Dodaj do ulubionych

Szymon Hołownia

15.11.09, 08:35
Kim jest ten Pan, że jest wszędzie? Od czego jest ekspertem, że
wszyscy go zapraszają i traktują jak guru? TVN go lansuje
niemiłosiernie, ostatnio był w TV4, radiu Tok FM, Newsweeku. Pisze o
nim Pudelek. Niedługo z przysłowiowej lodówki wyskoczy.
Nowy celebryta się nam rodzi, a dziewoje prześcigają się w achach i
ochach.
Obserwuj wątek
    • naburmuszony Re: Szymon Hołownia 15.11.09, 09:52
      Ten pan wyróżnia się nieproporcjonalnie do tułowia, dużą głową.
      Razem z Prokopem - wielkoludem, mają tworzyć taki tandem, że niby
      jesteśmy tolerancyjni na takie dziwolągi.
      • janina14 Re: Szymon Hołownia 15.11.09, 11:16
        Przeczytajcie jego książki--a zwłaszcza "Ludzie na walizkach"--to
        będziecie wiedzieli kim on jest !!!
        A tak w skrócie to :
        psycholog, ratownik medyczny,dziennikarz,dyr.programowy -religia
        tv,był przez jakis czas w zakonie dominikanów.Bardzo ciekawy młody
        człowiek.Wysilcie się trochę i poczytajcie o nim w necie--zamiast
        wygadywać na jego temat głupoty.Strasznie jesteście płytcy......
        • bratowa.soltysa Re: Szymon Hołownia 15.11.09, 11:28
          Moja droga, nie bulwersuj się ;) Ja tylko zadałam pytanie i
          grzecznie czekam na odpowiedź.
          P.S. A psychologiem to chyba Pan Hołownia nie jest, bo studiów nie
          skończył :)
    • cozarro Re: Szymon Hołownia 15.11.09, 11:45
      Oglądałem parę razy te jego pogawędki w centrum handlowym na religia.tv, bodajże
      nazywa się to "Między sklepami", tematy rozmów, nie powiem ciekawe, takie trochę
      inne, np. kremacja czy pogrzeb, co dzieje się z poronionym płodem, dosłowność
      Pisma Sw itd, irytuje mnie natomiast ten oblewający jego twarz samozachwyt z
      jakim wykrzykuje, te w jego własnym mniemaniu genialnie skonstruowane pytania.
      Mam wrażenie że oczekuje od gościa że ten albo zamilknie albo omdleje po jego
      wielce dociekliwych indagacjach.
    • gdytyjeszczenamucheptapta Re: Szymon Hołownia 15.11.09, 13:01
      TVN popełnił błąd, inwestując w religijny kanał. Wyszli pewnie z założenia, że
      skoro większość Polaków to katolicy - widzowie się znajdą, stopniowo przypłyną
      także od Rydzyka. Stąd wciskanie gdzie się da (przeglądy prasy, Mam Talent, show
      Wojewódzkiego) "nieortodoksyjnego" i "wyluzowanego" katechety Hołowni, co by
      napędził widzów religii.tv. Rzecz w tym, że Hołownia, żeby pozostać wiarygodnym
      kaznodzieją, może udawać wyluzowanego tylko do pewnego stopnia. A gdy zapomni
      się czasem i chlapnie np., że na zbuntowane betanki trzeba nasłać egzorcystę,
      cała strategia marketingowa idzie się jeb.., bo z wesołego pana od religii
      wyłazi zabobonny klecha. Tym bardziej, że większość jest religijna tylko na
      poziomie deklaracji i od TVN-u oczekuje wyłącznie rozrywki, która nie będzie
      przeszkadzała w trawieniu. O upadku religijności w Polsce świadczy m.in. to
      właśnie, że szef religijnego kanału musi błaznować w Mam Talent czy innym
      badziewiu, żeby przypodobać się potencjalnej publice. Zresztą wystarczy poczytać
      komentarze pod tekstami o Kościele (tak krytycznymi, jak i pochlebnymi), na
      dowolnym forum, żeby przekonać się, że polska religijność wygląda dziś już nieco
      inaczej - oględnie mówiąc - niż jeszcze za życia JP2. Ktoś, kto sądził, że
      Polska długo ostanie się jedyną wyznaniową wyspą w morzu europejskiego ateizmu
      i laicyzmu, nie wykazał się ani przenikliwością, ani wyczuciem rynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka