06.10.08, 22:18
To, jak, robimy jakąś imprezkę?
Z piątku na sobotę, z października na listopad.
Ogólne założenia to pewno przebieranka, raczej nie domowa impreza, bo nie znam takiego dużego mieszkania..
Coś interaktywnego, znaczy się i konkursy i zabawy i nagrody..
Czekam na zgłoszenia chętnych..
;)
Obserwuj wątek
    • leo48 Re: Heeloween 06.10.08, 22:42
      Najbardziej interaktywne zawsze jest piwo.
      • cat_s Re: Heeloween 07.10.08, 01:25
        Witam,
        Spotkanie - dobra rzecz, może i ja się w końcu wpasuję w termin...
        Ale, btw, najbardziej interaktywnym piwem ze wszystkich
        interaktywnych piw o jakich słyszałem było Mówiące Piwo z "Sennych
        Zwycięzców" Marka Oramusa...
        Po nalaniu do szklanki piwo mówiło: "Jestem zimne i smaczne, wypij
        mnie"...
        ;-)
        • ramirez71 Re: Heeloween 07.10.08, 09:10
          na Heeloween pije się Blood Mary..
          shoty na bazie chili i inne diabelstwa..
    • szawel77 Re: Heeloween 07.10.08, 16:49
      Tym razem raczej beze mnie ;(
      • burza_gradowa Re: Heeloween 07.10.08, 19:28
        ojejku, a dlaczego Szawle??

kurcze.. trzeba będzie się wytężyć, po zeszłorocznym horror party teraz znowu
        mamy straszyć, może zrobimy komediowe Halloween? Przebiorę się tak jak wtedy i
        przećwiczę "Chfe wyffać tfoją krrrefffff" ;)
    • kajetana_kinga Re: Heeloween 07.10.08, 21:32
      Się zgłaszam.
      • madee1 Re: Halloween 07.10.08, 21:38
        Ja jestem żywo zainteresowana i się zgłaszam. Ale myślę, że parę osób
        może się rozjeżdżać w Polskę na Wszystkich Świętych...
        • ramirez71 Re: Halloween 08.10.08, 18:20
          parę osób się rozjedzie, a ważne, kto zostanie!
          • ramirez71 Re: Halloween 18.10.08, 19:03
            Czas goni, by cos zorganizować w temacie, muszę mieć listę chętnych..
            Jeśli będzie tyle osób, co teraz, po prostu zrobi się "domówkę" a nie party w Komorowie.
            Wiem, jak niechętnie piszecie, że przyjdziecie i jak chętnie przychodzicie, ale muszę wiedzieć wcześniej, ile osób przyjdzie itp..!
            Pozdrawiam.
            • leo48 Re: Halloween 18.10.08, 20:28
              Ja z zasady czyli "dla zmylenia przeciwnika" nigdy i nigdzie się nie
              deklaruję a zdarza mi się tu i ówdzie bywać, czasem nawet nie solo.
              Będzie dobrze
              • ramirez71 Re: Halloween 19.10.08, 12:14
                zastrzelę za takie wpisy
                :P
                • marzena-2 Re: Halloween 19.10.08, 15:19
                  Postaram się przyczłapać.
                  ;))
            • szawel77 Re: Halloween 19.10.08, 19:16
              Jak wspominałem wcześniej
              tym razem nie stawię się
              • leo48 Re: Halloween 19.10.08, 20:14
                To dezercja i sabotaż.
                • ramirez71 Re: Halloween 20.10.08, 00:01
                  istnieje idea, by Helloween urządzić tydzień później, w założeniu, że wszyscy będą mogli..
                  co o tym sądzicie?
                  • marzena-2 Re: Halloween 20.10.08, 00:35
                    To już niestety bez mojego udziału.
                    :(
                    • piotr.jasinski Re: Halloween 20.10.08, 17:00
                      Mnie weekend 7-9 też raczej nie pasi
                      • leo48 Re: Halloween 20.10.08, 17:20
                        Bo to tak trochę jakby bal sylwestrowy przełożyć na połowę stycznia.
                        .
                        • szawel77 Re: Halloween 21.10.08, 09:18
                          Zostając przy Twojej metaforze ... w styczniu można zrobić bal
                          karnawałowy, który będzie bardziej udany od sylwestrowego, na którym
                          nie stawi sie pies z kulawą nogą
                          • leo48 Re: Halloween 21.10.08, 14:14
                            Paweł, tego porównania Ci nie zaliczam. Bal karnawałowy i
                            sylwestrowy to dwie absolutnie odmienne dyscypliny z uwagi na pewien
                            magiczny moment zawarty w tym ostatnim.
                            • szawel77 Re: Halloween 21.10.08, 16:32
                              A więc miłej zabawy na balu sylwestrowym
                              • kol Re: Halloween 21.10.08, 18:15
                                A ja jestem za przelozeniem bo wiekszosc na 1 listopada gdzies wyjezdza. Ja np,
                                tez. Z drugiej strony mozna zrobic dwie imprezy.
                                • zwierz.alpuhary Re: Halloween 21.10.08, 18:34
                                  a ja chciałem nieśmiało zauważyć, że po polsku to się nie nazywa Halloween tylko Dziady i jest to piękny pogański zwyczaj, który chrześcijaństwo "zamieniło" na Wszystkich Świętych
                                  pl.wikipedia.org/wiki/Dziady_(zwyczaj)
                                  • piotr.jasinski Re: Halloween 22.10.08, 15:16
                                    równie nieśmiało - jeżeli już to Dzień Zaduszny a nie Wszystkich
                                    Świętych :)
                                    • marzena-2 Re: Halloween 22.10.08, 19:55
                                      To ja trochę z innej strony.
                                      Robimy coś czy nie? Jeśli tak, to kiedy?
                                      Ja 7 lub 8 listopada wyjeżdżam, ale jeśli większość osób może
                                      właśnie wtedy to chyba warto.
                                    • szawel77 Re: Halloween 23.10.08, 10:22
                                      A ja nieśmiało wtrącę, że raczej Ramirez nie pomylił Hallowyn z
                                      Dziadami. Raczej chodziło o luzacką zabawę z całą tą zgniłą,
                                      zkomercjalizowaną anglo-saską otoczką, bez głębszych sensów i
                                      prasłowiańskich kontekstów kulturowych.
                                      • kol Re: Halloween 23.10.08, 14:45
                                        Ramirez - diecezja należy do Ciebie. Lud woła: - co robim?
                                        • leo48 Re: Halloween 23.10.08, 16:03
                                          Wszystko na razie wskazuje na to, że nie robimy nic, bowiem zgodnie
                                          z uświęconym od wieków sarmackim gadulstwem cała sprawa utknie nam
                                          wśród tyleż uczonych co i jałowych rozważań na temat etymologii i
                                          tradycji tych obrzędów. A może przyjąć, że chodzi po prostu o chwilę
                                          dobrej zabawy w sympatycznym gronie ?
                                          • ramirez71 Re: Halloween 23.10.08, 20:37
                                            Wybaczcie, rozczaruję Was..
                                            Ja się poddaję, robię imprezę dla pracowników, tam całe ustalenia zajęły mi 15 minut..
                                            Poddałem się, bo bardzo prosiłem o deklarację tego, kto będzie, a kto nie.
                                            31/1 kajetana_kinga, madee1 zapewne z Przemkiem, marzena-2
                                            6/7 kol zapewne z burzą, szawel77 zapewne z krucjatorką
                                            jakkolwiek nie patrzeć, to po 4-5 osób, które się zadeklarowały..
                                            A mam ochotę na kalambury, zabawy, jakiś taki szczególny nastrój.
                                            Wiem, może za dużo wymagam, może nastepnym razem się uda..
                                            • leo48 Re: Halloween 23.10.08, 21:15
                                              A mnie z góry pominąłeś w swojej wyliczance, choć to ja najbardziej
                                              gromko domagam się okazji do wypicia szklanicy piwa w zacnej
                                              kompanii. Za co taki despekt ?
                                              • ramirez71 Re: Halloween 23.10.08, 22:02
                                                leo, wiesz, jak Cię cenię, ale również i Ty, nie podałeś, że na 99% będziesz i w którym terminie, a tylko enigmatyczne "się uda"..
                                                Stąd brak Cię na w.w. liście..
                                                • leo48 Re: Halloween 24.10.08, 06:40
                                                  Trudno.Zatem będę musiał sam wypić to piwo,
                                                  któregom sobie nawarzył. (carlsberg)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka