Dodaj do ulubionych

remont ul.kraszewskiego

06.07.06, 08:02
czy ktoś coś wie na ten temat wydaje mi się,że wg planów powinny trwać
inensywne prace
Obserwuj wątek
    • magister11 Re: remont ul.kraszewskiego 06.07.06, 10:41
      929ewa napisała:

> czy ktoś coś wie na ten temat wydaje mi się,że wg planów powinny trwać
      > inensywne prace

...od MARCA :-I ....

Na razie zmodernizowali małą blaszaną budę totolotka przy WKD (na nieco większą
      plastikowo-blaszaną bude totolotka). ;-) Może coś jeszcze zostało z tych 6 mln
      PLN na dalsze urządzanie "salonu miasta"...
    • bogoria1 Re: remont ul.kraszewskiego 06.07.06, 14:42
      Witam
      Rozmawialem dzis na ten temat z Prezydentem Krolikowskim. W skrocie chodzi o
      to , ze sa opoznienia w rozpatrywaniu wniosku o dofinansowanie tego projektu z
      funduszy stukturalnych UE. Sprawa dotyczy dotacji w wysokosci kilku
      milionow.Jesli miasto nie otrzyma tych pieniedzy, to w drodze uchwaly zaciagnie
      kolejny kredyt inwestycyjny..To w skrocie...Wiecej na ten temat jutro od samego
      rana w informacjach(o pelnych godzinach) na naszej antenie .
      RADIO BOGORIA 94,5 FM
      piszcie tez, na tomek.sikorski@radiobogoria.pl
      P.S. Wciaz aktualna propozycja spotkania. Moze w przyszlym tygodniu??Od Was
      zalezy kiedy:))
      Pozdrawiam.
      • magister11 Re: remont ul.kraszewskiego 06.07.06, 15:07
        Panie Tomku prosze o dokładniejszą informację "kiedy z rana". Rano człowiek
        wstaje i leci do roboty i nie ma czasu czekać z uchem przy radiu...a szkoda, bo
        mnie bardzo ten temat interesuje. W ogóle to super, że radio porusza takie
        tematy!

Czy wiadomo, kiedy najpóźniej zacznie się przebudowa i kto wygrał przetarg?

Może dałoby sie zrobić jakąś audycję poświęcona deptakowi? Na pewno wielu
        mieszkańców chętnie podzieliłoby się swoimi oczekiwaniami w tym zakresie...

Ps. Niestety znowu porażka informacyjna naszych władz. Nie może być tak, że
        oficjalnie informuje się, że 03.06 rozpoczną się prace, a potem po 3 miesiącach
        ciszy nagle okazuje się, że jest jakaś olbrzymia obsuwa..jak dla mnie to
        PORAŻKA i nieliczenie się z mieszkańcami...Podobnie było z remontem wiaduktu. :-
        (
        • magister11 Re: remont ul.kraszewskiego 06.07.06, 15:11
          ..no i pytanie, czy będzie kostka bauma, czy nie. Bo jak tak, to ja wyjeżdżam z
          Polski! ;-)))
          • pawel.84 Re: remont ul.kraszewskiego 06.07.06, 21:40
            Moim zdaniem będzie kostka podobna do tej jaka jest na placu Jana Pawła przed
            Pałacykiem Ślubów i w parku Potulickich (na ulicy Prusa pewnie też taka będzie
            sądząc po jej położeniu w miejscach przed nowymi budynkami)- więc nie powinno
            być tak źle ...:) (ale podkreślam- moim zdaniem, na podstawie mojej osobistej
            dedukcji- więc może się okazać inaczej). W tym miejscu znów nasuwa mi się na
            myśl temat braku informacji płynących od władz miasta. Bo to że starają się o
            dotacje unijną i stąd ta obsuwa to jeszcze zrozumiem, ale żeby nikogo o tym nie
            poinformować to już coś nie tak.
            • magister11 Re: remont ul.kraszewskiego 06.07.06, 21:57
              Bardzo bym chciał, żebyś miał rację z tą kostką.

Co do informowania, to jest to brak znajomości podstawowych zasad PR-u. To
              przecież żaden problem sprostować taką informację (choćby na pięknej, nowej
              stronie internetowej). A ludzie z natury swojej nie lubią być tak niemiło
              zaskakiwani- zwłaszcza na SWOIM podwórku i przez opłacanego przez nich
              administratora, jakim są przecież władze miejskie.

Pozro!
        • bogoria1 Re: remont ul.kraszewskiego 07.07.06, 10:20
          Najblizszy serwis w ktorym informacja polecie bedzie o 12.
          Terminu ostatecznego rozpoczecia budowy nie ma..bo zalezne to jest od decyzji o
          funduszach...jesli nie zostana przyznane to jak mowi wiceprezydent Krolikowski,
          uchwala w sprawie kredytu bedzie podjeta jak najszybciej(czyli na najblizszej
          mozliwej sesji po informacji o odmowie przyznania pieniedzy)...Obstawiam
          rozpoczecie prac kolo wrzesnia...jednak wiadomo...pogoda juz niezbyt stabilna
          wiec mozliwe jest , ze prace beda rozpoczete i wrazie niesprzyjajacej pogody-
          przerwane...Wtedy pewnie na Kraszewskiego bedziemyu mieli przez zime krajobraz
          po bitwie...albo aby nie walczyc z pogoda prace rozpoczna sie wiosna
          przyszlego roku..wiec moize byc ROK opoznienia...Trzeba jednak przyznac, ze
          narazie jak wszyscy wiemy Urzad Marszalkowski niezbyt sprzyja Pruszkowowi i od
          szybkosci ich decyzji najwiecej zalezy.
          pozdrawiam
          • magister11 Re: remont ul.kraszewskiego 07.07.06, 10:30
            Dzięki! :-)

Ps. Zaczyna mnie ten Struzik nie na żarty wk.....ć. :-(
            • zwierz.alpuhary Re: remont ul.kraszewskiego 07.07.06, 10:38
              Ps. Zaczyna mnie ten Struzik nie na żarty wk.....ć. :-(

dopiero teraz?
              • magister11 Re: remont ul.kraszewskiego 07.07.06, 10:50
                Tak. Może i późno zaczął, ale co za dynamika!

• zwierz.alpuhary Re: remont ul.kraszewskiego 07.07.06, 11:08
                  eee tam, on tak robi już od kilku lat co najmniej
                  • magister11 Re: remont ul.kraszewskiego 07.07.06, 11:50
                    Tym Panom już dziękujemy:

www.bip.mazovia.pl/?a=jedn&stat=12&id=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka