spinka0001 23.11.10, 16:44 www.plejada.pl/3,40559,news,1,1,x-factor-8211-slynne-muzyczne-show-w-tvn,artykul.html a kogo w proponujecie w jury i jako prowadzącego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spacey1 Re: X-FACTOR w tvn 23.11.10, 18:12 no i git! Może ktoś zorientowany napisze pokrótce na czym polega ten program? Od czasu Idola nie udało się zrobić nic równie dobrego, chociaż próby były (Fabryka Gwiazd choćby). Strasznie jestem ciekawa zasad tego formatu Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: X-FACTOR w tvn 23.11.10, 18:33 To się nazywa pozytywna informacja dnia:))) Jestem swoją drogą ciekawa czym różni się X-factor od Idola... Odpowiedz Link Zgłoś
spinka0001 Re: X-FACTOR w tvn 23.11.10, 19:13 różnica miedzy Idolem jest chyba tylko taka, że tutaj poza występami solo mogą być też duety, i większe grupy Odpowiedz Link Zgłoś
paweluskkk Re: X-FACTOR w tvn 23.11.10, 19:49 Jury: Na pewno Wojewódzki, Chylińska, Foremniak + dodać Zapendowką i jedziem :P Odpowiedz Link Zgłoś
spinka0001 Re: X-FACTOR w tvn 23.11.10, 20:07 paweluskkk napisał: > Jury: Na pewno Wojewódzki, Chylińska, Foremniak + dodać Zapendowką i jedziem :P'' Ja mam nadzieję, że nie będzie "wielkiej trójcy"(czyt. Wojewódzki, Chylińska i Foremniak Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: X-FACTOR w tvn 23.11.10, 22:49 zartujesz, byle juz nie Wojewodzki. chyba da sie znalezc 3-4 osoby ktore nie sa za bardzo w tv opatrzone, a znaja sie na muzyce, produkcji muzycznej itd i w dodatku potrafia sie swobodnie wypowiedziec przed kamerami:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: X-FACTOR w tvn 23.11.10, 20:57 W jury Wojewodzki, Chylińska, Zapendowska! Może Figurski by się nadawał? Ale nie Foremniak, rany boskie! Prowadzący - whatever;) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X-FACTOR w tvn 23.11.10, 23:01 kelle1986 napisała: > W jury Wojewodzki, Chylińska, Zapendowska! Może Figurski by się nadawał? Ale ni > e Foremniak, rany boskie! Prowadzący - whatever;) Dokładnie, przecież Foremniak tak naprawdę nie ma nic do powiedzenia, ale Zapendowska jak najbardziej, może Ewa Bem, bardzo pozytywna osoba, bez gwiazdorskich manier i znająca się na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: X-FACTOR w tvn 24.11.10, 07:32 W jury pewnie standardowo - jakiś piosenkarz/piosenkarka, producent, twórca i showman. Mam nadzieję, że nie Wojewódzki, z resztą on sie chyba za bardzo z idolem kojarzy. Zwykle to Taniec z Gwiazdami promował nowe gwiazdy do jury i prowadzenia innych programów ale tym razem nie widać nikogo takiego :P Obstawiam zatem wielki powrót Weroniki Marczuk do jury :) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: X-FACTOR w tvn 24.11.10, 10:34 ona jako showman? :-) mysle ze pojada tez kodem doswiadcozny muzyk, mloda piosenkarka;-) moze Markowski, Kora? z mlodszych pojecia nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: X-FACTOR w tvn 24.11.10, 11:08 Przydałby się jakiś poważny dziennikarz muzyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
arden Re: 24.11.10, 11:57 Dajcie spokój z Zapendowską, ile można... Poza tym już była w JOŚ. Może TVN będzie chciał chociaż jedną osobę związaną ze stacją, ale tak przeglądam sobie różne programy w głowie i nikogo nie kojarzę. Wygrywał te Tańce z Gwiazdami ktoś związany z muzyką? ;-) Przez chwilę pomyślałam, że może Sztabę wezmą, ale on się już produkował w Fabryce ;-) Ale opcja z kompozytorem / twórca muzyki byłaby ok. A co do prowadzących, to dla mnie mogliby zostać Prokop z Hołownią. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: 24.11.10, 13:27 Prokop z Hołownią to duet na Mam Talent. Nie można tak ludziom miesząc :) Z resztą Prokop to ostatnio jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: X-FACTOR w tvn 24.11.10, 14:12 może taki skład jury: - Marek Niedźwiecki lub Wojciech Mann - Urszula - Ania Serafińska Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: X-FACTOR w tvn 24.11.10, 14:55 Jestem za Niedźwieckim lub Mannem! Byłoby i zabawnie, i kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: X-FACTOR w tvn 24.11.10, 16:17 tyle ze Niedzwiecki to jest troche ( e no nie wiem jak to wyrazic z kultura;-)), wg mnie nie pasuje. oprocz jakichs umiejetnosci, znajomosci muzycznej sceny to pewnie te osoby maja miec "nazwiska". pewnie Dariusz Krupa sie zalapie i Patrycja Markowska;-) wg mnie moglby byc Piotr Metz -zna sie na muzyce, siedzi w branzy, jest wygadany, prezencja w sumie ejst bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: X-FACTOR w tvn 24.11.10, 21:48 wiedzialam ze ktos go zaproponuje:-) ja mam nadzieje, ze on sie jednak nie zalapie Odpowiedz Link Zgłoś
arden Re: X-FACTOR w tvn 25.11.10, 00:36 Mann byłby ok, ale jego pewnie z dwójki nie wypuszczą ;-) Hołdysa nie znoszę, no ale to już mój problem. Ech, taki idealny kandydat do jury to powinien być i błyskotliwy, i medialny, i jeszcze fajnie, gdyby był otwarty na różne gatunki (a nie np., że rock to zawsze > pop czy odwrotnie). A Smolik? Tylko nie wiem, czy nie byłby zbyt zblazowany, ale może wymyślam ;-) O, albo Tymański? W "Łossskocie" go lubiłam, choć fakt, jest trochę nieokrzesany i specyficzny, i nie każdemu może się podobać. Z wokalistek to już bym wolała Anię Dąbrowską. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: X-FACTOR w tvn 25.11.10, 00:49 mam nadzieje, ze nie wepchna Steczkowskiej do jury;-), albo Kukulskiej( ona moze byc brana pod uwage, wiele razy jej proponowano TzG, wiec TVN o niej jakos mysli) zaczynam zauwazac, ze mam wiecej kandydatur na "nie".. Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 zobaczycie ,ze niestety bedzie Górniak... 25.11.10, 02:12 Ja mysle,ze ten start w 'tancu z Gwiazdami' to juz byla zagrywka marketingowa i zapewne oceniac bedzie Górnika:((( ,ale wszystko zniose byle tylko był Wojewódzki, ten program musi byc z jajem, musi byc ktos kto ma niewyparzoną gębę, i tylko Wojewódzki sie nadaje!!! chcałabym również Cygana i Zapendowską, ale nie wiem czy jest szansa na taki skład! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: zobaczycie ,ze niestety bedzie Górniak... 25.11.10, 09:35 hm ale to nie jest Idol;-) sklad zdecydowanie sie powinien roznic od tego co juz bylo! czy tylko jedna Zapendowska jest? Gorniak juz tez swoja twarz sprzedala w jakims programie z ocenianiem, to wystarczy. mam nadzieje, ze tvn jednak postawi na kogos nowego, kto jeszcze w podobnym jury nie pracowal;-) ponoc maja wymienac jury w Top Model, oby Korwin-Piotrowska nie pojawila sie w X=Factor Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: zobaczycie ,ze niestety bedzie Górniak... 25.11.10, 18:34 mallina napisała: >Korwin-Piotrowska nie pojawila sie w > X=Factor Niestety Korwin Piotrowska zawiodła podobnie jak Foremniak, wg mojej opinii oczywiście;) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: zobaczycie ,ze niestety bedzie Górniak... 25.11.10, 18:37 ankas4 napisała: > ten program musi byc z jajem, musi byc ktos kto ma niewyparzoną gębę No to może Cejrowski jako osoba neutralna, ktoś w rodzaju "ozdobnika" z niewyparzoną gębą;) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: zobaczycie ,ze niestety bedzie Górniak... 25.11.10, 23:16 Cejrowski?? a co on ma wspolnego z muzyka? jedna z osob ktora mnie odstraszy od ogladania Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: zobaczycie ,ze niestety bedzie Górniak... 26.11.10, 19:46 mallina napisała: > Cejrowski?? a co on ma wspolnego z muzyka? Przecież napisałam, że byłby inteligentnym "ozdobnikiem", podobnie jak "ozdobnikiem" jest w Mam Talent Foremniak, która z jakimkolwiek talentem prezentowanym w programie niewiele ma wspólnego, a nawet nie ma takiej inteligencji jak Cejrowski (zgadzam się, że można go nie lubić, nawet wręcz nienawidzieć) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: zobaczycie ,ze niestety bedzie Górniak... 26.11.10, 23:30 Foremniak ma ponoc talent aktorski;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X-FACTOR w tvn 25.11.10, 18:32 arden napisała: < O, albo Tymański? W "Łos > sskocie" go lubiłam, choć fakt, jest trochę nieokrzesany i specyficzny Przecież tacy najbardziej się sprawdzają, patrz Doda i Wojewódzki;) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina i co Wy na to?????? 27.11.10, 01:55 www.pudelek.pl/artykul/28706/kukulska_i_wojewodzki_w_jury_polskiego_x_factor/ nawet nie napisze ile tam jest moich typow;-)) ale naprawde musza Wojewodzkiego wszedzie wciskac? on sie juz przejadl, nie lepiej wyprowowac kogos nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: i co Wy na to?????? 27.11.10, 13:02 No, całkiem udane jury! Szczególnie duet Metz i Wojewódzki:) Odpowiedz Link Zgłoś
selekcja2010 Re: i co Wy na to?????? 27.11.10, 18:47 Cejrowski? Korwin? Bez sensu. Polecam obejrzeć X Factor. Tam juror jest prawie jak menadżer. Nie spotyka się z gwiazdą tylko na programach na żywo. Uczestników dzieli się na trzy grupy - zespoły, kobiety, mężczyźni. Każdy juror jest kapitanem każdej z drużyn. Wybiera uczestnikom piosenki, stroje, przychodzi na grupy. Tak więc muszą to być osoby, które znają się na muzyce, branży, a nie tylko liczą na lans w telewizji. Oni będą też tam gwiazdami, ale muszą pracować z uczestnikami, bo głupio będzie jak drużyna danego jurora nagle się rozsypie. Większy obciach niż sukces. Pod uwagę są brani Wojewódzki, Kukulska i Sablewska. Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: i co Wy na to?????? 27.11.10, 22:45 TAKTAK. Wojewodzki jest najlepszy, juz czekam na Jego teksty:) Metz swietnie rowniez, facet znam sie na rzeczy, ale Kukulskiej mowie stanowcze NIE... Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: X-FACTOR w tvn 28.11.10, 01:54 Kuba, bezapelacyjnie. Bez niego jury nie istnieje :) Chylińska tak i Zapendowska. Bez Foremniak, błagam! Odpowiedz Link Zgłoś
aa_anusia_aa Re: X-FACTOR w tvn 15.12.10, 20:56 Wiecie może czy casting do x-factor odbędzie się w Szczecinie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: X-FACTOR w tvn 29.11.10, 12:28 Nie wyobrażam sobie, że mogłoby zabraknąć Kuby Wojewódzkiego. Co z tego, że był w Idolu, a potem w Mam Talent. Dla mnie gościu jest nr 1, poza tym i tak uważam, że od czasu Idola nabrał ogłady, jego krytyka jest mimo wszystko subtelniejsza. Poza tym wydaje mi się, że powinni także wziąć do programu kogoś kto wygrał w tego typu programie lub zajął wysokie miejsce. Najwłaściwszą osobą wydaje mi się być Brodka, bo nie dość, że wygrała, to oprócz tego zrobiła karierę. Fajnie byłoby zobaczyć Manna, tylko wątpię, żeby on się do TVNu przeniósł. Jako prowadząca program może Drzyzga? ;) Natalia Kukulska? Chyba też nie byłaby zła. Wydaje się być bardzo sympatyczną osobą, do tego zna się na muzyce. W sumie miałaby szansę się wykazać w takim programie. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: X-FACTOR w tvn 29.11.10, 15:45 z wygranych proponuję Anię Dąbrowską. Co do kuby, to jestem jak najbardziej za! Nie lubię go jako prowadzącego tal show, ale w jury sprawdza się znakomicie. Potrafi koncertowo skrytykować, ale tez pięknie pochwalić. To w nim lubię najbardziej, tak samo zreszta jak w Chylińskiej w której nie ma za grosz zawiści zawodowej. Miło patrzeć, jak się zachwyca innymi wokalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: X-FACTOR w tvn 29.11.10, 15:47 a co byście powiedzieli na Edytę bartosiewicz w takim jury? Mogłoby być ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Wielkie NIE dla Górniak! 30.11.10, 10:29 www.pudelek.pl/artykul/28782/gorniak_w_jury_nowego_show/ NIE!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Wielkie NIE dla Górniak! 30.11.10, 11:46 Mam nadzieję, że Edyta się jednak nie załapie. Mimo wielkiego talentu jest bardzo rozchwiana emocjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Wielkie NIE dla Górniak! 30.11.10, 13:39 ani Gorniak, ani Kayah, ani Wojewodzki. Ludzie, naprawde nie chcecie kogos nowego do tego jury? jak baba od nauki spiewu to tylko Zapendowska, jak facet(niby to) z cietym jezorem to tylko Wojewodzki? czekam na osoby, ktore jeszcze w zadnym:-) jury w tego rodzaju programach NIE byly;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Wielkie NIE dla Górniak! 30.11.10, 19:01 mallina napisała: > ani Gorniak, ani Kayah, ani Wojewodzki. Popieram! Szczególnie jeśli chodzi o Górniak i Kayah, pierwsza dzidzia piernik, tego jej zdziecinniałego krygowania nie da się ani oglądać ani słuchać, mimo, że urody nie można jej odmówić, Kayah była porażką polsatowskiej "Fabryki Gwiazd", podobnie jak Foremniak jest porażką w Mam Talent, obydwie o podobnym poziomie błyskotliwości, na ich miejscu mogłoby być wiele innych, chyba nawet Doda byłaby ciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka200 Re: X-FACTOR w tvn 01.12.10, 15:13 Edyta Bartosiewicz wspaniała wokalistka i kompozytorka a przede wszystkim nie opatrzona i nie plastikowa.Anita Lipnicka też mogłaby się sprawdzić.Z mężczyzn pomyślałam o Pawle Kukizie i pewnie za co zostanę zjechana Robercie Jansonie bo mimo tego co się stało jest jednym z lepszych kompozytorów w Polsce.No ewentualnie został jeszcze Robert Kozyra bo chociaż niezbyt przyjemny to zna się na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X-FACTOR w tvn 15.12.10, 21:32 majeczka200 napisała: > Edyta Bartosiewicz wspaniała wokalistka i kompozytorka a przede wszystkim nie o > patrzona i nie plastikowa.Anita Lipnicka też mogłaby się sprawdzić.Z mężczyzn p > omyślałam o Pawle Kukizie i pewnie za co zostanę zjechana Robercie Jansonie bo > mimo tego co się stało jest jednym z lepszych kompozytorów w Polsce.No ewentual > nie został jeszcze Robert Kozyra bo chociaż niezbyt przyjemny to zna się na rze > czy. Wg mnie żadna z tych osób, bo każda ma jakieś problemy z samym soba, również z własnym niedowartościowaniem albo wypaleniem tak jak np w przypadku Kozyry. Zbyt dużo w nim cynizmu, jego opinie nie zawsze są trafne, kilka dni temu słyszałam jak powiedział " W Polsce w reklamie występują gwiazdy przechodzone czyli gwiazdy tanie". Nawet jeśli Kondrat i Brodzik to gwiazdy "przechodzone" na pewno nie są tanie, Socha "przechodzona i tania"? Wymienione osoby nawet jeśli mówiłyby na temat, to nie mają błyskotliwego poczucia humoru, czyli czegoś bardzo pożądanego u jurora jakiegokolwiek showkonkursu. Odpowiedz Link Zgłoś
stazzja Re: X-FACTOR w tvn 19.12.10, 14:48 W tym programie jury to nie zwykłe jury - to czterech mentorów, każdy po wstępnych castingach dostanie swoją grupę do poprowadzenia (chłopaki, dziewczyny, grupy i osoby pow. 25 roku życia) i tak naprawdę między mentorami rozegra się rywalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: X-FACTOR w tvn 22.12.10, 11:23 i dlatego proponuję: - Marek Niedźwiecki lub Wojciech Mann - Urszula - Ania Serafińska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: X-FACTOR w tvn 22.12.10, 15:36 Kuba Wojewódzki, Maja Sablewska i Piotr Metz juz podpisali kontrakty na X-Factor:) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: X-FACTOR w tvn 27.12.10, 15:00 a czwarta będzie Zapendowska - jeśli wierzyć Pudelkowi ;> www.pudelek.pl/artykul/29295/zapendowska_czwarta_w_jury_x_factor/ Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X-FACTOR w tvn 27.12.10, 22:26 rodzynia napisała: > a czwarta będzie Zapendowska - jeśli wierzyć Pudelkowi ;> > > www.pudelek.pl/artykul/29295/zapendowska_czwarta_w_jury_x_factor/ Zapendowska mówi na temat i to tak, że słucha się jej z zainteresowaniem, stać ją i na poczucie humoru i na zgryźliwość (pamiętna ocena Herbuś), więc nudno z nią nie będzie, ciekawa jestem co zaprezenntuje Sablewska, jako, że panią znam tylko ze zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
jarzebiaczek Re: X-FACTOR w tvn 27.12.10, 23:34 Co prawda robi się powtórka Idola, ale w sumie lepsza Zapendowska i Wojewódzki niż jakieś średnio rozgarnięte typy w stylu jurorów Fabryki Gwiazd. Dziwi mnie tylko Sablewska - czy ta pani naprawdę jest tak genialną menadżerką, za jaką wszyscy zdają się ją mieć? Ok, promuje całkiem nieźle radzące sobie w szołbizie celebrytki, ale czy coś więcej? Chyba niezbyt. Bo niby ile hitów zdołały nagrać Marina i Górniak za "rządów" Mai? I jak wyglądała promocja ostatniej płyty naszej różowej królowej? No właśnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X-FACTOR w tvn 28.12.10, 17:59 jarzebiaczek napisał: > Dziwi mnie tylko Sablewska - czy ta pani naprawdę jest tak genialną menadżerką, > za jaką wszyscy zdają się ją mieć? Sablewska kojarzy mi się bardziej z cwaniarą niż poważną menedżerką, i to taką, która pracuje nie tyle głową co łokciami, wypchną drzwiami, wejdzie oknem, nad łóżkiem powiesiła portret Machiavellego, zero skrupułów, cel uświęca środki. Na plecach Dody i Górniak do jury XFactor, dalej już z górki. Jak się pomyliłam to odszczekam;) Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: X-FACTOR w tvn 28.12.10, 18:52 trochę mnie zaskakuje fakt, że tak dobrze znasz Sablewską. Dla mnie ona jest osobą z drugiego szeregu, zupełnie anonimową. Mogę ją poznac tylko poprzez efekty jej pracy (a te akurat sa dość dobre - wypromowała Dodę, teraz Górniak trzyma w ryzach, choć może jeszcze nie ma spektakularnych efektów). Jej samej nie kojarzę z wyglądu, nie widuję na zdjęciach z bankietów, w rubrykach towarzyskich. Tak więc ciekawa jestem podstaw i źródeł takiej twojej oceny. Czy możesz się z nami nimi podzielic? Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: X-FACTOR w tvn 28.12.10, 19:03 cIESZĘ SIĘ,ze bedzie taki skład jesli oczywiscie prawdziwy...Maja Sablewska wzbudza moją sympatię,sama jestem ciekawa jak ją będę odbierała 'na zywo', Wojewódzki i Zapędowska to juz klasyka, a ten ostatni Pan to tez chodząca legenda, wiec wszystkim im ufam, i mysle,ze bedzie swietne show! Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X-FACTOR w tvn 28.12.10, 20:01 spacey1 napisała: > trochę mnie zaskakuje fakt, że tak dobrze znasz Sablewską. . > Tak więc ciekawa jestem podstaw i źródeł takiej twojej oceny. Czy możesz się z > nami nimi podzielic? Mojej oceny nie należy traktować poważnie:) Sablewską "znam" tylko z fotek, które przy okazji udziału Górniak w TzG pojawiały się dość często, nie lubię takiego typu urody, takiego wyrazu twarzy i pewnie stąd mój negatywny odbiór, fakt, bardzo powierzchowny. Patrząc jak wypromowała Dodę, dziewczynę z Baru czy jak tam się to nazywało, można powiedzieć, że jest skuteczna. Z Górniak było zdecydowanie prościej, można powiedzieć, że namówiła ją na udział w TzG, ale akurat mnie ani to grzało ani ziębiło. Mam tylko nadzieję, że nie będzie ani drugą Muchą ani Foremniak ;) Odpowiedz Link Zgłoś