15.01.04, 18:07
teraz ja ... tym postem zegnam sie z Forum :(
Obserwuj wątek
    • Gość: batuszka ;((((((( IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 18:09
      a w Egipcie nie będziesz miała dostępu do netu??
      • atamanek Re: ;((((((( 15.01.04, 18:11
        Nie chodzi o net.
        net jest wszedzie.
        • Gość: batuszka Re: ;((((((( IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 18:14
          to będziesz nas od czasu do czasu odwiedzać?
          a mówiąc, że sprawa poszła w niedobrym kierunku - możesz coś wiecej zdradzić,
          prawdę mówiac zżera mnie ciekawość;) ale jak nie możesz, to nie będę naciskać.
          • Gość: Nika Re: Czat z Kubą K. IP: 62.29.129.* 15.01.04, 18:44
            Może ktoś z Was ma zapis dzisiejszego czta z K.K., albo chociaż może zdać
            relację ??? BARDZO PROSZĘ.
            • Gość: batuszka Re: Czat z Kubą K. IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 19:07
              zapisu chyba jeszcze nie ma na stronie nto, ale mmam parę screenshotów, to mogę
              Ci so nieco poopowiadać. Tylko nie wiem, co chciałabyś wiedzieć. Na przykłąd
              powiedział, że nie podpisywał żadnej umowy z BMG. Powiedział, jak to było z
              piosenkami finałowymi: że musieli wybrać po 2 polskie i 2 zagraniczne i rezyser
              wybierał, którą będzie śpiewał. On wybrał "Would" i "Love hate love" AiC
              oraz "Alien" (świetna piosenka - polecam) i "Kocicę" TSA. I to rezyser
              zdecydował, że nie usłyszeliśmy Would, ani genialnego Aliena ;((((
              Jeśli chodzi o płytę, to niewiele chciał mówić, zapowiedział tylko, że będzie w
              klimacie "brudnym" czyli grunge {:D:D:D}. Poza tym postara się napisać teksty -
              a preferuje pisanie po angielsku, a kompozycje będą zespołowe.
              • Gość: batuszka Re: Czat z Kubą K. IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 19:10
                Własnie się dowiedziałam, że jutro w gazecie NTO a w sobotę na tejże stronie
                będzie dostępny zapis z chata. Ale jak chcesz coś wiedzieć, to pytaj, ja nie
                wiem, co Ci tu napisać, bo nie wiem, czy to wszystko co tam było Cię
                interesuje.
            • tamara23 Re: Czat z Kubą K. 16.01.04, 14:19
              bylo tak sobie
              wiekszosc odpowiedzi KK to same ogolniki
              a juz zupelnie rozbroila mnie "ulubiona ksiazka"...
              qrcze ja sie von Daenikenem fascynowalam w wieku dziesieciu lat bo bylam koza
              ale z wiekiem troche rozumu mi przybylo...
              • tamara23 zapis na wp 16.01.04, 14:28
                a, a zapis juz jest na muzyka.wp.pl
                • tamara23 Re: zapis na wp 16.01.04, 14:43
                  no i z tego co widze zostal ocenzurowany
                  nie ma chyba wypowiedzi Kuby ze uczestnicy programu Idol sa ignorowani przez
                  nasza scene muzyczna bo chodzi o kase
                  nie widze tez wypowiedzi na temat ulubionej ksiazki...
                  a i nie ma pytanka o "dostepnosc" Moniki Brodki ;)
                  • Gość: batuszka Re: zapis na wp IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 14:51
                    > no i z tego co widze zostal ocenzurowany

a to świnie!!
                    ale poczekajmy do jutra, jutro będzie na nto, może w całości

> a i nie ma pytanka o "dostepnosc" Moniki Brodki ;)

prawdę mówiąc, to nie wiem, czy dobrze zrozumiałam to dziwne pytanie;)
                    podobnie jak to "jak ludzie nie będą słuchać polskiej muzyki, to co będzie?"
                    nie stać by mnie było na odpowiedż lepszą niż "nie wiem co będzie" ;)
          • atamanek Re: ;((((((( 15.01.04, 21:55
            Takie tam, ktos powiedzial za duzo Komus.
            Wyglada to zle, kwasno, a tak nie jest.
            Ja sie schowalam w kacie, bo poprostu mi glupio przed tym Kims.
            Ten Ktos tez jakos umilkl myslac, ze jest tak, jak Mu ten pan o dluzszym jezyku
            powiedzial. Kiszka taka wyszla :(
            I na co mi starej przyszlo...eh :(((
            • aguszak Re: ;((((((( 16.01.04, 10:04
              atamanek napisała:

> Takie tam, ktos powiedzial za duzo Komus.
              > Wyglada to zle, kwasno, a tak nie jest.
              > Ja sie schowalam w kacie, bo poprostu mi glupio przed tym Kims.
              > Ten Ktos tez jakos umilkl myslac, ze jest tak, jak Mu ten pan o dluzszym
              jezyku
              >
              > powiedzial. Kiszka taka wyszla :(
              > I na co mi starej przyszlo...eh :(((

Ale to chodzi o jakiegoś forumowego typa, który Ci tej kichy narobił? Gadaj kto
              to, to mu zaraz bęcki sprawimy! Atamanka nie opuszczaj nas!
              :)
              • atamanek Re: ;((((((( 16.01.04, 15:31
                Witajcie :)

Wyjasnilam i juz jest wsio dobrze, bardzo dobrze :)))
                Jak jest dobrze, to Was nie zostawie, ok?:)
                • aguszak Re: ;((((((( 16.01.04, 15:50
                  atamanek napisała:

> Witajcie :)
                  >
                  > Wyjasnilam i juz jest wsio dobrze, bardzo dobrze :)))
                  > Jak jest dobrze, to Was nie zostawie, ok?:)

Nawet bardzo OK :)))
    • Gość: tokyo Re: IDOL 3.26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 19:40
      Buuu Atamanek... :( We'll miss you...

Czat był taki o. Za wolno wszystko szło. Ciekawa jestem, kto to klikał - Kuba
      czy moderator i skąd. Ale mniejsza o to. Niektóre pytanie był aaarrrrgggghhhhh,
      ale miło było poczytac te naprawdę dobre ;)))
      • Gość: d0minika Re: IDOL 3.26 IP: *.jawnet.pl 15.01.04, 21:11
        Moderator położył czat. Przepuszczał beznadziejne pytania... Czy Brodka była
        trudno dostępna....
        Pytanie o udział w czwartej edycji Idola mnie rozwaliło;)
        Wogóle było za dużo pytań o Idola, dopiero w drugiej połowie się fajniej
        zrobiło.
        A co do tej propozycji ponownego spotkania...Ktoś ma jakieś konkrety?

FOR Atamanek:
        @-->--------
        buźka do góry;)
        • Gość: batuszka Re: IDOL 3.26 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 21:33
          mam pomysł!!
          zróbmy listę pytań nie przepuszczonych i wyślijmy to do nto.pl, może autorka
          artykułów o Kubie, weźmie je kiedyś pod uwagę np. w jakimś wywiadzie i
          dowiedzielibyśmy się paru jeszcze ciekawszych rzeczy;) ??
          A propos pytania o 4 edycje idola - zaintrygowała mnie odpowiedź Kuby - "mam
          pomysł :)" czy jakoś tak. Hehehehehehe Mam nadzieję, że nie planuje powtórzyć
          wyczynu Marlona Kozaky'ego ;););)
          • Gość: d0minika Re: IDOL 3.26 IP: *.jawnet.pl 15.01.04, 21:49
            Z tego co pamiętam to chyba powiedział, że się zastanowi. No ale połowa pytań
            była taka, że sobie jaja robił;)
            Szkoda, że ma takie niejasne plany na przyszłość - zespół i nothing more....
            A co do listy pytań - jestem całkowicie za! Szkoda, że nie zrobiłyśmy tego
            przed czatem, wtedy te najbardziej nurtujące pytania wysyłałoby kilka osób
            naraz i wobec tego moderator musiałby skapitulować;)
          • atamanek Re: IDOL 3.26 16.01.04, 15:23

Rozmawialam dzis z Kuba i nie ma problemu z pytaniami, chetnie na nie
            odpowie... wiec do dziela kobiety :))
          • atamanek Re: IDOL 3.26 19.01.04, 19:32
            Witam :)

No i co z tymi pytaniami?
            Moze tu zrobimy liste? :)
        • agata_to_ja Re: IDOL 3.26 16.01.04, 12:11
          Pytanie o udział w 4 edycji zapewne miało być żartem, ja tak je odebrałam.
          Przyznaję się, że zadałam sporo pytań o Idola, chciałam poznać trochę
          szczegółów dotyczących wyboru utworów i tego, jak się Kuba czuł w
          pioszczególnych utworach

Co ja zapamiętałam:
          - Czy słucha polskiej muzyki i kogo?
          - wszystkie grupy Kazika i TSA, ale generlanie nie słucha poslkiem muzy

i tu weszło ciekawe pytanie

- nie słuchasz polskiej muzy, a co będzie, jeśli ludzie też nie będą chcieli
          słuchać?
          - nie wiem, co będzie

O studiach - nie zdawał, nie myśli teraz o tym, ale wie, że od tematu nie
          ucieknie

O muzykach z którymi grał na WOŚP - raczej nie planuje współpracy, była to
          przypadkowa "zbieranina" muzyków, z którymi zagrał po jednej próbie.

Na pytanie, z kim z polskiej sceny chciałby nawiązac współpracę (jak Zalewski z
          Nosowską) powiedział, że z... Zalewskim.

Z Idola

- najmniej "podszedł" mu Smooth Santany, a najbardziej był zadowlony z
          wykonania Come as you are (ciekawe, że po tym stał na jaju)

- Nie było takiej sytuacji, żeby ktoś inny dostał kawałek, który on chciał
          śpiewać, ale kilka razy było odwrotnie - kilka osób wybierało jakiś kawałek, a
          Kuba go dostawał, jak np. przy Stonesach.

- potwierdził, że to on poradził Zalewskiemu śpiewanie Jeremy'ego w finale II
          edycji

- na pytanie, czy ktos mu odradzał branie udziału w Idolu odpowiedział, że i
          tak słucha tylko siebie

W zapisie czata będzie można zobaczyć kilka tytułów ulubionych kawałków Kuby,
          pamiętam tylko, że wymienił Grace Jeffa Buckley'a.

Tez czekam na sobotni zapis, bo te dwie godziny minęły tak szybko, że nic nie
          pamiętam.
          A najgłupsze pytania zadawali znajomi.
          Chociaż pytanie "Jaki masz rower" Kuba skomentował: nareszcie jakies ciekawe
          pytanie. I powiedział, że nie ma takiego pytania, jakiego nie chciałby otrzymać.

a w rozmowie telefonicznej, którą miałam radość przeprowadzić z nim po czacie
          powiedziałam mu, żeby nie osiadał na laurach, tylko robił coś, bo ludzie
          czekają, nie chcą, żeby zniknął. Na co on odpowiedział - na laurach? przecież
          na razie nie ma mowy o żadnych laurach (czyżby to była skromność?). Ale
          powiedział, że absolutnie nie siedzi i nie czeka, tylko działa.

• atamanek Re: IDOL 3.26 16.01.04, 02:07
      Witajcie

Nie moglam sie powstrzymac, aby sie z wami nie podzielic kilkoma kawalkami,
      ktore bardzo, ale to bardzo poprawily mi nastroj w ten wieczor. :)
      Mozliwe, ze czesc juz znacie, ale kilka jest chyba nowych, bo ze swieza data...
      teksty pochodza z netu, nie sa mojego autorstwa... milej zabawy ;))
      ..........................................................................
      Jestem walnięta???
      Nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje... Cały czas myślę obsesyjnie myślę o
      Kubie z idola... Czy ja jestem normalna? Zaczwyam się kimś kogo nawet nie
      znam... wczoraj mi się nawet śnił... W ogóle jakoś ostatnio mnie do synków
      przyciąga... Od dłuższego czasu wszystko mnie wnerwia... na przykład rodzice...
      Czasem tak odpyskuję że sama się sobie dziwię...

I to jest właśnie Kuba :) Fajny nie? Niach, niach jakby to Kaśka ujęła ;p
      O takim synku to mogę sobie tylko pomarzyć... choć czasami marzenia się
      spełniają...

Hehe dostałam od niej breloczek do kluczy ze zdjęciem... Kubusia ;p i koszulkę
      z napisem "When you lose small mind, you free your life".

No i nowa notka... Tydzień upłynął mi na beztroskim myśleniu o Kubusiu,
      świętach i sylwestrze.

kolejny dzień mojego marnego życia powoli dobiego końca. świat jest taki
      nudny , w necie nic ciekawego .
      jestem zła na tą idiotke monike brodke...
      wczoraj oglądałam "idola" a raczej powitanie KUBY , PAWŁA i tej moniki w
      rodzinnych miastach . okropność , ludzie ratunku !! kuba i paweł normalnie się
      zachowywali a ona ??
      latała po mieście i robiła sobie reklame
      najbardziej podobał mi się kuba jak występował w kinie ,a jego słowa na koniec
      były boskie ...prosząc ludzi aby głosowali na tego kto im się podoba, a nie na
      niego dlatego , że jest z ich miasta ...aaaaa cudowny człowiek !!!!

KUBA KĘSY NA KRÓLA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      kto mnie popiera ??????
      koniec
      Doszły mnie słuchy że nasza kochana wieśniaczak wybiera się na drugi semestr do
      liceum do stołecznej WARSZAWY chociaż nie zaliczyła jeszcze w naszej szkole
      pierwszego semestru- i mam na dzieje że nie zaliczy. Może weźnie korepetycje u
      pana PROKOPA .Jeśli ona zaliczy ten semestr to my jako uczniowie spotkamy się z
      radą pedagogiczną dopiero w czerwcu-i myślę że też będziemy mieć zaliczone.
      Żegnaj Moniczko na rok lub na dwa , zobaczysz ,wrócisz do nas , bo ze WSI
      JESTEŚ I NA WIES WRÓCISZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S Gdy staje się do zdjęcia plakatowego, najpierw trzeba wymyć pazury i szyję.
      Pamiętaj

prosze zrobcie cos azeby jutro nie było lekcji?!Monika jest wielka. Moniczko
      jesli to przeczytasz w co watpie nie zmieniaj sie zostan taka jaka jestes.

Witam wszystkich za nie całe 2h okaże sie czy to z naszej szkoły będzie
      Idol??? )))))) Dla mnie koncert finałowy był extra... Szczególnie wypowiedzi
      Maleńczuka (jest git)) i kawałek Grechuty który zaśpiewali uczystnicy z 3-ech
      edycji... Jak zwykle Bartuś Hom popisał się troche odmiennym strojem ))
      Spekulacje na temat tego czy Idol jest dobrym czy złym programem czy zmienił
      Monike czy nie będa trwały jeszcze długo bez wzglądu czy wyrga ten program
      czy... sądze że wszytsko sie okaże. Choć tą pierwszą sprawę sądze świetnie
      rozwiązuje Piotr Zaremba w 1 w nowym roku wydniu Newsweeka jego atrukół " W
      pogoni za idolami" opisuje "Idola" w sposób bardzo żeczywisty ukazując jego
      ukryte walory...
      Pozdrawiam wszytkich tych których zawsze pozdrawiam!!!!!.... No i w dzisiejszym
      dniu 3mjamy kciuki za Monike bez wzglądu na to czy ją lubimy czy nie W końcu
      reprezentuje poniekąt nasze LO !!!!!

KOCHAM MONIKE BRODKE
      Jak się dowiedziałam, że ta głupia koza Brodka-górolka-kolyjna jajecznica
      wygrałą to się nieźle wściekłam. Ale potem myślę:Kurde, to że wygrała, to nie
      znaczy, że będzie moim idolem. Kuba i tak wyda płytę, którą będę miała.No i
      będziemy mieli w końcu swoją Britney Spears-przecież to dobra strona...Alex
      wyda się dojrzalsza.

Psychoza kuby kęsego nadal trwa.
      Respeckt for Maleńczuk , Leszczyński.
      kuba musi odejść.
      Aha! jeszcze jedna wiadomość , gosia t. siedziała w psychiatryku na
      Wodociągowej heheheh fajnie nie? mały gruby baleron... takie są najgorsze.

Z ogulnych wiadomości to tyle że kuba kurwa kęsy staje sie bożyszczem
      nastolatek w całej polsce a wszyscy z kluczborka chodzą po mieście z
      chorągiewkami ze zdjeciem kuby.
      Co więcej, znam takich którzy chcieliby autograf tego człowieka. ŻAŁOSNE. - to
      jedyny komentarz jaki dam w tej sprawie.

Dzis minoł mi pierwszy dzien szkoły było w miare fajnie. No nie wiem co pisac a
      może cos dodam o World Idol który wygrał ten z krzywym ryjem z Norwegji chyba
      jak dobrze pamietam. I sie ciesze ze nie wygrał ten kompletny pedał z Niemiec
      Alexsander chyba ja pierdole wogule ten world idol jest tak komercyjnym
      programem ze hej!! A i jeszcze przeciez skonczyła sie wczoraj kolejna edycja
      idola polskiego który musiała wygrac jakas tam wjesniara z gór!! Monika Brotka
      chyba ludzie wy naprawde chyba nie wiecie co dobre przeciez taka wjesniare to
      pierwszy raz na oczy widze w Tv. Kuba Kesy to przynajmniej był opanowany i
      spokojny i widac po nim było emocje jakies jak spiewał np. piosenke Kultu - Do
      ani ale oczywiscie tylko Prokop był za nim i Cygan bo oczywiscie Malenczuk i
      Leszczynski wielcy znawcy ludzkich emocju okreslili jego wystep za malo
      emocjonalny i ze bylo to proste wykonanie!!

LISTA NAJŁADNIEJSZYCH WŁOSÓW U CHŁOPCÓW:
      1. Nalik
      2. Mruva, Kuba(brat cioteczny Kaśki ma 10 lat, ale ma bardzo ładne włosy),
      Aragorn
      3. Kuba Kęsy z idola
      4. Artur, Michał, Michał Żebrowski (w Wiedźminie), Legolas
      5. Chłopak z kina
      • Gość: virtue Re: IDOL 3.26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 13:49
        Hahaha, uśmiałam się do łez. Dzięki za poprawę mojego nie najlepszego humoru:)
        • d0minika Re: IDOL 3.26 16.01.04, 14:09
          To może przez pogode, bo mnie też nastroje pozytywne niechętnie dzisiaj
          dotrzymują kroku.... Ale kawałki świetne Atamanko, tylko czemu Ty tak późno
          spać chodzisz?;)
          • atamanek Re: IDOL 3.26 16.01.04, 15:34

Nie moglam cos zasnac, tamta sprawa mnie meczyla, trafilam na dobra
            rozmowczynie [to_ska:)*] i jakos mi sie humorek poprawial :)
    • Gość: tokyo Re: IDOL 3.26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 11:54
      muzyka.onet.pl/mr,855260,wiadomosci.html
    • tamara23 Kuba Wandachowicz o Idolu 16.01.04, 14:12
      Kuba Wandachowicz z CKOD popelnil kolejny felieton o Idolu. Duzo jest o
      swiatowym Idolu i udziale w nim K. Wojewodzkiego (krytycznie), ale jest tez
      troche o naszym programie:

“(…) program na stałe wpisał się w nasz medialny krajobraz, emocje wokół niego
      okrzepły, a oglądalność przestała osiągać rekordowe wyniki. Życie zweryfikowało
      program – żadna z gwiazd (no, może poza Eweliną Flintą) nie osiągnęła sukcesu.
      Wręcz przeciwnie – płyty finalistów “Idola” były porażkami.”

“Właśnie skończyła się trzecia edycja polskiego programu (…). Wyniki
      polskiego “Idola” nie napawają optymizmem, nadal okazujemy się muzycznymi
      przeciętniakami i wolimy wybierać to, co zachowawcze, odtwórcze i umiarkowane.
      Zdecydowanie nie lubimy wyrazistych osobowości i scenicznego ekscesu – tak
      tłumaczę sobie porażkę Pawła Kowalczyka, który był jedyną w miarę barwną
      postacią tego programu. Mam tylko nadzieję, że pan Kowalczyk nie stanie się
      polskim Jamiroquai’em (wykazywał takie zapędy). Swoją sceniczną energię winien
      poświęcić na coś więcej niż klonowanie zachodnich gwiazd. Zdecydowanie stać go
      na więcej i lepiej.”
      • bigrock Re: Kuba Wandachowicz o Idolu 16.01.04, 17:30
        O, dawno mnie nie bylo... ;-).

1. Czego jak czego, ale po czlonku CKOD spodziewalbym sie raczej oceny
        plyt 'idoli' pod katem tego co soba reprezentuja, a nie wynikow sprzedazy.
        Zlota plyta Flinty nie swiadczy o tym, ze to byla dobra plyta i czy osiagniety
        sukces artystyczny.

2. Jesli wyrazistoscia nazywamy takie samo skakanie po scenie przy kazdym
        utworze to zgadzam sie, ze Pawel w tym gorowal. Nie zgadzam sie jednak, ze
        Monika, Adam, Kuba czy Michal nie byli wyrazisci. Byli i to bardzo. Ten tekst w
        ogole wyglada tak jakby autor obejrzal jeden odcinek programu i zapamietal
        wylacznie Kowalczyka, ktory rzeczywiscie byl najbardziej zapamietywalny
        po 'jednym razie', ale przez to najbardziej frustrujacy i nudny po 'n razach'.
        • Gość: batuszka Re: Kuba Wandachowicz o Idolu IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 17:51
          > O, dawno mnie nie bylo... ;-).

no własnie! stęskniliśmy (stęskniłysmy:)) się

co do reszty wypowiedzi - mniej więcej takie samo mam zdanie, tylko nie
          potrafiłam go tak łądnie wyrazić
    • Gość: batuszka ohydna manipulacja!!!!!!!!!!! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 15:45
      WP się posunęła do czegoś tak okropnego!!!!!!! Patrzcie:
      >Marzka: - Co sądzisz o takich zespołach jak: The Rasmus, The Darkness?
      >Kuba Kęsy: - Są ok.

A WCALE TAK NIE BYŁO!!!!
      Kuba wyraźnie powiedział "the rasmus nie, the darkness ok". Czy żaden z
      redaktorów wp nie zauważył tej różnicy????????????????????

Ta sprawa śmierdzi!!
      • atamanek Re: ohydna manipulacja!!!!!!!!!!! 16.01.04, 15:56
        Witajcie :0

Bati- mozesz dac linka do tego zapisu?
        • Gość: batuszka Re: ohydna manipulacja!!!!!!!!!!! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 16:00
          oczywiście::::

www.muzyka.wp.pl/wywiady.html?idn=155
          • Gość: aasiek Re: ohydna manipulacja!!!!!!!!!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 16:41
            Czytam...Fajnie zobaczyć znajome nicki w wywiadzie:)
      • Gość: tokyo Re: ohydna manipulacja!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 16:57
        Wrrrrryyyyyyy!!!
        Why nie opuścili tyle pytań?! O ksiązkę, o obserwacje nad światem, ludzi,
        mdlejące fanki:P i propozycje matrymonialne, o rower...Ech :(((((

C H A M S T W O
        • atamanek Re: ohydna manipulacja!!!!!!!!!!! 16.01.04, 17:00
          ...hihihi.. o wiek fanek ;-pp
          stosunek do alkoholu
        • Gość: d0minika Re: ohydna manipulacja!!!!!!!!!!! IP: *.jawnet.pl 16.01.04, 17:01
          I nawet się nie da skomentować, żeby ludzi uświadomić...
    • aguszak Re: IDOL 3.26 16.01.04, 15:57
      Czy ktos może pomóc ;) Przenoszę to z poprzedniego wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=10121134&a=10205875
    • atamanek czat do pogaduszek.. 16.01.04, 18:36

Zalozylysmy z Toska czat na onecie do pogaduszek na zywo.
      W przyszlosci moze bedzie mozliwosc rozmowy z ulubiencami, zoabczymy :)
      Kto ma ochote, zapraszamy :)
      Nazwa.. idolowo
      onet.pl
      • Gość: fika Re: czat do pogaduszek.. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 00:57
        Ale tu smutno :(

Nie uciekajcie stąd!

Ja Was czytam!!!
      • agata_to_ja Re: czat do pogaduszek.. 17.01.04, 10:00
        a w której grupie ten czat?
        • atamanek Re: czat do pogaduszek.. 17.01.04, 12:10

Na onecie :)
          www.czat.onet.pl pokoj idolowo :)
    • Gość: d0minika Re: IDOL 3.26 IP: *.jawnet.pl 17.01.04, 12:34
      Jest zapis czata na nto. OCENZUROWANY!!!!!!! JA chcę orginalną wersję.......;(
      No ale przynajmniej jest zdjęcie...
      • atamanek Re: IDOL 3.26 17.01.04, 12:57

A adresik, link? ;) Jakos nie moge sie dokopac tej relacji na nto :(
        • Gość: d0minika Re: IDOL 3.26 IP: *.jawnet.pl 17.01.04, 13:05
          Chciałam wkleić linkę, ale według mojego komputera wiadomość ma adres
          www.nto.pl ...
          Za to na głównej stronie odnośnik do artykułu jest na samym środku, wśród
          streszczeń innych wiadomości, a nagłówek to bodajże "Nie jestem gwiazdą".
          • atamanek Re: IDOL 3.26 17.01.04, 13:07
            Tak, teraz juz widze, szukalam w srodku serwisu :)

Teraz juz lece, dzis spotkanie z Agata przy kawce i ustalanie planu dzialania
            na najblizsze tygodnie ;)) No i jakies ukultarnienie sie w teatrze ;)
            • Gość: d0minika Re: IDOL 3.26 IP: *.jawnet.pl 17.01.04, 13:11
              No to miłej kawy i smacznego ukulturalniania się;)
      • Gość: batuszka Re: IDOL 3.26 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 14:08
        Bożeeeeeeeeeee!! Ty widzisz i nie grzmisz??
        Tutaj też się walneli z tymi rasmusami!!!!! No jak mogli???? Całe szczęście że
        mam parę zrzutek z ekranu. Jak tylko będę miała więcej czasu, to przepiszę
        pytania, które stąd wycięto.
        Ale świństwo!!!
        Potem ludzie będą sie czepiać Kuby, że powiedział, że rasmus są ok....
        • Gość: Nika Re: IDOL 3.26 - z opolskiej strony "Gazety" IP: *.energis.pl 17.01.04, 16:06
          Rozmowa z Kubą Kęsym

Rozmawiał Sylwester Koral 08-01-2004

Nie jestem medialny

Sylwester Koral: Z kim zagrasz podczas niedzielnego finału Wielkiej Orkiestry
          Świątecznej Pomocy w Opolu?

Kuba Kęsy: To są starsi ode mnie i bardziej doświadczeni muzycy. Pochodzą z
          Opola i okolic. Nie znam ich.

Jaki zagracie repertuar?

- Nie wiem, jak go określić. Będą to covery takich zespołów jak Pearl Jam,
          Alince in Chains, Temple of the Dogs. Utwory wybierałem sam. Na razie nie
          mieliśmy prób, pierwsza będzie prawdopodobnie dzisiaj. Być może zagramy
          wspólnie parę innych koncertów. Wszystko zależy od tego, jak wyjdzie niedzielny
          występ.

Czy w takim razie myślisz już o stworzeniu swojego zespołu, muzyki i
          koncertowaniu?

- Zobaczymy. Najpierw muszę się porozglądać za muzykami, ale to w przyszłości.
          Na pewno dalej będę śpiewał. Chcę grać i czerpać z tego przyjemność. Nie chodzi
          mi o robienie kariery. Na przykład w tej chwili mam możliwość gry z muzykami, z
          którymi współpraca przed "Idolem" nie miałaby szans.

Jak odbierasz zamieszanie wokół swojej osoby?

- Na pewno zainteresowanie moją osobą będzie przez jakiś okres trwało. Ja
          jestem mało medialną osobą. Staram się nie stwarzać pretekstu do pisania o
          mnie.

WOŚP w Opolu. Wieczór z idolami

08-01-2004
          Ewelina Flinta oraz Kuba Kęsy, uczestnicy programu telewizyjnego "Idol", będą
          jednymi z gwiazd niedzielnego koncertu na opolskim Rynku. Dobrej muzyki nie
          powinno zabraknąć

Jak dotąd Ewelina Flinta, mimo iż przegrała finał pierwszej edycji "Idola" z
          Alicją Janosz, jest jedyną uczestniczką tego programu, o której można
          powiedzieć, że zrobiła karierę. Jej krążek "Przeznaczenie" zdobył status złotej
          płyty, a znalazły się na nim takie przeboje jak "Żałuję " czy "Nie wiesz nic".
          Muzyka Flinty to rockowe granie, coś pomiędzy Kasią Kowalską, Big Day czy IRA.

Kariera Eweliny nie rozpoczęła się wraz z "Idolem". Już wcześniej miała na
          swoim koncie kilka sukcesów. Fani Przystanku Woodstock w Żarach pamiętają, jak
          wspaniale wykonała piosenkę "Piece of my heart", przebój Janis Joplin. Później
          występowała w Sali Kongresowej przed koncertem gitarzysty Rolling Stonesów,
          Micka Taylora. Następnie było tournée po Stanach dla Polonii, angaż w teatrze
          Studio Buffo, musical "Metro", a teraz dziesiątki koncertów po całej Polsce ze
          swoim zespołem i pierwszą płytą.

W porównaniu do Flinty Kuba Kęsy jest na samym początku kariery. Rzeczy, które
          ich łączą, to drugie miejsca w "Idolu" oraz zamiłowanie do gitarowej muzyki.

Według idolowego jury Kęsy ma niezły głos, ale brak mu oryginalności i
          muzycznego gustu. Co by nie mówić, mimo takich opinii Kuba zawojował program i
          porwał serca znacznej części publiczności. Kto ma rację (jurorzy czy
          słuchacze), okaże się po ukazaniu się jego pierwszej płyty.

Pomiędzy występami Kęsego i Flinty na scenie w Rynku będzie można posłuchać
          zespołów Celebra, Funkcjonalni oraz Ocean.

Wrocławski Ocean powstał w kwietniu 2001 roku. Założyło go czterech
          wrocławskich muzyków, mających za sobą kariery w rozmaitych lokalnych
          zespołach. Od samego początku ich styl charakteryzował się niskim, mocnym, ale
          równocześnie ciepłym brzmieniem, energetycznymi rytmami i lirycznymi tekstami.
          Można powiedzieć, że jest to muzyka prosta i nieskomplikowana. W listopadzie
          2002 roku miała miejsce premiera albumu "12".

Celebra to zespół z Dobrzenia Wielkiego. Grupa gra niemal od czterech lat.
          Oprócz tradycyjnego instrumentarium grup rockowych zespół używa szerokiego
          brzmienia keyboardów (instrumenty klawiszowe). Nazwa zespołu (z ang.
          celebration - świętować) ma kojarzyć się z takim, a nie innym odbieraniem jego
          i koncertów.

• aguszak Re: IDOL 3.26 18.01.04, 19:06
          Gość portalu: batuszka napisał(a):

> Potem ludzie będą sie czepiać Kuby, że powiedział, że rasmus są ok....

A nie są ok? O co tyle szumu?
          ;-/
          • Gość: batuszka Re: IDOL 3.26 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 18.01.04, 21:41
            > A nie są ok? O co tyle szumu?

Konkretnie o to, że Kuba się dość wyraźnie wypowiedział na temat fali numetalu,
            do której rasmusi sie zaliczają. Natomiast ludzie, którzy przeczytają relację,
            odniosą wrażenie, że chłopak nagle zmienił zdanie na temat tego nurtu
            muzycznego.

Mniej konkretnie o to, że nie są ok - wg mnie, wg Kuby i wg paru innych ludzi.

Całkowicie niekonretnie o to, że skoro można przekręcać wypowiedzi z chata, to
            tym bardziej można przekręcać wypowiedzi podczas wywiadu. Nie podoba mi się to
            absolutnie. I już wiem, z jak dużym, naprawdę duuuuuuużym dystansem należy
            podchodzic do WSZYSTKICH publikacji.
            • aguszak Re: IDOL 3.26 18.01.04, 22:20
              Jeżeli chodzi o przekręcanie wywiadów, czatów, to się zgadzam, ale... po woli
              widzę, że Kubuś stał się dla Was niemalże wyrocznią... hmmm...
              ;-/
              • Gość: batuszka Re: IDOL 3.26 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 18.01.04, 22:32
                >ale... po woli
                > widzę, że Kubuś stał się dla Was niemalże wyrocznią... hmmm...

Hmmm.... Już zanim wspomniany Jakub do Idola3 się dostał, miałąm wyrobione
                zdanie an temat coniektórych gatunków muzycznych (w tym numetalu), natomiast
                moje zdanie o rasmusach negatywne było na parę miesięcy przed czwartkowym
                chatem. A to, że gusta się w dużej mierze pokrywają, jest jednym z powodów, dla
                których go lubię.
                Może przekona Cię to: nie lubię KOCICY! ;););)
                Ale może mówiąc o wyroczni miałaś coś jeszcze na myśli, powiedz, bo już byly
                między nami nieporozumienia i udawało nam się je rozwiązać.
                • aguszak Re: IDOL 3.26 18.01.04, 23:25

> Hmmm.... Już zanim wspomniany Jakub do Idola3 się dostał, miałąm wyrobione
                  > zdanie an temat coniektórych gatunków muzycznych (w tym numetalu), natomiast
                  > moje zdanie o rasmusach negatywne było na parę miesięcy przed czwartkowym
                  > chatem. A to, że gusta się w dużej mierze pokrywają, jest jednym z powodów,
                  dla
                  >
                  > których go lubię.

Zrozumiałam...

> Może przekona Cię to: nie lubię KOCICY! ;););)

Przekonało mnie to, co już wcześniej napisałaś... a Kocica... hmmm... mnie sie
                  nie podobała bardzo - ani w oryginale, ani w wykonaniu Kuby.

> Ale może mówiąc o wyroczni miałaś coś jeszcze na myśli, powiedz, bo już byly
                  > między nami nieporozumienia i udawało nam się je rozwiązać.

Ni było między nami nieporozumień, tylko... polemika, ale wydaje mi się, że na
                  tym forum polega, żeby dyskutować kulturalnie - bez względu na gusta i
                  upodobania muzyczne...?
                  Pozdrawiam :)
                  • atamanek Bijcie w kisielu kobitki ;)) 18.01.04, 23:36
                    Witajcie ;)

Ja tam jestem za bitwa w kisielu ;)
                    Bardziej widowiskowe od polemiki.
                    Wygrana w nagrode dostanie....? ;)

W sobote bym takiej jednej chetnie wgrzmocila :>
                    • aguszak Re: Bijcie w kisielu kobitki ;)) 19.01.04, 09:14
                      atamanek napisała:

> Witajcie ;)
                      >
                      > Ja tam jestem za bitwa w kisielu ;)
                      > Bardziej widowiskowe od polemiki.
                      > Wygrana w nagrode dostanie....? ;)
                      >
                      >
                      >
                      >
                      > W sobote bym takiej jednej chetnie wgrzmocila :>

Myślę, że nie ma powodu tak się ekscytować naszą wymianą zdań...
                      Ja nie nagrzmocę Batuszce, bo... szanuję ją i lubię :)))
                      Ale to nie znaczy, że nie mogę mieć odmiennego zdania, nie?
                      Pozdrowionka :)))
                      • atamanek Re: Bijcie w kisielu kobitki ;)) 19.01.04, 09:18

Szkoda, szkoda... juz mialam rozkrecac interes i zbierac zaklady, ktora wygra
                        bitwe ;) Nawet nagrode juz wydumalam- autograf ktoregos z naszych Idoli ;)
                        • aguszak Re: Bijcie w kisielu kobitki ;)) 19.01.04, 09:22
                          atamanek napisała:

> Witajcie :)
                          >
                          > Szkoda, szkoda... juz mialam rozkrecac interes i zbierac zaklady, ktora wygra
                          > bitwe ;) Nawet nagrode juz wydumalam- autograf ktoregos z naszych Idoli ;)

A za zaniechanie bitew się nic nie należy...? ... buuuuu...
                          Tak bym chciała kawałek serwetki z podpisem Michała Karpackiego... buuu...
                      • Gość: batuszka Re: Bijcie w kisielu kobitki ;)) IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 13:17
                        > Myślę, że nie ma powodu tak się ekscytować naszą wymianą zdań...
                        > Ja nie nagrzmocę Batuszce, bo... szanuję ją i lubię :)))
                        > Ale to nie znaczy, że nie mogę mieć odmiennego zdania, nie?

ja też daleka jestem od bitwy z Tobą;)
                        polemizować polemizowałyśmy nie raz i - masz rację - od tego jest forum,
                        A mowiac o nieporozumieniach miałam na myśli np. pewne nieścisłe wypowiedzi -
                        np. ta dotycząca Ali Janosz. Myślałam, że może przez coś podobnego nie
                        zrozumiałyśmy się tym razem.
                        Ale, nie ma sensu roztrząsać się nad naszymi upodobaniami muzycznymi, jak już
                        mówiłam - de gustibus (nie moge sobie przypomnieć jak to dalej szło;))
                        Pozdrowienia
                        i powodzenia w zdobywaniu serwetki ;) (ja też się za jakąś rozejrzę;))
    • Gość: batuszka wątek!! nie spadaj nam!! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 18:32
      jakiś zastój... trzeba to jakoś rozruszać

po pierwsze - cos się z edyskiem stało!! od ok. 13:00 kilkarazy próbowałam
      wysłąć na niego plik, a tu nic. To jaja sobie robią z poważnych ludzi!!! Więc
      Atamanko - sorki, że jeszcze nie ma tam tej kolędy. Jeszcze popróbuję.

po drugie - jakie amcie plany na jutro na 20:00?? Kurcze, bo ja nie wiem, co z
      sobą zrobić;););)

po trzecie - widziałam dziś Krzyśka Zalewskiego u ... tak tak, u mopmana
      (brrrr) Ja to jestem jakas sado-maso chyba, bo mimo, ze mnie ten gosc wkurza,
      to i tak dość często zdarza mi sie ogladać ten jego program... No i mop puścił
      kawałek idola2... aaaach, nostalgia mnie chwyciła;););) Tak w ogóle, to za
      czasów 2 edycji też sobie tutaj dyskutowaliście???
      • Gość: d0minika Re: wątek!! nie spadaj nam!! IP: *.jawnet.pl 17.01.04, 18:41
        Też oglądałam kawałek MopMana (czy on to tak nazwał w przypływie
        samokrytycyzmu?), ale potem przełączyłam, bo na jedynce bajkę o Tarzanie
        puszczali.

Wątek idzie mimo wszystko na dno jak kamień.
        I wogóle taki jakiś dzisiaj ten dzień...
        :(
        • Gość: batuszka Re: wątek!! nie spadaj nam!! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 19:03
          > Wątek idzie mimo wszystko na dno jak kamień.
          > I wogóle taki jakiś dzisiaj ten dzień...
          > :(

to może jutro, tak ok. godz. 20:00, tak z przyzwyczajenia;), postaramy się o
          jakies 150 postów, co?? :D:D:D:D
      • Gość: YANE Re: wątek!! nie spadaj nam!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 00:46
        > kawałek idola2... aaaach, nostalgia mnie chwyciła;););) Tak w ogóle, to za
        > czasów 2 edycji też sobie tutaj dyskutowaliście???

Tiaa watek idolowy Twoim zdaniem powinien sie byl narodzic jak batuszka sie tu
        pojawila? ;) Jasne, ze ludzie dyskutowali i to bardzo zapalczywie (mam tu na
        mysli obie wczesniejsze edycje). Powiem, jako podowczas wierny czytelnik (modem
        i wszystko jasne), ze temperatura dyskusji byla wyzsza niz w tej edycji Idola.

Watek w koncu spadnie i na to rady nie ma ;) Jak mawiaja starzy Indianie c'est
        la vie :)
        • Gość: batuszka Re: wątek!! nie spadaj nam!! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 18.01.04, 14:13
          > Tiaa watek idolowy Twoim zdaniem powinien sie byl narodzic jak batuszka sie
          tu
          > pojawila? ;)

Dobrze wiem, że zanim się pojawiłam, dysputy idolowe były, bo przegladałam
          wątki z początków tej edycji. A chciałam przeglądnąć też te sprzed roku, ale mi
          nie wyszło. Stąd te wątpliwości {kurcze, znowu się tłumaczę, czyzbym byłą
          winna? czego? ;););) }
    • Gość: d0minika A może ktoś się na czata kopsnie? IP: *.jawnet.pl 17.01.04, 20:19
      ?
      • Gość: fika Re: A może ktoś się na czata kopsnie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 20:52
        "po trzecie - widziałam dziś Krzyśka Zalewskiego u ... tak tak, u mopmana
        (brrrr)"
        To trzeba tłumaczyć, że się ogląda? Ja mam możliwość oglądnięcia raz na trzy
        tygodnie i się nie wstydzę (a pamiętam co powiedział Guru tego forum). Jak na
        dzień i porę nadawania program może być.
        • Gość: batuszka Re: A może ktoś się na czata kopsnie? IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 22:41
          o i nareszcie jakiś bodziec do ożywionej dyskusji ;)

>(a pamiętam co powiedział Guru tego forum).
          jeśli forum to ma guru, to proszę go o ujawnienie się, takowego jeszcze nie
          spotkałam, no ale za krótko tu jestem

> To trzeba tłumaczyć, że się ogląda?
          akurat zacytowany fragment z tłumaczeniem się ma niewiele wspólnego, trzeba
          było raczej siegnać do::
          >Ja to jestem jakas sado-maso chyba, bo mimo, ze mnie ten gosc wkurza,
          >to i tak dość często zdarza mi sie ogladać ten jego program...

a jak nie amsz nic przeciwko tłumaczeniu, to daj znać, zrobię to (znaczy
          wytłumaczę się - baaardzo to lubię;))) raz jeszcze, czemu mam taki a nie inny
          do mopa stosunek i czemu mimo to zdarza mi sie program ogladnać.

Pozdrawiam i prosze o odpowiedz - miło będzie jak wątek podskoczy do góry
          • Gość: YANE Re: A może ktoś się na czata kopsnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 00:55

> >(a pamiętam co powiedział Guru tego forum).
            > jeśli forum to ma guru, to proszę go o ujawnienie się, takowego jeszcze nie
            > spotkałam, no ale za krótko tu jestem

To forum mialo kilku guru i jak smiem podejrzewac, dla kazdego to jest kto
            inny ;)

A tak z innej beczki tez ogladalam dzis MopMana (nie mam sie zamiaru
            usprawiedliwiac, bo tylko winni sie tlumacza :P). I mam wrazenia, ze Krzysiek
            moze jeszcze zrobic cos dobrego i wierze w niego. Jestem pelna optymizmu co do
            jego kariery, popartego: 1/ autorytetem Nosowskiej, 2/ tym, ze Zalewski jest z
            Lublina :)
            • Gość: fika Re: A może ktoś się na czata kopsnie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 18:05
              „Pozdrawiam i prosze o odpowiedz - miło będzie jak wątek podskoczy do góry"

Zgodnie z życzeniem podciągam wątek ;)

Napisałam o tłumaczeniu się, bo ilekroć ktoś wspomni co ogląda w sobotę
              rano, to z odpowiednim komentarzem (Twój cytat rzeczywiście bardziej trafny : ))
              >Ja to jestem jakas sado-maso chyba, bo mimo, ze mnie ten gosc wkurza,
              >to i tak dość często zdarza mi sie ogladać ten jego program... (batuszka)

albo
              >Też oglądałam kawałek MopMana (czy on to tak nazwał w przypływie
              >samokrytycyzmu?), ale potem przełączyłam, bo na jedynce bajkę o Tarzanie
              >puszczali.” (d0minika)

a tymczasem mój Guru
              „nie znam ani jednej osoby, ktora by to ogladala :/
              sam na to trafilem raz i to przypadkiem
              i newa ewa egejn” (niejaki Kubu, oczywiście;))

>a jak nie amsz nic przeciwko tłumaczeniu, to daj znać, zrobię to (znaczy
              >wytłumaczę się - baaardzo to lubię;))) raz jeszcze, czemu mam taki a nie inny
              >do mopa stosunek i czemu mimo to zdarza mi sie program ogladnać.

Batuszka, to jak lubisz, to napisz ;) Do wakacyjnych powtórek idola jeszcze
              jest trochę czasu, a o czymś trzeba podyskutować, zanim wątek padnie. Ja ze
              swojej strony mogę cię zapewnić, ze z przyjemnością przeczytam wszystko co
              napiszesz : )

>o i nareszcie jakiś bodziec do ożywionej dyskusji ;)

O to mi chodziło ;) tylko czemu nikt nie dyskutuje ...
              • Gość: d0minika Re: A może ktoś się na czata kopsnie? IP: *.jawnet.pl 18.01.04, 18:30
                To może ja coś napiszę zanim batuszka odpowie?
                Cały czas intryguje mnie nazwa programu - ciekawe czy sam ją wymyślił, bo ten
                MopMan za każdym razem rozkłada mnie na łopatki, szczegolnie, że często w
                godzinach programu Leszczyńskiego w moim domu odbywa się mycie podłóg i mam
                bezpośrednie porównanie;)
                Właściwie to oglądam przeważnie jakieś 10 minut programu, bo potem na jedynce
                zaczyna się bajka ;D, nie mam więc jakiś większych spostrzeżen, poza tym, że
                ma ciekawych gości i często pyta się o to samo dwa razy.

Właśnie ściągłam wykonaia Kuby razem z komentarzami. Jakby ktoś reflektował,
                to służę.
                • Gość: koralik Re: A może ktoś się na czata kopsnie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.04, 19:28
                  Na nto jest fajny wywiad z Panią Zapędowską.
                  • Gość: d0minika Re: A może ktoś się na czata kopsnie? IP: *.jawnet.pl 18.01.04, 19:52
                    gdzie?
                    • atamanek Re: A może ktoś się na czata kopsnie? 18.01.04, 19:56

W dziale wywiady :)
                      www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040116/WYWIAD/101150103
                      • Gość: fika Re: A może ktoś się na czata kopsnie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 20:33
                        Z tą nazwą mopman było podobno tak, że ktoś przy okazji I edycji idola
                        zamieścił w internecie fotkę mopa z podpisem Robert Leszczyński. Potem do tego
                        chyba się przyznała Kasia Nowicka z Futra. Osobiście pamiętam tylko zdjęcie tej
                        szopy od tyłu, z podpisem Mopmen, więc nie wiem jaka jest prawda.

• las_manequinas mopman? 18.01.04, 21:44
                          majsta roberto
                          • Gość: d0minika Re: mopman? IP: *.jawnet.pl 18.01.04, 22:18
                            Jak żywy!!!!:D
              • Gość: batuszka Re: A może ktoś się na czata kopsnie? IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 18.01.04, 21:24
                > Batuszka, to jak lubisz, to napisz ;) Do wakacyjnych powtórek idola jeszcze
                > jest trochę czasu, a o czymś trzeba podyskutować, zanim wątek padnie. Ja ze
                > swojej strony mogę cię zapewnić, ze z przyjemnością przeczytam wszystko co
                > napiszesz : )

mówisz i masz;)
                Otóż gdy powstawał ten program (chyba gdzies na wiosnę, nie?) miałąm nadzieję,
                że będzie to coś inengo od "muzycznych programików", jakie są w tv serwowane.
                Miałam już serdecznie dość wszystkich list przebojów, w których zresztą było
                wciaż jedno i to samo. I oczekiwałam, że "wielki samozwańczy obrońca muzyki
                ambitniejszej od wsszechobecnego popu" rzeczywiście pokaże nam coś, czego nigdy
                dotąd w tv nie było. No i od czasu do czasu trafiało się na ciekawe rzeczy -
                np. the darkness wypatrzyłam własnie u niego. Ale wywiady z Brathankami, z Blue
                Cafe (o ile sie nie mylę) czy z innymi tego typu niestety mnie zrażały.
                Podobnie jak zachwycanie się Szonem Polem, linkin parkiem, których niestety nie
                trawie; dziwne rzeczy, któe wypowiadał (Evanescence objawieniem czy płytą
                roku?????) to wszystko spowodowało ogólne rozczarowanie programem, który miał
                być takim innym od reszty... Zreszta wczoraj Mop przyznał, że program jest
                inforamcyjny i musi mowić rózne rzeczy, nie tylko to, co by chciał (czy jakoś
                tak to zabrzmiało) - a przecież to miał być jego, JEGO autorski program, więc
                kto go zmusza do mówienia o no doubt?????
                Nie muszę wspominać chyba o ogólnym rozczarowaniu osobą leszcza, którego w
                przerwie między 2 a 3 edycją idola porwali kosmici i wyprali mózg?
                Niemniej, gdy tak sobie wstane rano w sobote, to jestem przyzwyczajona do
                śniadanka i kawy pooglądać tv, a że na 5-10-15 jestem za stara, to często pada
                na mopa. Przyznam, że czesto mam nadzieję, na jakiś fajny teledysk - już 2 razy
                widizałam kawałek teledysku Metalici, moze wreszcie puści go całego, albo juz
                parę razy darknessi, albo red hoci... Ale ogólnie niestety muszę przyznać, że
                program się stacza - zresztą tak jak jego autor.
                Oczywiście to wsyzstko moje Subiektywne opinie, więc jeśli ktoś lubi w/w
                zepsoły, które pojechałm, proszę nie krzyczeć. De gustibus itd.
                Pozdrowienia dla wszystkich pracujących nad wątkiem;)
    • aguszak Re: IDOL 3.26 18.01.04, 20:30
      Właśnie na 2 TVP śpiewa Ala Janosz z Wiktorem Zborowskim "Dumkę na dwa serca" -
      ujęli mnie oboje za serce tym wykonaniem :))))))))))
      • Gość: fika Re: IDOL 3.26 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 20:35
        Czemu mnie się to skojarzyło z Brodką stojącą obok Prokopa?
        • aguszak Re: IDOL 3.26 18.01.04, 20:38
          Twoje skojarzenie jest bardzo perwersyjne ;-P
          Ja na szczęście nie mam skojarzeń z podtekstem ;)
          • Gość: d0minika Re: IDOL 3.26 IP: *.jawnet.pl 18.01.04, 20:46
            Też widziałam. I normlanie wyglądała, bez buta na wierzchu;)
            • aguszak Re: IDOL 3.26 18.01.04, 20:48
              Gość portalu: d0minika napisał(a):

> Też widziałam. I normlanie wyglądała, bez buta na wierzchu;)

Miała buta :)
              • Gość: d0minika Re: IDOL 3.26 IP: *.jawnet.pl 18.01.04, 20:52
                Naprawdę??? To ja ślepa jestem, albo mi warkocz zasłonił:D
    • tamara23 uświadomienie batuszki ;) 19.01.04, 11:42
      > Tak w ogóle, to za
      > czasów 2 edycji też sobie tutaj dyskutowaliście???

moja droga
      forum idolowe trwa tutaj od początków pierwszej edycji - wielka szkoda że w
      archiwum nie zachowały się stare dyskusje
      wydaje mi się że założycielem był kubu, a w każdym razie na tyle aktywnym
      uczestnikiem, co razem z jego lekkim i jednocześnie ciętym "piórem" na pewno
      uprawnia go do tytułu GURU

z dawnych lat pamiętam jeszcze andrzeja26 no i chyba pod koniec pierwszej
      edycji poważną dyskusję toczyli tutaj kubu z bigrockiem zdaje się
      chyba w drugiej edycji dołączyła aguszak (to tyle jeżeli chodzi o obecnych, bo
      pisało tu mnóstwo ludzi, którzy jakoś mniej się udzielali teraz)

a w ogóle dawniej to było ciekawie... temperatura dyskusji była tak wysoka, że
      niektórzy uczestnicy poobrażali się i demonstracyjnie opuścili forum (isis
      chyba na zawsze, a andrzej26 na szczęście powrócił)

choć muszę cię zmartwić batuszko że, o ile mnie pamięć nie zawodzi, to twój
      ulubieniec z drugiej edycji Krzyś Zalewski nie miał tu dużego poparcia...

a wątki po finale w końcu upadały, jednak ludzie wybierali jeszcze
      swoich "najlepszych wykonawców I i II edycji", "najlepsze piosenki", itp.
      teraz tego nie ma, wydaje się że tak jak i oglądalność tej edycji była mniejsza
      tak i mniej ludzi tu bywa, a forum zostało całkowicie "zakęsowane" ;)
      • Gość: Vera Re: uświadomienie batuszki ;) IP: *.acn.waw.pl 19.01.04, 13:06
        > teraz tego nie ma, wydaje się że tak jak i oglądalność tej edycji była
        mniejsza
        >
        > tak i mniej ludzi tu bywa, a forum zostało całkowicie "zakęsowane" ;)

o,to to. dokładnie tak samo to odbieram :))) forum się zakęsowało, no i Ci,
        których Kuba nie zachwycił, siłą rzeczy ucichli...
        • Gość: batuszka Re: uświadomienie batuszki ;) IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 13:24
          > o,to to. dokładnie tak samo to odbieram :))) forum się zakęsowało, no i Ci,
          > których Kuba nie zachwycił, siłą rzeczy ucichli...

no ale dlaczego? przecież to, ze lubię akurat Kubę to nie znaczy, że nie mogę
          pogadać an temat np. Adama, Gosi czy Przemka. I nikogo nie będę
          obrażać/wyzywać/wyśmiewać tylko dlatego, że ktoś inny był jego faworytem.

Jak poszukacie i wrzucicie na forum fragment artykułu albo link o kimś innym,
          to naprawdę nikt was za to nie zje...
          • aguszak Re: uświadomienie batuszki ;) 19.01.04, 13:32

> Jak poszukacie i wrzucicie na forum fragment artykułu albo link o kimś innym,
            > to naprawdę nikt was za to nie zje...

I hope so ;))))
          • atamanek Bati- co z ta koleda na e-dysku? :) 19.01.04, 19:36

• Gość: batuszka Re: Bati- co z ta koleda na e-dysku? :) IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 20:36
              już jest, ale na koncie: batuszka2, hasło też: idolek
              mam nadizeje, że Ci się ściagnie bez żadnych problemów
              enjoy:)
              • atamanek Re: Bati- co z ta koleda na e-dysku? :) 19.01.04, 21:39

Bosz, jestem taka ten tego, nie mam pojecia, gdzie szukac na tym edysku,
                weszlam juz na Twoje konto i co dalej?:(
                • Gość: Vera Re: Bati- co z ta koleda na e-dysku? :) IP: *.acn.waw.pl 20.01.04, 00:39
                  kliknij w "ściągnij z dysku", a potem w ok. pojawi się lista utworów,
                  wystarczy kliknąć w ikonkę przy utworze - i już :))) pozdrawiam.
        • aguszak Re: uświadomienie batuszki ;) 19.01.04, 13:26
          Gość portalu: Vera napisał(a):

> o,to to. dokładnie tak samo to odbieram :))) forum się zakęsowało, no i Ci,
          > których Kuba nie zachwycił, siłą rzeczy ucichli...

Ja nie ucichłam, tylko... brak mi adwersarzy w innych tematach niż Kuba
          Kęsy ;)))
          • aguszak Re: uświadomienie batuszki ;) 19.01.04, 13:30
            aguszak napisała:

> Ja nie ucichłam, tylko... brak mi adwersarzy w innych tematach niż Kuba
            > Kęsy ;)))

wobec tej definicji:
            adwersarz (łc. adversarius ‘przeciwny’) przeciwnik w dyskusji, osoba wrogo
            nastawiona. Hasło opracowano na podstawie „Słownika Wyrazów Obcych"

odwołuję adwersarzy, a wstawiam po prostu interlokutorów ;))))
      • Gość: batuszka Re: uświadomienie batuszki ;) IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 13:09
        > a w ogóle dawniej to było ciekawie... temperatura dyskusji była tak wysoka,
        że
        > niektórzy uczestnicy poobrażali się i demonstracyjnie opuścili forum (isis
        > chyba na zawsze, a andrzej26 na szczęście powrócił)

tak myślałam i właśnie dlatego chciałam sobie poczytać stare posty

> choć muszę cię zmartwić batuszko że, o ile mnie pamięć nie zawodzi, to twój
        > ulubieniec z drugiej edycji Krzyś Zalewski nie miał tu dużego poparcia...

dlaczego zmartwić? już duża jestem i wiem, że to co mi się podoba, nie musi się
        podobać wszystkim. Jakoś Bigrock nie cierpi specjalnie dlatego, że Kuba cieszy
        się tu na forum większym poparicem niż Monika. Więc poczytanie niepochlebnych
        opinii o Krzysku nie spowodowałoby u mnie jakiegoś załamania;)

• Gość: kubu Re: uświadomienie batuszki ;) IP: *.chello.pl 20.01.04, 02:25
        heh
        guru, to brzmi.... dziwnie ;)
        chociaż chyba rzeczywiscie bylem pierwszym, albo jednym z pierwszych piszacych
        o idolu. Nieskromnie powiem, ze w już w drugim, czy trzecim odcinku pierwszej
        edycji zacytowali moje dwa komentarze. i to w prajmtajmie! (Fuck me, I'm
        famous) ;)))
        a potem nagle zrobila sie tu wielka dyskusja i co najwyzej moge sie pochwalic
        chyba udanym pomyslem na poskromienie powstałego chaosu poprzez wprowadzenie
        numeracji :)
        kiedys dzieci beda sie uczyly o systematyce kubu ;)))
      • andrzej26 Dobra wiadomość 21.01.04, 01:02
        Ja też potrafię się zajmować głupotami około-idolowymi w prawie 3 tygodnie po
        zakończeniu kolejnej edycji.
        A ze szczególną przyjemnoćią zrobiłem to po liście tamary23.

tamara23 napisała:

>
        > moja droga
        > forum idolowe trwa tutaj od początków pierwszej edycji - wielka szkoda że w
        > archiwum nie zachowały się stare dyskusje

Mam dobrą wiadomość - Gazeta Wyborcza posiada doskonałe komputery i
        informatyków i ZACHOWAŁY SIĘ WSZYSTKIE NASZE DYSKUSJE! Tylko w wyszukiwarce
        (zaawansowanej) musisz wybrać: rok 2002, Forum Telewizja i hasło np. w
        podpisie kubu albo andrzej26 albo swoje albo kogoś innego kogo zapamiętałaś
        oraz sortowanie według daty. Cofanie się chronologicznie nic nie da, bo
        dochodzi się najdalej do (obecnie) 65 ekranu z wątkami z 24.07.2003.
        Jak się pojawią po wyszukaniu posty z 2002 roku, to trzeba cofnąć się do tych
        wcześniejszych, bo w 2002 były dwie edycje - na wiosnę i na jesieni. Dla
        zachęty daję linka do dyskusji po jednym z programów. One były wtedy nadawane
        dwa razy w tygodniu - w piątki i w niedziele - i przed wymyśleniem przez kubu
        jego słynnej systematyki, wątki były identyfikowane przez daty weekendów.
        Oto ten link:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=1560683&a=1672940
        > wydaje mi się że założycielem był kubu, a w każdym razie na tyle aktywnym
        > uczestnikiem, co razem z jego lekkim i jednocześnie ciętym "piórem" na pewno
        > uprawnia go do tytułu GURU
        >

Gorąco popieram ten wniosek! Nie obrażę się, jeśli mnie nazwiecie wiceguru ;-).

> z dawnych lat pamiętam jeszcze andrzeja26 no i chyba pod koniec pierwszej
        > edycji poważną dyskusję toczyli tutaj kubu z bigrockiem zdaje się
        > chyba w drugiej edycji dołączyła aguszak

A ja przy tej okazji chciałbym przypomnieć coś innego, co się potem nie
        powtórzyło. Otóż moim zdaniem przebojem I edycji Idola na Forum GW była
        dyskusja kubu (również pod nickiem cristofo) z niejaką alissą, modelką z
        Wrocławia, używającą dziwnego narzecza polsko-angielskiego. Była ona
        wielbicielką Wojewódzkiego, na którym kubu od razu się poznał i pisał o nim już
        wtedy to co inni dopiero po jego wybrykach na "World Idolu".

> (to tyle jeżeli chodzi o obecnych, bo
        > pisało tu mnóstwo ludzi, którzy jakoś mniej się udzielali teraz)
        >
        > a w ogóle dawniej to było ciekawie... temperatura dyskusji była tak wysoka,
        że
        > niektórzy uczestnicy poobrażali się i demonstracyjnie opuścili forum (isis
        > chyba na zawsze, a andrzej26 na szczęście powrócił)

Miło że pamiętasz i to zdarzenie. Dla mnie była to dramatyczna decyzja.
        Nie wiem czy to takie szczęście, że wróciłem. Ja mam jakąś przyjemność, ale są
        tacy, których doprowadzam do furii (mniejsza o szczegóły, kto czyta wszystkie
        posty, wie o kogo chodzi).
        Isis udzielała się trochę w III edycji. Ona świetnie pisze - bardzo zwięźle i
        profesjonalnie. To osoba delikatna i po pewnym zdarzeniu, które teraz (tzn. w
        III edycji), nie wywołałoby żadnych przykrych skutków, zniechęciła się.
        Przyznała się, że nawet gdy nie pisała, śledziła wszystkie nasze dyskusje.
        Poza tym w III edycji stwierdziła, że są szybko po programie pisane posty
        wyrażające poglądy bliskie do jej (przybyło dużo nowych osób - i bardzo
        dobrze), więc nie musi już tyle pisać co kiedyś.

>
        > tak i mniej ludzi tu bywa, a forum zostało całkowicie "zakęsowane" ;)

Program już się skończył, więc i dyskusja wygasa. Zdumiewające jest to, ile
        Kuba Kęsy ma wielbicielek. Nikt w "Idolu" tyle nie miał, nawet Makowiecki.
        • atamanek Re: Dobra wiadomość 21.01.04, 09:50

> Program już się skończył, więc i dyskusja wygasa. Zdumiewające jest to, ile
          > Kuba Kęsy ma wielbicielek. Nikt w "Idolu" tyle nie miał, nawet Makowiecki.

Zebys Ty widzial nas wczoraj wieczorem, kiedy czekalysmy na czacie na Kube :))
          Dawno mnie tak brzuch ze smiechu nie bolal ;)
        • tamara23 Re: Dobra wiadomość 21.01.04, 13:48
          witaj andrzeju

ja mogę samowolnie przyznać ci nawet tytuł GURU II (zwłaszcza, że kubu wyjeżdża
          więc może go należycie zastąpisz w Idolu IV :)
          ty też dużo się poprzednio udzielałeś i fajnie sie ciebie czytało, choć nie
          zawsze się zgadzałam (częściej, niż z opiniami kubu, który jest mój number
          one ;)

to rzeczywiście dobra wiadomość, że można dotrzeć do starych idolowych dyskusji
          (dobra dla batuszki, która miała ochotę pogrzebać w starociach, bo ja to
          czytuję was od samego początku, choć nie udzielałam się wtedy wcale)

btw to dziwne jak program Idol potrafił mnie uzależnić, na co dzień nie słucham
          bowiem tego rodzaju muzyki, NIGDY nie oglądałam żadnej drogi do gwiazd czy
          jakichś barów, a tu proszę...
          w końcu nawet oglądałam edycję trzecią (nie od początku) choć po drugiej
          powtarzałam sobie NIGDY WIĘCEJ!
          i nawet zagłosowałam (tak, przyznaję się, też na Kubę, który jednak trochę mnie
          rozczarował)
          może rzeczywiście w grę wchodzą tu emocje bardziej sportowe niż estetyczne
          a może po prostu uzależniłam się od waszych tutaj dyskusji i żeby wiedzieć o co
          chodzi trzeba było oglądać?;)

mimo wszystko, mimo że wspaniale się was czytało, a tobie przyznałam awansem
          tytuł guru na edycję czwartą ;) bardzo bardzo nie chciałabym żeby doszła ona do
          skutku
          myślę że mogłaby się ona okazać karykaturą tego dobrego, co czasem można było
          jednak odnaleźć w tym programie, gł. w pierwszej, a nawet i w drugiej edycji
          może trzeba wymyślić nową formułę a może poczekać ze trzy lata?

pozdrawiam wszystkich (starych i nowych) forumowiczów
          tamara
    • atamanek Impreza w Zakopcu w ten weekend!! 20.01.04, 00:56

Kolejne wiesci... w najblizsza sobote w Zakopcu mozecie sie spotkac ze swoimi
      ulubiencami z Idola :)
      Od 20.00 wspaniała impreza w klubie Wierchy prowadzona przez Darka Maciborka z
      rmf/fm :)

Ktos sie wybiera?:)
      • atamanek T.Makowiecki w Zakopcu 20.01.04, 16:49

Sprostowanie... bedzie tam T. Makowiecki ze swoim zespolem, tylko :)
        No i dyskoteka siakas... :)
        • Gość: tokyo Re: T.Makowiecki w Zakopcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 16:59
          KOncert? Potwierdzone to info?:)))
          • atamanek Re: T.Makowiecki w Zakopcu 20.01.04, 17:05
            Tak, potwierdzone :)
            Chodz na czat, tam jest na kilka akurat :)
            • Gość: gizelle Re: gdzie?!! IP: *.org / *.krakow.pl 20.01.04, 23:35
              witaj atamanko.wlasnie odkrylam ta fantstyczna strone.wszyscy zachwalaja twoje
              zdjecia.chcialam je zobaczyc,ale gdy weszlam na twoja strone nie moglam sie
              dostac do wiekszosci z nich.napisz prosze krok po kroku co mam robic.bardzo
              chce je zobaczyc...a jestem noga z kompa:)sciskam ,z gory dziekuje za pomoc:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka