Gość: szcz IP: *.czes.gazeta.pl 18.02.02, 10:42 Co sadzicie, bo ja wciąż się zastanawiam, czy on jest świetny, czy to tylko sprytny efekciarz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.czes.gazeta.pl 18.02.02, 12:15 Widziałem wczoraj jego materiał z wystawy pomysłów na zagospodarowanie miejsca po WTC. Na prawdę dobrze zrobione. Nie wiem czy Max to geniusz, ale na pewno jest dowodem na to, że w TV liczy się przede wszystkim osobowość, a on ją ma. I rzeczywiście jest pomysłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: 193.0.117.* 19.02.02, 11:35 Kolonko to taki Polonus-szpaner, ktoremu sloma wychodzi z butow. Nie jestem w stanie zrozumiec, dlaczego TVP go zatrudnia, a jeszcze bardziej, dlaczego to sie niektorym widzom podoba. Np. w BBC obowiazuje zupelnie inna zasada: dziennikarz obiektywnie przedstawia wiadomosc, na ktorej ma sie skupiac uwaga odbiorcy. Kolonko ma inny ideal - skupianie uwagi na sobie. Wiadomosc ma znaczenie drugorzedne. Odpowiedz Link Zgłoś
puppetmaster Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? 19.02.02, 15:35 To przede wszystkim skonczony *$(@#$@$... nie warto nawet wyliczac jego koszmarnych wpadek ujawniajacych wiedze mniejsza niz u srednio inteligentnego trzecioklasisty... tych jego "pistoletow kaliber 44 mm" (!), tych "strzelb M16"... tych "psow do wachania bomb", "broni chemicznej anthrax" i innych kolonkowych "tlumoczen"... a juz ta jego wymowa i akcent, niczym wziete z zapyzialych dziur na Greenpoincie... No i ta maniera maksia-supermana, maksia-gwiazdy, to podejscie typu: "worship me you peasants, for I am Max the Mighty True Blue American!"... Ograniczenie bywa zabawne, ale na dluzsza mete denerwuje. To wszystko bylo smieszne, gdy uslyszane po raz pierwszy - "yntelygentne" wypowiedzi o "pistolecie kaliber 44 mm" czy momenty, kiedy maksio, facet o wiedzy, na oko, mojej papugi, stawial sie w roli Profesora Maksa i wyjasnial glupim telewidzom np. co to jest gielda (bo to przeciez rzecz znana tylko w USA i tylko Maksowi), owszem, sklanialy do smiechu i krecenia glowa nad maksiem... ale powtarzane wielokrotnie, stawalo sie glupie i nudne. ( Ahhh... a obiecalem sobie, ze juz nie bede sie dawal wciagac w zadne watki poswiecone geniuszowi golonce... OK, to juz ostatni raz, wiecej nie zajrze. Przynajmniej do tego watku :o) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 23:20 puppetmaster napisał(a): > to co napisał, a ja się mogę tylko pod tym podpisać. Pamiętam jeszcze znamienny tekst o tym jak to prezydentowi "dablju" Bushowi "łza się zakręciła w oku", co miało być "właśnie teraz widać". Umarłem, ludzie! Jakbym słyszał napompowane przemówienia o Stalinie.... . Podobało mi się też, że NHTSA, to "takie amełykańskye ciało" ...... A o kobietach powiedział w wywiadzie, że wszystkie baby to jędze, czy jakoś tak. nie pamiętam dokładnie. Keep going, Max We'll laugh our butts off. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebraca Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.02.02, 04:40 Gość portalu: cc napisał(a): > puppetmaster napisał(a): > > > to co napisał, > > a ja się mogę tylko pod tym podpisać. > Pamiętam jeszcze znamienny tekst o tym jak to prezydentowi "dablju" Bushowi "łz > a > się zakręciła w oku", co miało być "właśnie teraz widać". Umarłem, ludzie! Jakb > ym > słyszał napompowane przemówienia o Stalinie.... . > Podobało mi się też, że NHTSA, to "takie amełykańskye ciało" ...... > A o kobietach powiedział w wywiadzie, że wszystkie baby to jędze, czy jakoś tak > . > nie pamiętam dokładnie. > > Keep going, Max > We'll laugh our butts off. Ale koleś przynajmiej ma osobowość, a nie stoi jak sztywny tłuk i gada przerywając swoje wypociny co kilka sekund słowem yh, yh (vide: Morozowski - sztywny palant w okularkach z TVN ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.czes.gazeta.pl 20.02.02, 11:10 Właśnie. Myślę, że Max to najlepszy dowód na to, ze w TV wcale najlepiej nie wyadają mądrzy i kompetentni, ale ludzie z osobowością, nawet jeżeli to w znacznym stopniu medialni hochsztaplerzy pełni efekciarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: 193.0.117.* 22.02.02, 15:20 Zgoda, osobowosc to on ma. Podobnie jak Lepper. Obaj sa narcystyczni i nadzwyczaj samych siebie uwielbiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
rebraca Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? 22.02.02, 23:41 Jak jest takim złym dziennikarzem, to dlaczego dostaje tyle nagród i jest tak szanowany w środowisku dziennikarskim (np. w gazecie telewizyjnej skoczylas i bereś nazwali go absolutnym przebojem dziennikarskim w wiadomościach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: 193.0.117.* 26.02.02, 13:52 Widocznie z owego skoczylasa i bereśa tacy sami profesjonalisci... Przeciewz wszystkie polskie telewizje sa na zenujacym poziomie, prawie calkiem pozbawione indywidualnosci, ze sluzalcza ulegloscia wobec rzadzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 01:46 Daj boże, żeby tv miała tylko takich gości. Ma jaja i tyle, czy to sie komuś podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 01:51 Jaki jest każdy widzi. Ciekawe czy lepiej było za Warakomskiej, czy teraz za niego. O jego korespondencjach sie mówi, a nie pamietam ani jednego newsa Warakomskiej. Kto mi powie jak nazywa się korespondent z USA z innych redakcji ? nie mówię już o innych krajach. A jego rozpoznaje nawet moja ośmioletnia córka. Coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 02:26 Główną zasadą rzetelnego dziennikarza jest uświadamianie gawiedzi łopatologiczne. Wiesz o co chodzi? Masz mówić tak , by zrozumiała to baba na rowerze i filozof w okularkach. Czaisz? I choć tobie wydaje się to oczywiste(kaliber 44), to i tak wiekszości trzeba prawie pismem obrazkowym. Takie są zasady. A Kolonko robi to perfekcyjnie. Polski grajdoł tego nie łapie i nie złapie. Jesteśmy zbyt daleko i umiemy wyrażać tylko takie opinie jak w/w twoja. Z zawisci, z jadu i z ... prymitywizmu. Unia?????? A co to takiego, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 02:29 Piję do tego o nicku puppetmaster czy jak mu tam/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słońce Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 16:26 Ja go bardzo cenię i bardzo mi się podobato, co robi. Jest rzetelny a jego temematy zawsze są niestandardowo pokazane i sprzedane. Pamiętam jego materiał po 11 wrezśnia, kiedy dostał się na lotniskowiec USS Cole i pokazał jak ci żołnierze żyją na co dzień. Świetna sprawa. A ich dentystką była Polka! Słowem - bardzo dobry dziennikarz i powinniśmy się z tego cieszyć, że pracuje dla naszej telewizji a nie zachodniej. Ale my jak zwykle musimy zaśmiecić swoje gniazdo, wtedy nie bylibyśmy sobą, nie? Przerażające.... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salma Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 03:13 No oczywiście, że geniusz. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 11:13 to tak jak 15 lat temu, każde dziecko i babcia wiedziała kto to Marek Sierocki, dziś wszyscy jarzą kto to Max K. Gdyby miał cycki, paszczu i wygląd jak Warakomska, a do tego jeszcze nawijał jak ona, to kto by go znał? Szkoda, że nie dali go do Watykanu, bo pewnie wkręcił by się do komnaty papieża, a w Moskwie pił by wino i walczył w judo z Putinem. Nie chodzi tylko o to jak i oczym nawija, ale gdzie po swoich czarcich układach się dostaje i jeszcze go tam wpuszczają. Pewnie zbajerował jakąś laskę, która mu te wejścia załatwia. Te pajace z publicznej powinni go nosić na rękach, że go mają. Jak już ktos zauważył wcześniej sztuką mieć dziś nazwisko. Podajcie choć jedno nazwisko prowadzącej dzienniki w Polsacie, lub poza zadufanym chytrym lisem z TVN? O korespondentach już nie wspomnę. Kolonkę powinno się przemieszczać co rok do innego kraju, wtedy zobaczylibyśmy coś niebanalnego, a nie tytlko wizyty naszych ważnych. A zawistni wolą nie, a jak ich zapytać o resztę towarztstwa, to też nie. Ot i polska codzienność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: 193.0.117.* 26.02.02, 13:56 Swietne porownanie! Sierocki i Kolonko sa rownie charakterystyczni. Na tym samym poziomie disco-polo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 14:42 Tak się składa,że 90 % naszego telewidza, to przedstawiciel disco polo, jak ktoś chce, czy nie. I to dla niego też jest robiona tv, a nie tylko dla garstki sfrustrowanych intelektualistów, którym nikt i nic nie dogodzi. Jak narzekacie na naszą tv, to trzeba cały dzień przesiedzieć przed tv z programem z innego kraju, to dopiero bywa cyrk nie do wytrzymania. A maxa lubi znaczna część telewidzów. Ci co tu na niego narzkają, niech podadzą swoją koncepcję na pracę w tv, lub najlepiej sie zgłoszą do konkursu na gwiazdę. Jakoś tak u nas jest, że ledwo gościu trochę odstaje od rzeczywistości, to zaraz jest be. Odpowiedz Link Zgłoś
boogienights Re: 25.02.02, 20:19 Efekciarz pewnie tak, ale sprytny? Gdzie tam! To wymaga jakiejś, niekoniecznie formalnej, ale inteligencji, a przecież to zwykły nieuk, wręcz tuman, co zauważył puppetmaster... to, że udało mu się wkręcić do TVP, zawdzięcza chyba tylko układom i kontaktom (nawet jego żałośni fani zdają się tak uważać!). Nie dodał tylko, że typek jest też bardziej zarozumiały i zapatrzony w siebie niż Sharon Stone. Tomcio Lis, chociaż jest znanym fanem samego siebie, przy nim wygląda jak istny asceta, wzór praktycznie mnisiej skromności i samokrytycyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 21:00 Żałość ogarnia, gdy czyta się takie posty! Hipokryzja zieje na odległość a małostkowi, zagubieni panowie z taaaaaaakimi kompleksami odkrywają karty! Smutni to faceci...oj, smutni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: IP: 193.0.117.* 26.02.02, 13:58 No cos ty! I tak nie zalezy nam na kobietach, ktorym podobaja sie osobniki w typie Maksia. Nasze kobiety musza cos w sobie miec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 02:31 Chyba duże, niebieskie oczy, bo z waszych "enteligentnych" postów wyziera samotność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 02:52 Ty boogienights, mnie sie wydaje, że ci nie staje. Co , mylę się ? Masz problemy pewnie nie tylko ze wzwodem, ale i sam ze sobą, co ? Lustro, nie kłamie ? Zrób cos i nie narzekaj na wszystko, dobrze ci radzę. Życie jest całkiem piękne i krótkie, idź na spacer, napij sie piwa z kolegami ( jeżeli takich masz ?), wyluzuj się. Kolonki nie musisz kochać, to twoje prawo, ale nie rób z niego wała, bo rzygać mi sie chcę jak czytam posty takich nieudaczników jak ty. pozdrawiam ! (mimo wszystko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 21:55 No i co krytykanci, widzieliście materiał Kolonki w dzisiejszych Wiadomościach z bazy gdzie trzymają talibów. Materiał jak materiał, ale producencko super, jak on tam sie dostał, to tylko on wie. Sam robię w mediach, bo dzisiejszym materiale moge jemu czyścić buty. Krytykować łatwo, ale w tvp powinni go noisić na rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re:Max - jesteś wielki!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 00:39 To było mistrzostwo świata!!! Czapki z głów! Materiał jak materiał??? Człowieku, toż to majstersztyk! Spokojny, inny niż w nadętym New Yorku, wyciszony i pod wrażeniem Max opowiedział nam niesamowitą historię. Dostał się tam - kropka. Fakty mówią same za siebie. Dzieci będą się uczyć o nim w szkole a studenci dziennikarstwa czyścić szmatką co godzinę jego portret. Jestem w szoku!I zrobię z nim wywiad!To moje wyzwanie na życie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebraca Re:Max - jesteś wielki!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.02, 01:18 Zgadzam się w 100% procentach I niech te dupki co napisały te obraźliwe posty na MaXa zjedzą swoje gowno w ramach pokuty. Banda imbecyli. Ten materiał to było mistrzostwo świata, nie zdziwię się jeśli zachodnie stacje będą chciały odkupic material Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re:Max - jesteś wielki!!! IP: 193.0.117.* 01.03.02, 11:53 Wyglada na to, ze boogienights i ja bedziemy musieli przeprosic Maksia. BBC, ABC, CNN, NBC, ARD, RTL, NTV a nawet, co dziwne, DSF odkupily od Maksia jego material i nadaly go w swoich serwisach! Musialy tylko opatrzyc komentarzem, ze talibowie, to ci w tle, a ten osobnik na pierwszym planie to mimo marsowego wygladu nie talibski wojownik, tylko korespondent telewizyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re:Max - jesteś wielki!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 00:21 To na co czekasz? Przepraszaj. Miej jaja jak Max, albo nie miej ich wcale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re:Max - jesteś wielki!!! IP: 193.0.117.* 05.03.02, 11:47 No to przepraszam, choc jaj Maksia jeszcze nie wiedzialem. PS Podobno wkrotce wywiad Maksia - ekskluzyf z Osama bin Ladenem, a potem cos specjalnego - reportaz z latajacego talerza Marsjan. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re:Max - jesteś wielki!!! IP: *.czes.gazeta.pl 05.03.02, 11:50 Na tle naszej telewizyjnej bylejakości Max jest wielki, a robienie mu zarzutu z tego, że ma osobowość i oryginalny styl to żałosne popiskiwania zazdrośników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Max - jesteś byle jaki!!! IP: 193.0.117.* 05.03.02, 14:56 Na tle naszej telewizyjnej bylejakości Max jest moze i wielki, ale w kontekscie globalnym (bo prawie kazdy moze sobie zamontowac cable TV i ogladac np. BBC) Max nadal jest byle jaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Max jest wielki IP: *.czes.gazeta.pl 18.03.02, 19:41 Max dostał właśnie Wiktora dla najlepszego dziennikarza. Wiem, że nagrody o niczym nie świadczą, a Wiktory rozdaje się głównie za to, że ktoś jeszcze pracuje w publicznej TV, ale zawsze to jakiś dowód, że Kolonko ma osobowość. Może to cwaniak, efekciarz i zarozumialec, ale na pewno nie �byle jaki�. To już coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: 195.117.149.* 19.03.02, 12:33 Nie mylcie szołmeństwa z dziennikarstwem.On ma tyle wspólnego z dziennikarstwem co Lepper z kulturą.Tani efekciarz liznął troche Ameryki i zgrywa światowca.Wydaje mu się ,że w Polsce wciąż zacofanie i ludzie angielskiego nie znają.Po jakiemu on mówi? Ani po angielsku,ani po amerykańsku ,ani po polsku,jakieś kluchy ma w gębie i ozorem mieli bez pomyślunku.Cienias,ale telewizja publiczna potrzebuje takiego "świeżego,niekonwencjonalnego" podejścia.I dlatego go tak promują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saymon Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 00:00 Twoje ignoranctwo, gdyby miało skrzydła, wzniosło by się ponad NY i mówiło do narodu polskiego po arabsku!Takim jak ty, potrzeba doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: 192.168.100.* 20.03.02, 11:40 A na czym ma polegac geniusz Maxa? Co on takiego genialnego robi? Porównania z poprzednimi wysłannikami TVP: Lisem i Warakomską nie wytrzymuje . Jego komentarze są płytkie. Trochę nadrabia pozorowanym luzactwem ,ale ja wymagałbym od niego wiecej profesjonalizmu a mniej pajacowania. To są Wiadomości a nie Drozda show. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: 213.77.91.* 20.03.02, 12:55 Gość portalu: zdzisio napisał(a): > A na czym ma polegac geniusz Maxa? Co on takiego genialnego robi? Porównania z > poprzednimi wysłannikami TVP: Lisem i Warakomską nie wytrzymuje . No wlasnie sek w tym, ze jak najbardziej wytrzymuje. Podzielam zdanie wladcy marionetek, ale i tak facet jest najbardziej profesjonalny z calej , tfu tfu, publicznej telewizji. To, ze jest egotysta, to wiedza wszyscy, ktorzy ogladali jego relacje. O tym, ze jest rowniez lizusem, przekonalem sie, ogladajac rozdanie tych zalosnych Wiktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Czy Max Kolonko to geniusz TV? IP: 217.99.1.* 20.03.02, 21:58 Odpowiem krótko na pytanie: TAK, MAX KOLONKO TO GENIUSZ TV W NAJLEPSZYM STYLU. JAKI MOŻNA SOBIE WYOBRAZIĆ! Proponuję poczytać dla rozwoju półkul mózgowych- zapis czatu na onecie. Genialne! Życzyłabym sobie takie poziomu pań i panów w RP, choć wiem, że to czysta utopia... Odpowiedz Link Zgłoś