Dodaj do ulubionych

Cichy Zakątek

25.09.07, 18:09
Obserwuj wątek
    • daro3131 Re: Cichy Zakątek 25.09.07, 18:12
      Jestem zainteresowany kupnem mieszkania na tym osiedlu..Czy ktoś może mi coś
      powiedzieć na temat inwestora (Ochnik)..Jaką się cieszy opinią? Co sądzicie na
      temat budowy i projektu tego osiedla?
      • griszka61 Re: Cichy Zakątek 25.09.07, 21:07
        osiedle spoko, planują b.dobre wykończenie, jeżeli chodzi o
        inwestora to wydaje mi się że jest w conajmniej dobrej kondycji
        finansowej :-)
        sam interesowałem się dużym dwupoziomowym mieszkaniem - jednak
        biorąc pod uwagę wady poddasza - cena powinna odbiegać troszkę
        więcej od wyjściowej, z drugiej strony lepiej chyba stawiać dom za
        kwotę blisko 400 000PLN.
        • daro3131 Re: Cichy Zakątek 13.10.07, 10:07
          Witam

Zdecydowałem się na kupno mieszkania na tym Osiedlu, a tym samym na
          związanie losów z Garwolinem. Na tą chwilę jestem mieszkańcem Ryk.
          Wczoraj byłem na budowie i przyznam, że wszystko wygląda imponująco,
          zarówno pod względem profesjonalizmu działań jak i szybkości budowy.
          Standard mieszkań i wykończenie to absolutny wypas. Na dniach
          podpiszę umowę przedswtępną na mieszkanie w budynku 2A. Czy ktoś
          nosi się z zamiarem kupna mieszkania w "Cichym Zakątku"? Chętnie
          poznam przyszłych sąsiadów.

Pozdrawiam

Daro
          • beti76 Re: Cichy Zakątek 14.10.07, 14:20
            wykończenie to "wypas" - czyli?

parkiety dębowe? marmurowe łazienki? złote klamki? (chociaż ja wolałabym
            srebrne) czy po prostu stan developerski jak każdy inny?
            • bea116 Re: Cichy Zakątek 19.10.07, 13:33
              widziałam plany mieszkań, większość jak dla mnie fatalna, bronią się tylko te największe i najdroższe
              • griszka61 Re: Cichy Zakątek 19.10.07, 16:34
                tylko że największe i najdroższe zabijają ceną - za 3000 z metra
                osobiście bym się zastanowił na lokalem ok 100m2, luksus w postaci
                granitowych schodów powoli staje się standardem, nie mówiąc o placu
                zabaw dla dzieci, dołożenie klimy to wydatek rzedu lepszej wanny do
                łazienki, ceny nawet w Warszawie zaczynają dygać w dół, można już
                kupić za 6000-7000 lokalizacje np obok toru stegny na Mokotowie z
                podobnym wykończeniem, a to podobno, zaznaczam podobno początek
                tendencji spadkowej. Swoją drogą na forum "deweloperzy Warszawa" ze
                zdziwieniem odkryto że średnia cena za m2 w Garwolinie to aż 3600-
                3800! (wątek z ostatniego tygodnia).
                • stasi1 ale chyba ta dendencja spadkowa nie długo będzie 20.10.07, 22:43
                  trwała, mówi się ogólnie że mieszkania w najbliższym czasie nie
                  podrożeją tyle co przez ostatni rok
                  • griszka61 Re: ale chyba ta dendencja spadkowa nie długo będ 21.10.07, 11:35
                    trudno powiedzieć, kupujący prorokują obniżki, sprzedający podwyżki
                    a to wszystko przy wzrastającej z tygodnia na tydzień podaży i
                    wzrastających kosztach obsługi kredytu. Popyt też nie może rosnąć w
                    nieskończoność bo jest określona ilość pieniędzy do wydania w
                    obiegu. Ja nie kupię dwóch lub więcej mieszkań a sąsiad pięciu czy
                    dziesięciu. Sporo ludzi nabyło jednak swoje nowe lokale w owczym
                    pędzie mającym miejsce od 2006 roku.
                    Czas pokaże, ja stawiam na spadek cen w dłuższym okresie czy się
                    pomyliłem wrócimy do wątku za równe pół roku w kwietniu 2008r ;-)
                    wtedy dopiero moim zdaniem będą pierwsze symptomy potwierdzenia
                    trendu wzrostów lub spadków
                    • stasi1 Rdziś czytałem artykuł w gazecie że ceny 22.10.07, 12:16
                      skladają o około 4% ale nie w Warszawie. Więc pewnie masz racje
                    • griszka61 Re: ale chyba ta dendencja spadkowa nie długo będ 22.04.08, 21:14
                      Czas pokaże, ja stawiam na spadek cen w dłuższym okresie czy się
                      > pomyliłem wrócimy do wątku za równe pół roku w kwietniu 2008r ;-)

Witam
                      kwiecień się kończy, słowo dałem że się odezwę
                      kredyty od 7,5% w PLN, ceny w W-wce trend spadkowy
                      zaczyna się korekta...
                      tabelaofert.pl/wiadomosc/artykul_1533
                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=106
                      ciekawe, kiedy grajdolek zareaguje na trend rynkowy, zaczęło się pół
                      roku później w stosunku do początków hossy, więc pewnie na jesieni

• jogi001 Re: Cichy Zakątek 11.09.16, 21:46
      Oszczędność na materiałach tynki są zbyt cienkie po pomalowania wychodzi wilgoć i widać przewody na ścianach w formie czarnych pasów a wmawiają ze malowane niewłaściwą farbą barierki rdzewieje choć zapewniali mnie ze są ocynkowane i ściany oraz stropy nie spełniają norm jest głośno słychać najmniejsze szmery. Kto mieszka to potwierdzi mam nadzieję że moja opinia pomoże i nie popelnicie takiego błędu jak ja.pozdr
      • stasi1 Re: Cichy Zakątek 05.10.16, 09:21
        Tylko bedziesz miał problemy z czasem ze sprzedażą tego mieszkania, jeśli tak źle jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka