aga0107 08.09.06, 15:00 Witam Wszystkich. Zbliża się termin porodu mojego maleństwa i czas wyboru szpitala. wiele czytałam opinii na temat Szpitala w Pruszkowie. Jednak chciałabym poznać najnowsze. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja209 Re: rodzić w Pruszkowie ?? 08.09.06, 15:57 ja tez mialam podobny dylemat w marcu Zapisalam sie nawet na wizyty do Instytutu Matki i Dziecka ... Ale tam, jak w wiekszosci warszawskich szpitali czekaja tylko na lapowki - takie opinie slyszalam od kolezanek Bylismy na Zelaznej, Kasprzaka i na koniec podjechalismy sobie do Pruszkowa I tylko tutaj panie byly mile i wszystko dokladnie nam opowiedzialy i serdecznie przyjely Za m-c przyjechalismy rodzic Lezac na sali porodowej zamowilam sale poporodowa rodzinna - tzn tylko 2 osobowa Moje spostrzezenia sa takie Lekarze bardzo mili, pielegniarki rowniez Wiadomo zdazaja sie odstepstwa - tacy juz jestesmy ale na prawde nie bylo wsrod kadry jakeigos potwora Ordynator ... hmm dziwny troche i ma niezrozumialy dla mnie zart ale ogolnie mily czlowiek Cala akcja porodowa przebiegla sprawnie Krecilo sie wokol mnie kilka osob i na prawde pomagali To byl pierwszy porod wiec strach w oczach i obawa jak to bedzie, czy dam rade ale z taka ekipa na prawde wspominam te chwile bardzo milo Potem polezalam sobie jeszcze tydzien bo coreczka miala zoltaczke ... Jedzenie dobre, dbali o czystosc Warunki tez raczej komfortowe w porownaniu z IMiD ... Pielegniarki sympatyczne, o wszystko mozna zapytac i spokojnie wytlumacza, malenstwa zabieraja na kapiel, pierwsze 2 dni same przewijaja Maz mogl spedzac ze mna cale dnie - od 7 do 23 Ja osobiscie polecam i najwazniejsze - byc dobrej mysli Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: rodzić w Pruszkowie ?? 08.09.06, 17:08 hm moja siostra rodzila tam w polowie lipca i pomimo ze brala prywtna polozna to ma inne wspomnienia diametralnie rozne od wspomnien Maji na niekorzysc pruszkowa nietety... Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: rodzić w Pruszkowie ?? 08.09.06, 21:44 ja bym na pewno tu nie przyszła rodzić, choć mam do szpitala 200 metrów, jechałam do Warszawy i byłam zachwycona tu odstrasza mnie to, że nie ma na miejscu anestezjologa, nie wiem, co się dzieje, jak dziecko wymaga pilnej cesarki (u mnie tak było), czy tego anestezjologa się ściąga czy zmusza jednak do rodzenia s.n., co może się skończyć dla maluszka zamartwicą :-((((( nie chcę Cię straszyć, Aga, bo w Warszawie też nie jest różowo, ale w tym szpitalu coś się jednak powinno zmienić ... Odpowiedz Link Zgłoś
viking03 Na pewno NIE ! 09.09.06, 10:23 Niedawno żona mojego kumpla rodziła na Wrzesinie - efekt: dzieciak złapał gronkowca :-( i praktycznie do dziś włóczą go po szpitalach ... Moja żona zdecydowała, że będzie rodzić w Warszawie na Inflanckiej, bo jak zbierała opinie o w-wskich szpitalach - ten z Żoliborza wypadł najlepiej ... W każdym razie - NIE W PRUSZKOWIE! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa do lenka style 09.09.06, 22:49 w warszawie gdzieniegdzie jest rozowo :) ja rodzilam na zelaznej i bylo super,moge rodzic i lezec tam potem nawe co tydzien itd Tyle tylko ze wszystko to kosztowalo naprwade spore pieniadze, szkoda ze takiej opieki i "obslugi" nie ma za darmo, ale to juz inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
aganap Re: rodzić w Pruszkowie ?? 09.09.06, 11:23 Ja rodziłam w Pruszkowie w lipcu 2005, też miałam dylemat czy nie jechać do Warszawy. Ciesze się z podjętej decyzji, w szpitalu w Pruszkowie było super, poród był z mężem, panie bardzo miłe i wydawało się kompetentne. Może zaważył o tym też fakt, że poród trwał tylko 3 godz. Ja czułam się super (do szpitala szłam na pieszo), wszystko odbyło sie bez żadnych komplikacji dlatego ja np dla szpitala w Pruszkowie mówię TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2004 Re: rodzić w Pruszkowie ?? 10.09.06, 14:51 Pamiętam jak ja stałam przed tym dylamatem gdzie rodzić? Z racji miejsca zamieszkania bisko jest szpital pruszkowski. Byłam ogladałam i bardzo mi się podobało. Podobało wszystko i warunki i przemiły personel i podejście do przyszłej mamy. Przeraził mnie fakt, że nie mają na miesjcu anestezjologa. Jakby się coś działo to będą kogoś wzywać. Był to mój pierwszy poród i nie wiedziałam co może się dziać. Chciałam, żeby bylo wszystko w porządku itd. No a jak się coś dzieje to czasami ważna jest każda sekunda. Dla mnie najważniejsze było dobro mojego dziecka i zrezygnowałam z porodu w Pruszkowie. Wybrałam IMiDz przy ulicy Kasprzaka w Warszawie. Czy dobrze wybrałam? O tym szpitalu mogłabym powiedzieć wiele dobrego, ale i parę negatywnych uwag też by się znalazło. Jak będziesz zainteresowana tym szpitalem to zapraszam na priva. Miałam bardzo trudny poród i z perspektywy czasu cieszę się, że wybrałam własnie ten szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanoc Re: rodzić w Pruszkowie ?? 10.09.06, 21:00 Kobieto,jak mozesz zastanawiac sie czy rodzic w szpitalu,w ktorym nie ma anestezjologa?!Rodzilam na Zelaznej-porod rodzinny-bylo swietnie. Ale nie to jest najwazniejsze,ze bylo milo,lecz pewnosc,ze w razie komplikacji(na szczescie ich nie bylo)moglam i ja i moje dziecko liczyc na fachowa pomoc. Kobietki,troszke przesadzacie z tym-milo,ciepla atmosfera... Powinno byc...bezpiecznie.A wiec wybierz szpital,ktory ma odpowiednia aparature,lekarzy,no i jednak anestezjologa... A wowczas mapewno wszystko bedzie dobrze,czego z calego serca zycze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: rodzić w Pruszkowie ?? 10.09.06, 20:55 oto relacja mojego M. Jestem świeżo upieczonym Tatusiem, sam rodziłem się na Wrzesinku 30 lat temu wtedy nawet skali mi nie zrobili. A teraz moja Żona tam rodziła, oddział jest nowy to prawda, ale klimaty pozostały, nie bedę się rozwodził, pielęgniarki- mentalność (jako bywalca szpitali ze strony łóżka) mnie niczym nie zaskoczyła. Zawsze się trzeba PROSIĆ o cokolwiek, zero inwencji własnej. Jedyna "ZŁOTA" osoba to Pani Iwonka, jej obecność sprawia że wszystko chodzi jak w zegarku, poza tym Ona ma serce do ludzi. Sposób podania iformacji przez lekarza o konieczności nagłej interwencji pozostawia... hm. Poza tym na moje liczne pytania o stan Żony, prawdopodobnie położna-farbowana na rudo pani z krotkimi wlosami odpowiedziala ze ona ma teraz dwa skrzydla-oddzialy i jest zajeta, ale może się żoną zająć ...wiadomo, aluzju poniał, minę miała przyklejoną pt."za karę". Słowem bez rewelacji, trochę jak u J.Kafki. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2004 Re: rodzić w Pruszkowie ?? 11.09.06, 07:50 Najwazniejsze to bezpieczeństow dziecka i matki. Miałam bardzo cięzki poród i były komplikacje. Strasz pomyśleć co by się stało jakbym rodziła własnie w Pruszkowie. Zastanów się 2 razy zanim podejmiesz decyzje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: do kaliaa 12.09.06, 15:47 ja też rodziłam na żelaznej, byłam tam dwa razy, bardzo mi się podobało :-) ale chodziło mi o to, że nie wszędzie jest różowo no i też oczywiście płaciłam za wszystko na żelaznej aha, moja koleżanka rodziła teraz na Wrzesinku, miała znieczulenie ogolne (narkozę) do cesarki bez komentarzy... :-( Odpowiedz Link Zgłoś