Dodaj do ulubionych

Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliwosci

10.07.06, 14:37
Zalozylem nowy watek na tym forum o mych poszukiwaniach specjalistow do
remontu balkonow. Zostal on usuniety przez szanownego administratora. Teraz
pojawia sie watek o poszukiwaniu specjalistow do remontu lazienki przez inna
uczestniczke i caly czas jest on tu obecny. Czy administrator(-zy) kieruje
sie sie jakimis sprawiedliwymi kryteriami doboru postow czy to jest prywatny
folwark? Przeczuwam reakcje admina ale moze inni forumowicze maja
podobne/odmienne doswiadczenia w te materii i zechca sie nimi podzielic?
Refleksje zarzadcy rowniez mile widziane, choc zapewne skonczy sie na
odeslaniu mnie do regulaminu forum.
Obserwuj wątek
    • zwierz.alpuhary Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 10.07.06, 15:06
      żeby było sprawiedliwie, tamten wątek też został usunięty. Nie zwróciłem na
      niego uwagi.
      Regulamin jest nieubłagany i w zasadzie nakazuje nam usuwać wszystkie
      ogłoszenia, ale rozumiejąc potrzeby użytkowników stworzyliśmy wątek
      "Ogłoszenia", w którym można zamieszczać takie informacje bez ograniczeń.
      Administratorzy kierują się przede wszystkim regulaminem i własnym zdrowym
      rozsądkiem. A forum należy do portalu Gazeta.pl i to on ma decydujący głos we
      wszystkich sprawach. Wszelkie wątpliwości można zgłaszać pod adresem:
      forum.abuse@gazeta.pl
      Pozdrawiam
      • zwierz.alpuhary dla jasności 10.07.06, 15:14
        wg. nieformalnych zasad albo raczej zwyczajów, jakie tu się przyjęły, kasujemy
        wątki typu:
        sprzedam/kupię/wynajmę/zlecę
        a nie kasujemy wątków typu:
        oddam/przyjmę/szukam pracy/dam pracę/zgubiono/znaleziono
        • wfe416n Re: dla jasności 10.07.06, 15:19
          zwierz.alpuhary napisał:

> wg. nieformalnych zasad albo raczej zwyczajów, jakie tu się przyjęły, kasujemy
          > wątki typu:
          > sprzedam/kupię/wynajmę/zlecę
          > a nie kasujemy wątków typu:
          > oddam/przyjmę/szukam pracy/dam pracę/zgubiono/znaleziono

z wyjątkiem "dam pracę" który umieszczamy w "ogłoszeniach" - prawda?
          • zwierz.alpuhary Re: dla jasności 10.07.06, 16:44
            prawda. Z tym że jest to prawo zwyczajowe, którego nie zawsze się przestrzega,
            bo nie zawsze się o nim pamięta. Domyślam się o co ci chodzi, ale niestety lex
            retro non agit.
            • zwierz.alpuhary Re: dla jasności 10.07.06, 16:50
              BTW: o ile pamiętam, twój post ws. oferty pracy został wycięty, ponieważ był
              powtórzeniem wcześniejszego postu czyli spamem
            • wpr2006 Re: dla jasności 10.07.06, 20:08
              zwierz.alpuhary napisał:

> prawda. Z tym że jest to prawo zwyczajowe, którego nie zawsze się przestrzega,
              > bo nie zawsze się o nim pamięta. Domyślam się o co ci chodzi, ale niestety lex
              > retro non agit.
              --
              W Polsce nie obowiązuje prawo zwyczajowe. Common Law występuje tylko w krajach
              anglosaskich. Pamiętaj o tym :)
              • cat_s Re: dla jasności 10.07.06, 21:41
                Szanowny Greensky,
                Na Forum Pruszków moderatorów mamy nadzwyczaj akuratnych i wyważonych.

I tej wersji będę się trzymać.

Skromne moje doświadczenie uczy, że wszelkie wątpliwości daje się z nimi wyjaśniać oraz negocjować niekoniecznie czyniąc z tego sprawę publiczną.
                Nieporozumienia się zdarzają w najlepszej nawet rodzinie; a FPruszków właśnie do tych 'lepszych' - wedle mojego mniemania - należy.

Pozdrawiam :-)
                cat_s
                • stary_pawian Re: dla jasności 18.07.06, 22:29
                  cat_s napisał:

> Szanowny Greensky,
                  > Na Forum Pruszków moderatorów mamy nadzwyczaj akuratnych i wyważonych.
                  >
                  > I tej wersji będę się trzymać.

I ja też!!!!!!!!! :)
              • zwierz.alpuhary Re: dla jasności 10.07.06, 22:00
                > W Polsce nie obowiązuje prawo zwyczajowe. Common Law występuje tylko w krajach
                > anglosaskich. Pamiętaj o tym :)

pamiętam, ale wolę stosować prawo zwyczajowe niż obowiązujące przepisy:)
      • greensky Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 12.07.06, 11:22
        Administratorze szanowny. Wierze w Pana dobre checi, lecz na forum mimo
        Panskiej interwencji pozostaly jeszcze podobne w tresci do mojego ogloszenia o
        poszukiwaniu specjalistow do wykonania prac remontowo-instalacyjnych, vide:
        szukam pomocy do wykonania drobnych prac budowlanych, szukam kogos do polozenia
        kabla. Proponuje pozostawianie jednak tego typu ogloszen ze wzgledu na ich
        charakter: slużą wymianie informacji o godnych polecenia firmach z ktorymi
        zetkneli sie forumowicze a także z powodu szalejacego bezrobocia. Czemu nie
        mozemy sobie wzajemnie pomagac?
    • vidasov1 Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 12.07.06, 13:23
      Dziwny jest administrator tego forum :-(

kilka osob prosilo go o dodanie forum osiedla B. Prusa do linkow na gorze.
      Zero odpowiedzi.

Asystent spoleczny powiedzial ze generalnie nie ma co na to liczyc bo taka
      zasada.

I co widze?
      Jest OTWOCK, sa MICHALOWICE.
      Adminie ! jaki to ma zwiazek z Pruszkowem?
      • sqh Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 12.07.06, 21:33
        Obawiam się, że administracja raczej nie czytuje zbyt intensywnie naszego forum
        - jeżeli w ogóle czyta. Zasadnicza droga kontaktu jest przedstawiona tu:

forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451878.html
        - i zapewniam, że w sprawie, co ma być zalinkowane w nagłówku, trwa właśnie
        wymiana korespondencji. Co oczywiście nie przeszkadza, byście poprosili o
        zalinkowanie forum osiedlowego także osobiście.

A Otwock ma taki związek, że się lubimy po prostu; w necie i w realu :-)
      • zwierz.alpuhary Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 16.07.06, 19:28
        > Asystent spoleczny powiedzial ze generalnie nie ma co na to liczyc bo taka
        > zasada.

może ja dla ścisłości po raz kolejny ponowię cytat z maila od adminów: "Nie
        będziemy linkować pięciu postów na krzyż". Potem dodano link do Michałowic a
        potem wyznaczono dolną granicę linkowania na 500 postów.
        Tak poza tym to panuje zupełna wolna amerykanka bo te wszystkie linki są
        całkowicie nieoficjalnie i po uważaniu adminów; nie ma w tym żadnych zasad, bo
        tych linków teoretycznie nie powinno w ogóle być, tak jak to jest na innych
        forach"sprywatyzowanych".
        PS: a sami admini mają na głowie nie tylko jeden Pruszków ale kilka albo
        kilkadziesiąt tysięcy forów, więc apelowałbym o trochę zrozumienia;-)
      • stary_pawian Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 18.07.06, 22:36
        vidasov1 napisał:

> Dziwny jest administrator tego forum :-(
        >
        > kilka osob prosilo go o dodanie forum osiedla B. Prusa do linkow na gorze.
        > Zero odpowiedzi.
        >
        > Asystent spoleczny powiedzial ze generalnie nie ma co na to liczyc bo taka
        > zasada.
        >
        > I co widze?
        > Jest OTWOCK, sa MICHALOWICE.
        > Adminie ! jaki to ma zwiazek z Pruszkowem?

Zauważ, że jest to portal Gazety. Załuż swój, a zapweniam Cię, że będziesz mógł
        linkować kogo Ci się spodoba - Grenlandia, Nowa Zelandia - co tylko chcesz.
        • sqh Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 18.07.06, 23:10
          Tutaj, Pawianie, problem jest w tym, że opiekunowie dużych i całkiem przecież
          aktywnych, ale jednak *sprywatyzowanych*, forów miejskich, mają mniejszą nad
          nimi władzę niż założyciele małych forów *prywatnych*. Ci drudzy, istotnie, mogą
          sobie linkować w nagłówkach kogo zechcą.

Vidasov1 w sumie słusznie się dziwi, bo Prochazka i ja też byliśmy zdziwieni,
          dlaczego z zaproponowanych przez nas do zalinkowania forów pojawiły się z
          początku tylko Michałowice. A i tak ten nagłówek nie wygląda tak, jak chcieliśmy
          - myślisz, że naszą propozycją było na przykład umieszczenie Anielina w
          "okolicach" albo nazwanie Os. Prusa "ulicą" Prusa...?
          • stary_pawian Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 18.07.06, 23:31
            Witaj
            Chyba jednak niesłusznie się dziwi.
            Linki są zawsze ryzykowne.
            Fora prywatne mają inne zasady udziału.
            Na np. FP mogę sobie założyć kilka, kilkanaście lub kilkaset kont, zasypać forum
            spamem i co mi zrobisz?
            Spamowe wątki pojawiają się na wszystkich "furach". Na szczęscie giną śmiercią
            naturalną.

A tak na serio.
            Czy Os. B.Prusa już ogłosiło secesję? Nie jest częścią Pruszkowa? Nie może sobie
            założyć swojego forum (wiem, że założyli)?

pozdrawiam naszych Adminów
            • sqh Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 18.07.06, 23:41
              stary_pawian napisał:

> Na np. FP mogę sobie założyć kilka, kilkanaście lub kilkaset kont, zasypać
              > forum spamem i co mi zrobisz?

Wątki wytnę, bo to jeszcze mogę, spamujące nicki zakabluję, gdzie trzeba i - być
              może - dostaną one bana. Parę nicków ma tu wszak już zakaz wstępu z uwagi na
              swoją radosną twórczość :-)

> Czy Os. B.Prusa już ogłosiło secesję? Nie jest częścią Pruszkowa? Nie może
              > sobie założyć swojego forum (wiem, że założyli)?

No przecież założyli sobie właśnie swoje, a my je mamy zalinkowane w nagłówku. I
              z tą secesją to bym nie przesadzał... Są wszak sprawy bardziej lokalne i mniej
              lokalne. Przy tym nie wierzę, że na przykład Erleusortok, Josip czy Uasiczka (w
              kol. alf.) których widzę na tamtym forum, nagle zrezygnują z udzielania się na
              "głównym" Pruszkowie :-)
              • stary_pawian Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 21.07.06, 23:01
                sqh napisał:
                >I z tą secesją to bym nie przesadzał... Są wszak sprawy bardziej lokalne i mniej
                > lokalne. Przy tym nie wierzę, że na przykład Erleusortok, Josip czy Uasiczka (w
                > kol. alf.) których widzę na tamtym forum, nagle zrezygnują z udzielania się na
                > "głównym" Pruszkowie :-)

Co do Uasiczki to nie był bym taki pewien ;)
                Ona jest (dzięki Bogu) "szalona" - robi to co uważa za słuszne i mówi wprost.
              • stary_pawian Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 23.07.06, 18:28
                sqh napisał:

> Wątki wytnę, bo to jeszcze mogę, spamujące nicki zakabluję, gdzie trzeba i - by
                > ć
                > może - dostaną one bana. Parę nicków ma tu wszak już zakaz wstępu z uwagi na
                > swoją radosną twórczość :-)

A jak zostawię włączonego kompka z automatem, który będzie co 5 minut zakładał
                nowe konto i w tym czasie wysyłał setki kretynizmów to bęciecie mieli fajne życie.
                Jest to możliwe (sprawdzone).
                Sprawdzone na "odizolowanym" serwerze.
                Z mojej strony nic FP nie grozi, ale możliwość istnieje.
                • erleusortok Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 23.07.06, 18:52
                  stary_pawian napisał:
                  > A jak zostawię włączonego kompka z automatem, który będzie co 5 minut zakładał
                  > nowe konto i w tym czasie wysyłał setki kretynizmów

Myślę, że taki numer wkurzyłby tych adminów "z góry", i to raczej ktoś kto by to zrobił miałby fajnie.... Zwłaszcza, gdyby to faktycznie szło cały czas z jednego kompa, a może jeszcze z jednego numeru IP?
                  • stary_pawian Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 23.07.06, 19:41
                    erleusortok napisał:

> stary_pawian napisał:
                    > > A jak zostawię włączonego kompka z automatem, który będzie co 5 minut zak
                    > ładał
                    > > nowe konto i w tym czasie wysyłał setki kretynizmów
                    >
                    > Myślę, że taki numer wkurzyłby tych adminów "z góry", i to raczej ktoś kto by t
                    > o zrobił miałby fajnie.... Zwłaszcza, gdyby to faktycznie szło cały czas z jedn
                    > ego kompa, a może jeszcze z jednego numeru IP?
                    >

Widzisz, są programiki dla, których IP to "małe Miki". Są też programiki dla,
                    któych MAC adres to też "małe Miki".
                    Nie tak "poprostu" znajdziesz mnie w necie.
                    Głównie chodziło mi o to by nie czepiać się Adminów (zwłaszcza, że nasi są AKURAT).
                    Nie takie proste złapać, a jeszcze bardziej unieszkodliwić kogoś w necie.
    • sqh Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 18.07.06, 19:51
      Zainteresowanym zwracam uwagę na zmiany w nagłówku.

Wprawdzie sugerowaliśmy, aby Anielin, Hubala i Prusa stanowiły dział "Osiedla",
      zaś Józefów i Otwock - dział "przyjaciele zza Wielkiej Wody", a wszystko w ogóle
      było ułożone alfabetycznie, ale na razie proponuję się cieszyć z tego, co jest :-)

Spróbujemy to jeszcze uporządkować...

Co do ogłoszeń o pracę - to jeszcze dyskutujemy nad wykładnią regulaminu i
      niebawem ją ogłosimy.
      • doomi Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 18.07.06, 20:57
        Dzięki wielkie za link do Józefowa. Z przyjemnością zalinkujemy u nas
        Pruszków :D

Pozdrowienia zza Wody podobno Wielkiej
        • do73 Re: Administratorze tego forum-wiecej sprawiedliw 18.07.06, 22:46
          Dołączam się do podziękowań i pozdrowień :)
    • greensky Re: Administratorze tego forum-weź sie do pracy! 22.08.06, 10:43
      Wracam ze swoim postem. A nie bez kozery, poniewaz odpowiedzi administratora (-
      ów)- celowo pisanych z malej litery - byly tak metne, ze az wywolywaly odruchy
      wymiotne.

Dalem sobie i administratorom czas, aby sprawdzic jak realizuja swa polityke
      przestrzegania regulaminu forum i w czasie wakacji poczynilem pewne obserwacje.

Admin perorowal, ze ogloszenia typu "Poszukuje/Zapraszam/..." będą kierowane do
      wątku "Ogoszenia komercyjne". A jak to wyglada w rzeczywistosci? Przykłady
      ponizej:
      - Naprawa TV
      - Gdzie dobry warsztat dla malucha
      - Niania do 5miesieczenego malucha (nb. ciekawa zbieznosc nazewnicza)
      - Poszukuje dobrej szkoly angielskiego
      - Zapraszam na angielski/francuski od wrzesnia

Zapewniam, ze tego typu ogloszen znajdzie sie wiecej i wcale nie sa one
      zamieszczone w dziale Ogloszenia komercyjne.

Zachodzi zatem podejrzenie, ze admin zalatwia w ciemny sposob swe wlasne
      interesy. Jesli tak, to prosze podac stawke umozliwiajaca pozostawienie mojego
      postu o poszukiwaniach specjallistow do naprawy balkonow nie w dziale
      Ogloszenia Komercyjne, bo tam gina w natloku im podobnych, tylko na Forum
      ogolnym.

Jesli zas adminowi brakuje mocy przerobowych, aby wypelniac swe statutowe
      zadania i moderowanie watkow na forum, to prosze o podanie wysokosci
      ewentualnych korzysci majtkowych wynikajacych z wypelniania swych obowiazkow,i
      w przypadku, kiedy beda one na odpowiednim poziomie, prosze o przydzielenie mi
      uprawnien administracyjnych, bym mogl pomagac adminom w przestrzeganiu
      sławetnego regulaminu.

Oczekujac odpowiedzi pozostaje z szacunkiem (wbrew wszystkiemu)

PS. Bede mile zaskoczony jesli admin pozostawi mimo wszystko w swej laskawosci
      ten post na forum publicznym, bo to by znaczylo, ze jeszcze nie jest z nim az
      tak zle jesli chodzi o polityke otwartosci.
      • sofanes Re: Administratorze tego forum-weź sie do pracy! 22.08.06, 16:51
        Proponuje powolac Forumowa Komisje Sledcza do zbadania Ukladu, do ktorego
        naleza nasi administratorzy (pisani z malej litery).

PS. Na odruchy wymiotne pomaga odgazowana coca-cola, jak slyszalem...
        • sofanes Re: Administratorze tego forum-weź sie do pracy! 22.08.06, 17:20
          A, i jeszcze jedno - a moze tak, jak sie Panu greenskiemu tak nie podobaja
          uklady i sitwa na tym forum, to moze zamiast reformowac i probowac zrozumiec
          odpowiedzi adminow (co moze, jak widac, skonczyc sie sensacjami zoladkowymi),
          moze pan\pani greensky zalozy NOWE, SLUSZNIEJSZE FORUM...?
          W koncu, panie\pani greensky, jesli stworzycie nowe miejsce, zarzadzane
          regulami o niebo sprawiedliwszymi niz tutejsze, kazdy z checia porzuci ten
          przykurzony rynek i uda sie na wasza agore, gdzie bedzie mozna sobie pogwarzyc
          kulturalnie i rzeczowo...dajac probke tak ekstraordynaryjnego stylu i bystrosci
          umyslu, jaki zaprezentowal Pan (Pani) w swoich postach, przeplyw uczestnikow z
          tutejszego zatechlego stawu do stawu pt. "Nowe standardy dyskusji publicznej"
          przebiegnie z pewnoscia szybko, bezproblemowo i owocnie.
          Proponuje wiec, Panie (Pani) greensky, udac sie juz tam i poczekac, az reszta
          przybedzie; nie ma chyba sensu, by strzepil Pan(Pani) swoj jezyk na prozno na
          forum tutejszym, bo ani naleznego zrozumienia, ani nadmiernego poparcia dla
          reformatorow z calosciowym dorobkiem 2 postow (slownie: dwoch) na miejscu
          Pana\Pani bym sie nie spodziewal...

• greensky Re: Administratorze tego forum-weź sie do pracy! 24.08.06, 09:59
            No cóż... Jak napisał Ignacy Biskup Krasicki "Prawdziwa cnota krytyk się nie
            boi"... Reszta niech pozostanie milczeniem zgodnie z zyczeniem innego klasyka.
            Panowie (chlopcy), zbytnio swoich zabawek tu nie rozrzucałem (mimo, że źle
            liczycie ilość moich postów, a i spamu zgodnego z żadną ze znanych mi definicji
            również nie zamieszczałem) zatem piaskownica jest cała do Waszej dyspozycji.
            Gratuluję dobrego samopoczucia. Adios!
            DW sofanes-a: zastrzegam sobie prawo do repliki e-mailowej jak tylko wroce z
            weekendowego wyjazdu.
          • greensky Re: Administratorze tego forum-weź sie do pracy! 24.08.06, 10:06
            Oczywiście zamiast "...a i spamu zgodnego z żadną ze znanych mi definicji
            również nie zamieszczałem..." powinno być "...a i spamu zgodnego z którąkolwiek
            ze znanych mi definicji również nie zamieszczałem...", za co purystów
            językowych przepraszam.
            • sofanes Re: Administratorze tego forum-weź sie do pracy! 24.08.06, 17:01
              Przyznaje, ze zamiast liczby postow podalem liczbe watkow, w ktorych greensky
              sie odezwal.
              Ja tez naleze do ukladu, czas to wyznac...
      • zwierz.alpuhary Re: Administratorze tego forum-weź sie do pracy! 22.08.06, 18:07
        bez komentarza
        • kaliaa Re: Administratorze tego forum-weź sie do pracy! 22.08.06, 23:49
          lo matko, dawno wiekszych bzdur nie czytalam. Jestem na tym forum niemalze od
          poczatku, juz ladnych pare lat i bardzo krzywdzace dla
          "naszych zarzadzajacych" sa takie krzywdzace opinie. Kazdy kto troche dluzej
          tu pobedzie sie ze mna zgodzi.
    • magister11 admini_są_wporzo 24.08.06, 10:23
      admini_są_wporzo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka