Dodaj do ulubionych

Żygać się chce po prostu

24.10.10, 14:02
Czy szanowna telewizja musi powtarzać w kółko serial "Stawka większa niż życie"? Nie dobrze mi się robi jak kolejny raz to widzę w telewizji. Nie dość że te pierdoły podobnie jak Pancernych maglują po kilka razy do roku to teraz jeszcze na 2 programach (Polsacie i TVP1). Czy oni są normalni? Przeciez telewizja to nie tylko seriale, ale po co się wysilać i dać coś ambitniejszego jak można puścić po raz 500 to samo. Dlaczego zamiast tego nie ma choćby godzinnej relacji z konkursu chopinowskiego? Prawdziwej dobrej muzyki to już w ogóle prawie nie ma w tv (oprócz Wideoteki Dorosłego Człowieka trwajacej aż 20 minut!), a jak jest to jakieś badziewie typu Feel, Kombii i obowiązkowo Doda. Żenada.
Obserwuj wątek
    • bursztyn9 Re: Żygać się chce po prostu 24.10.10, 15:55
      tzn.co ci sie chce? Rzygać to wiem !
    • barbasia1 Re: Żygać się chce po prostu 24.10.10, 16:00
      krzysiekm20 napisał:
      Dlaczego zamiast tego nie ma choćby godzinnej relacji z
      > konkursu chopinowskiego?
      Na to i na inne pytania znajszesz odpowiedź w rozmowie z Rafałam Rastawickim , szefem TVP2 w sobotniej Wyborczej:

wyborcza.pl/1,75248,8555362,Dwojka_czterdziestolatka.html
      A przy okazji, mam pytanie Rastawicki mówi :
      "Niedługo TVP Kultura stanie się ogólnopolska, bo będzie na multipleksie"
      Co to jest ten "mulitpleks", i wjaki sposób TVPKultura będzie ogólnie dostępna, czy ktoś wie?
      • szwampuch58 Re: Żygać się chce po prostu 24.10.10, 18:26
        pewnosci nie mam ale podejrzewam to:
        pl.wikipedia.org/wiki/DVB-T_w_Polsce
        • oryginal23 Re: Żygać się chce po prostu 24.10.10, 18:28
          Łapy precz od Klossa i pancernych!!!!
          23.
          • szwampuch58 Re: Żygać się chce po prostu 24.10.10, 18:57
            orginalny kup orginalne DVD..i" nie piskaj Tomus"
        • barbasia1 Re: RZygać się chce po prostu 25.10.10, 13:58
          szwampuch58 napisał:

> pewnosci nie mam ale podejrzewam to:
          > pl.wikipedia.org/wiki/DVB-T_w_Polsce

Dzięki Ci piękne!
          Powinnam się była domyślić, że ów multipleks ma związek z wprowadzanym systemem cyforowym!

Jeśli więc TVP Kultura naprawdę ma być ogólnie dostępna dla wszytskich (to naprawdę dobra widomość) , to róbta co chceta z Dwójką, niech zarabia na TVP Kulturę i coraz lepszą w niej ofertę , choć, imo, i w Dwójce, i w innych kanałach pańwstwowej telewizji warto utrzymywać dobry poziom.

• pepsic Re: Rzygać się chce po prostu 27.10.10, 11:32
        K. Luft w dzisiejszej GW krytycznie ocenia słowa Rastawickiego i nie akceptuje pomysłu zrobienia z telewizji publicznej stacji komercyjnej. Tylko co może KRRiT? Pomaczać palce w programie, ewentualnie w konkursach kadrowych.
    • dona.a Re: Żygać się chce po prostu 24.10.10, 20:14
      krzysiekm20 napisał:

> Dlaczego zamiast tego nie ma choćby godzinnej relacji z
      > konkursu chopinowskiego? Prawdziwej dobrej muzyki to już w ogóle prawie nie ma
      > w tv

Znalazłam taki wpis na forum Muzyka w wątku "Skandaliczny werdykt jury Konkursu Chopinowskiego", który być może jest odpowiedzią na twoje pytanie. Tak na marginesie też nie miałabym nic przeciwko relacji .

Autor: Gość: Meloman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 08:32

> Tak jakby jakiś niszowy, oglądany przez
      > kilkunastu widzów TVP Kultura konkursik
      > był jakimś wydarzeniem
      • oryginal23 Re: Żygać się chce po prostu 24.10.10, 23:08
        Dostęp do Klossa i Pancernych powinien zostać zagwarantowany w konstytucji!
        23.
        • jhbsk Re: Żygać się chce po prostu 25.10.10, 20:03
          Fakt. Aktorzy mogą się na Stawce uczyć jak się gra.
    • jhbsk Re: Żygać się chce po prostu 25.10.10, 20:02
      Po pierwsze to rzygać. A po drugie to nikt cię do oglądania nie zmusza. Jest mnóstwo innych kanałów. A ja i kupę moich znajomych Stawkę akurat uwielbiamy, więc chętnie znowu obejrzymy.
      • dona.a Re: Żygać się chce po prostu 25.10.10, 20:17
        Też mam w rodzinie fana nieprawdopodobnie zakręconego na punkcie "Stawki...":)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka