gulguc 22.08.05, 16:58 planuję zakup mieszkania w nowym osiedlu Ostoja od Fort Development. Poszukuję sąsiadów Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allymcbeal Re: Ostoja 28.09.05, 14:26 Także planuję tam zakup mieszkanka, jeszcze się trochę waham... przede wszystkim boje się o dojazdy...a co przekonało Pana do zakupu? Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link
gulguc Re: Ostoja 28.09.05, 15:49 przekonała mnie wyjątkowa atmosfera osiedla i bardzo przyzwoite wykonawstwo robót, oby im się nie zmieniło pozdrawiam Odpowiedz Link
onbashira Re: Ostoja 28.09.05, 15:58 Hehe... lubię takie marketingowe dialogi w wykonaniu jednej i tej samej osoby pod różnymi nickami :PPPP Odpowiedz Link
chrisu_gd Re: Ostoja 28.09.05, 16:08 Fajnie sie prezentuje. Nie powiem. Tylko ceny z lekka zaporowe jak za stan surowy. Odpowiedz Link
glowick77 Re: Ostoja 24.10.05, 11:19 Hej Czy ktoś kto kupił mieskzanie na osiedluOstoja mogłby ze mna porozmawiać? Własnie mamy ostatni tydizen rezrerwacji na tym osiedlu i musimy podjąć ostateczna decyzję, a wątpliwości z moej strony jest wiele;-) Bardzo prosze o kontakt Odpowiedz Link
renmal1 Re: Ostoja 01.11.05, 22:10 Hej, ja jeszcze nie kupiłam ale też jestem zainteresowana, w tym tygodniu mam się spotkać z p. Jankowskim i podpisać umowę rezerwacyjną. Czy ostatecznie się zdecydowałaś? Odpowiedz Link
allymcbeal Re: Ostoja 29.09.05, 10:00 A już się Pan zdecydował? Które mieszkanko-mniejsze czy wieksze? Byłam dzisiaj rano pod osiedlem zeby wyjechac stad i podjechac do mojej pracy-liczylam czas przejazdu (na Pragę) - 55 minut... Ceny-rzeczywiscie nie sa tani, ale okolica duzo przyjemniejsza niz Centrum lub obrzeża. Szczególniejak ktoś lubi aktywnie spędzać czas i odpocząć w weekend. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link
gulguc Re: Ostoja 29.09.05, 19:14 Ciekawa dyskusja dzisiaj na forum.Wszystko upewnia mnie,że podjąłem dobrą decyzje. W przyszłym tygodniu rezerwuję dom szeregowy. Nie wiadomo tylko kiedy zaczną budować bo zbierają chętnych.Czy wiecie coś o nowej szkole, podobno to gdzieś niedaleko Odpowiedz Link
justagr Re: Ostoja 29.09.05, 11:55 Ja jestem juz zdecydowana na zakup. Dojazdy dojazami ale cos za cos. Szukalam mieszkania bardzo dlugo i definitywnie centrum odpada. Natomiast z miejscowosci niedalaeko Warszawy Jozefoslaw jest dla mnie najbardziej atrakcyjny. Kazde miejsce ma wady. Jozefoslaw tez... troche samoloty, komunikacja niezbyt ciekawa no i dojazdy ale pomimo to jest wiecej zalet. Kameralne budynki,zielen,spokoj. Ja jestem ZA :-). Pozdrawiam! Odpowiedz Link
allymcbeal Re: Ostoja 29.09.05, 11:58 A w ktorym budynku kupilas mieszkanie? Gdzie bedziesz dojezdzac do pracy?:-) M. Odpowiedz Link
yanni Re: Ostoja 29.09.05, 12:10 poproszę o aders www tego developera, z góry dziękuję Odpowiedz Link
justagr Re: Ostoja 29.09.05, 13:06 Developer to fort develeopment (www.fortdevelopment.pl) Pzdr. Ja kupilam w drugim etapie a ty allymcbeal? Odpowiedz Link
glowick77 Re: Ostoja 29.09.05, 13:50 Witam własnie dzis podjelismy decyzje, ze kupujemy na tym osiedlu mieszkanie. rzeczywiscie ceny nie sa konkurencyjne, ale samo osiedle bardzo ladne i w miare kameralne. Szkoda, ze nie ma placu zabaw dla maluchow. Szuakm też opinni na tema samego developera, pozdrawiam Odpowiedz Link
don.pedro33 Re: Ostoja 29.09.05, 14:05 nie rozumiem Cię głowick77 ???? kupiłeś mieszkanie u developera, a na końcu chcesz się dowiedzieć opinii na jego temat ??? Dziwne ??? Ja jak kupowałem mieszkanie to nawet wiedziałem jakiego psa ma prezes. Dowiedziałem się wszystkiego o developerze, a na końcu kupiłem mieszkanie. Nie sądzicie, że coś to śmierdzi ??? Chyba ktoś prowadzi ze sobą monolog pozdrawiam Odpowiedz Link
glowick77 Re: Ostoja 29.09.05, 14:16 wlasciwie to zarezrerwowalismy tam mieszkanie, ale wiesz nadal sprawdzamy wszystkie mozliwosci. dlatego tez napisalam na tym forum. i gratuluje wnikliwego sledztwa pozdrawiam Odpowiedz Link
justagr Re: Ostoja 29.09.05, 15:07 Ja rozumiem, ze zyjemy w wyjatkowym kraju pod wzgledem prawdomownosci ale to co zauwazylam tu na forum to ogroma podejrzliwosc. Zycze wszytkim podejrzliwym troche wiecej wiary w prawdomownosc. Ja osobiscie wystepuje pod jednym nickiem :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
onbashira Re: Ostoja 29.09.05, 15:55 Ceny są zaporowe. I to za stan surowy. Nie widzę uzasadnienia dla takiego zdzierstwa. www.mieszkania.tabelaofert.pl/index.php?str_id=1028&s%5B%5D=u**all&s%5B%5D=s**inw**eq**1407 Przy okazji ciekawe co to za osiedle powstaje na lewo od Osiedla Przy Ogrodowej III, w miejsce tego, co miało zacząć powstawać w marcu tego roku. Wyrezali pas jak na pas startowy. Postawili baraczek. Odpowiedz Link
justagr Re: Ostoja 29.09.05, 16:06 Ceny sa takie jak w Wraszawie. onbashira chyba nie za bardzo sie orientujesz w tym co sie dzieje na rynku nieruchomosci... Ok moze nie jest to warszawa ale to juz wybor tych, ktorzy wola kameralne osiedle niz wielki blok + spaliny + tysiace saiadow + babcie na glowie i niesamowicie modernistyczne budownictwo warszawy. Tak jak pislam cos za cos. Ale jesli wedlug Ciebie jest za doro to zapraszamm na piekne blokowisko na Ursynowie (gdzie wcale nie jest taniej) albo na blokowisko na Tarchominie (tam jest taniej).... Pozdrawiam Odpowiedz Link
glowick77 Re: Ostoja 29.09.05, 16:10 Rzeczywiscie ceny w warszawie w blokowisku potrafia byc znacznie wyzsze, a do tego sa to wysokie budynki, z milionem sasiadów. Dlatego tez argumentem dla nas na rzecz osiedla Ostoje jest wzgledny spokoj, oddech po warszawskim zyciu. choc przyznam, ze te dojazdy troche mnie martiwa, ale jak mowia do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic. Na pewno nie znajdzie sie nic idealnego, Odpowiedz Link
justagr Re: Ostoja 29.09.05, 16:15 W takim razie spotkamy sie pewnie na osiedlu niebawem. Dojazdy doajazdami ale w koncu mozna poczuc, ze sie zyje jak sie wraca do domu a nie tylko egzystuje w blokowisku :) Pozdrawiam nowych sasiadow :) Justyna Odpowiedz Link
onbashira Re: Ostoja 29.09.05, 16:24 To ja zapraszam na osiedle Przy Ogrodowej III, gdzie za 120m użytkowej ( w tym taras 21m) i miejsce postojowe wykończone pod klucz (4 pokoje) z kuchnią włącznie płaci się ok. 330 tys. Odpowiedz Link
justagr Re: Ostoja 29.09.05, 16:34 Z calym szacunkiem dla Osiedla Ogrodowa I II i III ale nie wydaje mi sie, ze mozna porownac standardy tych dwoch osiedli. Przede wszystkim ze wzgledu na materialy budowlane. Ostoja jest budowana (wiem bo sie dowiedzialam i widze jak sie buduje) z tradycyjnych materialow w calosci. Natomiast z tego co widzialam, bo bylam na osiedlu Ogrodowa i to chyba wlasnie III, szukalam mieszkania, jest wybudowane z "nie tradycyjnych" materiałow, ktore niestety ale trzeba zdawac sobie z tego sprawe na pewno nie sa tak trwale... Jest taka zasada, ze nie ma w zyciu nic za darmo... Takze mam jeden pokoj mniej ale za to porzadna technologie :) Bez urazy onbashira :) Pzdr. Odpowiedz Link
onbashira Re: Ostoja 29.09.05, 16:41 Ja wiem, że nie jest to technologia tradycyjna, niemniej jednak znana i używana od wielu lat przez wielu i jakoś do tej pory nie doczytałem sie newsów w stylu "W dniu wczorajszym rozpadł się segment przy ul. xxx. 20 osób zostało bez dachu nad głową". Każdą technologię można z...epsuć. Na tymże samym, wymienionym przeze mnie osiedlu stoją domy budowane technologią bardziej tradycyjną no i nie są wiele droższe. W każdym bądź razie, biorąc pod uwagę, że developer oferuje wykończenie pod klucz wedle wybranych przez klienta materiałów, jest to oferta bardzo atrakcyjna. Pozdrówka. Odpowiedz Link
madeleine7 Re: Ostoja 30.09.05, 09:24 Jeśli porównać z W-wą to rzeczywiście jest taniej ale równie dobrze można porównywać z Nowym Jorkiem... W Józefosławiu za mieszkania w niskiej zabudowie (metoda tradycyjna) ceny kształtują sie w przedziale 2700 za stan surowy do 5000 za kompletnie wykończone z drugiej ręki. Nikt przy zdrowych zmysłach nie da więcej. Garaże kosztuja ok. 15000, chociaż jak się developera przydusi to i za 5000 się kupi (wiem, że w WNJ niektórzy nawet za darmo dostali...) Biorąc pod uwagę to, że Ostoja jest przy samym lesie, gdzie nie ma sensownej drogi - popłynęli z tymi cenami. Odpowiedz Link
cbg Re: Ostoja 30.09.05, 10:16 Droga to akurat bardzo fajna powstaje przy lesie:) Pozdrówka! Bartek Odpowiedz Link
madeleine7 Re: Ostoja 30.09.05, 10:30 Fajna w sensie widoków? Na pewno. Gorzej z jej jakością. No chyba, ze ktoś lubi wymieniać wahacze co pół roku. I zapraszam zimą - pług tam nie dojeżdża... Odpowiedz Link
cbg Re: Ostoja 29.09.05, 22:29 A sprawdzal już ktoś z Was dokumenty tego developera? Ma już ktoś umowę przedwstępną-bo ja na razie się zastanawiam nad wlaceniem zaliczki...mam czas do jutra :-) Pisze pod swoim JEDYNYM nickiem. Bartek Odpowiedz Link
onbashira Re: Ostoja 29.09.05, 23:43 W życiu nie wpłacaj zaliczki, póki przynajmniej bank nie sprawdzi developera i nieruchomości (terenu) pod względem wpisów w księgach... Zresztą możesz sam iść do sądu i sprawdzić... Odpowiedz Link
renmal1 Re: Ostoja 18.10.05, 21:18 Czesc, czy ktos z Was sprawdzil developera? Zastanawiam sie nad zarezerwowaniem mieszkania... Na ulotce informacyjnej jest informacja ze Fortis Bank jest wspolinwestorem, czy ktos z Was kontaktowal sie z Fortis Bankiem? Pozdrawiam, Renata Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 24.11.05, 16:55 Troche sie juz ruszylo na budowie od pewnego czasu. Czy ktos podpisal umowe w przeciagu miesica? Developer wydaje sie byc wiarygodny Ja sie wciaz waham nad mieszkaniem w II etapie. Widac juz pokoja prawie w calosci stoi wiec nic zlego nie powienno sie stac Co sadzicie? Odnosnie otoczenia to dojazdem bym sie nie martwil. Ja bedzie sie wraca z centrum po tyrce to to osiedle naprawde bedzie Ostoja - super klimat. A czy wiecie cos odnosnioe drogi Spacerowa(kawalek żwirówki) miedzy Dzialkowa a Zwirowa (jak wyjezdzamy z Ostoi to w prawo do lasu) pozd Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 27.12.05, 15:22 zarezerwowalem segment w II etapie budowy. Czy ktos juz moze tez jest na takim etapie i chcialby wymienic poglady? pozd w Odpowiedz Link
maciejprzywrzej Re: Ostoja 01.01.06, 22:21 Hej. Jestesmy tez w kolejnym etapie. Z tym ze mieszkanie w jednym z budynkow a nie sgement. Odbior mamy miec w czerwcu a teraz "walczymy" z formalnosciami kredytowymi. Developer wg. mnie wydaje sie bardzo wiarygodny. Pzdr.,Maciek Odpowiedz Link
doris65 Re: Ostoja 04.01.06, 13:23 JA narazie interesuje sie wirtualnie - segmentem. Jade w niedziele na budowe zobaczyc. Przy okazji obejrze, czy sa jakies inne budowy... Odpowiedz Link
jkufera Re: Ostoja 09.01.06, 11:41 hehe - jak miło, że wreszcie również poznam mam nadzieje przyszłych sąsiadów... - mam rezerwacje na mieszkanie w budynku C18 - czy ktoś z Was już podpisał z nimi umowe... ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 08.02.06, 11:07 witam, ja niedawno podpisalem umowe wstepna na segment w II etapie wiec klamka zapadla. Czy ktos jest tez mocno zainteresowany segmentami (jest ich tylko 6:) lub moze tez juz podpisal umowe? Chetnie wymienie aktualne informacje. - Doris65 - i jak Twoje plany odnosnie Ostoji? Chetnie zapoznam przyszlych sasiadow (takze z mieszkan :) pozd Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 03.03.06, 12:42 witam ponownie, mam informacje ze ruszyly prace przygotowawcze do budowy 6 segmentow w II Etapie (ostatnia cześć budowy). Wszystkie juz sa sprzedane. Czy ktos z forumowiczow jest moze przyszlym lokatorem jednego z nich??? Ja jestem jednym z szesciu i chetnie bym nawiazal kontakt w przyszlym sasiadem? pozd Odpowiedz Link
renmal1 Re: Ostoja 18.03.06, 16:10 Witam, zakupilam mieszkanie w budynku C17, odbiór w czerwcu, również chętnie poznam sąsiadow z okolicy, Pozdrawiam, Renata Odpowiedz Link
wojtek_72 Re: Ostoja 22.03.06, 22:38 Witam, jestesmy blisko zawarcia umowy i zastanawia nas elastyczność sprzedającego w zakresie negocjowania warunków numowy. Jak to było u Ciebie? Odpowiedz Link
renmal1 Re: Ostoja 22.03.06, 23:40 Cześć, mieliśmy dwie tury negocjacji. Za pierwszym razem nie mogliśmy się dogadać. Po miesiącu jednak się udało. Z niektorych punktow rezygnowali niespodziewanie szybko, innych niestety nie odpuścili. Może jesteś dobrym negocjatorem :) Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 24.03.06, 16:33 rzeczywiscie, cos mozna ponegocjowac. teraz juz chyba i tak wszystko sprzedane lub najgorzej porezerwowane. Domki na czerwiec? Super ja czekam na segment ktory ma byc oddany we wrzesniu (o miesiac wczesniej niz planowano). Wedlug mnie jest to chyba jedno z bardziej kameralnych (no moze poza Polimex Cekop) osiedli. Duze przestrzenie miedzy budunkami i sporo zieleni. Materialy jak patrzylem wykonczeniowe bardzo dobrej jakosci (okna,drzwi). Teraz to juz musze byc co tydzien na budowie by "ko0ntrolowac". pozdowienia dla sasiadow Odpowiedz Link
jkufera Re: Ostoja 29.03.06, 19:00 Witam na wstepie pozdrowienia dla Renatki :) - widzę, że ciągle śledzisz tutejsze forum... Pozdrowienia dla Wojti12 - od Jacka z C18 ;) PS. Ciekawe gdzie reszta sąsiadów :) Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 30.03.06, 09:34 dzieki, reszta pewnie nie na forum albo mocno ganiaja za mat. wykonczeniowymi :-) Jacku - w C18 bylem nawet w ostatnia sobote (o ile nie pomylilem z C-17) i podziwialem ustawiony komin na pietrze. Scianki w tym budynku wygladja bardzo ladnie. Naprawde fachowa ekipa. Juz nie moge sie doczekac az moj zacznie roznac w gore. W tę sobotę znow wyprawa na budowe..... :-) Odpowiedz Link
wojtek_72 Re: Ostoja 30.03.06, 11:44 My jeszcze nie widzielismy komina w C17, ale mamy zamiar takze na niego spojrzec. Komin kominem, bo cały czas mamy dylemat gdzie umiescic kominek: czy przy schodach czy na scianie pomiedzy kuchnia a salonem (mnie wiecej w okolicach jadalni). My zdecydowalismy sie na 6.6., a Ty? Odpowiedz Link
renmal1 Re: Ostoja 30.03.06, 18:23 Jacek, ja również pozdrawiam :):) i pozostałych Kolegow też. Jestem pod wrażeniem postępu prac, w ciągu niecałych 4 tygodni otynkowali mój budynek w środku i na zewnątrz, mam nadziję, że się nie popsują... Ale Wam zazdroszczę kominka, my jesteśmy na parterze i pan J. powiedział, że niestety nie ma możliwości wstawienia kominka.... Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 31.03.06, 11:57 dzieki Renatko, jak juz wszystko bedzie funkcjonowac to chetnie zaprosze na wieczorak zapoznawczy przy kominku (w mrozna zime). WOjtek72 ja mam 8.1 czyli narozny. kominek bede mial ustawiony od sasiada na scianie gdzie sa schody. A na jaki kominek sie decydujesz: klasyczny otwarty; z wkladem i DGP czy z wkladem i plaszczem wodnym??? ja sklaniam sie po wszystkich za i przeciw za plaszczowcem :-) Wiem ze wszystkie segemnty juz sa sprzedane a 3 osoby ktore kupily segmety sa z Ursynowa (w tym ja). Czy Ty tez moze podjoles decyzje o przeskoczeniu na druga strone Kabat? Odpowiedz Link
jkufera Re: Ostoja 13.04.06, 10:30 hehe - ja byłem na budowie 7 kwietnia w piatek - i już zaczynali mi kryć dach ;) - ścianek działowych jeszcze nie mam - ale juz sobie chodziłem po swoim :) Co do Ursynowa, to ja również obecnie tam mieszkam - przy metrze Stokłosy :) Kolego sympatyczny WOJTI12 - czy Tylko Renatke zaprosisz - czy mnie i Wojtka72 - również ;) ?? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 13.04.06, 11:33 hej, jkufera - oczywiscie tez jestes zaproszony. Trzymajcie mnie za slowo. Poznalem swoja sasiadke z segmentow i rozmawialsimy o imprezce zapoznwczej przed garazami lub na tarasach :-). Trzeba sie przeciez poznac chocby po to by bez krepacji sie pozdrowic w drodze do pracy z Ostoji. Ja juz nie bylem od 1 kwietnia (brak czasu) i na pewno uderzam w ta sobote zobaczyc czy prosto stawiaja sciany. pozd dla wszystkich Ostojowiczow Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 26.04.06, 17:10 robota pelna para. ostanio jak bylem zalewali strop w segmentach i mokro bylo :- )tak apropo to slyszlaem ze zwolnily sie dwa segmenty w II etapie (srodkowe). wiec jesli ktos szuka i jest to jeszcze aktualne... Deweloper dobral bardzo ladny gres na tarasy. Segmentowcy - na prosbe mozna zobaczyc. Naprawde ladne. Mam nadzieje ze reszta tez bedzie w takim guscie pozd Odpowiedz Link
ancaa Re: Ostoja 09.05.06, 14:48 Mam pytanie do mieszkańców. Czy bywają jakieś usterki, niedociągnięcia w wykonianiu, braki? Jak przebiega współpraca z developerem? Będę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 09.05.06, 15:04 ja obserwuje regularnie postepy prac na II etapie. zadnych zastrzezen. jeda zgodnie z planem, terminowo. szefostwo i glowny majster sa bardzo otwarci na rozmowe i zmiany. chyba juz prawie wszystko sprzedane wiec jesli szukasz moze byc za pozno - ogolne developer bardzo dobry Odpowiedz Link
toze Re: Ostoja 09.05.06, 22:58 Witam, to chyba będę jednym z 1. lokatorów wraz z małżonką I etap budynek c16 lok. 2 tam budowa ma się ku koncowi, ale muszę zaznaczyć, iż opóźnienie w oddaniu wynosi już 1,5 miesiąca i to chyba nie koniec:(. Natomiast serdeczne uśmiech P. jankowskiej jest w stanie załagodzić ten poślizg. Z naszego doświadczenia sugeruję Wam zabrac pod koniec prac kogos, kto będzie wykanczał mieszkanie. Taka osoba widzi wiecej niż laik, a Państwo Jankowscy są otwarci na kwestie potrzebnych poprawek. Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 10.05.06, 09:44 zadaje sie ze chodzi o II etap bo w I juz dawno ludzie mieszkaja :-) mozliwe ze w domkami (wielorodzinne jest poslizg). ja jestem przyszlym lokatorem segmentu i tam mamy termin oddania na pazdziernik - tak wiec duzo wczesniej niz planowano pierwotnie. potwierdzam takze ze Państwo Jankowscy sa bardzo otwarci na sugestie Odpowiedz Link
ancaa Re: Ostoja 11.05.06, 10:57 Są jeszcze 3 mieszkania. Interesuje mnie, czy macie zastrzeżenia w kwestii materiałów, dokładności wykonywanych prac? Interesuje mnie również, to już chciałabym usłyszeć od mieszkańców, czy bywają usterki, niedociągnięcia, które wyszły już po oddaniu kluczy, czy firma wywiązuje się ze wszystkich ustaleń, czy bez problemu podejmują się napraw wad powstałych z ich winy, czy w ogóle takowe bywają, czy nie mają zastrzeżeń do gazowego systemu ogrzewania mieszkania, które swoją drogą może być niebezpieczne. Czy macie zastrzeżenia do umowy wstępnej oraz umowy notarialnej? Odpowiedz Link
ancaa Re: Ostoja 11.05.06, 11:04 Jeszcze jedno pytanie. Czy na osiedlu jest internet oraz jak wygląda dojad do Ostoi zimą? Odpowiedz Link
zoska077 Re: Ostoja 11.05.06, 15:59 zerknij na nową inwestycje www.naszawilla.pl Właśnie będę kupować. Odpowiedz Link
ancaa Re: Ostoja 11.05.06, 16:18 Przede wszystkim mają okropną stronę. Nie ma nawet rzutów segmentów, pomijąc fakt, że jest zrobiona we flash'u. Ponadto szkoda byłoby nam wydać tyle pieniędzy na "jedynie" segment. Wolałabym już kupić działkę i wybudować dom. Odpowiedz Link
zoska077 Re: Ostoja 11.05.06, 17:26 Mieliśmy z mężem ten sam dylemat, jednak zdecydowaliśmy sie na zakup segmentu. Co do Fortu to nie mam o nich, a raczej o ich budowach informacji ponieważ jest to ich pierwsza inwestycja. O ile wiem to firma powstała poprzez zakup spółki Energomontaż-Północ i zmiany jej nazwy na FortDevelopment. Co do umowy to jedna rzecz mnie tylko zaniepokoiła, a mianowicie właściciel pliku z umową, która posługuje się Fort Development. Możesz sama sprawdzić, że ich umowa jest zmienioną-skróconą-powycinaną wersja umowy firmy developerskiej G.I.Hetman. www.hetman.com.pl/oferta/warunki.php Mozesz ściągnąć i porównać: Ankieta personalna Zielona Olszynka - wzór umowy (format word) Zielona Olszynka - zał. pt. Opis techniczny (format word) Ciekawi mnie tylko fakt czy G.I.Hetman wiedzą o tym? Odpowiedz Link
jkufera Re: Ostoja 15.05.06, 14:56 zoska077 - co do umowy, to nie wiem czy zwróciłaś uwagę, że uwmoy wszystkich firm developerskich są prawie identyczne. Różnice polegaja w liczbach... Ja osobiście dużo pozmieniałem we wstępnej wersji - i Państwo Jankowscy - raczej nie robili mi z tego tytułu problemu. Według mnie to nie miałaś się czego obawiac biorąc to tylko pod uwage... Jak narazie ten Developer spisuje się na 99% - dobrze, miałem obsunięcie w ściankach działowych o 3 dni - :) - ale teraz jest już OK Opóźnienie pierwszego domku wynika z tego, iż mieliśmy dłuższą niz zwykle zime - więc prace na zewnątrz nie mogły sie odbyć... Co do materiałów - to przyznam, iż są bardzo dobrej jakości i wszystko jest odpowiednio dopracowane. Poprzedniczka posta - pytala jak z aktem notarialnym - narazie z tego co sie domyślam - jeszcze nikt go nie podpisał - gdyż jest podpisywany 2 miesiące po oddaniu budynku. Osobiście zachęcam do wyboru tego developera i tego osiedla (jak są jeszcze wolne miejsca) :) Pozdrawiam... Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 15.05.06, 15:42 w pelni popieram i potwierdzam te informacje - u mnie tez terminowo, materialy super a Jankowscy jak rodzina - ostatnio pani Marysia wziela mnie pod segmenty i pytala jakie chce miec ogrodzenie z przodu :-) Odpowiedz Link
ancaa Re: Ostoja 15.05.06, 21:31 Nie podpisywaliście umowy wstępnej w formie aktu? Ja bym się nie odważyła na podpisanie tej umowy jedynie w formie pisemnej... . Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 16.05.06, 09:14 nie ma opcji podpisania aktu notarialnego przed oddaneim inwestycji. z developerem podpisujesz umowe developerska (indywidualnie modyfikowana) i ona obowiazuje jednakowo obie strony z niewywiazania sie z umowy. akt mozna podisac najwczesniej 2 mce po oddaniu (takie procedury) Odpowiedz Link
zoska077 Re: Ostoja 16.05.06, 11:12 Szanowni jkufera i wojti12, pisząc poprzedniego posta nie było moją intencją wytykanie developera. Tak jak napisałam nie znam tego developera i z tego powodu nie mam prawa wypowiadać się na temat jego wcześniejszych realizacji (biorąc pod uwagę fakt, że takowych raczej nie było). Wyraziłam opinię tylko na temat umowy przedwstępnej, którą posługuje się Fort. Mam nadzieję, że zadaliście sobie trud i porównaliście umowy. Ba, nie trzeba ich nawet porównywać. Wystarczy, ze w umowie w formie elektronicznej przesłanej przez Fort sprawdzicie własciciela pliku. O! Czyżby firma Hetman? "uwmoy wszystkich firm developerskich są prawie identyczne. Różnice polegaja w liczbach" - fakt, ale nie są kopią z powycinanymi punktami. Pozdrawiam Odpowiedz Link
jkufera Re: Ostoja 16.05.06, 11:55 Szanowna Pani 'zoska077' ;) nie widzę konieczności sprawdzania 'właściciela pliku' - gdyż sam czytałem i nanosiłem poprawki do umowy (co ma do tego właściciel pliku) - a tak na marginesie - właściciela pliku można w każdej chwili zmienić... (we właściwościach...) Dla mnie nie jest ważne skąd się wziął wzór, dla mnie było ważne i jest - to co naniosłem swojego i czy developer sie z tego wywiązuje - a jak narazie się wywiązuje. Co do poprzedniczki - która była zdziwiona, że nie podpisałem aktu notarialnego... - chciałem podpisać swoją umowę w formie aktu u notariusza - Państwo Jankowscy - nie mieli nic przeciwko... Byłem ze swoją umową u notariusza - i jak mi zaśpiewał 4200 PLN - a później i tak po oddaniu budynku (po tych 2 miesiącach) - musiałbym jeszcze raz iść tylko, że zapłaciłbym mniej - ZREZYGNOWAŁEM z dwóch wizyt u notariusza. Trzeba rozróżnić akt notarialny własności od podpisania umowy w formie aktu... (Żaden developer nie da odrazu aktu własności - jak budynek nie jest wykończony) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
ancaa Re: Ostoja 16.05.06, 13:18 Oczywiście to też miałam na myśli. Pomimo wysokich cen usług notariuszy, umowa podpisana w formie aktu zabezpiecza przede wszystkim klienta i to mam na uwadze. Rozumiem, iż właściciele firmy Fort Development są bardzo mili, ale to jest biznes. Miło mi jednak, że słyszę od Panów, iż firma wywiązuje się z umowy i nie było problemów z wprowadzeniem zmian. Odpowiedz Link
aldul Re: Ostoja 16.05.06, 14:06 Witam Wszystkich Ostojowiczów :-) Jak widzę kilkoro z przyszłych mieszkańców osiedla już poznało się za pośrednictwem tego forum. Chętnie dołączę do tego grona, aby nam się lepiej razem mieszkało. Serdecznie pozdrawiam z budynku D22 Odpowiedz Link
jkufera Re: Ostoja 16.05.06, 16:46 Witaj 'aldul' ;) pozdrowienia z C-18 ;) Ps. - co do tej nieszczęsnej umowy w formie aktu notarialnego ;) - po rozmowie z moimi dwoma bardzo dobrze zaprzyjaźnionymi prawnikami - doszedłem do wniosku, iż nie opłaca mi się jej podpisywać za taką kwote. Umowa podpisana z developerem - również jest wiążąca i można na jej podstawie dochodzić swoich praw... Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link
aldul Re: Ostoja 17.05.06, 13:42 A propos umów, to myślę, ze jak na razie nic nie wskazuje na to abyśmy mieli mieć jakiekolwiek problemy z developerem. Nasza współpraca jak na razie układa się bardzo dobrze i mam nadzieję, że tak będzie już do końca. Odpowiedz Link
renmal1 Re: Ostoja 17.05.06, 21:52 Cześć, miałam nie komentować postów dwóch Pań mających tyle wątpliwości, ale nie wytrzymałam: 1. dla mnie nie ma żadnego znaczenia, czy umowa jest kopią, jeśli nawet jest, no to co? Wazne zeby byla sprawiedliwa dla kupującego. 2. przed podpisaniem umowy rozmawialam z kolezanka ktora jest sędzią w sądzie ksiąg wieczystych, jej zdaniem umowa przedwstepna w formie aktu notarialnego tak naprawdę nie zabezpiecza naszych interesow, może jedynie zmusic developera do wywiazania sie z warunkow umowy, czyli wybudowania domu - jeśli byłby opieszały, albo z jakichś powodów nie chciał budowy dokończyć. Jesli developer bedzie mial problemy finansowe i zbankrutuje, to zadna umowa przedwstepna zabezpieczona aktem notarialnym nic nie pomoze, a najczęściej moczy się pieniądze dlatego ze developer zbankrutował... I tak jak napisał Jacek, stwierdziłam że szkoda 2 razy tyle kasy wydawać. Pozdrowienia dla wszystkich Sąsiadów, Renata Odpowiedz Link
wojti12 Re: Ostoja 06.07.06, 15:05 Hej Ostoja, mury szybko pna sie do gory !!! moj segmencik idzie na samym koncu ale to dobrze bo jeszcze jest czas na ostatnie ustalenia. fajnie maja mieszkancy pierwszych dwoch budynkow mieszkalnych (nie znam ich numeracji :-). Juz mogą wykanczac !!! Na segmentach rusza budowa dachu. Wiem ze Prezes Jankowski chce zwolac spotkanie we wrzesniu na ktorym beda poruszane kwestie aktow notatrialnych i zarzadzania budynkow pod oddaniu do uzytkowania. Mysle ze tam bedzie super okazja by sie lepiej poznac. pozdrawiam Odpowiedz Link
renmal1 Re: Ostoja 08.07.06, 08:34 Czesc, to fajnie. U nas (C17) miesieczna obsowa, klucze mialy byc do konca czerwca, teraz podobno do konca lipca. No ale nie znam jeszcze przypadku, w ktorym nie byloby obsuwy... Mysle ze takie wrzesniowe spotkanie bardzo sie przyda! Odpowiedz Link
joosephoslav Re: Ostoja 04.03.07, 16:08 Haloo!! Czy wszyscy juz sie wprowadzili ?? Zapraszam na forum osiedlowe!! Odpowiedz Link