agnieszka.kos1 26.06.06, 11:39 czy to normalne, że bank żąda podpisania umowy przedwstępnej ze sprzedającym mieszkanie, zanim dowiemy się czy został nam przyznany kredyt? a jeśli nie przyznają nam kredytu, to co wtedy? agnieszka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieslaw.tomczyk Re: umowa przdwstępna 26.06.06, 22:03 a co gdy bank przyzna Ci kredyt a ty nie będziesz mieć nieruchomości? Odpowiedz Link
kajka777 Re: umowa przdwstępna 26.06.06, 23:13 agnieszka.kos1 napisała: > czy to normalne, że bank żąda podpisania umowy przedwstępnej ze sprzedającym > mieszkanie, zanim dowiemy się czy został nam przyznany kredyt? > a jeśli nie przyznają nam kredytu, to co wtedy? > agnieszka a na co bank ma ci przyznać kredyt, jeżeli nie ma nieruchomości? Odpowiedz Link
ziut19 Re: umowa przdwstępna 27.06.06, 10:08 kajka777 napisała: > a na co bank ma ci przyznać kredyt, jeżeli nie ma nieruchomości? A co to? Oswiadczenie zbywcy juz nie wystarczy? A do autorki: Sa banki, ktore wymagaja umowy, sa takie ktore nie wymagaja. Jesli Ci to nie odpowiada, to poszukaj dalej. Odpowiedz Link
kajka777 Re: umowa przdwstępna 27.06.06, 21:33 ziut19 napisał: >> > A co to? Oswiadczenie zbywcy juz nie wystarczy? > chodziło mi o to, ze jakieś namiary na daną nieruchomość musza być. a jeżeli chodzi o twoje pytanie: nie wystarczy już. Umowa musi być. mozna się jeszcze starać o promesę, ale potem gdy umowa przedwstępna jest , to i tak jeszcze raz weryfikują zdolnosć, no i oczywiście sprawdzają nieruchomość. Odpowiedz Link
ziut19 Re: umowa przdwstępna 27.06.06, 21:53 kajka777 napisała: > nie wystarczy już. Umowa musi być. > mozna się jeszcze starać o promesę, I zaplacic 150 zl? A kiedys to byl taki fajny bank Odpowiedz Link
kajka777 Re: umowa przdwstępna 28.06.06, 10:09 ziut19 napisał: > > > I zaplacic 150 zl? A kiedys to byl taki fajny bank podaję to jako opcję, ja sama odradzam promesę jako taką, bo osobiście uważam to za bezsens, za który jeszcze trzeba zapłacić. Tym bardziej, ze 99% osób przychodzi już i tak z umowami przedwstępnymi. Odpowiedz Link
slakoc Re: umowa przdwstępna 28.06.06, 13:20 W Dombanku wystarczy oświadczenie stron o kupnie/sprzedaży domu. Nie trzeba żadnej umowy notarialnej. Co innego umowa ostateczna-wolę żeby to było potwierdzone przez prawnika. Odpowiedz Link
orangewhatever Re: umowa przdwstępna 28.06.06, 15:17 przecież umowa przedwstępna nie musi być notarialna. Odpowiedz Link
kajka777 Re: umowa przdwstępna 28.06.06, 23:16 slakoc napisał: > W Dombanku wystarczy oświadczenie stron o kupnie/sprzedaży domu. Nie trzeba > żadnej umowy notarialnej. Co innego umowa ostateczna-wolę żeby to było > potwierdzone przez prawnika. a ktoś tu wspominał o umowie przedwstępnej w formie aktu notarialnego?? Odpowiedz Link
adagio1 Re: umowa przdwstępna 29.06.06, 09:45 są banki które nie wymagają umowy przedwstępnej , tylko np. oświadczenia albo umowy rezerwacyjnej , np. millenium, kredyt bank, ge money , dombank, ja składałem wnioski w 5 bankach bez umowy przedswstępnej bez problemu, kredyt dostałem a mieskanko juz odbieram za 2 tyg Odpowiedz Link