Dodaj do ulubionych

Problem z wyborem liceum pomocy !!

27.03.12, 16:29
Witam
Mam dylemat, chodzę do 3 klasy gimnazjum niedługo czas podjąć decyzje o przyszłej szkole. W czwartek byłem na dniach otwartych do LO VIII w Gdańsku i do dzisiaj wiedziałem na pewno ze chce tam iść. Na profil matfiz a następne na studia lotnicze w Rzeszowie (chce być pilotem ) LO 8 jest wysoko w rankingach w Trójmiascie a ja uczę sie b. dobrze więc chciałem tam iść. Dzisiaj natomiast byłem na otwartych dniach w LO XV ktore jest sporo niżej w rankingach. Szkola z wyglądu jest niesamowicie brzydka, lecz okazało sie ze maja tam klasę lotniczą. Teraz naprawde nie wiem co zrobić, iść do o wiele lepszej i przyjazniejszej 8 na matfiz a potem ma studia, czy do obskurnej i gorszej XV do klasy lotniczej i dopiero potem studia.  Proszę o pomoc bo nie wiem co robić. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • 71tosia Re: Problem z wyborem liceum pomocy !! 27.03.12, 20:46
      a co gwarantuje te klasa 'lotnicza'? Bo byc moze jest tak ze bedziesz mial spora wiedze o lotnictwie ale kierunkowe przedmioty sa uczone kosztem przedmiotow ogolnych jak matematyka czy jezyk polski a to te musisz zdac by byc przyjetym za studia. Najpelpiej jednak wybierz liceum ktore po prostu daje gwarancje ze za 3 lata bedziesz madrzejszym czlowiekiem, na wybor zawodu masz jeszcze czas.
    • gdabski Re: Problem z wyborem liceum pomocy !! 27.03.12, 21:18
      Zapoznaj się z dyskusjami na tym forum, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś:
      lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/48-licencje_i_szkolenia_lotnicze/203-szkoly_i_uczelnie_o_profilu_lotniczym/
      /Gdabski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka