chr82 16.12.05, 19:22 Czy u Państwa również internet działa wolniej od kiedy zostaliśmy przyłączeni do sieci HomeNet? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek_chrobry Re: Wolniejszy internet 16.12.05, 19:27 Mi chodzi podobnie, może troszkę lepiej. A z wewnetrznych Homenetowych hubów DC++ to ściąga się nawet rewelacyjnie. Odpowiedz Link
chr82 Re: Wolniejszy internet 16.12.05, 22:01 No własnie, mnie chodzi o to ściąganie. Używam bit torrent. Do tej pory było ok 20kb/s. W pierwszym dniu przyłączenia podskoczyło do 120 kb/s (szok!!!). jednak od jakiegoś czasu jest ciągle ok 1kb/s. Może są jakieś ograniczenia? A może muszę port zmienić? Mam obecnie 6881. Nie znam się na tym kompletnie Odpowiedz Link
1lepek Re: Wolniejszy internet 17.12.05, 00:09 Wszystko generalnie zależy od trackera, popularności pliku i strony, z której plik torrent został pobrany. Powiem, że jeszcze przed tym, jak okazało się, że xlan rezygnuje z osiedlówek przesiadłem się na Chello Light (1024 kb/s) i mi Bittorent z polishtracker.org wykorzystuje łącze w pełni (128 MB/s download). Jeśli chodzi o pobieranie z hubów DC++ z wewnętrznej sieci Hnet to miałem okazję kiedyś zaobserwować u znajomego na Żabiance - prędkość podobna, jak transfer pomiędzy maszynami w sieci lokalnej, czyli porównywalny, jak między CD- romem, a HDD na jednym komputerze Odpowiedz Link