grzeg_sz_1 12.02.09, 10:36 Czy ktoś korzysta z Rodzinnego Centrum Zdrowia na ul. Grunwaldzkiej?? Jeżeli tak to jakie wrażenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beretbaby Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 12.02.09, 14:09 heh, ja korzystam:) Plusy: telefoniczne zapisy do internisty na konkretną godzinę( rzadko kiedy czas oczekiwania przed gabinetem przekracza 10 min ponad wyznaczoną godz), wykonywanie analiz w ramach NFZ, badań USG, EKG, zapisy do lekarzy specjalistów zarówno w ramach NFZ, jak i prywatnie. Minusy: Podobno właścicielka tej przychodni jest z natury konfliktowa, co dla nas pacjentów skutkuje częstą zmianą lekarzy internistów. Niestety przeważnie odchodzą ci lepsi lekarze. Od dłuższego czasu ( parę lat) tylko 3 lekarzy się nie zmienia. Niestety nie są to lekarze do których można iść by się leczyć:), raczej po receptę, czy skierowanie. Pozostali lekarze zmieniają się na tyle często, że szkoda wysiłku na zapamiętywanie ich nazwisk:) Ale niekiedy można dzięki tym zmianom trafić na "perełkę"- lekarza z powołania:) Odpowiedz Link
mysz78 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 12.02.09, 14:19 do niedawna byłam zadowolona, zapisy na telefon, nie trzeba wystawać pod gabinetem, ale ja tylko po papierki tam chadzam ;) przynajmniej udało mi się dostać do pediatry, kiedy było to konieczne, a nie jak na sosnowej, najbliższy wolny termin - przyszły tydzień...ale ostatnio natknęłam się z własną anginą na bardzo niemiłą p. dr pierwszego kontaktu i mój entuzjazm trochę osłabł. ogólnie - jak na standardy otwockie, nie jest źle Odpowiedz Link
cassis Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 12.02.09, 15:28 mieszkam po sąsiedzku to i korzystam ;) choć teraz rzadziej bo mam abonament w lecznicach sieciowych typu Lux Med czy Damian a która to była ta niemiła pani dr pierwszego kontaktu (celem uniknięcia jej hehe)? generalnie byłam zadowolona bo z chorym dzieckiem zawsze się na bieżący dzień dostawałam po umówieniu telefonicznym (co nie jest niestety gdzie indziej regułą) Odpowiedz Link
mysz78 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 12.02.09, 21:26 niestety nie pamiętam, nie była to "moja" etatowa pierwszego kontaktu tylko z łapanki, ale zjeżyła mnie strasznie i na tyle, że chciałam skargę pisać. taka czarna chuda i w średnim wieku, jeżeli opis wyglądu coś da ;) Odpowiedz Link
patsik Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 12.02.09, 21:38 korzystam w początkach działalności byłam b. zadowolona, rewelacyjny (i przystojny) pan pediatra tam pracował :))) - kolejek zero potem się wyprowadziłam a teraz znów jestem, korzystam rzadko, bo najczęściej właśnie z Damianów Warszawskich, ale póki co - nic mnie zniechęciło osobiście, ale z kontaktów znajomych słyszałam, że: 1. jeden z ginekologów jest b. niemiły (nie jest to p.Kurek) i do tego naciąga (osoba ta była prywatnie, pan doktor stwierdził, że aby przyjść na cytologię, musi zapłacić za drugą wizytę), po interwencji, z fochem cytologię wykonał 2. jedna z internistek ma...yyy....bardzo ciekawe podejście do diagnostyki i leczenia. Przeziębienie (być może zapalenie krtani), diagnozuje jako astmę i rozedmę płuc, zapisuje leki na żołądek i antyalergiczne(!!!). Na szczęście widocznie było to TYLKO przeziębienie, bo w końcu przeszło......Pani ma nazwisko na literę S.(ale nie pamiętam dokładnie) Odpowiedz Link
magdam110 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 13.02.09, 08:51 Korzystamy ale rzadko. Plus wizyta na telefon najczęsciej tego samego dnia. Ja nie miałam minusów ale chorujemy bardzo rzadko więc i kontaktów z lekarzami brak Natomiast ostatnio moja siostra była u pediatry z 22 mieięcznym synkiem. Po krótkim badaniu diagnoza zapalenie oskrzeli, antybiotyk 10 zastrzyków w tyłek. Namówilam siostrę na wizytę u Pani dr Szczepańskiej ( u niej leczyłam moje dzieciaki jak były małe i prawie zawsze udawalo się bez antybiotków). Pani dr powiedziała, że dziecko jest bardzo ruchliwe i krzyczące i nie może prawidłowo go osłuchać w zwiazku z tym nie może na 100 % stwierdzić ze ma zapalenie oskrzeli.( mały identycznie zachowywał się w przychodni) Przez 3 dni próbowały bez antybiotyku i się udało. Pani w przychodni nie przeprowadziła żadnego wywiadu z siostrą, mały caly czas jest na piersi i dla dr Szczepańskiej była to ważna informacja jak również ta , że mały do tej pory nie brał antybiotyków. W przychodni o to nie zapytano. Tyle Odpowiedz Link
cassis Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 13.02.09, 14:52 patsik napisała: >> 2. jedna z internistek ma...yyy....bardzo ciekawe podejście do diagnostyki i > leczenia. Przeziębienie (być może zapalenie krtani), diagnozuje jako astmę i > rozedmę płuc, zapisuje leki na żołądek i antyalergiczne(!!!). Na szczęście > widocznie było to TYLKO przeziębienie, bo w końcu przeszło......Pani ma nazwisk > o > na literę S.(ale nie pamiętam dokładnie) > Szuścicka??? no błagam, to moja dr pierwszego kontaktu... ale niewiele o niej wiem bo byłam tylko raz po receptę :)) Odpowiedz Link
b-e-a Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 13.02.09, 16:44 Jeśli to Szuścicka, to mojego męża też "nieźle" zdiagnozowała... przyszedł do niej z bólem brzucha, trwającym od kilku dni, kazała mu popijać przez tydzień smectę i coca colę, nie zleciła żadnych badań. W nocy mąż prawie tracił przytomność z bólu, więc rano pojechaliśmy prywatnie zrobić usg, okazało się, że to kamień zablokował przewód w woreczku żółciowym, doszło już do zakażenia; w ostatniej chwili trafił do szpitala na Szaserów i na szczęście wszystko dobrze się skończyło, a gdyby tak zastosował się do "mądrych" zaleceń p. doktor, to już by się znalazł na tamtym świecie. Z kolei znajomy poszedł do Niej z wysoką gorączką, przepisała jakiś antybiotyk, a po zażyciu go temperatura zamiast spaść, jeszcze bardziej się podniosła (41 stopni), musiał w nocy wzywać karetkę. Tym razem okazało się, że to niekoniecznie ten antybiotyk powinna przepisać, a oprócz tego nie przepisała żadnego leku osłonowego. To odnośnie dr Szuścickiej, a inni... no cóż... nie chcę uogólniać, ale niewiele lepsi. Odpowiedz Link
patsik Re: dzięki za opinie 14.02.09, 01:34 tak! to ta sama doktor!!!! litości, takich to powinni od razu na stosie palić........ Odpowiedz Link
mona13101976 Re: dzięki za opinie 20.08.09, 22:33 Dla mnie to porażka. W ciąży lekarka zdiagnozowała u mnie zapalenie oskrzeli, dostałam antybiotyk. Zapytałam o zwolnienie, po czym dostałam odpowiedź, że nie ma przeciwskazań do tego żebym uczęszczała do pracy. Pediatrzy też żadna rewelacja. Odpowiedz Link
irma.easy Re: dzięki za opinie 24.09.09, 18:46 LITOŚCI !!! Za takie komentarze powinno się takich patsików dożywotnio odcinać od internetu!!! Odpowiedz Link
tejitej Re: dzięki za opinie 25.09.09, 15:52 Witam wszystkich. Czy ktoś mi w koncu odpowie jak jest w centrum, czy bardzo skubią tam klientów. Acha, czy bojowa p a t s i k to córka pielegniarki z tego centrum, wie ktoś ? Narka Odpowiedz Link
opt-yk Re: dzięki za opinie 25.09.09, 16:36 Skubią, skubią .W soboty placisz. Zapisani mniej, niezapisani więcej, ale jak zrobisz tam bajzel, postraszysz funduszem to kase oddadzą. > patsik < ujawnij się, kto cie nakreca ? Odpowiedz Link
tejitej Re: dzięki za opinie 25.09.09, 16:30 jeszcze raz witam Raz już dzisiaj pisałam a teraz widzę, że zniknęło. Cuda czy co ? Pytam czy ktoś mi powie czy w centrum bardzo skubią kasę z klientów ? I czy ktos może jest zorientowany ta p a t s i k to nie jest przypadkiem córką pielęgniarki z tego centrum ? Narka. Odpowiedz Link
jaa_a Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 27.08.09, 11:58 Bardzo sobie cenie tą przychodnię. Przeprowadziłem się do Otwocka kilka lat temu, od tamtego czasu zapisałem swoja rodzinę do tej przychodni. Moje dzieci (dwójka) chodza głównie do pediatry .jestesmy bardzo zadowoleni, pani dr. zawsze stawia dobre diagnozy a najwazniejsze ze ma bardze mile podejscie do dzieci. Ja z kolei chodzę do internisty a zapisy na telefon b. mi ulatwiaja zycie. Kiedy potrzebowalem uzyskiwalem zwolnienie z pracy :) czy skierowanie do specjalisty. pzdr. Odpowiedz Link
cassis Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 04.09.09, 15:50 jaa_a napisał: > Bardzo sobie cenie tą przychodnię. Przeprowadziłem się do Otwocka kilka lat tem > u, od tamtego czasu zapisałem swoja rodzinę do tej przychodni. > Moje dzieci (dwójka) chodza głównie do pediatry .jestesmy bardzo zadowoleni, pa > ni dr. zawsze stawia dobre diagnozy a najwazniejsze ze ma bardze mile podejscie > do dzieci. > Ja z kolei chodzę do internisty a zapisy na telefon b. mi ulatwiaja zycie. > Kiedy potrzebowalem uzyskiwalem zwolnienie z pracy :) czy skierowanie do specja > listy. możesz podać konkretne nazwiska? chodzi mi zwłaszcza o pediatrę my na ogół trafiamy do dr. Gorzelańczyk Odpowiedz Link
irma.easy Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 24.09.09, 18:42 I macie szczęście. Ta pani jest świetnym fachowcem. Ja się nigdy nie zawiodłam, a leczę u niej swoją dwójkę dzieci od kilku lat. magdam110 - pewnie trafiła na dr Tybuszewską, podobno często leczy zastrzykami czy trzeba czy nie. A jak leczy antybiotykami to zawsze daje dzieciom dawki dla dorosłych. Od niej uciekać!!! Odpowiedz Link
sarra22 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 25.09.09, 14:17 Dziękuję irma . Mój tatuś powiedział,ze ktoś robi pani Szuścickiej wielką niegodziwość. Ja czuję brzydki zapach intrygi, hipokryzji i chamstwa. - cassis - zapomniała co wczesniej pisała,irytuje się. Pozdrawiam dobrych ludzi. Odpowiedz Link
lolalu82 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 25.09.09, 21:49 irma.easy napisała: > I macie szczęście. Ta pani jest świetnym fachowcem. > Ja się nigdy nie zawiodłam, a leczę u niej swoją dwójkę dzieci od > kilku lat. > > magdam110 - pewnie trafiła na dr Tybuszewską, podobno często leczy > zastrzykami czy trzeba czy nie. A jak leczy antybiotykami to zawsze > daje dzieciom dawki dla dorosłych. Od niej uciekać mojemu rocznemu synkowi Tybuszewska kiedyś przepisała lek , który mozna brać dopiero od 6 r. ż Nigdy więcej do niej nie pójdę!! Odpowiedz Link
jaa_a Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 27.08.09, 12:01 a teraz ma zamiar wyslac swoje dzieciaki na biofeedback do psychologA w Otw. tylko tam (cyhba) to jest Odpowiedz Link
nova24 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 29.08.09, 11:06 Jak juz bedziesz po wizycie, mozesz opisac krotko swoje wrazenia z sesji biofeedbacku? A moze ktos z Twoich znajomych juz z tego korzystal? Odpowiedz Link
kasia7701 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 01.09.09, 14:53 A ja wypisuje moje dziecko z tej przychodni. Pediatrzy którzy tam pracują nie spełniaja moich oczekiwań. Po kazej wizycie u pediatry jestem (delikatnie mówiąc) niezadowolona. Odpowiedz Link
tejitej Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 01.09.09, 18:29 Czytam o tym centrum i nic nie kumam. kasia7701 – napisz o co chodzi, pisz konkretnie czy chcesz powiedzieć, że tam wszyscy olewają chore dzieci? Wychodzi mi, że tam tylko jedna doktórka pracuje i nie zna swojego fachu i klienci są od niej mądrzejsi, najlepiej leczyć się u Damianów, centrum jest przychodnią prywatną z kłótliwą właścicielką, a dzieci zapisuje się do przychodni, a nie do wybranego konowa… . Ludzie albo tam jest horror albo dołujecie celowo. Powiedzcie czy w tym centrum leczą skutecznie , czy można wybrać sobie doktorka i czy od ubezpieczonych biorą kasę po południu i w soboty , bo i na takie numery już trafiłam. Odpowiedz Link
sarra22 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 24.09.09, 15:18 Moja mama leczy się u dr Szuscickiej od 2 lat. Namówiła jeszcze tatusia. Oboje są zadowoleni. Do tej lekarki zawsze jest komplet pacjentów. Ona przyjmuje również dzieci. Trudno mi zrozumieć wasze złośliwości. Odpowiedz Link
cassis Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 25.09.09, 09:11 byłam kilkakrotnie u dr. Szuścickiej za kazdym razem niewłaściwa diagnoza i nieskuteczne leczenie teraz chodze do Lux Medu Odpowiedz Link
opt-yk Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 25.09.09, 14:00 Nie czepiajcie się pediatrów i innych lekarzy. W rcz za leczenie odpowiada Anna Tybuszewska -pediatra, dyrektorka i siostra prezes Szklarskiej. Ta sama co ma problem poprawnie wypisać recepty i chorzy biegają z papierkami do poprawki. Jaki pan taki kram ! Odpowiedz Link
patsik Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 27.09.09, 10:50 Bardzo mnie rozbawiła sugestia, że jestem córką pielęgniarki z RCZ - nie rozumiem, dlaczego miałabym nią być? Bo napisałam, że dr. Szuścicka grypę i zapalenie krtani u mojej mamy zdiagnozowała jako chorobę żołądka lub astmę??? I to dwukrotnie! Przy czym, przy drugiej wizycie, nakrzyczała na mamę, że nie bierze leków zapisanych jej na żołądek i dlatego nie ma poprawy ze strony krtani. No doprawdy.... Poza tym napisałam też, że w omawianej przychodni bywam i zasadniczo jestem zadowolona - ot, np. w zeszłym tygodniu byłam u dr. Rusinek - bardzo profesjonalne podejście do pacjenta. Kiedy moje dzieci były niemowlętami, zdarzało mi się bywać u dr. Tybuszewskiej - nie narzekałam, a wymagania co do lekarzy ma wysokie, szczególnie w zakresie przepisywania antybiotyków - skoro teraz są głosy niezadowolonych, to nie wiem - może coś się zmieniło? Ludzie wszakże się zmieniają....A lekarz też człowiek. Bardzo jestem zainteresowana dlaczego kojarzę się komukolwiek z córką pielęgniarki ;))) A co takiego nieprawomyślnego napisałam, że chcecie mnie odciąć od netu? Odpowiedz Link
opt-yk Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 28.09.09, 13:48 = patsik = nie zgrywj sie. " być może" to, "widocznie" tamto. Dziewczyna zdecyduj sie co było twojej staruszce. Przestań kręcić i pluć. Dziewczyna ty namawiasz do linczu do zbrodni do morderstwa. Czy jesteś pewna że wiesz o kim piszesz. Może to Szklarska, nauczycielka, też na S . Jolka paraduje dumnie w białym ubranku, radzi jak się leczyć i ludzie do niej pani doktór mówią.Może sie nabrałaś. Centrum Śmiechu i Zgrozy. Odpowiedz Link
grzeg_sz_1 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 28.09.09, 14:06 opt-yk, dlaczego nie wziąłeś rano tabletek? ciężko rozumieć co chcesz napisać:D Odpowiedz Link
opt-yk Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 29.09.09, 13:22 Bingo Trafiony zatopiony Nie wytrzymałeś leszczu i mleczko się wylało. Życz zdrowia matce i ciotce. Odpowiedz Link
sarra22 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 28.09.09, 14:21 Dzień dobry ludziom dobrym. W minionym tygodniu na drzwiach do pani Szuścickiej wisiała lista pacjentów, było na niej ze czterdzieści nazwisk i 10 minut na każdą osobę. Nie będę tego komentować. PATSIK jesteś niedobrą kobietą, teraz przypodowujesz się lekarzom i kadzisz dyrektorce. W twoich słowach czuję strach za dawanie fałszywego świadectwa. Niech pani doktor ci wybaczy. Odpowiedz Link
grzeg_sz_1 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 28.09.09, 14:25 warto tak pod dwoma nickami pisać? trzeba się wylogować, zalogować że też Ci się chce. Odpowiedz Link
tejitej Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 28.09.09, 15:34 hehehe już rozkminiłam tę przychodnię. Tam trzepią kase po prostu. Sarra kocham cie. 10 minut na klienta, hihihihihihi . Ale kwas. Patsik ty robisz dla tej tybuszeskiej. Skad wiesz jaka ona jest dla lekarzy ? 10 minut na klienta to możliwości mózgu tej wymagajacej kobiety ? Ale kwas. A > taka czarna chuda i w średnim wieku < ułaskawiona ?. Już wstrzymano nagonkę ? Kliknij coś o tym patsik. Narka Grzesiu nie wnerwiaj się, spoko. Pytałeś to masz. Odpowiedz Link
patsik Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 28.09.09, 15:41 hyhyh ja to jestem córką Tybuszewskiej, po prostu z nieprawego łoża z tym przystojnym pediatrą, o którym dobrze się wyrażałam ;) Odpowiedz Link
cassis Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 29.09.09, 09:53 tam niestety cały klan Tybuszewskich :( www.rcz.com.pl/inne.html + własciciel apteki family business... Odpowiedz Link
patsik Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 29.09.09, 11:27 grzeg, no jak to co złego? że potem jakiś patsik, Antka konia teścia córka, pisze obraźliwe posty na lokalnym forum, ot co! ;) Odpowiedz Link
cassis Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 29.09.09, 20:44 po prostu smierdzi nepotyzmem czy to coś dobrego? Odpowiedz Link
grzeg_sz_1 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 30.09.09, 07:21 śmierdzi, to nad ranem z Karczewa:) osobiście bardziej niż koneksje rodzinne interesują mnie kwalifikacje zawodowe, ale ja zawsze miałem swoje zdanie:D Odpowiedz Link
cassis Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 30.09.09, 22:31 zgadza się,ale jak widać jest wiele zarzutów do tych kwalifikacji :/ to chyba o czymś świadczy Odpowiedz Link
patsik Re: ROTFL 28.09.09, 16:39 grzeg, ale jaką wiedzę rozległą zdobyłeś o RCZ ;) nie słuchaj ich, napiszę Ci na priva, jak to wygląda "od kuchni" - wiesz, jako córka właścicielki mam dostęp do nieznanych ogółowi informacji ;) no i jeszcze niejedno zaświadczenie mogę załatwić...... Odpowiedz Link
opt-yk Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 29.09.09, 13:24 tejitej - teraz już widzisz, że to moderatorzy manipulacji pracownikami Odpowiedz Link
tejitej Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 08.10.09, 14:38 opt-yk napisał: > tejitej - teraz już widzisz, że to moderatorzy manipulacji > pracownikami Ale gnój, ale kwas. czytalam wszystkie posty i wyszło ze zakompleksione popaprance gnoją swoich własnych ludzi, a zaczeli od niewinnej reklamy. Ale tojtojka, ale kwas !!!! cassis to pewne ze oni maja jeszcze sklepik z lekarstwami ? Odpowiedz Link
tejitej Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 09.10.09, 12:05 sarra22 napisała: > Dzień dobry ludziom dobrym. > W minionym tygodniu na drzwiach do pani Szuścickiej wisiała lista > pacjentów, było na niej ze czterdzieści nazwisk i 10 minut na każdą > osobę. Nie będę tego komentować. > PATSIK jesteś niedobrą kobietą, teraz przypodowujesz się lekarzom i > kadzisz dyrektorce. W twoich słowach czuję strach za dawanie > fałszywego świadectwa. > Niech pani doktor ci wybaczy. patsik dziekuję, nicki ci się pomerdały ale patent macie cudo, hihihihi doktorki naganiacze do straganu z pigułami. Ale kwas. hehehehehehe doktorkom spoko starczy czasu na grzebanie w papierach i mazanie recept. Ale kwas ! Kapucha rosnie, popaprańcy w ekstazie, grabarze zacierają rece, wielebni odprawiaja duszyczki. Ostatnie ogniwo lańcucha pokarmowego. Amen. Centrum spółka ZOO ? Odpowiedz Link
grzeg_sz_1 ........ 09.10.09, 12:19 > tejitej napisała: > .........kupa bzdur.......... ten nick to pewnie gorsza wersja popularnej toi-toiki:D Jak można być tak "ynteligentnym ynaczej"????? Odpowiedz Link
tejitej szklarska 12.10.09, 12:09 chlopczyku jesteś niegrzeczny i psocisz brzydko, affe, wstydz się. Nie interesuje cie już moje wrazenie i opnia o przychodni ? ale kwas. kto to jest szklarska, jolka ? Odpowiedz Link
rejbok Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 17.11.09, 17:48 Nie no muszę tu dodac kamyczek. Z przyjemnoscią wypisuję się z tej przychodni. W ciagu ostatnich 3 lat udało mi się trafić TYLKO do wymienianej tu juz słynnej doktor SZ. Dlaczego tylko ? Bo tylko do niej sa zawsze numerki hi hi Z zasady nie podważam lekarskich diagnoz - w końcu zawsze mozna zmienić lekarza- ale to co wyprawiała ta pani( dodam: przynajmniej w moim wypadku) to mnie przerosło. Ostatnie dwie póby: znowy TYLKO doktor SZ. Odmówiłam-poszłam prywatnie gdzie indziej - i dobrze. Ale dla równowagi- moja koleżanka twierdzi że uratowała jej tarczycę.. Na superginekologa tez trafiłam. Po próbach dopytania się o cokolwiek zrugał jak gnoja ( tak, tak byłam prywatnie...) Zatem rezygnuje... Odpowiedz Link
patsik Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 17.11.09, 23:57 a ja w "międzyczasie" byłam u dr. T. z dzieckiem pozytywnie :) ale przepraszam, przecież to moja matka/ciotka/stryjenka ;) Odpowiedz Link
grzeg_sz_1 Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 18.11.09, 07:41 patsik napisała: > a ja w "międzyczasie" byłam u dr. T. > z dzieckiem > pozytywnie :) > > ale przepraszam, przecież to moja matka/ciotka/stryjenka ;) dobrze że nie kochanka:D:D Odpowiedz Link
patsik Re: Rodzinne Centrum Zdrowia 18.11.09, 13:13 w zasadzie....jak już plotkują, to może niech z przytupem ;) może być i kochanka moja i mojego męża (bo ich przecież dwie są) Odpowiedz Link