • double2 Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 28.01.06, 10:11
            Jak na stronie urzedu masz adres email to jest to ich email.

Fak faktem Kaczka mi nidgy na maila nie odpisał , ale w ciąu tygodnia dostał
            50tys takich samych maili :)

Mozemy zrobić tak. Wysylamy maile a przy najblizszym spotkaniuprezydenta z
            mieszkancami idziemy cala grupa i pytamy sie co z odpowiedziamy na nasze maile.

A do tego czasu mozna zrobic petycje w formie papierkowej ( panie w okienku
            taki papier bardziej lubia) i wreczyc prezydentwi podpisy calego pruszkowa :)
            • cceezzaarr Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 28.01.06, 10:49
              Nie przepadam za UPR-em, ale parafraza ich hasła jest chyba tu najlepszym
              komentarzem. Jeżeli nie można zmienić "świń", trzeba zlikwidować "koryto".

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=35698736
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=35585731
            • derekpl Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 28.01.06, 14:08
              Generalnie - to nie trzeba wysylac listem poleconym - chyba zdecydowanie lepszym pomyslem, jest zgloszenie z dwiema kopiami takiego listu do okienka w UM jedna przekazac a na drugim "mila" Pani z okienka postawi pieczatke z data otrzymania takiegoz pisma.
              Wtedy posiadasz dowod przekazania konkretnego pisma - a nie jak w wypadku poczty - wysalnia jakiegos listu.

Generalnie trzeba by skonstruowac takie pismo, w ktorym zawarta byla by kwestia komunikacyjna, informacyjna (o tym forum - jako o miejscu wyrazania mysli pruszkowian), oraz prozbe o ustosunkowanie sie w formie e-maila na nasz prywatny adres.
              Pismo takie moglibysmy podpisywac i w trakcie krucjaty do UM przekazac.
            • stary_pawian Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 28.01.06, 22:05
              double2 napisał:

> A do tego czasu mozna zrobic petycje w formie papierkowej ( panie w okienku
              > taki papier bardziej lubia) i wreczyc prezydentwi podpisy calego pruszkowa :)

Zaraz, zaraz.
              Na ten papier wytniesz wszystkie drzewa (a i tak to nic nie zmieni) i po czym
              będę skakał? :)
              • derekpl Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 29.01.06, 03:02
                Ano papierowa dlatego - aby w przyszlosci mozna bylo powolac sie na skladane prozby i zerowy odzew.

Chociazby na zebraniach z mieszkancami.

Wyobraz sobie powolywanie sie na e-mail :) prawdziwy polityk powie wszakze - ja niczego takiego nie dostalem :O
    • yuppie1 Jan Starzyński 28.01.06, 11:57
      W ważnych dla mieszkańców sprawach należy wysyłać do Jana Starzyńskiego
      oficjalne pisma (za pośrednictwem Poczty Polskiej): maile są przez prezydenta
      bagatelizowane (co wnioskuję po przeczytaniu powyższych postów), ale na
      oficjalne pismo powinien (wręcz musi) odpisać. Najlepiej wysyłać listy
      polecone, aby w razie czego mieć potwierdzenie, że pismo zostało rzeczywiście
      wysłane.
      Jan Starzyński
      • aog Re: a może faktycznie tak zróbmy... 28.01.06, 13:16
        Sikorski11 wyślij kopię tego listu na nasze skrzynki (trochę się porządziłam :))
        i może jak każdy z nasz prześle go do U.M. to ktoś w końcu ruszy tyłek?
        albo kogoś ruszą za tyłek....takie tam wolne skojarzenie
        bo tak serio to wstyd za tą komunikację, normalnie jak ubodzy krewni ze wsi
        wjeżdżamy do tej W-wy
    • double2 Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 28.01.06, 13:55
      Jak mamy wysylac listem poleconym to zrobmy bardziej skoordynowana akcje. Tak
      aby urzad dostalk nascie listow w ciagu jednego tygodnia.

Bo w innym przypadku powiedza ze jest male zainsteresowanie " dostajemy 3 listy
      w ciagu ygodnia :) "

• wpr2006 Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 29.01.06, 20:52
        tylko zmasowana akcja pomoze
    • sikorski11 Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 28.01.06, 23:05
      jeżeli taka jest wasza opnia, to oczywiście z chęcią przekażę wam tresć listu -
      tylko po co? Ja osobiście wszelkie petycje i kontakty z władzami miejskimi
      uznałem za bezcelowe.
      Uznałem także zasadność narzekań mojej zony na jakość i koszty dojazdu do pracy
      (do Warszawy) i tam sie wyprowadzamy. Może to śmieszne, ale jednym z argumentów
      do podjęcia takiej decyzji była wypowiedź na pruszkowski forum - w temacie
      komunikacyjnym - jednego z "prawdziwych pruszkowiaków", aby ci którym tu się
      nie podoba stąd się wynieśli. Ja mam taką możliwosć i się wynoszę. Życzę
      wszelkiej pomyślności wszystkim normalnie myślącym mieszkańcom Pruszkowa -
      mojego Pruszkowa
      • marta.sobol Re: podziękowanie dla Zarządu Pruszkowa 10.02.06, 19:28
        no coz mozemy Wam tylko pozazdroscic ...
    • flins Przyczyna moze byc prozaiczna 11.02.06, 00:09
      Ja tez przyznaje ze probowalem korespondencji z władzami miasta droga
      elektroniczna ale zadnej odpowiedzi nie dostałem. Tak przypuszczam po cichu ze
      byc moze w całym tym Urzedzie nikt nie umie obsluzyc tej poczty. Sa przeciez
      ludzie niereformowalni. W Pruszkowie wiele rzeczy jest mozliwych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka