vasilip 05.09.10, 11:33 Program dla nowobogackich? Mnie nie stać na takie "ogrody". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kol.3 Re: Maja w ogrodzie 05.09.10, 15:13 Wcale nie. Znam ludzi średnio uposażonych mających piękne ogrody. Zna ludzi bogatych i mających bajzel w ogrodach, bo sami nie robią i ogrodnika nie zatrudnią. To jest kwestia zadbania , nie tylko pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: Maja w ogrodzie 05.09.10, 18:20 a ja głupia myślałam, że programy wnętrzarskie i podobne to się ogląda także dla przyjemności pooglądania ładnych wnętrz/ogrodów, a nie żeby dokładnie odwzorować u siebie to, co na ekranie... Odpowiedz Link Zgłoś
kibic.zalogowany Re: Maja w ogrodzie 05.09.10, 23:14 a pamiętacie program chwila prawdy jak to Hajzer jeżdził do rodzin, które miały 7 dni na opanowanie jakiejś sztuczki? zawsze wchodził do jakiegoś ładnego nowego domu z dużym ogrodem i rozmawiał z rodziną w wielkim salonie przy palącym się kominku, a nigdy nie był w zwykłym blokowisku... jeden wielki shit!!! Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 01:28 Podobnie było u Niani. Rodzice rozwydrzonych bachorów nie potrafili często do trzech zliczyć, ale mieszkanie mieli całkiem przyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 10:28 Były programy z rodzinami mieszkającymi w blokach, w małych mieszkaniach, ale to faktycznie były wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 10:23 Są ludzie, dla których pielęgnacja ogrodu to pasja. Tak, jak dla mnie. Za nowobogacką się, broń Boze nie uważam, chociaż mam ładny dom i piękny, zadbany ogród. Jest to dla mnie hobby i sposób na zrelaksowanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 15:26 nie chciałabyś sie u mnie porelaksowac?:-) bez urazy, podziwiam, sama chciałabym mieć ładny ogród ale pewnie bedzie minimalistyczny bo ja nei lubie sie grzebac w ziemi, wole popisac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 17:42 Można mieć piękny ogród niewielkim wysiłkiem. Trzeba posadzić krzewy ozdobne, ładnie dobrane kolorystycznie, które nie wymagają wielkiego zachodu, założyć system podwodnego nawadniania. Jeśli ktoś się będzie bawił w rabatki, na których każdy kwiatek będzie wymagał osobnej pielęgnacji to można rzeczywiście nie dać rady i mimo pracy efekt będzie nikły.. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: Maja w ogrodzie 06.09.10, 20:41 Wiesz, wiosną i jesienią jest trochę więcej pracy w ogrodzie, ale latem, to tylko nawadnianie (automatyczne) i koszenie trawy. A jaka radość poczytać dobrą książkę w hamaku, w cieniu własnego drzewa:) Odpowiedz Link Zgłoś