daro3131 Re: Cichy Zakątek 25.09.07, 18:12 Jestem zainteresowany kupnem mieszkania na tym osiedlu..Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat inwestora (Ochnik)..Jaką się cieszy opinią? Co sądzicie na temat budowy i projektu tego osiedla? Odpowiedz Link
griszka61 Re: Cichy Zakątek 25.09.07, 21:07 osiedle spoko, planują b.dobre wykończenie, jeżeli chodzi o inwestora to wydaje mi się że jest w conajmniej dobrej kondycji finansowej :-) sam interesowałem się dużym dwupoziomowym mieszkaniem - jednak biorąc pod uwagę wady poddasza - cena powinna odbiegać troszkę więcej od wyjściowej, z drugiej strony lepiej chyba stawiać dom za kwotę blisko 400 000PLN. Odpowiedz Link
daro3131 Re: Cichy Zakątek 13.10.07, 10:07 Witam Zdecydowałem się na kupno mieszkania na tym Osiedlu, a tym samym na związanie losów z Garwolinem. Na tą chwilę jestem mieszkańcem Ryk. Wczoraj byłem na budowie i przyznam, że wszystko wygląda imponująco, zarówno pod względem profesjonalizmu działań jak i szybkości budowy. Standard mieszkań i wykończenie to absolutny wypas. Na dniach podpiszę umowę przedswtępną na mieszkanie w budynku 2A. Czy ktoś nosi się z zamiarem kupna mieszkania w "Cichym Zakątku"? Chętnie poznam przyszłych sąsiadów. Pozdrawiam Daro Odpowiedz Link
beti76 Re: Cichy Zakątek 14.10.07, 14:20 wykończenie to "wypas" - czyli? parkiety dębowe? marmurowe łazienki? złote klamki? (chociaż ja wolałabym srebrne) czy po prostu stan developerski jak każdy inny? Odpowiedz Link
bea116 Re: Cichy Zakątek 19.10.07, 13:33 widziałam plany mieszkań, większość jak dla mnie fatalna, bronią się tylko te największe i najdroższe Odpowiedz Link
griszka61 Re: Cichy Zakątek 19.10.07, 16:34 tylko że największe i najdroższe zabijają ceną - za 3000 z metra osobiście bym się zastanowił na lokalem ok 100m2, luksus w postaci granitowych schodów powoli staje się standardem, nie mówiąc o placu zabaw dla dzieci, dołożenie klimy to wydatek rzedu lepszej wanny do łazienki, ceny nawet w Warszawie zaczynają dygać w dół, można już kupić za 6000-7000 lokalizacje np obok toru stegny na Mokotowie z podobnym wykończeniem, a to podobno, zaznaczam podobno początek tendencji spadkowej. Swoją drogą na forum "deweloperzy Warszawa" ze zdziwieniem odkryto że średnia cena za m2 w Garwolinie to aż 3600- 3800! (wątek z ostatniego tygodnia). Odpowiedz Link
stasi1 ale chyba ta dendencja spadkowa nie długo będzie 20.10.07, 22:43 trwała, mówi się ogólnie że mieszkania w najbliższym czasie nie podrożeją tyle co przez ostatni rok Odpowiedz Link
griszka61 Re: ale chyba ta dendencja spadkowa nie długo będ 21.10.07, 11:35 trudno powiedzieć, kupujący prorokują obniżki, sprzedający podwyżki a to wszystko przy wzrastającej z tygodnia na tydzień podaży i wzrastających kosztach obsługi kredytu. Popyt też nie może rosnąć w nieskończoność bo jest określona ilość pieniędzy do wydania w obiegu. Ja nie kupię dwóch lub więcej mieszkań a sąsiad pięciu czy dziesięciu. Sporo ludzi nabyło jednak swoje nowe lokale w owczym pędzie mającym miejsce od 2006 roku. Czas pokaże, ja stawiam na spadek cen w dłuższym okresie czy się pomyliłem wrócimy do wątku za równe pół roku w kwietniu 2008r ;-) wtedy dopiero moim zdaniem będą pierwsze symptomy potwierdzenia trendu wzrostów lub spadków Odpowiedz Link
stasi1 Rdziś czytałem artykuł w gazecie że ceny 22.10.07, 12:16 skladają o około 4% ale nie w Warszawie. Więc pewnie masz racje Odpowiedz Link
griszka61 Re: ale chyba ta dendencja spadkowa nie długo będ 22.04.08, 21:14 Czas pokaże, ja stawiam na spadek cen w dłuższym okresie czy się > pomyliłem wrócimy do wątku za równe pół roku w kwietniu 2008r ;-) Witam kwiecień się kończy, słowo dałem że się odezwę kredyty od 7,5% w PLN, ceny w W-wce trend spadkowy zaczyna się korekta... tabelaofert.pl/wiadomosc/artykul_1533 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=106 ciekawe, kiedy grajdolek zareaguje na trend rynkowy, zaczęło się pół roku później w stosunku do początków hossy, więc pewnie na jesieni Odpowiedz Link
jogi001 Re: Cichy Zakątek 11.09.16, 21:46 Oszczędność na materiałach tynki są zbyt cienkie po pomalowania wychodzi wilgoć i widać przewody na ścianach w formie czarnych pasów a wmawiają ze malowane niewłaściwą farbą barierki rdzewieje choć zapewniali mnie ze są ocynkowane i ściany oraz stropy nie spełniają norm jest głośno słychać najmniejsze szmery. Kto mieszka to potwierdzi mam nadzieję że moja opinia pomoże i nie popelnicie takiego błędu jak ja.pozdr Odpowiedz Link
stasi1 Re: Cichy Zakątek 05.10.16, 09:21 Tylko bedziesz miał problemy z czasem ze sprzedażą tego mieszkania, jeśli tak źle jest Odpowiedz Link