Dodaj do ulubionych

Idiotyczne reklamy (najnowsze)

28.04.11, 10:45
czyli te ktore pojawily sie nie tak dawno.Wiadomo ze reklam sie nie pozbedziemy i czasami przed filmem, meczem czy innym programem zmuszeni jestesmy je ogladac.A jak juz je ogladamy to jakie was draznia obecnie? wiem ze byly tu juz takie watki ale wieki temu wiec mozna by sobie przypomniec.Moj obecny top wyglada nastepujaco:
-reklama auta chyba Vv gdzie facet jedzie samochodem i widzi go jego mniemam przyszly tesc, zachowuje sie jak czubek dla umyslowo chorych czy pokrzywdzony osiol ryczący przy piosence zespolu the Cranberries.Pozniej spotyka sie z dziewczyna i jej ojcem, ktory mowi ze masz niezle auto.Moze i pomysl dobry, ale trzeba bylo wybrac jakiegos nastolatka do tej reklamy a nie goscia pod 40-stke z broda.Na takiego wygladal.Przez co wyszlo ze idiota jedzie samochodem.To jest moj fawotyt debilnej reklamy roku 2011.
-Marek Kondrat i jego bank ING, z tym nieudolnym synusiem po 40-stce w swoich dowcipach, nie dosc ze to nie smieszne to glupie, z drugiej strony Kondrat niezle sie zapasł w tej reklamie juz chyba od 5 lat kreci jedno i to samo.Do 100 lat chyba bedzie tam grał.
-Lek na katar z facetkami gdzie jedna smieje sie drażniąco rozmawiajac przez telefon w pracy, a druga pozniej ja zdmuchuje gdy "wyleczyla" katar po spozyciu tego leku, ten smiech tej baby dziala niesamowicie na nerwy
- Mumio i te ich kawały, juz nie wiedzą co wymyślać, to juz jest kręcone na siłę, czyt mogli by w koncu juz odejsc.Ostatnio na slupie wysokiego napiecia.Ni to smieszne ni madre.
- Biedronka i powtarzajace sie co roku te same reklamy z gadajacymi ziemniakami.Czas moze skonczyc maglowac jedno i to samo.
-Serce i rozum, jak zamawiaja chinszczyzne.
I narazie tyle.Drazni mnie tez ostatnio propaganda fejsbuka w reklamach tez ona jest obecna.Ale zdecydowanym faworytem idiotycznej reklamy nr w 2011 jest wersja z brodatym podstarzalym kawalerem debilem z okrzykami osła za kółkiem samochodu.
Obserwuj wątek
    • nioma Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 12:12
      generalnie przelaczam jak sa reklamy ale akurat ta ING z Jacusiem (cala seria) nalezy do moich ulubionych. TO jedne z nielicznych reklam, ktore nie dzialaja mi na nerwy.
      Numer jeden to oczywiscie z tekstem: A nie ma tego z ząbkami? Doskonala!
      Tej o samochodzie nie kojarze, stare reklamy Biedronki sa zwyczajnie nudne. A Serce i Rozum tez naleza do reklam sympatycznych, oryginalnych i niewkurzajacych. Mnie, oczywiscie.
      • zuzanna807 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 13:12
        A ja bardzo lubię reklamy ING z Jackiem Braciakiem, moja ulubiona to oczywiście nóż z ząbkami i najnowsza chyba, jak czeka w kawiarni na przedstawiciela banku i wchodzi mamusia! Cudo!
        • a.rd Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 03.05.11, 19:26
          Ostatnio tez bawi mnie Jacus, scenka w kawiarni jest dobra, reszta byla irytujaca

Do udanych zaliczam:
          - Biedronke, choc przydalaby sie nowa seria, ale sa orginalne i dowcipne, swietna gra slow.
          - serce i rozum
          - tanczace zwierzaki Wedla - za brak lopatologii pt. "nasza czekolada najlepsza", jest taka japonska: nie-wprost przypominamy o sobie + troche surrealizmu

Nie znosze:
          -Herman i jej knorrowska chemia do zarcia
          -Majewski - porazajaca glupota, chyba ma trafic do najglupszej klienteli, bo co madrzejsza nie przyjyjdzie do banku, ktory tak wyrzuca pieniadze swoich klientow
          -grubaski i bardzo brzydkiego chudzielca (kluseczki na figure laseczki) - jest po prostu szkodliwa, producent powinien dostac kare za wspieranie ruchu proana, wplata na rzecz osrodkow leczacych anoreksje
    • lilith76 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 13:25
      ING i Jacek Braciak są super.

Za to bawi mnie reklama Tantum Rosa (czy powinniśmy podawać tu nazwy tych produktów - w sumie krytykując promujemy), gdzie kobieta dzwoni do siostry, że nie przyjdzie na jej urodziny bo ma intymny problem. Nie wiem, jaki charakter ma ta impreza, chyba gang-bang, jeśli nie można się ruszyć z domu. Przecież z "problemem intymnym" da się prowadzić standardowe życie zawodowe, rodzinne, towarzyskie. Wersję z panną młodą lepiej rozumiem - w końcu czeka ją pierwszy seks jako mężatka, może w ogóle pierwszy seks ;)

Ta reklama pierwsza przyszła mi do głowy. Będę jeszcze dopisywać.
      • morgen_stern Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 14:22
        Nie widziałam tej reklamy, ale opis powala ;) no ani chybi gang-bang musiał być, a tu psita zaswędziała, jaka szkoda :P
      • gazeta_mi_placi Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 02.05.11, 14:35
        Oj tak, ta reklama jest beznadziejna.
        Poza tym normalne koleżanki czy siostry rozmawiają ze sobą o tym używając prostszych słów niż "intymny problem" np. "swędzi mnie cipka, mam upławy" itp.
        A może ona ma tak zaawansowaną grzybicę że na tej imprezie musiałaby co 5 minut zamykać się w toalecie aby się dobrze "poczochrać"?

>Wersję z panną młodą lepiej rozumiem - w końcu czeka ją pierwszy seks jako m
        > ężatka, może w ogóle pierwszy seks ;)

Nie wierzę, w ten pierwszy seks, dziewice nie miewają "intymnych infekcji" bo niby skąd?
    • burana45 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 13:41
      - reklama jakeigos musli na odchudzanie co to ma postac KIŚLU !!!!!!!!!!!!!!!!!!! no żesz jasna cholera ! gdybym sie odchudzala to w zyciu bym tego nie kupila

- reklamy z Braciakiem - idiotyczny scenariusz, jakby w dzisiejszych czasach wahanie pzred kredytem byly spowodowane rzeczywiscie samymi papierkowymi formalnosciami a nie takimi drobiazgami jak wysokosc raty, zdolnosc kredytowa, zabepieczenie, opcja przewalutowania, ubezpieczneim pzred utratą parcy i tego typu nieistonymi bzdurkami

- reklama wktórej ładna zgrabna dziewczyna bredzi o nietrzymaniu moczu .. no jesli to ma do czegos zachecac to stzrelli jak kula w płot
      • ksywa Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 13:53
        przyłączam się do tego kiślu - to już nie jest kategoria "irytujące reklamy" tylko szlag mnie trafia i waliłabym po łbie - producentów

aktualnie najbardziej irytuje mnie reklama volksvagen jetta, bo nie wiem, skad zamysł, ze niby policjanci pytaja o model auta, facet odpowiada "jetta", a oni jakoś nie mogą tego załapać, bo to przecież takie trudne:-/
        ja nie mogę załapać, o co chodziło "kreatywnym" przy tym spocie
        • nika222 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 15:34
          z jettą chodzi chyba o to, że ten model nie był przez kilka lat produkowany, a teraz go wznowili po dużym liftingu, ale reklama i tak jest słaba, moim zdaniem.
        • szwampuch58 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 16:15
          ksywa napisała:

> aktualnie najbardziej irytuje mnie reklama volksvagen jetta, bo nie wiem, skad
          > zamysł, ze niby policjanci pytaja o model auta, facet odpowiada "jetta", a oni
          > jakoś nie mogą tego załapać, bo to przecież takie trudne:-/
          > ja nie mogę załapać, o co chodziło "kreatywnym" przy tym spocie
          Na wloskim rynku,a spot dzieje sie w Italii,pierwszy model Jetty byl obiektem kpin i dowcipow.
          Dlatego te niedowierzanie wloskich policjantow ze to Jetta.
          • ksywa Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 19:05
            rozumiem teraz, dzięki za wyjaśnienie
            ale jak mozna opierać pomysl spota - dla szerokiego grona odbiorców - na kontekście sytuacyjnym i realiach, ktore znają nieliczni?
            • burana45 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 21:06
              na FIAT pzrejechal sie na skopiowanie oryginalej reklamy , bez zbadania specyfiku rybku polskiego

podobnei producent zarówek OSRAM - cos nie bardzo moze zrozumiec czemu mu sprzedaz w POslce kompletenei nei idzie
              • xemxija Re: Perwoll 28.04.11, 21:43
                Z godzine temu zobaczylam jakiegos koszmarnego dziada, satyra odzianego w brazy, z jakims fularem czy tez szalem na szyi!! Trafilam na koniec arcydziela, wiec widzialam tylko jak ten pacan obejmowal jedna lub dwie mlode dziewczyny. Brrrr!!!
                • corgan1 a nie może obejmowac? :) 30.04.11, 09:30
                  > wiec widzialam tylko jak ten pacan obejmowal jedna lub dwie mlode dziewczyny. Brrrr

chyba to lepsze niż stara prukwa która by obejmowała 2 młodych chłopaków :)
                  • semihora Re: a nie może obejmowac? :) 30.04.11, 12:03

> chyba to lepsze niż stara prukwa która by obejmowała 2 młodych chłopaków :)

Raczej nie, stara prukwa byłaby przynajmniej oryginalna.
                • cchili5 Re: Perwoll 12.06.11, 23:49
                  Napisałaś "zobaczylam jakiegos koszmarnego dziada", czy może wiesz, kto tego "dziada" dubbingował w polskiej wersji tej reklamy, bo dawno ją widziałem w TV, lecz nigdzie w necie nie mogę jej znaleźć. Na youtubie znalazłem tylko jej słowacką wersję: www.youtube.com/watch?v=Fh7sJ3gYv58
      • gazeta_mi_placi Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 02.05.11, 14:37
        >- reklama wktórej ładna zgrabna dziewczyna bredzi o nietrzymaniu moczu .. no jesli to ma do czegos zachecac to stzrelli jak kula w płot.

Ładna zgrabna dziewczyna jeżeli jest po porodzie naturalnym jak najbardziej może mieć problem z nietrzymaniem moczu, to dość częsta przypadłość młodych matek po porodzie (porodach) naturalnym.
        • morgen_stern Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 03.05.11, 21:15
          Gazeta, twoje zainteresowanie pochwami kobiet po porodzie jest cokolwiek chorobliwe. Może spróbujesz w końcu znaleźć dziewczynę?
          • gazeta_mi_placi Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 04.05.11, 10:40
            Uważasz jak poprzednik że młoda zgrabna dziewczyna nie może mieć problemów z nietrzymaniem moczu?
            Niektórzy (zwłaszcza mężczyźni) nietrzymanie moczu kojarzą tylko ze staruszkami, więc tłumaczę że młode kobiety też mogą mieć nietrzymanie moczu, a że w przypadku nietrzymania moczu u młodych kobiet najczęstszym czynnikiem jest poród naturalnym to cóż ja na to poradzę? Takie są fakty i nie ma co się obruszać.
            • morgen_stern Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 04.05.11, 10:53
              Ale ja się nie obruszam, tylko patrzę z rozbawieniem, jak po raz kolejny robisz z siebie debila :P co kto lubi :P
              • zacha56 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 17.05.13, 17:52
                a mnie śmieszą te w których są angielskie słówka, które są nieprawidłowo wymawiane np. ultimate itp. :)
    • kelle1986 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 14:03
      Wszystko na TIP TOP! I dzien jest naaaasz! grrr

Wszystkie reklamy sa wnerwiajace ale bardzo lubie reklame jak przychodzi facet do Urzędu Skarbowego i chce sie rozliczyc z malzonka. Facet jest mega pocieszny i swietnie gra:)
    • morgen_stern Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 14:24
      - Serce i rozum, nienawidzę ich wszystkich :P
      - Jetta, ja tez nie pojmuję, gdzie tkwi dowcip tej historii
      - Zamień kluseczki na figurę laseczki - dajcie mi broń i zabijam na oślep
      • kahila Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 14:45
        a czy w reklamie Jetty nie chodzi przypadkiem o to, ze ta Jetta to tak nowy model ze Policja jeszcze o nim nie slyszala...?
        • railly Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 14:59
          Serce i rozum sa ok, Biedronka tez.
          Najgorsze sa według mnie reklamy:
          - chipsów: z nauczycielkami / policjantkami, które pod wpływem wspomnianych chipsów zmieniają się w tańczące do dzikich rytmów nie wiadomo co (bo ani to estetyczne, ani sensowne)
          - Knorr z K.Herman i jej męzem - same reklamy nie są złe, ale były emitowne tak czesto, ze chyba nie tylko ja nie mogę już na nie patrzeć, barszczyk z gołąbkami atakowały jak szarańcza
          - podpaski z dziewczynami o dużych tyłkach maszerujących na zakupy, bo cały dzien jest juz ich - żenada (choć piosenka wpada w ucho)
          - kluseczki i laseczki - fuj
          - miss reklamujaca substytut jedzenia - nie mam nic do tej ładnej pani, ale wkurza mnie promowanie myslenia, że od kilku orzeszków od razu przytyje i trzeba je zniknąć, lepiej jeść kisielową mamałygę
          Dopiszcie swoje
          • lilith76 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 15:10
            No właśnie - podpaski "wszystko na Tip-Top": pokolenie Hannah Montana dostało pierwszą miesiączkę.
            Zamień kluseczki... - co to za kobieta, która po jednym groszku jest syta; obżarstwo to jedno, ale jedzenie jest zmysłową czynnością, które dużo mówi też o innych zmysłowych sferach życia. Świetne promowanie jedzenia nie dostarczającego żadnych wartości odżywczych.
            • gocha221 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 18:27
              Dla mnie ta reklama to wręcz promowanie anoreksji i zaburzeń.
              Bo jeśli to jest środek, w co oczywiście nie wierzę, że ktoś jest syty po groszku, to dziękuje.
              A pokazywanie, że jedzenie mikroporcji (czyli głodzenie się) jest sposobem na schudnięcie też co młodszym może zrobić wodę z mózgu.

• lajlah Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 20:48
              Eeeeh... a jak ja dostałam pierwszej miesiączki, to była Anna Patrycy "z pewną taką nieśmiałością..."
              kiedy to było... chlip, chlip ;)
            • bene_gesserit Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 30.04.11, 15:02
              Podskakujace z przejęcia sie podpaską dziewoje to moj numer dwa. Ekscytacja podpaskami plus najglupszy z mozliwych sposob demonstracji ich rzekomej skutecznosci - niebieskim plynem, ktory kazda nastolatka ma w torebce, jakby co.

Moj numer jeden to kolejna reklama pasty na prochnice czy co tam. W poprzedniej byly plamy krwi w umywalce i wypadający siekacz, teraz jest zakrwawione jablko i tenze siekacz w jablku. Mniam mniam mniam. To dziala chyba tylko na neurotykow z zacięciem hipochondrycznym?

Kluseczki-laseczki to reklama z gatunku moze nie irytujacych, ale kompletnie nieudanych. Chuda laska ma wyjatkowo antypatyczny wyraz twarzy, wredziocha do kwadratu. Groszek, ktory naklada sobie pęsetą (blee) jest suchy i nieapetyczny, a zainteresowana 'magicznym' proszkiem grubaska z kolei wygląda na niepełnosprytną i ubrana jest jak sirota - nie sadze, aby ktokolwiek mial ochote sie z nia identyfikowac: zazdroscic wredziosze, czesac sie w taki koczek ciotki-klotki i odziewac w namiot?

Herman i jej nieapetyczny mąż, zachwycający sie coraz to nowymi mozliwosciami jedzenia z papieru przekroczyli juz szczyty absurdu. Zastanawiam sie, co sklania producenta do brnięcia w tę glupawą historię.

Ze zdziwieniem stwierdzilam, ze najbardziej lubie reklame samochodu - te, w ktorej w tle leci 'Hit the road, Jack', a wokol kierowcy - i z nim - dzieją się cuda. Bardzo zgrabna metafora uczuc, ktore towarzysza jezdzie. Reklama jest tak dobra, ze kompletnie nie kojarze, jaka marke reklamuje :)
              • gazeta_mi_placi Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 02.05.11, 14:40
                >Ekscytacja podpaskami plus najglupszy z mozliwych sposob demonstracji ich rzekomej skutecznosci - niebieskim plynem, ktory kazda nastolatka ma w torebce, jakby co.

Czyli lepiej pokazać naturalną scenkę- nastolatka na przerwie wychodzi do ubikacji, tam ściąga zakrwawioną pełną okresowych farfocli podpaskę i pokazuje jak to majtki mimo to ma nadal czyste?
                • morgen_stern Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 03.05.11, 21:17
                  Zastanawiające, że nikomu nie przyszło to do głowy, tylko tobie... Nie wiem, co ty masz w głowie, człowieku, ale jest tam niezły pie...ik.
                • bene_gesserit Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 08.05.11, 19:54
                  Tak, i potem powinny sie w tym wytarzac, wszystkie razem. Wez sie w glowe puknij.

Nie, chodzilo mi o to raczej, ze ten symboliczny przekaz jest nadto absurdalny. Cos jak reklama proszku do prania z wczesnych lat 80., w ktorej tlumaczono gospodyniom domowym, ze proszek pierze nawet koszule ze zwiazanymi na supel rękawami.
                  • gazeta_mi_placi Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 09.05.11, 10:56
                    Nie rozumiem.
                    • ziemiomorze Tłusta świnka 02.06.11, 12:47
                      'Nie chcesz, zeby inni brali cie za tlustą swinkę albo hipopotama?' pyta slodki kobiecy glos z offu, a na ekranie widzimy olbrzymie, nadmuchane jak balony meteorologiczne monstra ludzkie z ryjami zwierząt. Ryje mają tępe spojrzenia, 'Świnka' ma rozowy dres i blond włosy w strąkach, zeby dopełnić grozy.

Tak zaczyna sie reklama srodka odchudzającego. Rozumiem, ze chodzilo o to, ze otyli ludzie czesto z powodu otylosci mają zanizoną samoocene, ale trudno mi sobie wyobrazic kogokolwiek, kto po obejrzeniu tej reklamy uda sie pospiesznie do sklepu i kupi sobie w ten sposob reklamowany preparat.
    • kachullcia Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 15:08
      "Moze i pomysl dobry, ale trzeba bylo wybrac jakiegos nastolatka do tej reklamy a nie goscia pod 40-stke z broda"

a dlaczego nastolatka a nie właśnie faceta pod 40? Ciągły kult mlodości i niezwykłej urody. A przeciez po świecie chodzą też "zwykli", po 40, ba - nawet po 50 i 60! z brodą , wąsami czy całkiem łysi.(i na marginesie - to głównie oni jeżdżą nowymi VW, nastolatków w nowych VW raczej rzadko widać).

"zachowuje sie jak czubek dla umyslowo chorych czy pokrzywdzony osioł"
      no nie wiem, czy nawet ryczenie jeśli ktoś słuchu nie posiada jest oznaką pokrzywdzonego osła czy czubka dla umysłowo chorych - cokolwiek to znaczy.

Nie twierdzę, że reklama du.ę urywa, ale zarzut że facet za stary jakoś mnie nie przekonuje.
      • burana45 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 15:13
        moze nei chodzi o wiak a p fakt ze facet pod 40-tke na ogol ma pewne cechy za kótre wybiera sie go na narzeczonego
        a dziwne ze dla tescia taka cecha ma byc tylko samochód ????
        • nioma Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 15:36
          jesli wybral dobry samochod to ma gust
          jesli wybral bezpieczny samochod to jest odpowiedzialny
          jesli kupil za gotowke to znaczy, ze ma pieniadze.... itd itp

przypomnialo mi sie: widzialam reklame peluchomajtek dl adoroslych nietrzymajacych moczu
    • gocha221 Zgaga 28.04.11, 18:24
      Mnie Braciak nie wkurza, choć są lepsze i gorsze spoty.

Moim nr 1 wśród najgłupszych reklam jest reklama tabletek na zgagę: laska w ostatniej chwili wpada do odjeżdżającego pociągu i w drzwiach przedziału, do obcych osób, mówi, ze musiała jeszcze kupić coś na zgagę.
      I w tym momencie wszyscy pasażerowie zaczynają się dzielić swymi problemami gastrycznymi.
      Czekam na wersje z kremem na hemoroidy.

Zamień kluseczki na figurę laseczki też jest idiotyczne.

Nie lubię też reklam Winiar, gdzie próbują łączyć wizerunek idealnej rodziny ze swoim glutaminianem sodu :) Teraz nastolatka sie zwierza matce, a wszystko w oparach zagęszczacza do sosu. Choć w sumie i tak chyba lepsze od Herman i jej sposobów na...

• marzeka1 Re: Bank 28.04.11, 20:04
        Akurat reklamę o Jacusiu lubię, ciekawa, fajnie nakręcona, zabawna.
        Nienawidzę za to reklamy jakiegoś banku (nie pamiętam nazwy), w której człowiek jest pokazany jako idiota, w sforze idiotów: nr1- ludzie robią w markecie zakupy, a potem reagują jak nakręcone marionetki, by lecieć do banku, bo coś tam. nr2- kierowcy w aucie słuchają reklamy banku i nagle wszyscy w jednym czasie chcą jechać w tym samym kierunku.
      • maggi9 Re: Zgaga 29.04.11, 14:51
        gocha221 napisała:
        > Nie lubię też reklam Winiar, gdzie próbują łączyć wizerunek idealnej rodziny ze
        > swoim glutaminianem sodu :) Teraz nastolatka sie zwierza matce, a wszystko w
        > oparach zagęszczacza do sosu. Choć w sumie i tak chyba lepsze od Herman i jej s
        > posobów na...
        >

O matko! mnie ta reklama też wkurza niesamowicie.Jest taka ni w 5 ni w 10.Na początku niby nie chcą zareklamować produktu wprost a później w srodku jest ta głupawa wstawka o "soserze".Brrr.To ja już wołałam Herman z knorrem-przynajmniej się nie próbowała kryć, że to reklamuje.Aczkolwiek częstotliwość pokazywania jej na ekranie przyprawiała o ból zębów.

• bell82 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 28.04.11, 22:38
      > -reklama auta chyba Vv gdzie facet jedzie samochodem i widzi go jego mniemam pr
      > zyszly tesc, zachowuje sie jak czubek dla umyslowo chorych czy pokrzywdzony osi
      > ol ryczący przy piosence zespolu the Cranberries.Pozniej spotyka sie z dziewczy
      > na i jej ojcem, ktory mowi ze masz niezle auto.

nie zgodze sie ;] dla mnie to jedna z fajniejszych reklam jakie teraz mozna ogladac
    • vasilip Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 29.04.11, 06:24
      Wszystkie idiotyczne reklamy plusa z Mumio
    • lilith76 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 29.04.11, 09:28
      Reklama jak przenieść się "z punktu C do punktu N" - widzimy długi, zakręcający się, zapętlający zawijas i na koniec "to takie proste...". Jeśli ten zawijas (wiem, jeden podpis, taki prosty), jest taki prosty, to jak wygląda nie prosta droga dla nich.
    • notting_hill Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 29.04.11, 14:24
      Mnie generalnie wkurzają wszystkie reklamy, które niosą taki oto przekaz:
      - leki przeciwbólowe są najlepszym remedium na ból każdego pochodzenia, bierzesz i po sprawie. Moje dziecko sparafrazowało nawet reklamę chyba apapu, tego gdzie facet przychodzi z kwiatami i przeprasza, że się źle zachowywał. W jej wersji brzmi to: weź apap, idioto!
      - leki na wątrobę- jasne, żryjcie bez umiaru, a potem walnijcie sobie jakiś lek na "poprawę trawienia". Fuj! To samo jeśli chodzi o zgagę. Podwójne fuj!
      - kredyty same się spłacają i są wręcz za darmo;
      - piwo zacieśnia kontakty międzyludzkie;
      - Coca- cola to napój jakie wszystkie mamy dają swoim dzieciom, a jak nie dają, to powinny jak najszybciej ten błąd naprawić;
      - Nutella jest super odzywcza;
      - Actimel podnosi odpornośc;
      - Rutinoscorbin jest lekiem na całe zło;
      - a środki bakteriobójcze uczynią nasze życie bezpieczniejszym.
      To są wszystko debilne, kłamliwe przekazy, które odpowiednio często sączone, ugruntowują u części bezmyślnych ludzi głupoty w głowach.
      • railly Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 29.04.11, 15:12
        Szczyty absurdu osiąga Perwoll - gdziekolwiek się nie znajdujesz, ktoś zawsze ma przy sobie butelkę środka do zmiękczania tkanin w odpowiednim kolorze - w teatrze, na pokazie mody czy innym dziwnym miejscu. Przeciez to takie oczywiste.
      • dona.a Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 30.04.11, 08:48
        notting_hill napisała:

> - Nutella jest super odzywcza;

Też mnie irytują te bzdury o "odżywczych" wafelkach i innych słodkich świństwach.
        • wypasiona_foczka "Jako mama bardzo wierzę w nutellę..." 13.05.11, 20:47
          "Jako mama bardzo wierzę w nutellę..."
          Dżizas! za mówienie takich tekstów głośno należałoby odbierać prawa rodzicielskie :D
          Skład nutelli to cukier, następnie olej roślinny i odtłuszczone (czyt. pozbawione wszelkich witamin z tłuszczu mlecznego a więc bezwartościowe) mleko. Przy czym "odtłuszczone" brzmi w reklamie jak mega zaleta. Nie ma jak odtłuścić mleko i jego prawdziwe wartości odżywcze zastąpić tanim olejem roślinnym :DDDD. Reklama dla matek-kretynek po zawodówkach fryzjerskich (taka metafora, nie żeby umniejszać komukolwiek).
          Danone nauczył przez reklamę, że najlepszym posiłkiem są Danonki, to, że mają masę cukru i przeznaczone są tylko dla dzieci > 3 roku życia mało który rodzic zauważa, kupują je dla niemowląt, z nutellą dzieje sie podbna historia.

Najgorszymi reklamami sa te wpierające ludziom nieistniejące przypadłości: "syndrom leniwego trawienia" - jak to brzmi! ładniej niż "nażarłem się jak świnia i zaraz pęknę".
          Koszmarem sa reklamy Activii (tak, znowu króluje Danone) z tymi mrożącymi krew w żyłach "historiami" bohaterek, które dzięki Bogu, znalazły wybawienie w spożywczopodobnym wynalazku inaczej czekałaby je rychła śmierć a już na pewno ostracyzm towarzyski.
          "Opowiedz nam swoją historię na activia.pl" - koniecznie, koniecznie.
      • bene_gesserit Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 30.04.11, 15:05
        notting_hill napisała:

> - Rutinoscorbin jest lekiem na całe zło;

A! 'Rutinoscorbin to taki piąty członek naszej rodziny'!
        • gazeta_mi_placi Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 02.05.11, 14:42
          Haha, ciekawe czy rodziny mające w swojej apteczce ten środek wpisały kolejnego członka rodziny do spisu powszechnego ;-)
    • konbea Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 29.04.11, 15:52
      a mi dzialaly na nerwy przed swietami reklamy, chyba eurobanku, siedzialo jakis dwoch gostków, jeden mial zmutowany głos, w ogole nie czaiłam o co w nich biega.
      jetta- dzięki,ze ktos wyjasnił bo tez mnie nie smieszyło
      wszystko na tip top masakra
      wszelkie rekalmy o nietrzymaniu moczu, prostatach , pieluchach dla dorosłych itp - obrzydlistwo
      wszelkie proszki do prania, perwole, calgony - brrrrr

za to uwielbiam wszystkie reklamy tesco i Henia, zwłaszca jak przewraca boczek:) Juuuuuuuzzzz!:) Boskie
      bardzo lubiłam Kota w reklamach netii, bez VAT moja ulubiona, szkoda,ze juz nie leca
      ING,serce i rozum tez trawie
      i bardzo lubilam reklamy "sztucznej szczęki dla psów", jak sie smiały, zreszta reklamy ze zwierzetami sa moimi ulubionymi ( no moze z wyjatkiem robienia zdrowej kupki:))
    • afortunada Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 29.04.11, 16:17
      adi0075 napisał:

> zachowuje sie jak czubek dla umyslowo chorych

co to jest "czubek dla umysłowo chorych"?
    • poecia1 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 29.04.11, 21:07
      Dla mnie knotem ostatnich tygodni jest reklama jakiejś kawy, w której egzaltowany babiszon zamiast usiąść na tyłku i spokojnie wysłuchać sercowych zwierzeń siostry czy przyjaciółki, koniecznie musi napić się kawy i jeszcze delektować się delikatnym smakiem. Dla mnie to sztuczne do bólu zębów i jeszcze ten błysk w oku na wspomnienie kawy.
      Druga to lek na zgagę z animowanymi strażakami wylewającymi jakiś biały płyn, wygląda jakby wlewali wapno do gardła. Mało smaczne skojarzenie.
    • there.there Re: Good bye apetite 30.04.11, 01:05
      a ja strasznie lubie "zamien kluseczki...", bo jest tak rozbrajająco szczera i idiotyczna, że przez to zabawna
    • morgen_stern Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 30.04.11, 08:47
      Muszę jeszcze dopisać reklamy radia zet z Martyną, Rutkowskim i Maleńczukiem. Są żenujące, czy kogoś ten wymuszony dowcip naprawdę śmieszy?
      • alicjawu Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 30.04.11, 12:52
        a ja dopisuję reklamy z S.Majewskim
        jestem nimi mocno rozczarowana, liczyłam na poczucie humoru, a tu nuuuuda
        duuuużo lepszy jest Braciak ;-)
    • karmella13_13 Szymon Majewski 30.04.11, 22:23
      Irytuje mnie reklama Majewskiego przebranego za panią Krysię, gdy rozkłada nogi przy rozmowie z klientem. Czy to ma być wskazówka dla doradców jak powinna wyglądać ekspozycja na klienta. Generalnie nie lubię transwestytów w reklamach. Nie rozumiem, jak to może wpływać na wizerunek banku.
    • ja27-09 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 02.05.11, 13:08
      Moi drodzy, tu jest wątek rozbudowany do 11 stron :))
      Miłej lektury.
      • ja27-09 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 04.05.11, 11:42

forum.gazeta.pl/forum/w,384,99077073,99077073,Znienawidzony_bohater_reklamy_GRRR_CZ_III_.html
    • bez_portek Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 02.05.11, 13:36
      a tańczące zwiarzaki do piosenki z Dirty Dancing nikogo nie irytuja? nie znosze ich
      i jeszcze I wanna fly fly i lody king chyba, laska spiewa przy basenie, jak słysze to uciekam od razu
      • zuzanna807 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 02.05.11, 15:23
        Szczyt kretynizmu to Banderas w reklamie banku i wszystkie reklamy z Szymonem Majewskim! Dno dna!!!!!!!!!!!!!
        • mozambique Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 03.05.11, 21:21
          aja jestem zachwycona formą BAndersa = 50latek a wyglada na najwyzej 30
          ma luz , ironie i kpiarskie podejscie -pasuej do zartobilwej reklamy

w przeciwienistwei do Depardję który bełkotał cos niezrozumiale ...
    • e.st1 Idiotyczne pseudo-rodzinne scenki 03.05.11, 22:11
      Nie znoszę, po prostu nie znoszę tych pseudo-rodzinnych pogaduszek ostatnio obecnych w reklamach. A dosłownie przełączam gdy słyszę reklamę jakiegoś sosera z matką i córką. Są tak obrzydliwie sztuczne że aż zęby bolą.
      Nie trawię również zdania "tematy te ma zet".
      • kara_b Re: Idiotyczne pseudo-rodzinne scenki 04.05.11, 09:17
        nie lubię gawryluk i jej zielonego balonu i tych rozmów o zaparciach i jeszcze na końcu info,żeby się dzielić własną historia na ich www
        braciak mi nie przeszkadza, Kotu był rewela
        mnie zawsze wkurza reklama skody o tych ludziach co są na wystawie i jak wychodzą, to mierzą nowowchodzących ,co się wieszakiem podniecają.Wielcy mi państwo cholera jasna (a jeżdzą tylko skodą)
        • gazeta_mi_placi Re: Idiotyczne pseudo-rodzinne scenki 04.05.11, 10:34
          Gawryluk jako aktorka sprostytuowała się w tej reklamie.
          Nie wiem czemu znani, cenieni wieloletni aktorzy prostytuują się zawodowo w reklamach serków, jogurtów i zupek w proszku.
          Dla mnie to żenujące...
          • ja27-09 Re: Idiotyczne pseudo-rodzinne scenki 04.05.11, 11:37
            No jak to czemu? Pecunia non olet jak mawiali starożytni.
          • angazetka Re: Idiotyczne pseudo-rodzinne scenki 06.05.11, 10:35
            Gazeciu, wyjasnię ci: otóż to jest część ich zawodu. Aktor nie codziennie gra Hamleta, czasem gra w reklamie (i ma z tego x razy więcej kasy niż z tego Hamleta).
            • gazeta_mi_placi Re: Idiotyczne pseudo-rodzinne scenki 07.05.11, 21:57
              I to się nazywa prostytucja....
      • adi0075 Re: Idiotyczne pseudo-rodzinne scenki 04.05.11, 11:59
        to prawda to tez jest irytujace, te rodzinne pseudoklimaty, np Saga herbata, te rozwydrzone dzieciaki ze trzeba sciszac tv bo dra sie, i glupie skecze idealnej rodziny, czy Winiary pomysl.
        Widze ze serce i rozum sie wiekszosci podoba, choc nie wiem co takiego smiesznego bylo w ich skeczu gdy zamawiali chinszczyzne, raczej ten skecz im wyjatkowo nie wyszedl.
        • xemxija Re: Idiotyczne pseudo-rodzinne scenki 04.05.11, 14:09
          Ja lubie Jacusia-Co-Nie-Ma-Chaty, Kota w Netii bardzo lubilam (cos sie ostatnio nie pokazuje), a najbardziej wkur.... mnie reklamy to te z plynami do prania, Febrisan TAPS i wszelakie z tabletkami, w ktorych pseudonaukowcy opowiadaja basnie z mchu i paproci, jak to wlasnie swiezo ukonczyli badania, albo jakas baba-kosmitka porusza lapami i wyskakuja slupki na ekranie. Wszystkich bym ich na latarniach powywieszala!
          • marslo55 Re: Idiotyczne pseudo-rodzinne scenki 04.05.11, 14:16
            xemxija napisała:
            "Ja lubie Jacusia-Co-Nie-Ma-Chaty, Kota w Netii bardzo lubilam (cos sie ostatnio nie pokazuje), a najbardziej wkur.... mnie reklamy to te z plynami do prania, Febrisan TAPS i wszelakie z tabletkami, w ktorych pseudonaukowcy opowiadaja basnie z mchu i paproci, jak to wlasnie swiezo ukonczyli badania, albo jakas baba-kosmitka porusza lapami i wyskakuja slupki na ekranie."
            Jeszcze lepsze są reklamy stylizowane na talk-show, w których zaproszony "ekspert" wypowiada się na temat najlepszych proszków do prania i wskazuje telewidzom, który środek najlepiej wziąć na ból głowy. Często się zastanawiam, czy twórcom tej reklamy się zdaje, że ludzie uznają to za fragment autentycznego programu. Jeśli nie, to jaki jest sens kręcenia takiej reklamy? A jeśli tak, to jaki ten wkręcony telewidz musiałby mieć iloraz inteligencji?
            • xemxija Re: Idiotyczne pseudo-rodzinne scenki 04.05.11, 14:54
              Albo jak Kryska-stewardessa z "Labiryntu" (Renata Pekul) udaje, ze jest ekspertka od tam czegos i opowiada basnie z powazna mina - chyba jakas reklama Belissy czy tam innego gowna. Co oni mysla, ze ja Kryski nie pamietam?? To Janek, jej maz, Adoloran wymyslal, a Kryska co najwyzej mogla menzurki umyc w domowym laboratorium;)
              • aasiek Re: Idiotyczne pseudo-rodzinne scenki 07.05.11, 19:55
                O, święte słowa, Xem! :))))
    • gocha221 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 04.05.11, 20:42
      Nowy faworyt!!
      Reklama Rexony z Małgorzata Sochą.
      Dezodoranty promowała w bardzo średnich skeczach rok temu, ale ten jest znacznie gorszy.
      Pani gwiazda proponuje, by użyć 2 dezodorantow, każdego pod inną pachę, a wieczorem testować, która pacha śmierdzi a która nie. urocze.

Myślałam, że pomysły, by myć sobie pół głowy szamponem Clear a pół zwykłym, myć połowę jajka pastą Blend-a-med skończyły się 15 lat temu, ale koszmar wraca.
      • hennalive Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 04.05.11, 22:24
        Reklama z Sochą to rzeczywiście D-N-O i metr mułu. Niedobrze mi się od niej robi. Pieniądze nie śmierdzą, ale p-a-c-h-y już tak;))) Reklam 'rodzinnych' też nie lubię. Za to z Jacusiem bardzo. W reklamie 'zero' z majewskim ta 'pani ladna' taka jakaś irytująca jest, ale ogólnie reklama ok.
        • xemxija Re: Dobrowianka 04.05.11, 23:16
          Tez mnie wkurza! I co to jest to zolte w szklance na koncu arcydziela?? Czy tylko ja to widze? Co to ma byc? Tluszcz z frytkownicy? Tfu.
          • railly Rexona 05.05.11, 09:01
            Socha mnie nie irytuje.
            Za to do kilku dni co chwile pojawia się debilna reklama Old Spice, kompletnie nie rozumiem co autor miał na mysli.
            • dzidzia_bojowa Knoppers 05.05.11, 09:40
              czy jak to się tam pisze... bawi mnie ta reklama. Twórcy przekonują mnie, że ten fafelek jest dobrym posiłkiem, gdy zechce mi się zjeść drugie śniadanie. Otóż wypróbowałam- nie działa:) Zeżarłam tego knoppersa w trymiga a potem jeszcze dwie kanapki z szynką i pomidorem oraz jabłko. Do obiadu jakoś dotrwałam na tym prowiancie:) Nie dajcie się nabrać!:))
              • xemxija Re: Knoppers 05.05.11, 10:37
                Bo popelnilas podstawowy blad, Dzidzia:)
                Najsamprzod trzeba bylo sobie zapodac ciasteczko Lu Go!, ktore "powoli uwalnia blonnik" a dopiero kole 10 - zazyc Knoppersa!
                • dzidzia_bojowa Re: Knoppers 05.05.11, 11:10
                  Ale ja się wzdragam na widok Lu Go. Mam wrażenie, że nagle usłyszę nad głową jakieś skandowanie i przyprawia mnie to o nerwowe tiki:)
                  • xemxija Re: Knoppers 05.05.11, 12:56
                    :))
                    A wyobraz sobie jak sie czuje biedne ciasteczko Lu Go w takiej sytuacji. Tu niby ma przykaz, zeby powoli i statecznie uwalniac blonnik...a jak ono ma biedne uwalniac statecznie, jak ludzkosc ma nerwowe tiki na jego widok? I trzesie ciasteczkiem na wszystkie strony, i skupic sie ono biedne nie moze...na tym uwalnianiu. Kurcze, moze trzeba by zrobic jakas akcje spoleczna w celu zapewnienia ciasteczku Lu Go godziwych warunkow pracy? Propozycja taka:)
                    • lilith76 Re: Knoppers 05.05.11, 14:58
                      Słysząc krzyki tej kobiety w reklamie, to powątpiewam w powolne uwalnianie błonnika ;)
                      Bardziej w nagły wyrzut cukru do krwi ;)
              • gazeta_mi_placi Re: Knoppers 05.05.11, 14:55
                Ja na drugie śniadanie wolę solidną kromkę chleba z kiełbaską, serkiem albo pomidorami zamiast czekoladowego wafelka. Czy jestem patologią?
                • ankas4 Mbank... robią z kobiet idiotki, a z facetow macho 05.05.11, 15:14
                  Jestem zawiedziona promocją MbANKU... ostatnia reklama mnie zniesmaczyła calkowicie, pokazana jest dziewczyna ... która zakłada pierscionek-Facet macho z miną' masz mnie sluchać' mowi jej ,ze nie ma szans na pierscionek, a ona na to z miną niewiniątka idiotki robi słodką minkę i mówi,ze nie da się zdjąć pierścionka, a na to on dzwoni do MbANKU i załatwia przelanie kasy na owy pierscionek, i mowi do ekspedientki z miną Pana i władcy zeby pakowac piersionek bo go biora... i jeszcze na koniec komentarz sprzedającej' ze on ją naprawdę kocha" jakoś tak szła ta reklama... jak ją widze, to zdaje mi się,ze cofnelismy sie do ery kamienia łupanego, nie wiem też czy Panie ,które maja coś do powiedzenia w MBanku widziały rekamę? dla mnie jest ona zwyczajnie obrazliwa ! brzydzę się nią i mam nadzieję,ze szybko zniknie z antenty!
                  • railly Re: Mbank... robią z kobiet idiotki, a z facetow 05.05.11, 15:29
                    eeeej, nie przesadzaj
                    ja tę reklamę odczytuję zupełnie inaczej i podoba mi się.
                    Nie ma tu mowy o żadnym szowinizmie i zniewoleniu, to kobieta specjalnie udaje że nie może zdjąć pierścionka, a jej facet żeby pokazać jak to szybko działa w mbanku, od ręki załatwia kasę. I wtedy okazuje sie od razu, ze nieschodzący pierścionek to był podstęp dziewczyny, żeby chłopak jej go kupił.
                    I pies na końcu jest boski.
                    • morgen_stern Re: Mbank... robią z kobiet idiotki, a z facetow 05.05.11, 15:58
                      Ale chyba wszyscy zrozumieli, o co chodzi w tej reklamie, nie trzeba do tego tęgiej głowy.
                      Nie zmienia to faktu, że jest idiotyczna i pielęgnuje stereotyp głupiej, pazernej na błyskotki baby, która robi z siebie skretyniałą dzidzię-piernik, żeby wysępić od faceta pierścionek (własnej kasy i własnego kredytu oczywiście nie ma).
                      Nie mam zbyt dobrego zdania na temat gustu osoby, która uważa tę reklamę za uroczą i zabawną. Pies też nie jest smieszny.
                      • ankas4 morgen_stern zgadzam sie w 100% 05.05.11, 22:37
                        nIc dodac , nic ująć... masakra ta reklama, nie ma w niej nic zabawnego i obraża mnie jako czlowieka.
                        • railly Re: morgen_stern zgadzam sie w 100% 06.05.11, 08:48
                          Dajcie spokój, więcej dystansu. Nie wszystko jest zamachem na poczucie wyzwolenia kobiety.
                          Nie wszystko trzeba odbierac tak dosłownie, to jest fabuła z przymrużeniem oka. Ktoś nad tym pomyslał i wcale nie musiał miec na mysli obrażania kobiety. Rety.
                          • morgen_stern Re: morgen_stern zgadzam sie w 100% 06.05.11, 09:58
                            Poczucie dystansu i humoru nie oznacza śmianie się z każdego idiotyzmu.
                            Nikt nie chciał obrazić kobiet, po prostu takie ma własnie o nich zdanie :) Nie rozumiem, po co pielęgnować takie stereotypy? Nikt nie mówi, że to "zamach", po prostu to żenujące. Żeby to jeszcze naprawdę śmieszne było.
                            • ankas4 Re: morgen_stern zgadzam sie w 100% 06.05.11, 12:07
                              No znowu sie podpisuje pod zdaniem morgen_stern , bo szczerze powie,ze taka reklama nie zagraza mojej pewnosci siebie, ani nie czuję sie gorzej po niej,ani wlasnie nie ma większego wpływu na moje zycie ani tym bardziej na moją osobę,ale czemu ludzie tworzą takie durnowate historie ? . a ta mina kolesia jak dzwoni do Banku jako Pan i władca, brrr to jest nie tylko promowanie kobiety jako tej która nie zarabia , jako tej ,która jest wyrachowana ale równiez promowanie najgorszej z mozliwych cech człowieczych czyli wyższości na innymi... mina kolesia przestraszna. boję sie takich ludzi!
                          • poecia1 Re: morgen_stern zgadzam sie w 100% 06.05.11, 21:15
                            Widać pomyślał za mało, albo jego myśli były źle ukierunkowane. Naprawdę sam pomysł nie jest najgorszy i wystarczyło go jedynie oszlifować, wywalić element naciągactwa i minkę słodkiej idiotki. Natomiast reklama podana w takiej formie wywołuje jedynie bunt i niesmak. I nawet super dystans do siebie niewiele tu zmieni.
                  • semihora Re: Mbank... robią z kobiet idiotki, a z facetow 06.05.11, 14:00
                    > Jestem zawiedziona promocją MbANKU...

Nie znoszę tej reklamy. Jest kretyńska, a ta cwana pańcia doprowadza mnie do szału. Koleś też głupek ostatni, kredyt na pierścionek bierze, bo panienka minkę słodkiej idiotki zrobiła.

Reklamy z Szymonem to też porażka. PKO chyba na głowę upadło, żeby płacić za takiego gniota.
    • dorcia251 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 05.05.11, 16:57
      - Wszystko na tip-top (nawet nie wiem, co to reklamuje) - numer jeden debilizmu.
      - Dotykowe żelazko, brrr.
      - Katarzyna Herman i jej tysiąc pięćset barszczy, żurków i innych paskudztw.
      - Herbata Saga i coś w stylu: teraz niech dzieci zrobią herbatę
      - Pieluszki Happy. Te przesłodzone mamusie są do wyrz...ania.
      - Wszystkie syfy, w których to kobieta zawsze sprząta, zachwyca się jakimś proszkiem itd.
      I dużo, dużo innych.
      Mam wrażenie, że Polacy zasadniczo nie umieją zrobić dobrej, przekonującej, niewkurzającej reklamy. Na blok reklamowy reaguję zmianą kanału.
      • dorcia251 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 05.05.11, 16:59
        I jeszcze dezodorant Dove. "Oczywiście, że jestem szczęśliwa z Dove! Nie widać??"
        No żesz, kałasznikow tu nie pomoże. Po prostu załamać ręce.
      • xemxija Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 05.05.11, 19:12
        dorcia251 napisała:

Wszystkie syfy, w których to kobieta zawsze sprząta, zachwyca się jakimś proszkiem itd.

O, przepraszam. Mopa reklamowal facet:)
      • gocha221 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 05.05.11, 20:49
        HAPPY - tak!! jest idiotyczna, irytująca i powoduje odruch wymiotny.
        Obiecałam sobie, że jeśli będę miała dziecko, to na 100% happy na tyłku nosiło nie bedzie, choćby mi do nich dopłacali.

A teraz właśnie leciała reklama lodow z Dżoanną Krupą, pomarańczową od solarium. Kolejny beton.
        • ankas4 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 05.05.11, 22:41
          o TAk , reklama tych pieluszek jest straszna, mnie drażni równiez seria reklam Euro Banku ....brrr obrzydlistwo
          • piotr33k2 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 05.05.11, 23:11
            najbardziej debilna jest reklama tych snikersów -nie jesteś sobą czy coś podobnego . a najbardziej fajna (i smieszna przedewszystkim) to ostatnio ta seria serca i rozumu ,dzieki znakomitemu podkładowi aktorów .
            • gocha221 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 06.05.11, 08:17
              Na początku serce i rozum mnie irytowały, ale ostatnie spoty są całkiem ok.
              podoba mi się jak serce się przebiera za myszkę i taki poprzedni spot, jak serce nurkowało w wannie, żeby zobaczyć, czy jest tam wifi, sympatyczne.

Nowe reklamy Netii o wiele słabsze niż te z Kotem, nijakie. wiem, że są i widziałam, ale nie jestem w stanie za dużo o nich powiedzieć.

Reklamy z Majewskim kiepskie, nudne i mało zabawne. Przepłacili :)
              • amilina Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 10.05.11, 19:25
                Z Majewskim sa glupie i natretne.
    • rwpg Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 06.05.11, 10:24
      A reklama lodów Koral - w wykonaniu "niezastąpionej" Dżoany Krupy? To dopiero badziewie! I ten wkurzający bełkot polsko - ameŁykanski. Czy ten udawany bełkot zgłoskowo - samogłoskowy ma byc przyciagać uwagę klientów. Mnie to wk..... . Do białości.
      • zuzanna807 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 06.05.11, 11:44
        RWPG kochany /a/! Miałam właśnie napisać o lodach Koral i koszmarnej Joannie Krupie! Czegoś bardziej debilnego to wymyślić nie można chyba! Od dawna nie widziałam takiego koszmarka a bełkot pani K śni mi się po nocach!
    • reniatoja Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 07.05.11, 17:34
      Ja nie mogę nie rzygnąś, jak widzę faceta klepiącego jakiegoś rzęcha, z ktorym się utożsamia, bo mają obaj po -dziesiąt lat i jeden potrzebuje prostownika (rzęch), a drugi (facet) prostamolu. I wtedy zbliżenie na jego genitalia i układ moczowy i pokazane wszystko jak mu sie to tam zatyka i on się wysikać nie może, a jak sobie weźmie tego prostamolu łyknie, to mu się odetka i prostata mu nie skoczy i będzie sikał rzadko ale daleko.

Ponadto panienki, które podskakują w galerii handlowej, bo mają czadowe podpaski, które nie zostawiły śladu na białych spodniach i tak nerwowo podskakują śpiewając hita o podpaskach.

kolejne odsłony cyklu z Herman (miało to zniknać podobno od stycznia i co?), bo sobie myślę, jak mozna żreć nic tylko wszystko z proszku i dziecku dawać, czy ta kobieta nie boi się, ze wszyscy raka od takich ilosci chemikaliów dostaną? czy nie pwoinna dać synowi jakiegoś jabłka lub zwykłej pomidorówki z pomidorów, zamiast kolejnego sposobu na jakiś shit z torebki? Na wigilię ugotowała wszystko z plastiku, na romantyczną kolacje plastik, na szybki obiad codzienny plastik, na przekąskę plastik, terazz smaży plastikowe placki ziemniaczane i zadowolona. Kobieta, która w realnym świecie gotowalaby tak jak Herman w reklamie, byłaby chyba nienormalna, wiec tak zaczynam postrzegac tę przecież ładną, inteligentną aktorkę.
      • dona.a Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 07.05.11, 19:30
        reniatoja napisała:

> kolejne odsłony cyklu z Herman (miało to zniknać podobno od stycznia i co?), bo
        > sobie myślę, jak mozna żreć nic tylko wszystko z proszku i dziecku dawać, czy
        > ta kobieta nie boi się, ze wszyscy raka od takich ilosci chemikaliów dostaną? c
        > zy nie pwoinna dać synowi jakiegoś jabłka lub zwykłej pomidorówki z pomidorów,
        > zamiast kolejnego sposobu na jakiś shit z torebki? Na wigilię ugotowała wszystk
        > o z plastiku, na romantyczną kolacje plastik, na szybki obiad codzienny plastik
        > , na przekąskę plastik, terazz smaży plastikowe placki ziemniaczane i zadowolon
        > a. Kobieta, która w realnym świecie gotowalaby tak jak Herman w reklamie, byłab
        > y chyba nienormalna, wiec tak zaczynam postrzegac tę przecież ładną, inteligent
        > ną aktorkę.

No i właśnie zastanawiam się czy Herman, która aktualnie nie gra w żadnym serialu, jeśli się pojawi, bo pewnie się pojawi, będzie jadła w filmie ten product placement;)
      • xemxija Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 07.05.11, 19:49
        reniatoja napisała:

czy nie powinna dać synowi jakiegoś jabłka lub zwykłej pomidorówki z pomidorów, zamiast kolejnego sposobu na jakiś shit z torebki?

Znaczy, INSYNUUJESZ, ze jest mozliwe uzyskanie pomidorowki z prawdziwych pomidorow??!:))
        • misiania Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 08.05.11, 20:22
          Nie mogłam się powstrzymać. Setka moja :)
          • zuzanna807 Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 09.05.11, 20:07
            Pojawił się nowy koszmarek reklamowy, to reklama banku i dwaj łysi panowie przemawiający głosami kapłanów z epoki starożytnego Egiptu! Od razu przypomina mi się film "Faraon" i obrzędy pogrzebowe starego faraona!
      • amilina Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 10.05.11, 19:24
        Eeee, co sie tak martwisz tym plastikiem Hermanowej? To w koncu to jej seria reklam sprawila, ze moja rodzina unika Knorra jak ognia. Patrzec na nia nie moge, wiecej nie kupie i juz.
      • radziechowy-wieprz Re: Idiotyczne reklamy (najnowsze) 10.06.11, 09:02
        Ja nie mogę znieść kobiety, która baardzo spokojnym i delikatnym głosem zachęca emerytów do wykupienia ubezpieczenia. Wymiękam przy "pomyśl o swoich bliskich". Straszne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka