Dodaj do ulubionych

dobry pediatra

23.03.06, 20:15
Polecacie jakiegoś dobrego pediatrę w Pruszkowie lub okolicy? Wcześniej na
forum był wątek na ten temat, ale nic z niego nie wynikło.
Obserwuj wątek
    • park_anielin Re: dobry pediatra 24.03.06, 12:21
      Ewa Czarnocka-Roczniak, przyjmuje w NZOZ Żbików na ul. 3 Maja 56.
      Telefon do przychodni: 022 758 64 28
      • ewa.c3 Czarnocka-Roczniak 24.03.06, 17:43
        Kiedyś jakieś 12 lat temu p. Roczniak przyjmowała prywatnie na os. Staszica, ale
        numeru nie pamiętam.To było w jakimś wiezowcu w okolicach Powstańców . Dobrze
        zna się na chorobach alergicznych. Pracowała na Działdowskiej w szpitalu , więc
        ma kontakt z różnymi przypadkami.
        Niezła jest też p.Abramska . Przyjmuje poza przych. na Drzymały - u siebie w
        domu w Komorowie na Akacjowej . tel. 0-22758-02-88. Kiedyś nawet pomogła w nocy.
        • beatkan Re: Czarnocka-Roczniak 26.03.06, 01:59
          Znam P. Czarnocką- Roczniak od wielu lat i muszę przyznać, ze bardzo się
          zmieniła. Mam bardzo wiele zastrzeżeń do jej pracy. Kilka razy postawila złą
          diagnozę. Raz niestety skończyło się to pobytem w szpitalu mojej 6-letniej
          wówczas córki. Mogę natomiast z czystym sumieniem polecic Panią Gołdę. Pracuje
          w przychodni w Ożarowie i przyjmuje prywatnie w domu. Nigdy się na Niej nie
          zawiodłam.Bada bardzo dokladnie, niczego nie przeoczy i udziela bardzo
          wyczerpujacych informacji co do stanu zdrowia dziecka i sposobu jego leczenia.
          Jest bardzo ciepla i serdeczna. Dzieciaki Ja uwielbiają. Szczerze polecam.
          • malutka156 Re: Czarnocka-Roczniak 26.03.06, 21:21
            Dokładnie. Trudno to sobie wyobrazić ale nie potrafiła nawet rozpoznac glupiej
            anginy... To jest pediatra ?? Wysłała nas do laryngologa ;/ a ja od ponad
            tygodnia z goraczka 38.4 ;/ ropnymi nalotami na gardle i powiekszonymi wezłami
            chłonnymi... co do spraw alergicznych, tak tu sie zgodze. :)
    • evelin111 Re: dobry pediatra 26.07.06, 17:54
      Z czystym sumieniem polecam p.Potockiego przyjmuje w przychodni na Drzymały.
      Pani Majewska ,do której chodziliśmy na początku ,kompletna pomyłka. Przez 3
      m-ce wiecznych przeziębień według p. Majewskiej(co się okazało alergią), synek
      wylądował w szpitalu z ciężkim zapaleniem płuc.( w tym samym dniu badany przez
      tą Panią, oczywiście stwierdziła przeziębienie). I tak trafiliśmy do dr.Abramskiej.
      Bardzo dobry lekarz, jeśli chodzi o diagnozy. Jest tylko małe ale,bardzo szybko
      mówi,trzeba zwracać uwagę na wypisaną przez nią receptę, bo dwa razy zdarzyło mi
      się, że nikt z farmaceutów nie mógł odczytać jaki lek przepisała. Może wydawać
      się mało sympatyczna. Zupełnie przez przypadek trafiliśmy do dr.Potockiego
      ,szliśmy z niechęcią, ponieważ był to nowy lekarz i było bardzo mało pacjentów
      do niego. Okazało się , że jest to świetny lekarz, bardzo miły i sympatyczny .
      Rozumie rodziców bo sam ma dwójkę dzieci. Odpowie na każde pytanie,wytłumaczy
      jak działa lek. Rozmawia sie z nim, na luzie tak jak z dobrym znajomym. Ma
      bardzo dobre podejście do dzieci,synek jak tylko coś go boli, od razu chce iść
      do lekarza. Wcześniej tak nie było
      • edyta1177 Re: dobry pediatra 26.07.06, 20:28
        Stanowczo odradzam prychodnie przy ul 3 Maja przynajmniej jesli chodzi o
        pediatrow zawsze stwierdzaja lekkie przeziebienie i daja Eurespal. W dniu
        kiedy tam bylam pani dr stwierdzila lekkie przeziebienie nie zobaczyla co
        dzieje sie z uszami 3 godz pozniej wyladowalam z dzieckiem na Dzialdowskiej z
        ostrym zapaleniem uszu:/. Z czystym sumieniem polecam Dr.Wall na ul.Promyka
        naprawde rewelacyjna:)co do lekarzy prywatnie przyjmujacych to polecam Dr.Gouda
        na Zbikowie.
      • maja209 Re: dobry pediatra 26.07.06, 21:18
        pani Majewska ... mojej corci 3 mcznej wmowila zapalenie ucha ... kiedy ja
        moglam wiercic jej w uchu do woli ... a gdyby to bylo zapalenie to raczej by mi
        na to nie pozwolila ... przepisala jakies niepotrzebne syropy tez w innym
        przypadku ... Porazka z nia totalna ! Pani Piwowarczyk tez nie popisala sie
        niestety A wlasnie pani Majewska okazalo sie super kobitka Polecam - bardzo
        konkretna i widac ze wie o co chodzi i jaka jest jej rola
        • beta77 Re: dobry pediatra 27.07.06, 19:19
          Ja kiedyś założyłam podobny wątek i nic z niego nie wynikło,
          chodzimy do dr Majewskiej i jakl dotad jest ok, za to dr Potocki
          przepisał nam antybiotyk na lekką infekcję, po którym synek dostał silnych bóli
          brzucha i byłoby źle gdyby nie dr Majewska,
          dr Abramska jest podobno świetnym specjalistą ale ja się jej boję
          • kol Re: dobry pediatra 27.07.06, 21:55
            Jesli Dr Potocki to ten pan z przychodni przy Drzytmaly to nie polecam. Nigdy
            nie zdagnozowal dobrze naszego dziecka. Zawsze byl antybiotyk, ktory po
            tygodniu trzeba bylo zmienic. I co ciekawe, to jedyny lekarz do ktorego nigdy
            nie ma kolejek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka