Dodaj do ulubionych

Żłobek w Pruszkowie

IP: *.pl / 10.10.17.* 26.08.03, 10:40
Czy któraś z Was posyła dziecko do żłobka w Pruszkowie (podobno jedynego w
mieście)??! Mogłybyście podzielić się swoimi wrażeniami o tym żłobku?
Chciałbym coś wiedzieć o tym żłobku bo muszę posłać tam niedługo moją
6-miesięczną córeczkę, a ona raczej mi nie powie czy nie robią jej tam
krzywdy. Napiszcie. Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: qqa Re: Żłobek w Pruszkowie IP: 195.245.213.* 26.08.03, 10:57
      Jestem absolwentem tego żłobka, rocznik 82.Nie pamiętam jak mi tam było, ale
      teraz jestem na studiach i nie stoję pod budką z piwem, więc chyba wyszło mi to
      na dobre:))
      Pozdrawiam

• gonia42 Re: Żłobek w Pruszkowie 27.11.03, 14:40
        Czesc
        Wiem, ze pewnie jest juz po fakcie i podjelas jakas decyzje, ale jesli twoje dziecko chodzi do
        tego zlobka, to swietny wybor. Moja corka skonczyla ?edukacje? w tym zlobku w listopadzie
        tego roku. Chodzila tam ponad rok, teraz niestety musiala isc juz do przedszkola. Moim
        zdaniem jest to naprawde dobra placowka. Mam dosc duze porownanie, bo moja Zuza zanim
        trafila tutaj, chodzila do 3 innych zlobkow. Opieka super, panie przesympatyczne, a
        dyrektorka tez rowna babka. Moje dziecko raczej nie nalezy do spokojnych i lubi rzadzic
        innymi, wiec nie jest bezproblemowe, a mimo to panie potrafily sie nia zajac. Co jest dla mnie
        najwazniejsze zawsze dopilnowaly, zeby zjadla przynajmniej obiad, byla czysta, uczesna i
        wyspana. Zuza zasypia trzymajac kogos za reke i nawet to nie stanowilo zadnego problemu.
        Miala swoj ulubiony talerz - prosze bardzo, zawsze dostawala na nim jedzenie. Te kobiety
        naprawde oddaja serce dzieciakom. Nawet, jesli sa jakies nieporozumienia, zawsze sie
        wyjasniaja i nie masz o co sie martwic. Tak naprawde nie wiem czy to przeczytasz, ale jesli
        tak, to odezwij sie i powiedz czy twoje dziecko tam chodzi i czy jestes zadowolona. Ja
        weszlam na to forum, bo mam podobny problem. Zuza od listopada chodzi do przedszkola, no
        i jak do tej pory mam z tym przedszkolem same problemy, ale to juz inna historia.
        Pozdrawiam i powodzenia.
        • erleusortok Re: Żłobek w Pruszkowie 30.05.04, 11:37
          gonia42 napisała:

> Wiem, ze pewnie jest juz po fakcie i podjelas jakas decyzje,

Teraz to już jest tym bardziej po fakcie, ale a nuż ktoś jeszcze kiedyś będzie takich informacji szukał - potwierdzam opinię Goni. Mój pierworodny chodzi do żłobka na Hubala już ponad dwa lata i całkiem to sobie chwali.
    • Gość: Ewa Re: Żłobek w Pruszkowie IP: *.escom.net.pl 17.10.03, 15:53
      Czy KASIKOWI7 udało się cokolwiek ustalić nt żłobka w Pruszkowie?
      proszę o jakąś informację
    • falat.brzozka Re: Żłobek w Pruszkowie 30.08.04, 10:52
      czesc. tu kasia. wlasnie dzisiaj wybieram sie z moim rocznym synkiem maciusiem
      na "zorientowanie sie w temacie zlobek". idziemy na ul. Hubala, bo tam podobno
      jest jedyny zlobek w miescie. chcialabym dac macka do zlobka na razie na 3,4
      godzinki dziennie, zeby zobaczyc czy gosciowi to odpowiada, jak sie tam czuje i
      czy w miare dobrze znosi rezłąke. ale na razie to musze go odzwyczaic od piersi,
      a to moze byc duzy, duzy problem. czy jest tu jakas mamcia, z ktora moge
      porozmawiac o tym zlobku??. moj nr gg : 6077653. pozdrawiam. kasia
      • erleusortok Re: Żłobek w Pruszkowie 30.08.04, 21:20
        falat.brzozka napisała:

> czesc. tu kasia. wlasnie dzisiaj wybieram sie z moim rocznym synkiem
        Napisz, jak Wasze wrażenia...
        • uasiczka Re: Żłobek w Pruszkowie 13.09.04, 08:01
          czy nie ma problemu z zapisaniem dziecka do żłobka na Hubala? tzn czy sa jakies
          kolejki, listy, no i czy mozna posłać dziecko w środku roku np od stycznia?
          • erleusortok Re: Żłobek w Pruszkowie 13.09.04, 13:28
            uasiczka napisała:
            > czy nie ma problemu z zapisaniem dziecka do żłobka na Hubala? tzn czy sa
            > kolejki, listy, no i czy mozna posłać dziecko w środku roku np od stycznia?
            Nasz robal poszedł właśnie jakoś tak w środku zimy, nie było problemu. Jak jest zwykle - nie wiem.
    • dzwigalka Re: Żłobek w Pruszkowie 16.09.04, 12:20
      Ja posyłam moje dziecko do żłobka na Hubala, jesteśmy zadowoleni, panie bardzo
      miłe, organizacja ok, tylko mój Kuba po dwóch tygodniach rozchorował sie,
      wprawdzie niegroźne przeziebienie, ale jutro juz go zostawie w domu bo ma katar
      i kaszle.Jeśli ktoś potrzebowałby wiecej info o żłobku podaje mail
      dzwigalka@gazeta.pl.
      Przyjecia są nawet w środku roku szkolnego, z miejscem nie ma raczej problemów,
      w grupie do 25 dzieciaków, dużo zabawek, czyściutko i plac zabaw w porządku.
      polecam.
      Zapewniam ze nie robią tam dzieciom krzywdy, mozesz być pewna. Panie pilnują
      zeby dziecko dobrze jadło, mówią jak sobie radzi w żłobku, wymyślają zabawy,
      opowiadają bajeczki, tańczą, jest rytmika. Żłobek oceniam na 5.
      28 lat, mama 2 letniego Kubusia
      • maka22 Re: Żłobek w Pruszkowie 11.04.05, 13:31
        A czy ktoś posiada info w jakim wieku są przyjmowane dzieciaki? Jestem mamą
        dopiero 4-mies. Basi, ale perspektywa pracy nie jest u mnie ciekawa i pewnie
        będę musiała oddać naszego pupila za jakiś czas do żłobka.
        • erleusortok Re: Żłobek w Pruszkowie 14.04.05, 10:38
          7-miesięcznego kiedyś przyjęli.
    • osinka Re: Żłobek w Pruszkowie 14.04.05, 13:02
      jakie są opłaty w tym żłobku?
      • andrzej.brzozka Re: Żłobek w Pruszkowie 15.04.05, 11:47
        okolo 280 zl miesiecznie to calosc oplat.
        • osinka Re: Żłobek w Pruszkowie 16.04.05, 17:12
          a w jakich godzinach jest otwarty żłobek Tzn. Na jak długo można zostawić
          maluszka.
          • mcgoo Re: Żłobek w Pruszkowie 16.04.05, 19:39
            zdaje sie ze od 6 do 17
            • erleusortok Re: Żłobek w Pruszkowie 17.04.05, 18:35
              Z tym, że 16-17 to jest dyżur - jest mniej opiekunek i dzieciaki zgarnięte na jedną salę. Chyba.
    • stary.prochazka [off-topic] kiedyś to były żłobki:-))) 16.04.05, 20:02
      ...ot na przykład taki tramwaj-żłobek dla robotnic warszawskich fabryk
      otrzymany w darze od tramwajarzy Wrocławia w pierwszą rocznicę zjednoczenia
      ruchu robotniczego, który kiedyś jeździł po warszawskiej Pradze
      wroclaw.hydral.com.pl/000321,obiekt.html
    • falat.brzozka Re: Żłobek w Pruszkowie 12.05.05, 13:19
      Mam pytanie : jak to jest z oddawaniem chorych dzieci do zlobka? Czy panie
      pozwalaja na zostawianie w zlobku pokaslujacych i kichajacych dzieciakow? Czy
      powinny jakos reagowac, jak widza, ze dziecko jest w zlym stanie i ze moze
      zarazic cala reszte biedakow? Moj syn chodzi do drugiej grupy z zlobku i co
      chwilke jest chory. Chodzi tam w kratke. Wariacji mozna dostac !!! gg: 6077653
      • erleusortok Re: Żłobek w Pruszkowie 12.05.05, 14:29
        W skrócie: powinny reagować ale chyba raczej pozwalają. Formalnie każdy rodzic się zobowiązuje do tego, że nie będzie przyprowadzał chorego dziecka. A mniej formalnie - katarek czy kaszelek jest tolerowany, biegunka czy gorączka oczywiście raczej nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka