01.05.11, 06:58
I jak? Ja jestem zawiedziona, że przeszli Rotten Bark. Piosenka wtórna i nudna.
Marcin Czyżewski - podobno występował w tego typu programach już nie raz, ale ja nie kojarzę faceta. Moim zdaniem jest nieco bezbarwny, choć jego wykonanie bardzo dobre. Zrobił z kiczowatej piosenki cover na poziomie. Należał się mu finał.
Najbardziej bulwersująca opinia jury - zachwyty nad Tomaszem Cebo. Gościa widziałam po raz pierwszy (chyba ominęłam jeden odcinek castingowy), ale to co wyprawia ten pan to jakaś pseudosztuka, zupełnie jak współcześni malarze, którzy namalują na płótnie kwadrat i kółko i udają, że to artyzm wysokich lotów. Sorry, ale śpiewania w kółko "Rap! Tak!" w rytm bliżej nieokreślonych dżwięków przekracza moje granice percepcji. Słuchać się tego nie dało.
Mały Wiktor - bezczelne dziecko, przekonane o swojej wyjątkowości. Występ kompletnie nieudany.
Facet od Gagi - Łomatko, co to było? Z tą piosenką można zrobić tyle fajnych rzeczy, po co kropka w kropkę kopiować?
Koleś z akordeonem - tak, jak Kora nie gustuję. Nawalone wszystkiego po trochu i w sumie nie wiadomo, o co chodzi. Podobnie jak z panem Cebo - takiej płyty na pewno bym nie kupiła. Nawet bym jej nie ściągnęła z internetu:P
JazzBratem - ale to już było. Odpadają za wykonywanie jednej i tej samej piosenki (choć bardzo ją lubię).
Arletta- trochę mi żal, że nie przeszła, choć faktycznie wokalnie nie jest powalająca. Posiada jednak wrażliwość, dojrzałość i doskonale budowała napięcie. I nie śpiewa piosenek Edyty Górniak.
Hmm, ciekawe, kto otrzyma dziką kartę. Mam nadzieję, że jakaś przedstawicielka płci pięknej:)

Obserwuj wątek
    • kelle1986 Re: MTBM 30.4 01.05.11, 10:35
      Rotten Bark byli fajni, lubię takie klimaty a la Blink 182, poza tym sympatyczne chłopaki:)
      Zgadzam się z opinią na temat Tomasza Cebo i tego małego - najlepsze były jego miny po niepochlebnych słowach od jury;p
    • spacey1 Re: MTBM 30.4 01.05.11, 18:57
      Czyżewskiego pamiętam na 100% z Szansy na sukces, jako młodego chłopaka. Już wtedy był świetny, a teraz nabrał charakteru, dojrzał. Jego wykonanie prawdę mówiąc powaliło mnie. Barwa głosu rzeczywiście niesamowita. Jak usłyszałam, ze śpiewa Hello, obawiałam się sztampy, ale wykonał coś niesamowitego z tym utworem.
      Cebo - zaczynam podejrzewać, że całe jury zna go jako właściciela tego klubu w Toruniu czy gdzieś tam. Inaczej trudno wytłumaczyć ich zachwyty. A już myślałam, że ja jestem głucha, albo nie łapię awangardy.
      Rotten Bark całkiem mi się podobali. Fajny wokal i nie wiem, czemu jury się tak ich czepiało. Ogólnie pierwszy raz zgadzam się z werdyktem widzów.
    • argentea Re: MTBM 30.4 04.05.11, 13:15
      Też nie rozumiem tych zachwytów nad Cebo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka