Dodaj do ulubionych

X-Factor 27.03.

29.03.11, 13:29
Pozwolę założyć sobie wątek o ostatnim odcinku:) Chyba po raz pierwszy poziom uczestników przewyższył konkurencję z Polsatu:O Uważam, że zobaczyliśmy w tym konkretnym czwartym epizodzie przynajmniej trzech poważnych kandydatów do zwycięstwa:
1. Dziewczyna śpiewająca tak, jak gdyby nawdychała się helu - dziwny głos, ale jakże interesujący repertuar i wykon. Plus uroda porcelanowej laleczki. Może zajść wysoko.
2. Kobitka, co przyszła z siostrzeńcem - na początku wielki minus za pojawienie się z dzieckiem na scenie, ale zupełna zmiana zdania po występie. Wspaniały głos, interpretacja, perfekcyjny angielski. Z początku całkiem zwyczajna dziewczyna (i według Kuby już nie najmłodsza - heh, i kto to mówi?:P) okazała się zwierzęciem scenicznym. Super!
3. Chłopak śpiewający "Hero" - muzykalny i skromny chłopak. Jego wykonanie zwaliło mnie z nóg.
Na plus zdecydowanie jeszcze Anna Kłos, ona również może zajść daleko w tym programie.
Co mi się nie podobało? Grupy wokalne. Przebierańcy śpiewający Bad Romance i udający instrumentarium za pomocą własnych otworów gębowych - widziałam już coś podobnego i tysiąc razy lepszego na Youtube w wykonaniu amerykańskich studentów.
Sweet Rebels - jak to według Kuby był najlepszy zespół, to nie chcę wiedzieć, jaki był najgorszy. Tandetne dziewczyny z kwadratowym angielskim. Nie, nie, nie. I czy mi się wydaje, czy za kulisami kibicował im ten łysy gościu z Trubadurów? To być może wyjaśnia, czemu przeszły dalej.
Synalek mamusi - tragedyja. Śpiewał bardzo słabo, nie wiem nad czym się jeszcze jury tak zastanawiało. I ten repertuar jak dla egzaltowanej panienki, a nie dla młodego chłopaka. Łojezu.
Pół - Karaibka - nie podobała mi się. Położyła wykonanie tej piosenki moim zdaniem, Krygowała się na tej scenie tak, jak gdyby śpiewała zupełnie o czym innym. Dziwne, że i jej Majka nie wytknęła stołowania się w McDonalds;)
Genek Loska - jak dla mnie niekonsekwentny facet. Chce zachować swoją tożsamość, ale łazi po wszystkich komercyjnych programach. Nie można być w połowie w ciąży. Jakoś nie lubię tego pana, choć talentu mu nie odmówię.
Jury się rozkręciło, nawet Maja wydaje się bardziej elokwentna. A tandem Kuba - Czesiek śmieszy mnie do łez:)

Obserwuj wątek
    • lenawawa Re: X-Factor 27.03. 29.03.11, 14:23
      Niania była fajna i dobrze śpiewała;)
    • 18_lipcowa1 Re: X-Factor 27.03. 29.03.11, 14:39
      chłopak śpiewający hero też mnie powalił
      rewelacyjny był
    • kkokos Re: X-Factor 27.03. 29.03.11, 19:53
      > I czy mi się wydaje, czy za kulisami kibicował im ten łysy gościu z Trubadurów
      > ?

ha! czyli jednak nie miałam omamów!
    • kelle1986 Re: X-Factor 27.03. 29.03.11, 20:00
      Zgadzam sie odnosnie Sweet Rebels. W ogole grupy wokalne w tym programie to jakies nieporozumienie.
      Genek Loska - slyszalam ze po przejsciu do finału Mam Talent sam zrezygnował bo nie chciał mieć nic wspólnego z komercją. Jak go zobaczyłam w zajawkach programu to mi się w żołądku przewróciło! To w końcu chce czy nie chce? WTF? Nie wzbudza mojej sympatii muzycznie też do mnie nie przemawiają te "Dżemowe" klimaty...
      Duet Czesiek + Kuba - REWELACJA :D
      • echna Re: X-Factor 27.03. 06.04.11, 13:29
        > Genek Loska - slyszalam ze po przejsciu do finału Mam Talent sam zrezygnował bo
        > nie chciał mieć nic wspólnego z komercją

No takie ploty chodziły, ale tak naprawdę to po prostu nie przeszedł do kolejnego etapu MT. Poza tym każdy chce żyć, zaistnieć, niby pachnie komerchą, ale jest to jakiś sposób na przebicie się i zapoznanie innych sobą.
        NIe jestem obiektywna, po prostu od lat uwielbiam Genka.
    • sid-the-sloth Re: X-Factor 27.03. 29.03.11, 20:59
      A mnie się podobał Fi-Dżej, czy jak tam się przedstawił ten chłopak. Dziewczyna z dziwnym głosem też. Chłopak od Hero też na plus. Karaibka fajna, ale śpiewa jakoś tak ciężko.
      • magdaplum Re: X-Factor 27.03. 29.03.11, 21:31
        Ten który śpiewał Hero rzeczywiście pięknie. Ogółem bardzo fajny program, tylko czasami Czesława nie rozumiem:)
      • magdaplum Re: X-Factor 27.03. 29.03.11, 21:32
        Ten co śpiewał Hero naprawdę pięknie. Ogółem bardzo fajny program tylko czasami Czesława nie rozumiem:)
        • aguszak Re: X-Factor 27.03. 30.03.11, 13:46
          magdaplum napisała:

> Ten co śpiewał Hero naprawdę pięknie. Ogółem bardzo fajny program tylko czasami
          > Czesława nie rozumiem:)

tylko czasami? ;-)
          • bux Re: X-Factor 27.03. 06.04.11, 00:01
            xfactor.plejada.pl/forum.html#forum:MSwzODEsOCw4MzkyNjg5MSwyMTI0NjA1NTksMTA5NDUxNjEsMCxmb3J1bTAwMS5qcw==
            Sablewska dostała najmłodszą grupę wiekową :P
            xfactor.plejada.pl/46200,news,,1,sebastian_karpiel-bulecka_w_x_factor,newsdetal.html
    • anonimowa_melancholiczka Re: X-Factor 27.03. 07.04.11, 19:22
      Nie chce mi się zakładać wątku o ostatnim odcinku, bo jakoś kiepsko się go oglądało.
      Krótko będzie. Nie rozumiałam, dlaczego jury tak zjechało to dziewczę od "Fly Me To The Moon". Zaśpiewała na pewno lepiej niż ta ruda od Amy Winehouse (przeciętne wykonanie) albo Ruda Numer Dwa z Mam Talent (czy tez macie wrażenie, że "Mercy" staje się drugim "Stop"?). Nie wiem, nie wiem, o co im chodziło doprawdy. Może o to, że nie ubrała podwiązek i nie latała z dupą na wierzchu? Gdy ściągnęła żakiet, Kuba od razu zmienił zdanie...
      Pierwsza dziołcha z tym śmiesznym kapelutkiem była fajna. Pan z Palestyny (chyba, że źle dosłyszałam) też bardzo fajny i chyba najprzystojniejszy z wszystkich. O wiele bardziej jego wykonanie podobało mi się od chwalonego przez jury Alego Ani Jakiegoś Tam, śpiewającego Kryśkę Aguilerę. I największe zaskoczenie - gruba, dojrzale wyglądająca nastolatka - ale jaki cudowny głos! Myślałam, że będzie kaszana, ale miło się rozczarowałam! Ostatnia dziewczynka od Celine Dion ładnie, ale jakoś nudno.
      Coraz bardzie irytuje mnie Kuźniar i ten jego sztucznie udawany entuzjazm oraz granie dobrego wujka, do którego wszyscy się tulą w doli i niedoli. Jak by to powiedziała Sablewska - "masakra"!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka