Gość: kibic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 20:12 i będzie można wreszcie obejrzeć mecz w TVP bez ględzenia Jasin, Iwańskich czy innych Basałajów! Darek powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bobofrut Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.rtk.net.pl 04.05.04, 22:04 niestety, niestety - jedyny trafny ruch kwiatkowskiego - i nici... ta plącząca sie sfanduła-ględa, wiecznie się myląca, wciskająca widzom ciemnotę - znowu nas bedzie katowała. ZA CO!??? ja płacę abonament, ja się domagam jakości, kompetencji i refleksu - a nie byle pierdoły przy sitku... Odpowiedz Link Zgłoś
sonny_z_posen Re: Szpakowski wreszcie wraca! 05.05.04, 09:05 a ja się cieszę, że Darek wraca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgh Re: A w dupę z tym ropuchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:22 Znowu się zacznie pajacowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Szpakowski wreszcie wraca! 05.05.04, 15:47 taa.... szpakowski - lepper polskiej komentatorki... ta charyzma i inteligencja, a - i jeszcze znajomosc futbolu i niespotykana u innych umiejetnosc rozrozniania zawodnikow na murawie... :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekito Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.gdynia.mm.pl 05.05.04, 17:19 Może chociaż fryzurkę zmienił:) Ale najlepiej, zeby go nie pokazywali na wizji. Wystarczy jego głos. Wcale sie z tego nie ciesze, bo Szpakowski jest stronniczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 22:07 brawo Panie Darku!!! wreszacie jest to w komentarzu czego bardzo brakowało emocje, żywe reakcje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Standing ovation dla Szpaka:) 05.05.04, 22:46 Troszkę piskliwy na początku miał głosik, ale co klasyka to klasyka! Choć spodziewałem się jakiś nowinek z jego strony... Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: Standing ovation dla Szpaka:) 05.05.04, 23:21 chyba przerwa dobrze mu zrobiła; moim zdaniem był w formie, do jakiej nas nie przyzwyczaił: mówił składnie, muszę przyznać - sensownie, prawie się nie mylił... może w końcu popracował nad sobą? bo głos rozwibrowany emocjami to On ma i dziś udało mu się stworzyc atmosferę wielkiego sportowego widowiska (czy, jak On to mówi: "spektaklu"), zwłaszcza w kapitalnej pierwszej połowie meczu. Byłem bardzo mile rozczarowany. Nigdy za Nim nie przepadałem - ale te wszystkie basałaje (największe dno!) i Jasiny - to jednak nie jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAhoney Re: Standing ovation dla Szpaka:) IP: 217.153.143.* 05.05.04, 23:38 ciekawy tego byulem , bylem zagorzalym przeciwnikiem i chyba jeszcze jestem ale nie weim czy bede , bo dariusz dzis byl dobry , moze i zaczal ropzliczac mecz 15 minut prezd koncem , tzn byly przebitki straych bledow ale nie byly one razace , pare razy powiedzial na teriego tery , ogolnie spoks napewno lepuieijs od basaljow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.chello.pl 05.05.04, 23:24 Mam wrazenie ze ten post napisal sam bohater watku. Nie trzeba byc ekspertem, aby stwierdzic, iz komentarz pana Szpakowskiego jest archaicznym odpryskiem Peerelowskiej telewizji. Nudny, plaski, nieciekawy ... Jego powrot do komentowania futbolu to swoisty znak czasu dla polskiej telewizji. Mozna by to strescic: "Nowy prezes jest, a stare zgrane i niedobre wraca z wielkim dudnieniem w dudy swej peerelowskiej przeszlosci". Ot, oto Polska ... Bye. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.04, 23:30 Spadaj idioto, pewnie jesteś krewnym NAJGORSZEGO komentatora w dziejach TVP, czyli Basałaja. Darek bardzo ładnie, nareszcie atmosfera piłkarskiego święta, gratulacje. Przy Jasinach, Iwańskich i koszmarnym Basałaju pół Polski zasypiało nawet na najciekawszym meczu. Brawo Szpaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekito Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.gdynia.mm.pl 05.05.04, 23:34 Było jak przewidziałem - Darek był stronniczy!!! Smucił się i często uzywał słowa "niestety" gdy Monaco strzelało bramki. Panie Darku niech pan sobie jednak pojdzie z tej telewizji. A było tak spokojnie. I tak jestem przyzwyczajony do ogladania meczykow na Polszit Sport, ale niestety dzisiaj były jakies problemy z dzwiekiem i musialem wysluchiwac tych bzdur Szpakowskiego. Dlaczego on nie komentowal meczu do konca tlyko przez ostatnie 20 minut gadał o jakichs glupotach. Bleeee..... Odpowiedz Link Zgłoś
monika-blue Re: Szpakowski wreszcie wraca! 06.05.04, 01:52 ale sadzisz dyrdymały! sama (z chłopakiem) myślałam "niestety", jak monaco ZA WCZEŚNIE strzeliło drugą bramkę,bo trzeba byc ciężkim tłumokiem, żeby nie rozumieć, że było już wtedy PO MECZU i czekały nas długie minuty nieciekawej agonii niewolników abrama. zgadzam się z jednym z przedmówców, że w pierwszej połowie szpaku kapitalnie komentował - przeniósł ze stadionu te szaleńcze emocje do naszych domów. Teraz widać jaką kompletną pomyłką jest ten cały basałaj, gnida jedna, która nie ma dość charakteru, żeby zwalniać ludzi na podstawie WŁASNEGO przekonania, a nie rozkazu z góry! szpaka od ciszewskiego (znam go tylko z odtwarzanej transmisji na wembley!) dzielą kilometry talentu - ale basałaja od szpaka całe lata świetlne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: control Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 02:05 Nie był najgorszy, zwłaszcza w I połowie. Potem zaczął te swoje niezbyt interesujące i mocno zagmatwane refleksje, a pod koniec to już prawie w ogóle nie interesował się tym, co było na boisku i próbował swoich popisów. Bardzo mnie rozśmieszyło, gdy w pewnym momencie powiedział, że gdy szedł przed meczem na stadion, to w stoiskach z gadżetami nie znalazł koszulek z Batistutą. Gdy spytał, dlaczego ich nie ma, powiedziano mu: "a co właściwie ten Batistuta dla nas zrobił:. Powyższy tekst byłby może OK, gdyby nie to, że przeczytałem go jakiś czas temu w Gazecie Wyborczej (i nie pisał tego Szpak). - niemal słowo w słowo tak, jak go Szpak przedstawił. Powinien się nazywać zatem Papuga, bo papuguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 07:15 jak ty słuchałes jaki batistua?? gdzie ty tam widziałeś Batistute? mówił z tymi koszulkami o Hermanie Crespo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klem Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: 195.245.217.* 06.05.04, 07:44 Jasne, że o Crespo! A co do samego Dariussa... Można se go lubić albo nie lubić. Obiektywnie trzeba jednak stwierdzić, że chłopina nie zmienił się nic a nic. Te same wytarte schematy, to samo "kończenie" meczu od 75-ej minuty (pomijając fakt, że mecz faktycznie był rozstrzygnięty). Ale jedno było dobre - "(...) mówiono, że Real jest galaktyczny, jest stratosferyczny, ale Monaco jest nieziemskie bo jest magiczne!" (w przydługim podsumowaniu meczu słowo "nieziemskie" zostało zresztą zamienione na słowo "ziemskie", ale to już pomijam...) Wychowałem się na tym złotoustym facecie z pożyczką i darzę go pewnego rodzaju sentymentem, ale.......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.euronet.net.pl 06.05.04, 08:08 tak, mnie tez to ziemskie-niezmieskie Chelsea utknelo w pamieci:) bylo tak jak zawsze, nic sie nie zmienilo. po raz kolejny zreszta widac bylo, ze to utarte schematy, te same hasla, nic nie wnoszace do meczu. Po raz kolejny jak byly przebitki na trybuny, gdzie siedzialo sporo osobowosci swiata pilkarskiego, pan szpakowski milczal - bo ich po prostu nie zna!! posluchajcie sobie smokowskiego i twarowskiego z canal+ - dla mnie wyznacznikiem tego, ze ktos sie zna lub nie na futbolu, jest wlasnie to. Tam kazda znana postac na trybunach jest przez nich rozpoznawalna i zaraz po tym nastepuje kilka zdan o tej osobie. coz, ale profesjonalizm nigdy nie byl mocna strona szpaka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.04, 08:43 No to załatw chłopie, żeby Twarowski ze Smokowskim przeszli do TVP i przestań ględzić. Trzeba się cieszyć z tego co jest, bo postęp w porównaniu do Basałaja czy Jasiny jest ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleri Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 09:29 Ale jesteś gościu baran!! Czyli co jak wiem jak wygląda Janda to znaczy, że teorię teatru mam w małym palcu??? Matko... Smokowski z Twarowskim nie dlatego są wyśmienitymi komentatorami, bo rozpoznają jakichś starych dziadów na trybunach, ale dlatego, że się znają na rzemiosle i mają dobrą gadkę! I weź się nie kompromituj więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.euronet.net.pl 06.05.04, 11:28 tak, tobie - nie bede cie obrazal, poziom kloaki jest mi obcy - wystarczy, zeby ci pan szpakowski powiedzial, ze chelsea jest nieziemska czyli magiczna:) i wskazal palcem, w ktora strone leci pilka. puknji sie w ten swoj pusty leb. pilka nozna to nie tylko skorzana rzecz do kopania. zalosny jestes...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: control Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 09:30 Pewnie, ze Crespo. pisałem w tym samym czasie inny tekst o batistucie, więc mi jakoś przebiegł i do tego postu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skalar Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.acn.pl 06.05.04, 10:18 Szpaq jest spoko, ale to pikuś przy Zimochu. Zimocha z chęcią posłuchałbym sobie w tv, szkoda, że komentuje tylko dla radia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietro Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: 217.153.164.* 06.05.04, 10:54 Dajcie spokój ten facet nic a nic się nie zmienił a że akurat na tle beznadziejnego Basałaja wypada nieco lepiej to o niczym nie świadczy. Popełniał cały czas swoje tare grzech czyli tradycyjne podsumowanie meczu na kwadrans przed końcem, oczywiście nie potrafił ukryć komu kibicuje i jak zwykle był stronniczy nie rozpoznawał zawodników ( przez pierwsze 10 minut mylił gudjoensena z gronkjearem, ajuż najlepsze było jak bramkę strzelił gronkjaer a on przez dobre 15 sekund milczał bo nie potrafił go rozpoznać i czekał na jakąś powtórkę żeby zobaczyć numer)faktem jest że zachował też swoje atuty czyli doskonałą dykcję miły głos i fantastyczną zdolność przekazywania emocji, ale zwróćcie uwagę że traił mu się dosyć ciekawy mecz i dlatego nie przynudzł za bardzo ciekawe jak go ocenicie jak meczyk będzie kiepski a to prędzej czy później musi nastąpić. Moim zdaniem powinni już sobie tego dinozaura odpuścić Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Może ktoś mi powie co Szpakowski miał na myśli 06.05.04, 12:18 (było to gdzieś w 88 – 89 minucie) mówiąc mniej więcej coś w tym stylu: Prezydent Realu miał podobny pomysł na grę swego zespołu, jak Monaco, czyli piłkę ofensywną, ale jak gwiazdy Królewskich miały strzelać przy... pełnych trybunach... To wolne tłumaczenie, ale ciężko zapamiętać taki bełkot! Od Basalaja każdy jest lepszy, co nie zmienia postaci rzeczy, że Szpakowski ma blade pojęcie o piłce, nie mówiąc o jej komentowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Tak więc, Szpakowski nie tylko ma blade pojęcie 06.05.04, 12:26 o piłce i jej komentowaniu, ale nie potrafi poprawnie zdania sklecić. Poza tym, ma nieznośną inklinację do podsumowywania meczu ma długo przed końcowym gwizdkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: Tak więc, Szpakowski nie tylko ma blade pojęc IP: *.euronet.net.pl 06.05.04, 14:47 popieram w calej rozciaglosci. Na dodatek wedlug niego z tegorocznej edycji ligi mistrzow odpadl tez tottenham... bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pluszak Był i jest najlepszy. IP: *.chello.pl 06.05.04, 15:08 I koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq nie, nie koniec. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:41 1. schematyczny az do bólu. 2. stronniczy, orgazm przy bramce chelsea i totalna załamka przy bramkach monaco. kibicowalem monaco (bo postawilem, to po pierwsze, po drugie - piekny futbol, po trzecie drużyna z klasą a nie moloch za mafijna kase) 3. jakims cudem pan Szpakowski doszukal sie Tottenhamu w Lidze Mistrzow (gdzies tak w 80 minucie, apogeum złotych myśli Szpaka), i to dosc poznej fazie (wymieniony jednym tchem z Milanem, Realem i Arsenalem bodajże). Ja rozumiem ze mozna byc fanem angielskiej piłki, ale to juz chyba przegiecie. Mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Szpakowski wreszcie wraca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 10:46 a w weeeeekend Darek znów ma komentować (skoczki i artyści)i niech tak zostanie na zawsze! alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś