Dodaj do ulubionych

SENSOWNI KANDYDACI NA RADNYCH

25.10.06, 16:27
Jak obiecałem kilka słów o kandydatach w wyborach do Rady Miasta Pruszkowa
2006.
Poniżej , tak jak obiecałem przedstawię Radę Miejską, co prawda nie moich
marzeń, ale z uwagi na fakt, że mam ograniczoną liczbę wyboru do tych
zarejestrowanych kandydatów, pozwolę sobie na wybranie z każdego okręgu tych
radnych, którzy moim zdaniem powinni znaleźć się w Radzie Miejskiej. Powinni
to nie oznacza, że się znajdą, jedynie że dobrze by było gdyby się znaleźli.
Obserwuj wątek
    • tomasz_markowski OKRĘG NR 1 Żbików Gąsin 25.10.06, 16:31
      Okręg 1
      Gąsin Żbików

ZIMOCH BARBARA

Z Panią Basią pracowałem w radzie obecnej kadencji. Walczyła o sprawy zwykłych
      ludzi. W chwilach trudnych nie pozbawiona elementarnych zasad przyzwoitości i
      uczciwości, Wspierała mnie w walce o Liceum Zana, dawała moralne i werbalne
      wsparcie kiedy byłem atakowany w sposób chamski przez niektórych radnych i
      prezydentów. Walczyła o sprawy ludzi z Gąsina i ze Żbikowa. Jako jedna z
      niewielu radnych obejrzała wszystkie Żbikowskie rozsypujące się kamienice i
      włączyła aktywnie by je remontować, by ludzi mieli lepsze warunki bytowe, by
      mieszkali właśnie jak ludzie - z wodą i kanalizacją. Wciąż wspierała tych,
      którzy walczyli na Gąsinie o spokój, który zakłócają tiry, bazy przeładunkowe i
      nieodpowiedzialne pomysły prezydenta by przez środek osiedla mieszkaniowego
      puścić drogę do Utraty. I by udając „głupiego” z drugiej strony połączyć ja
      inną drogą i mostem - tak by tiry miały kolejną wygodną przeprawę. Pani Basia
      to bardzo przyzwoity człowiek, cieszę się mogłem z nią współpracować.

MAJEWSKI ADAM

Trzy słowa doskonale charakteryzują Adama. Praca, praca, praca. Nie, byłbym
      zapomniał, jeszcze trzy. Zapał, zapał, zapał. No i dobrze. Uczciwość,
      uczciwość, uczciwość. Adam na Żbikowie zrobił rzeczy, które przez lata wydawały
      się nie możliwe. Doprowadził do skanalizowania tych części Żbikowa, o których
      przez lata zapominano. Działał aktywnie, zakładał komitety lokalne ds. budowy
      dróg. I tak dziś możemy przejechać wieloma ulicami Żbikowa po dobrej kostce,
      aby za szybko nie pędzić „leżą” na nich garby, lecz w ten sposób - wedle
      pomysłu Adama wyprofilowane, by nie urwać podwozia. Spowalniają, ale nie
      urywają. Jeśli czasem korzystacie z parkingu przy szpitalu kolejowym - to, jak
      dziś porządnie wygląda ten parking to zasługa Adama.
      Adam ma jeszcze jedna zaletę: organizuje dla swoich sąsiadów i przyjaciół dwa
      razy do roku imprezę, na której sam gra, śpiewa oraz doskonale bawi się z tymi
      ludźmi spośród których się wywodzi. Adam nigdy nie zapomina o swoich wyborcach
      i reprezentuje ich interesy.

MAGDA SALWOWSKA

To jest człowiek walki. Chodziłem z Magdą przez rok do szkoły. Potrafiła
      walczyć ze swoją chorobą. Potrafiła walczyć z niesprawiedliwością. Potrafiła
      walczyć z głupota ludzką i chamstwem. Magda to niezwykle ciepła i sumienna
      osoba. Zawsze, jak Ją wspominam czy spotykam, mam uśmiech wymalowany na twarzy.
      Magdo walcz o Żbików i Gąsin tak jak umiesz walczyć o siebie i innych!

KRZYSZTOF DRABAREK

Kiedy poznałem pana Krzysztofa pomyślałam: ”przecież to wypisz, wymaluj
      sienkiewiczowski Zagłoba”. Pan Krzysztof jest niezwykle konstruktywnym radnym.
      Nie lubi tracić czasu na bezsensowna gadaninę. Dużo dobrego zrobił dla swojej
      dzielnicy jako radny miejski i powiatowy. Był bardzo dobrym przewodniczącym
      komisji budżetu – szkoda, że tak krótko i tak późno. Potrafi zawsze mieć własne
      zdanie. Umie je uzasadnić. Świetnie broni swego stanowiska i nie straszne mu
      postawić się ludziom z układu prezydenckiego. Zdrowy rozsądek, poczucie humoru,
      zasady – to jest Krzysztof Drabarek

TADEUSZ RUTKOWSKI

Skromność. To słowo, które najlepiej opisuje pana Tadeusza. Jest bardzo dobrym
      pracodawcą. Dba o swoją firmę, swoją rodziną i swoich pracowników. Do
      wszystkiego co ma doszedł w życiu sam.
      To prawdziwy wzór przedsiębiorcy. Doskonale zna się na przetargach publicznych.
      Sam wiele wygrał. A inwestycje realizowane przez jego firmę cieszą się
      nieskazitelną opinią.

• tomasz_markowski OKRĘG NR 2 Ostoja Malichy Tworki 10.11.06, 14:22
        Okręg 2
        Ostoja , Malichy, Tworki

1.Żaczyński Krzysztof

Krzysztof dał się poznać jako wytrwały społecznik. Od lat zaangażowany w życie
        społeczne Pruszkowa. To dzięki jego zapałowi i pracy mamy w naszym mieście
        biuro senatorskie, które Krzysztof społecznie prowadzi. Jest uparty. Warto go
        popierać za jego wytrwałość w dążeniu do celu.

2. Zacharski Ryszard

O panu Ryszardzie, można by dużo mówić. Ale o nim nie trzeba opowiadać. To
        sprawdzony kandydat. Kulturalny człowiek. Z dużym poczuciem humoru. Był dobrym
        radnym. Dobrze gdyby w przyszłej Radzie Miasta Pruszkowa nie zabrakło Pana
        Ryszarda. Zacharski pozytywnie się kojarzy, nie zaangażowany w żaden konflikt,
        ugodowy. Ze wszystkimi w poprawnych relacjach. Doświadczony. Porządny człowiek.

3. Kaczanowski Jacek

Jacek to prawdziwy facet. Do tego inteligentny , kulturalny, z ogromnym
        poczuciem humoru. Posiadający dar przekonywania i argumentacji. Ma również
        umiejętność wnikliwej analizy spraw. Sprawdził się jako radny tej kadencji.
        Powinien znaleźć się w radzie ponownie.

4. Michniak Jarosław

Jarka poznałem w 1997 roku, razem kandydowaliśmy w 1998 roku do Rady Powiatu
        Pruszkowskiego. To dzięki jego pracy w kampanii i w dużej mierze dzięki głosom
        oddanym na niego zostałem radnym. Sprawdził się w biznesie. Ma interesujące
        spojrzenie na świat. Wniósł by powiew świerzego myślenia do rady miasta
        Pruszkowa.

Miejsce 5. oraz 6. pozostają nieobsadzone. Pozostałych kandydatów których znam,
        a którzy startują w tym okręgu nie popieram, a trudno wypowiadać mi się o tych,
        których nie znam.
        • tomasz_markowski OKRĘG NR 3 Śródmieście 10.11.06, 14:48
          Okręg 3 Śródmieście

1. Hejda Marek

W tej kadencji rady, wokół Marka Hejdy skupiła się grupa radnych i
          mieszkańców, która była w opozycji do rządzącego Pruszkowem układu. Co
          pozytywne, była to grupa zwykłych mieszkańców Pruszkowa skupiona wokół osoby
          świetnego menadżera, którego działalność możemy obserwować, poprzez to co
          dzieje się w Pruszkowskim Społem. Marek Hejda jest Prezesem tej spółdzielni i
          przez ostatnie lata wyprowadza ją na prostą. Jest człowiekiem niezwykle
          odpowiedzialnym i do Rady Miasta z pewnością powinien się dostać. Marek jest
          super człowiekiem. Niezwykle uczciwym, odpowiedzialnym, inteligentnym. O
          szerokim horyzoncie zainteresowań i myśli. Osobiście jestem dumny z tego , że
          zalicza mnie do grona swoich znajomych i że dane mi było poznać człowieka
          takiego formatu.

2. Mazur Kazimierz

Pan Kazimierz to w Pruszkowie już legenda. Doświadczony samorządowiec,
          społecznik, działacz. Pracuje w Zakładzie Energetycznym na kierowniczym
          stanowisku. W okresie od 1981 do 1989 roku działał w podziemiu „S”. był
          współorganizatorem duszpasterstwa ludzi pracy w Pruszkowie. W 1984 aresztowany
          za działalność konspiracyjną. Po półrocznym areszcie wyrzucony z pracy, do 1990
          pracował jako robotnik. Od 1990 działa w Radzie Miejskiej pełniąc różne funkcje
          samorządowe.

3. Chlebiński Karol

Karol to niezwykle pracowity człowiek. Mam dla niego wiele osobistej sympatii.
          Nasze drogi życiowe wielokrotnie się przecinały. Do tego myśli
          zdroworozsądkowo. Potrafi działać, potrafi mówić. To człowiek konkretu. Mam
          nadziej że nasze drogi kiedyś znów się przetną i będziemy mogli wspólnie zrobić
          coś dobrego dla miasta.

4. Matuszewski Bartosz

Bartka znam od 12 lat. To niezwykle zdolny i inteligentny człowiek. Jest
          prawnikiem. A to wykształcenie w połączeniu z inteligencją stanowi dobre
          połączenie. Takich ludzi potrzeba w naszej radzie miejskiej.

5. Habiera Zbigniew

Zbyszek pomimo tego, że w wielu sprawach mieliśmy odmienne zdanie na trwałe
          pozytywnie zapisał się w mojej pamięci. Poczucie humoru. Szybkie, cięte
          riposty. Zapał, ekspresja. Niezwykle malownicza postać. Kiedyś kiedy Zbyszek
          był bokserem na jego walki na Zniczu przychodziło „pół” Pruszkowa, i dopiero
          były to wydarzenia.

6, miejsce pozostaje nieobsadzone. Pozostałych kandydatów których znam, a
          którzy startują w tym okręgu nie popieram, a trudno wypowiadać mi się o tych,
          których nie znam.
          • tomasz_markowski OKRĘG NR 4 Osiedla Staszica i Prusa 10.11.06, 15:30
            Okręg 4 Osiedla Staszica i Prusa

1. Szymańska-Rybnik Hanna Maria

Hania jest socjologiem. Nasze miasto potrzebuje nowej myśli, potrzebuje ludzi
            uczciwych, potrafiących służyć innym. Ludzi którzy mogą i chcą poświęcić swój
            czas,
            i którzy mają serce dla spraw mieszkańców.
            Hania tak właśnie widzi swoją rolę i tak pragnie pracować w samorządzie
            naszego miasta.

2. Sierak Jerzy

Pan Jurka nie trzeba przedstawiać. Był jednym z najbardziej konstruktywnych
            radnych. Jest praktykiem samorządu. Niezwykle cenionym pracownikiem w każdym
            miejscu pracy. Ma swoje zdanie, potrafi je artykułować. Cieszę się , że mogłem
            z nim współpracować w tej kadencji.

3. Frączak Janusz

Janusz to postać malownicza. Nigdy mnie nie zawiódł we współpracy w Radzie.
            Potrafi być kulturalny, ale jak trzeba to potrafi używać innych argumentów.
            Zaangażowany. Z niezwykłym poczuciem humoru i ciekawymi zainteresowaniami –
            restauracja mebli.

4. Porowski Czesław

W polityce, nawet w tej samorządowej potrzeba ludzi, wiernych. Wiernych Idei,
            sprawie, ludziom. Taki jest właśnie Pan Czesio. Niezwykle pracowity i wierny
            swym przekonaniom. Trafia do niego przy tym rzetelna argumentacja. Zasłużył na
            to by być radnym.

5. Malinowski Józef Tadeusz

Tadek, Jurek to niezwykły człowiek. Dba o interes swoich wyborców. Jest lojalny
            wobec współpracowników. Zabiera głos w słusznych sprawach.

6 oraz 7 miejsce pozostają nieobsadzone. Pozostałych kandydatów których znam, a
            którzy startują w tym okręgu nie popieram, a trudno wypowiadać mi się o tych,
            których nie znam.
            • tomasz_markowski Jerz Sierak Radnym 13.11.06, 17:44
              Gratuluję !!!
            • tomasz_markowski Porowski Czesław Radnym 13.11.06, 17:45
              Gratuluję!!!
          • tomasz_markowski Marek Hejda Radnym 13.11.06, 17:42
            Gratuluję !!!
          • tomasz_markowski Kazimierz Mazur Radnym 13.11.06, 17:42
            Gratuluję !!!
            • dankan11 Re: Kazimierz Mazur Radnym 13.11.06, 18:20
              To naprawdę coraz bardziej podpada pod spamowanie forum....
              A szkoda bo nie dość, że człowiek (TM) wydaję się inteligentny to jeszcze
              niszczy forum, które od kilku lat czytam z nieukrywaną przyjemnością(niestety
              coraz mniejszą). I jakoś nie widać, żeby po wyborach wątków politycznych ubywało.
              Ech....
          • tomasz_markowski Habiera Zbyszek Radnym 13.11.06, 17:43
            Gratuluję !!!
        • tomasz_markowski Zaczyński Krzysztof Radnym 13.11.06, 17:41
          Gratuluję !!!
        • tomasz_markowski Zacharski Ryszard Radnym 13.11.06, 17:41
          Gratuluję !!!
      • tomasz_markowski Adam Majewski - radnym 13.11.06, 17:40
        Gratuluję!!!
    • tomasz_markowski RADA POWIATU PRUSZKÓW 10.11.06, 16:07
      Moja dziesiątka do Rady Powiatu

1. Sipiera Zdzisław Tadeusz

2. Mierosławska Klaudia Luiza

3. Kulesza Lech Stanisław

4. Jaśkiewicz Danuta Jadwiga

5. Rymuza Krzysztof

6. Jakubiak Jan Stanisław

7. Gembal Jacek

8. Kącki Władysław

9. Biskupski Krzysztof

10. Szałkowska-Dymara Irena Leokadia
      • tomasz_markowski Skuteczność 50% 13.11.06, 17:38
        1. Biskupski Krzysztof PIS
        2. Gembal Jacek WMS
        3. Kulesza Lech LID
        4. Rymuza Krzysztof PIS
        5. Sipiera Zdzisław PIS

mam zatem 5 "swoich" radnych w Powiecie z Pruszkowa ;-)
    • august.bw No to wiemy, na kogo nie głosować 10.11.06, 18:36
      Dziękujemy za ściągawkę wyborczą.
      Wiemy, na kogo nie głosować.

Wdzięczni wyborcy
    • august.bw A może ktoś zna... 10.11.06, 18:40
      ...seksowne kandydatki na radnych???
      • leo48 Re: A może ktoś zna... 10.11.06, 19:16
        Miałem dzisiejszej nocy wizytę kandydatki Kingi ale ponieważ w nocy mam dziwny
        zwyczaj spania więc tylko zostawiła mi w skrzynce ulotki. Na ulotkach występuje
        w tym męskim garniturze, o którym już wcześniej wspominałem.

Dziwny sposób na zyskanie przychylności. Zamiast przedstawiać się jako
        biurokratyczna urzędniczka powinna moim zdaniem wystąpić w grupie rówieśników z
        atrybutami takimi jak rower, kajaki lub żagle i koniecznie na kolorowo. Osóbka
        młoda, buzia sympatyczna, z występów na forum wydaje się niegłupia, a tworzy
        wizerunek tzw "starej malutkiej".

Czy ta młodzież spod znaku PO rodzi się już przygotowana do rządzenia ? A nieco
        powyżej August.bw pyta o seksowne kandydatki. Auguście, nic z tego, one w
        purytanizmie prześcigną chyba nawet posłankę Annę S.
        • gregory83 Re: A może ktoś zna... 10.11.06, 21:10
          Ma pytanie do pana T.Markowskiego czy Pan Sierak nie startował w poprzednich
          wyborach z listy SLD? Proszę o szczerą odpowiedź bo ciągle się waham na kogo
          oddać głos i chcę się upewnić
          • tomasz_markowski Re: A może ktoś zna... 10.11.06, 21:59
            Jerzy Sierak startował z PO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka