niecala4 11.12.06, 22:54 Bede wdzieczny za konstruktywne opinie... Z gory wielkie dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cat_s Re: Co lepsze do zamieszkania Pruszków czy Grodzi 11.12.06, 23:32 Witaj, Twoje pytanie brzmi niestety mocno abstrakcyjnie i niekonkretnie - więc konkretnej i konstruktywnej odpowiedzie się nie spodziewaj... Bo odpowiedż zależna jest od Twoich celów i preferencji. Ja na przykład z dużą radością przeniosłem się z warszawskiego blokowiska do Pruszkowa - bo mam taką pracę, że nie muszę dojeżdżać codziennie do Warszawy. Gdybym musiał - być może bym się nie zdecydował. Inna sprawa - gdybym mieszkał w Warszawie - musiałbym mieszkać w bloku - a teraz nie muszę. I nie mieszkam. Sprawa jest prosta - zrób sobie "rachunek zysków i strat" Nie znam Grodziska - ale wiem, że Pruszków zauroczyć potrafi. Ale sam(a) musisz odpowiedzieć sobie na to pytanie. Po prostu - spędź jakiś wolny dzień włócząc się po Pruszkowie i po Grodzisku - i wszystko będzie jasne. A jeśli nie - spędź jeszcze jeden dzień... Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
giez2 Re: Co lepsze do zamieszkania Pruszków czy Grodzi 12.12.06, 00:50 Grodzisk. Ma klimat małego miasteczka, jest bardziej przyjazny ludziom, czyściejszy, mniej blokowisk, blokersów, duzo zieleni, fantastyczne urzedy. No i uroczy deptak, gdzie latem możesz spotakc grajka na chodniku, ktorego nie zdejmuje Straz Miejska.Mieszkałem kilkanascie lat w Pruszkowie. lubię czuję sie tu u siebie, ale do Grodziska wracam z ulgą. Odpowiedz Link Zgłoś
martens1 ZDECYDOWANIE GRODZISK 12.12.06, 10:28 ZDECYDOWANIE GRODZISK. Mieszkam pod Pruszkowem odkąd się urodziłem, ale jak wiadomo wszelkie sprawy administracyjne załatwiam w Pruszkowie. Prowadzę działalność gospodarczą! I uwierz mi, że jeśli miałbym kiedykolwiek znowu zaczynać to niestety nie w tym mieście! Urząd Skarbowy - przez niego ucieka wiele firm, dlaczego??? Nie życzę Ci nigdy kontroli, jakie oni przeprowadzają, potrafią siedzieć nawet 3 tygodnie, do niczego nie mogą się "przyczepić" ale siedzą i skutecznie jak mogą zatruwają CI życie. Nie wspomnę już o przekupnym sądzie! Nie mogę znaleźć prawnika który podejmie się prowadzenia mojej sprawy! Bo wszyscy zgodnie twierdzą, że nie lubią sądu pruszkowskiego! Reasumując... uciekaj jak najdalej stąd! Może za tę wypowiedź też będę ścigany, ale co mi tam.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwona298 Re: ZDECYDOWANIE GRODZISK 12.12.06, 11:08 ja tez osobiscie wole Grodzisk, dlatego kupilam dzialke kolo Grodziska i tam bede sie budowac. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Co lepsze do zamieszkania Pruszków czy Grodzi 12.12.06, 17:21 giez2 napisał: > Grodzisk. Ma klimat małego miasteczka, jest bardziej przyjazny ludziom, > czyściejszy, mniej blokowisk, blokersów, duzo zieleni, fantastyczne urzedy. No > i uroczy deptak, gdzie latem możesz spotakc grajka na chodniku, ktorego nie > zdejmuje Straz Miejska.Mieszkałem kilkanascie lat w Pruszkowie. lubię czuję sie > > tu u siebie, ale do Grodziska wracam z ulgą. wszystko fajnie tylko w centrum, im dalej od deptaka tym większa "dziura", 200m od kościoła i fajnego deptaka są slamsy. Odpowiedz Link Zgłoś
giez2 Re: Co lepsze do zamieszkania Pruszków czy Grodzi 12.12.06, 20:52 sramsy, nie slamsy. A gdzie ich nie ma?.. Ja mieszkam, nie 200m, a kilka kilometrów od centrum i jestem szczęśliwy.Na mojej ulicy pieją koguty, masz pojęcie?.. I trzeba bardzo pilnowac wiwiórek, żeby nie obżarły orzechów laskowych - swoisty wyścig. A sójki kradną z kolei orzechy włoskie. Nie ma potrzeby włączać Discovery.. Odpowiedz Link Zgłoś
apurimac Re: Co lepsze do zamieszkania Pruszków czy Grodzi 12.12.06, 22:00 >sójki kradną z kolei orzechy włoskie... A jak nas Panie, na Boże Narodzenie śnieg zasypie, to bywa i do Wielkiej Nocy nam spyżę helikopterem z nieba zrzucają... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.84 Re: Co lepsze do zamieszkania Pruszków czy Grodzi 12.12.06, 22:24 Często odnoszę wrażenie że sporo osób z naszego miasta ma "kompleks Grodziska"- moim zdaniem niepotrzebnie. Nie ma co ukrywać- Grodzisk ma lepszego gospodarza, jest w wielu miejscach bardziej zadbany, ma całkiem ładny deptak, w budowie centrum kultury i obwodnice. Pruszków ma natomiast lepsze połączenie z Warszawą (bliżej, SKM, więcej kursów WKD), w przebudowie ulica Kraszewskiego która ma szanse konkurować z Grodziskim deptakiem, budowany od przyszłego roku kompleks z 3 kinami, zdecydowanie lepsza infrastruktura sportowa (hala i stadion sportowy na Zniczu, stadion na ul. Gomulińskiego, basen), w budowie Tor Kolarski, który będzie rozpoznawalną wizytówką naszego miasta; piękne parki w centrum, dwa dobre licea (w Grodzisku żadnego na poziomie). Dla przykładu- pewna pani która kiedyś mieszkała w Pruszkowie i przeprowadziła się do Grodziska powiedziała mi że Grodzisk się nie umywa do Pruszkowa. Jest trochę zaniedbany ale przy przemyślanych działaniach naszych władz powinno być lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.wazowski Re: Co lepsze do zamieszkania Pruszków czy Grodzi 14.12.06, 16:34 pawel.84 napisał: > Jest trochę zaniedbany ale przy przemyślanych działaniach naszych władz powinno > > być lepiej. Niestety, tu jest właśnie problem, dlaczego Pruszków jeszcze jakiś czas będzie w tyle za Grodziskiem:( Odpowiedz Link Zgłoś