Dodaj do ulubionych

Pomocy - jaki provider internetowy w Pruszkowie?

15.12.06, 09:11
Witam,

przeprowadziłam się niecały miesiąc temu do Pruszkowa (i tym samym witam
wszystkich forumowiczów)i po dokonaniu wszystkich formalności tj. cesji
numeru telefonu w tepsie poszłam wczoraj do telepunktu złożyć wniosek o
neostradę. Po czym się okazało, że nie da się jej założyć, bo sygnał do tego
numeru, który mam jest poprowadzony drogą radiową. Zaproponowano mi internet
bezprzewodowy - kartę Orange do komputera.
Mam pytanie - czy oprócz tego rozwiązania dość drogiego (karta odpowiadająca
prędkości 512 to koszt 120 zł miesięcznie) jest w Pruszkowie provider, który
zakłada internet przez radio?

Pozdrawiam

K
Obserwuj wątek
    • park_anielin Re: Pomocy - jaki provider internetowy w Pruszkow 15.12.06, 10:02
      Polecam WLAN-tech. Sam mam ich sygnał w lesie w Otrębusach. W Pruszkowie mają "lepszy" i tańszy sygnał (bliżej Wawy). Na stronie znajdziesz telefon: www.wlantech.pl
      • kajetana_kinga Re: Pomocy - jaki provider internetowy w Pruszkow 15.12.06, 10:44
        Dzięki za podpowiedź. Dzwoniłam jeszcze do Edoxa i właśnie do Wlantecha, Edox
        nie w mojej okolicy (Tworki) sygnału, za to Wlantech jak najbardziej. I
        abonamenty w porównaniu z tepsą, którą wcześniej miałam są o niebo tańsze.

Jakość połączenia jak rozumiem bez zarzutu? (psujność i realna szybkość
        transmisji danych?)
        Umówiliśmy się na sprawdzenie warunków przyłącza, mam nadzieję, że będzie
        wszystko ok.

Pozdrawiam

K
        • park_anielin Re: Pomocy - jaki provider internetowy w Pruszkow 15.12.06, 11:28
          Jakiekolwiek przerwy w dostępie do netu są korygowane za pomocą ceny za abonament. Także serwis jest ok.
          Raz na miesiac zdaża sie jakies większe obciązenie i net bardzo wolno "chodzi". Poza tym nic do nich nie mam.
    • jb1602 Re: Pomocy - jaki provider internetowy w Pruszkow 15.12.06, 10:09
      www.ptim.eu/?page=Structure&id=1
      www.wavenet.pl/
      www.pwpnet.pl/
      www.wlantech.pl/
      • mwirek Blueconnect w praktyce 15.12.06, 17:40
        Przy ul. Kościuszki ciągnie stosunkowo dobrze. Niedawno dali 1,8Mb/s.
        Przeinstalowałem oprogramowanie firmware karty i chwycił tą prędkość. Czasami
        siada, ale generalnie jestem zadowolony no i tam gdzie kompek i ja tam sieć.
        Kiedy siądzie trzeba odłączyć w programie (ja mam Globe Trotter Mobility
        Manager) połączenie i wtedy można się dobrać do ręcznego ustawienia opcji
        prędkości. Są takie opcje: 3G Only, 3G Prefered - i te mnie jedynie interesują.
        Przełączenie z jednej na drugą zwykle wznawia wysoką prędkość. A jeśli chwilowo
        (mniej więcej raz na 4 dni) siądzie tak, że mimo to nie nawiązuje łączności to
        pozostaje przeczekanie na GPRS. W praktyce: przez ostatnie 36 godz. pracuje
        stabilnie i nie miałem potrzeby robienia przełączeń.
    • gapcia_aa Re: Pomocy - jaki provider internetowy w Pruszkow 15.12.06, 18:31
      A ja jestem za Orangem. BlueConnect mi nie odpowiada, bo mi gubi sygnał a z
      oranga jestem bardzo zadowolona. Tylko najlepiej kupić w salonie komputerowym
      bo tam wszystko powiedzą i wytłumaczą a w komórkowcach tylko sprzedadzą i
      spadaj na bambus.
      • zwierz.alpuhary Re: Pomocy - jaki provider internetowy w Pruszkow 16.12.06, 01:21
        to nie wiedziałaś, że dziś w handlu liczy się tylko "nowy" klient?:)
      • bbastek13 Re: Pomocy - jaki provider internetowy w Pruszkow 16.12.06, 12:31
        gapcia_aa napisała:
        >(...) najlepiej kupić w salonie komputerowym
        > bo tam wszystko powiedzą i wytłumaczą a w komórkowcach tylko sprzedadzą i
        > spadaj na bambus.

oczywiście w tym naprzeciwko Lidla :P ...
        • hattrickrules Re: Pomocy - jaki provider internetowy w Pruszkow 03.01.07, 21:26
          Witam wszystkich. Aktualnie jestem nieszczęsliwym posiadaczem Neostrady TP. Mam juz dość ciągnących się na podłodze kabli, dlatego też chciałbym znaleźć odpowiedniego dostawcę internetu bezprzewodowego. Z tego co czytałem na forum najlepszy jest chyba Wlantech, tyle że mieszkam na ulicy Daszyńskiego, którą można chyba zaliczyć do centrum, no i jestem poza zasięgiem tej firmy. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi i sugestie.
          Z góry dziękuję i pozdrawiam!
          • kol Re: Pomocy - jaki provider internetowy w Pruszkow 03.01.07, 21:36
            Nie taka ta tepsa zla jak ja maluja, choc burdewl maja tam kosmiczny. Wez sobie
            od nich liveboxa. Jesli chata ma nie wiecej nuz 100 metrow spoko pociagnie. u
            mnie doskonale daje sobie rade. stoi schowany za biurkiem. nie widac go nie
            slychac. jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka