Dodaj do ulubionych

Maja w ogrodzie

05.09.10, 11:33
Program dla nowobogackich? Mnie nie stać na takie "ogrody".
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: Maja w ogrodzie 05.09.10, 15:13
      Wcale nie. Znam ludzi średnio uposażonych mających piękne ogrody. Zna ludzi bogatych i mających
      bajzel w ogrodach, bo sami nie robią i ogrodnika nie zatrudnią. To jest kwestia zadbania , nie tylko
      pieniędzy.
    • kkokos Re: Maja w ogrodzie 05.09.10, 18:20
      a ja głupia myślałam, że programy wnętrzarskie i podobne to się ogląda także dla
      przyjemności pooglądania ładnych wnętrz/ogrodów, a nie żeby dokładnie odwzorować
      u siebie to, co na ekranie...
    • kibic.zalogowany Re: Maja w ogrodzie 05.09.10, 23:14
      a pamiętacie program chwila prawdy jak to Hajzer jeżdził do rodzin, które miały
      7 dni na opanowanie jakiejś sztuczki?
      zawsze wchodził do jakiegoś ładnego nowego domu z dużym ogrodem i rozmawiał z
      rodziną w wielkim salonie przy palącym się kominku, a nigdy nie był w zwykłym
      blokowisku...
      jeden wielki shit!!!
      • l.george.l Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 01:28
        Podobnie było u Niani. Rodzice rozwydrzonych bachorów nie potrafili często do
        trzech zliczyć, ale mieszkanie mieli całkiem przyzwoite.
      • michal_82 Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 10:28
        Były programy z rodzinami mieszkającymi w blokach, w małych mieszkaniach, ale to faktycznie były wyjątki.
    • lajlah Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 10:23
      Są ludzie, dla których pielęgnacja ogrodu to pasja. Tak, jak dla mnie. Za nowobogacką się, broń Boze nie uważam, chociaż mam ładny dom i piękny, zadbany ogród. Jest to dla mnie hobby i sposób na zrelaksowanie się.
      • pomme Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 15:26
        nie chciałabyś sie u mnie porelaksowac?:-)
        bez urazy, podziwiam, sama chciałabym mieć ładny ogród ale pewnie bedzie minimalistyczny bo ja nei lubie sie grzebac w ziemi, wole popisac:-)
        • kol.3 Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 17:42
          Można mieć piękny ogród niewielkim wysiłkiem. Trzeba posadzić krzewy ozdobne, ładnie dobrane kolorystycznie, które nie wymagają wielkiego zachodu, założyć system podwodnego nawadniania. Jeśli ktoś się będzie bawił w rabatki, na których każdy kwiatek będzie wymagał osobnej pielęgnacji to można rzeczywiście nie dać rady i mimo pracy efekt będzie nikły..
        • lajlah Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 20:41
          Wiesz, wiosną i jesienią jest trochę więcej pracy w ogrodzie, ale latem, to tylko nawadnianie (automatyczne) i koszenie trawy. A jaka radość poczytać dobrą książkę w hamaku, w cieniu własnego drzewa:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka