kubissimo 07.05.11, 21:34 az szkoda, ze to jednorazowy final, a nie seria koncertow. Calkiem milo sie to oglada, a jeszcze milej sie slucha. W tvnie powinni dzis nerwowo obgryzac panokcie ;) kogo widzicie w trojce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marittkaa Re: MBTM - finał 07.05.11, 21:37 W TVN?Raczej w TVP2.TVN nie konkuruje z nikim na show,gdyz ich show zawsze maja najwieksza ogladalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 07.05.11, 21:42 Mi chodzi o poziom. A rozdmuchany show tvnu pod tym wzgledem przegrywa na calej linii. Programu z tvp2 nawet nie biore pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: MBTM - finał 07.05.11, 21:44 kubissimo napisał: > Mi chodzi o poziom. A rozdmuchany show tvnu pod tym wzgledem przegrywa na calej > linii. Tu sie zgadzam :) > Programu z tvp2 nawet nie biore pod uwage. A trzeba bylo wziac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 07.05.11, 21:45 czemu milabym uwzglednic program typu wieś tańczy wieś spiewa? Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: MBTM - finał 07.05.11, 21:50 kubissimo napisał: > czemu milabym uwzglednic program typu wieś tańczy wieś spiewa? Bo to nie byl taki program. A jesli chodzi o ilosc osob dobrze spiewajacych - bije na glowe pozostale. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 07.05.11, 21:55 ja mam alergie na tego typu chóry, nie odmawiam uczestnikom talentu, ale forma jest dla mnie niestrawna. Odpowiedz Link Zgłoś
pppaaappp Re: MBTM - finał 08.05.11, 00:50 "...w TVN się nie boją bo ich show ma zawsze najwyższą oglądalność" ktos tu napisał. Kocham tę TVN-owska propagandę!!! Bitwa na głosy była w tym samym czasie co MBTM w Polsacie i oba jak pisano miały w soboty po ok.3,5 mln widzów, a X-Factor miał w niedziele 4 mln ale w tym samym czasie Ranczo miało 7-8 mln! Wszystko do sprawdzenia w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
yasmeen Re: MBTM - finał 07.05.11, 21:42 Ja mysle, ze obgryzli juz palce do kosci ;) Ja stawian na Enej, Czyzewskiego a jako trzeci wejda moim zdaniem albo Podobamisie lub Little Breaver - z powodow czysto socjologicznych;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:01 ogladam z malym poslizgiem, wiec moze juz oglosili osoby, ktore przeszly do drugiej rundy, ale ja bym w niej zobaczyl wlasnie Enej, Czyzewskiego i... obojetnie kogo. W sumie na NIE jestem tylko i wylacznie w stosunku do pana Filipinczyka, a reszta zaprezentowala zaskakujaco wyrownany poziom. O dziwo nawet te dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: MBTM - finał 07.05.11, 21:43 Nie stawiam na nikogo, bo nie oglądałam aż tak dokładnie, ale te fragmenty, które widzieliśmy bardzo nas zainteresowały, ciekawe, zdolne osoby. Olivka Livki zdaje się nie weszła do finału? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:02 Niestety Oliwia, jak i wszyscy nietypowi, przepadla w glosowaniu widzow :/ Odpowiedz Link Zgłoś
marittkaa Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:03 Kubissimo,nie badz zalosny..MBTM i poziom??Od zawsze polsatowskie show sa na najgorszym poziomie ze wszystkich,do TVN sie nie umywa...Co z tego,ze ktos tam lepiej spiewa skowo i tak wiadomo,ze zadna z tych osob kariery nie zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:11 Taki Enej spokojnie sobie poradzi nawet jak nie wygra, mają już drugą płytę, na drugiej wszystkie są świetne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oregano1 Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:51 Właśnie,Oni są znani ,dla mnie powinien wygrać młodziutki skrzypek ,to przed nim są 'uchylone"drzwi kariery i sławy,takim osobom powinny słuzyc te programy,na uwagę i na otwarcie deszczu propozycji zasłużył też Conrado,jemu i jego rodzince ta kaska wiele by pomogła,dla finalistów na pewno duża satysfakcja,ale ..dla mnie osobiście ,ot dodatkowa promocja,no.... kasa się liczy(w/g mnie powinni do udziału w takowych programach być dopuszczani tylko nowicjusze na naszych scenach estradowych) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:54 a jak wlasciwie zdefiniujesz nowicjusza? bo obawiam sie, ze przy przesadnym nacisku na estradowe dziewictwo uczestnikow mielibysmy program tylko i wylacznie dla wykonawcow typu Little Breaver czy ten szescioletni chlopczyk od pianina. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:18 marittkaa napisała: > Kubissimo,nie badz zalosny..MBTM i poziom??Od zawsze polsatowskie show sa na na > jgorszym poziomie ze wszystkich,do TVN sie nie umywa...Co z tego,ze ktos tam le > piej spiewa skowo i tak wiadomo,ze zadna z tych osob kariery nie zrobi? A jaka to, ach jaka wielka kariere zrobily osoby, ktore wygraly tvnowskie "showy"? jakos nie kojarze, za to kojarze sporo osob, ktore wyszly z polsatowskiego "Idola" chociazby. Odpowiedz Link Zgłoś
marittkaa Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:27 Ani z TVN,ani z polsatu i innych.Tam tylko jury robi "kariery". Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:30 A o Brodce czy Ani Dąbrowskiej to nie słyszeliście?? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:46 Slyszelismy. to ta zabawna dziewczynka nie slyszala :) Odpowiedz Link Zgłoś
marittkaa Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:55 iuscogens napisał: > A o Brodce czy Ani Dąbrowskiej to nie słyszeliście?? Przeciez te "kariery" sie juz dawno zakonczyly,tak jak i Flinty. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 07.05.11, 22:58 za klika dni beda rozdane Fyrderyki i Brodka ma bodajze 9 nominacji. Jezeli to wedlug Ciebei jest koniec kariery, to moze juz sie nie wypowiadaj na tematy muzyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: MBTM - finał 07.05.11, 23:01 Szkoda mi, że program już się zakończył, ale przyznam szczerze - dzisiejszy odcinek trochę mnie znużył, szczególnie migawki "zza sceny" gdzie rozegzaltowana, czarnowłosa panienka wypytywała uczestników, ich znajomych i rodziny o to jak się czują i jak występ poszedł. Wygrana Enej mnie nie dziwi bo byli nieźli. A w to, że zrobią karierę uwierzę, kiedy komercyjne radio zacznie puszczać ich utwory w stopniu zbliżonym chociażby do tego, w jaki prezentuje muzykę 5'Nizza. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 07.05.11, 23:07 a 5nizza w ogole istnieje w obiegu radiowym? (chociaz lepszy bylby tu czas przeszly, skoro zespol sie rozpadl) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: MBTM - finał 07.05.11, 23:41 Istnieje. Dziś w dwóch różnych stacjach słyszałam "Żołnierza" i "big bada boom" (czyżby reakcja na śmierć Ben Ladena?) Wygrana Enej cieszy. jeśli Polsat tę grupę porządnie wypromuje to jest szansa, że zrobi z nich gwiazdę. Panowie maja talent, stacja ma pieniądze, więc to dobrany duet, pod warunkiem że szoł-biznes nie zrobi z chłopaków przylizanych piesków, grających pod publiczkę. Co do Conrado - to uważam że przy takiej ilości kasy, jaką Polsat ściągnął za SMSy od widzów, to mógł mu wycieczkę do ojczyzny zafundować i jeszcze wzruszający materiał z takiego wyjazdu nakręcić i wyemitować - pewnie ludzie głodni wzruszeń oglądaliby aż miło :D Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: MBTM - finał 07.05.11, 23:07 marittkaa napisała: > iuscogens napisał: > > > A o Brodce czy Ani Dąbrowskiej to nie słyszeliście?? > > Przeciez te "kariery" sie juz dawno zakonczyly,tak jak i Flinty. o nowej płycie Brodki chyba nie słyszałaś :) Dąbrowska ma chyba przerwę macierzyńską. Enej wygrał :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD I jeszcze zaśpiewali Myla moja ;) to moja ulubiona ich piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 07.05.11, 23:05 historia lubi sie powtarzac, wiec kolejny raz calkiem niezle typy jurorow minely sie z glosem ludu glosujacego. Obecnosc Conrado w drugiej rundzie byla dla mnie duzym zaskoczeniem, ale w sumie po wygranej chociazby Magdy Welc nie powinienem sie dziwic. Ludzie lubia takie wzruszajace historyjki. Bardziej mnie zastanawia, ze to juz kolejny spiewajacy Filipinczyk w Polsce, ktory udzialem w takim programie chce zarobic na wakacje rodziny. gdyby bylo wiecej takich osob, to moze by zrobic jakies reality, gdzie ludzie wybraliby rodzine, ktora telewizja wysle na Filipiny ;) Udzial Tomka mniej mnie dziwi, bo w sumie to zdolny chlopak, do tego skromny, sympatyczny i calkim przystojny (oczywiscie z poprawka na wiek), wiec zakladalem, ze wyciagnie sporo smsow. Pytanie tylko czy osoba z takim repertuarem (skrzypcowe przerobki hitow) ma szanse na zaistnienie na rynku na powaznie? Udzial (i wygrana) Enej mnie juz zupelnie nie dziwi. Zespol ma ogromny potencjal, znalazl swoje brzmienie i mysle, ze jeszcze nie raz o nich uslyszymy. Po raz pierwszy od baaaardzo dawna cieszy mnie zwyciezca tego typu programu :) Odpowiedz Link Zgłoś
oregano1 Re: MBTM - finał 07.05.11, 23:34 Nie obraż się,dam Ci dobrą radę ,spróbuj przepowiadac przyszlosc,może ....z fusów,wiesz ,faktycznie dawno to było,ale nauczono mnie,że o gustach sie nie dyskutuje,ale też wpojono mi,że ze zdaniem innych należy się liczyć,i zawsze szanować odmienniość ,wakacje mozna spedzać u nas(podobno teraz się opłaca-dużo taniej),ale jak ktoś chce na Filipinach i mozna mu pomóc(bo ma np.trudności finansowe)to należy to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 07.05.11, 23:40 skoro Ci to wpojono, to po prostu licz sie z moim zdaniem. dziekuje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
oregano1 Re: MBTM - finał 08.05.11, 00:14 Tak bym zrobiła,gdyby Twoja ocena nie była aż tak autorytatywną,dlatego zareagowałam,oczywiście masz prawo do wyrażania swoich opinii,ale ja też!!-Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowa_melancholiczka Re: MBTM - finał 08.05.11, 09:14 Zwycięzca od samego początku był do przewidzenia, niby spoko, ale ja ciągle mam wrażenie, że Polsat od początku do końca postawił na wygraną tego, w końcu profesjonalnego, zespołu. Nie odmawiam jednak chłopakom talentu, miła muzyczka, jednak w mojej opinii to powinien być jednak program dla zdolnych amatorów. A tak MTBM posłużyło promocji zawodowym muzykom. Dogrywki nie miałam ochoty oglądac, ze względu na pozostała obsadę - czyli Conrado i Skrzypek. Filipińczyk ma głos, ale bardzo źle się na niego patrzy niestety. A i repertuar na jedno kopyto. Tomasz - dzisiejszy występ do "Keny Kaczułoki Anułoki" udany, ale to chyba głównie zasługa rewelacyjnego podkładu. Lecz tak jak stwierdził Łozo - taka twórczość dobra jest tylko na jeden raz, a na dłuższą metę może nużyć. Pewnie głosowały na Dolskiego nastolatki i starsze panie, bo taki śliczny, choć pryszczaty z niego chłopiec. Mnie dziś najbardziej urzekły dzieciaki z Little Breaver (choć z tego Jaśka mały buc). Tak sobie myślę, że mała wokalistka śpiewa lepiej od kilku wykonawców X-Factora razem wziętych. Generalnie udany program, choć mógłby trwać nieco dłużej. Mam wrażenie, że zanim zdołał się rozkręcić, już się skończył. No i jestem zawiedziona, że to jury na pewnym etapie miało za dużo do powiedzenia i w efekcie wybrało do półfinałów beznadziejne osoby - kolesia od GaGi czy Tomasza Cebo. Odrzuciło natomiast kilku rewelacyjnych wykonawców, mnie najbardziej utkwiła w pamięci dziołcha od "Mały niedźwiedź mocno śpi" i taki zakolczykowany koleś z pięknym głosem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 08.05.11, 12:34 nie widzialem wszystkich odcinkow, ale nie mam wrazenia, zeby Polsat ich przesadnie promowal. To juz bardziej Noko, BARDZO wychwalane przez jurorow, mogloby byc uznane za faworytow producenta ;) a co do relacji profesjonalisci - amatorzy. Mnie chyba bardziej odpowiada uksztaltowany zwyciezca, ktory juz ma wlasny repertuar i nie polegnie w starciu z firma fonograficzna. Zadnemu ze zwyciezcow Idola nie mozna odmowic talentu, ale poniewaz byli bez wlasnego dorobku, to ich produkcje wydane swiezo po programie byly im narzucone i efekt byl, jak i byl :/ Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowa_melancholiczka Re: MBTM - finał 08.05.11, 13:37 Ja uważam, że oglądanie rywalizacji kompletnych amatorów jest bardziej emocjonujące, chodzi mi o obserwowanie ich rozwoju w trakcie tego typu programów, całą otoczkę towarzyszącą kształtowaniu ich wizerunku itepe. Natomiast tutaj mieliśmy parę dobrych, zespołów, po których właśnie z racji tego, że są już ukształtowane, nie można było spodziewać się niczego odkrywczego ani zaskakującego. Amator zaś to jednak zawsze jakaś tajemnica, która może okazać się prawdziwym brylantem (ale chyba nie u nas - zważywszy np. na obsadę finału X Factor ;P) Co do ustawki - wraz z Olivką Livki byli promowani (jeśli dobrze pamiętam) jeszcze przed ruszeniem programu. Tu i ówdzie było rozpowszechniane video z ich występem castingowym. Podobnie jak Szpak i Mats z X-Factora - byli rozpoznawalni jeszcze przed rozpoczęciem show. Ja o Noko usłyszałam dopiero w trakcie MBTM. Na Pudlu nawet ktoś zauważył, że ta wygrana ma zagwarantować miejsce Enej jako zespołu promującego nas na otwarciu piłkarskich ME. W końcu to przedstawiciele "przyjaźni" polsko- ukraińskiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 08.05.11, 17:05 dla mnie Enej byl bardzo duza niespodzianka. Widzialem ich w tym programie po raz pierwszy na oczy i choc to kompletnie nie moje klimaty muzyczne, to spodobali mi sie i to bardzo. To samo dotyczy wielu innych wykonawcow. Zreszta tutaj moze mamy rozne oczekiwania. Moze Ciebie interesuje li i jedynie program jako show samo w sobie. Ja bym chcial, zeby dzieki takim programom naprawde pojawily sie nowe twarze na naszym rynku. Jestem zalamany jak widze, ze w mediach kroluja takie koszmary jak Patrycja Markowska czy chociazby Stachursky i zastanawiam sie czy w naszym kraju naprawde nie mozna liczyc na przyzwoity pop/rock? (alternatywe mamy calkiem niezla, no ale jej miejsce z definicji jest poza mainstreamem) I dlatego mnie bardziej interesuja ludzie juz uksztaltowani. Taki klasyczny show jak Idol czy X Factor to jednak konkurs karaoke, tyle ze na ciut wyzszym poziomie. Wykonawcy spiewaja tam cudzy, w dodatku zwykle narzucony repertuar i naprawde nie wiadomo co beda w stanie zrobic na wlasne konto. A doswiadczenie uczy, ze producent, ktory podpisuje kontrakt ze zwyciezca sam nie ma pomyslu co robic dalej. Stad takie koszmarki jak plyty Ali Janosz i Krzyska Zalewskiego, albo zaprzepaszczone kariery jak w przypadku Macka Silskiego czy Martyny Melosik. A szkoda. Jezeli chodzi o teorie spisku w sprawie Enej, to jezeli nawet mialo miejsce cos takiego, to absolutnie mi to nie przeszkadza, a jezeli faktycznie sie pojawia w ramach Euro 2012, to bedzie to calkiem na miejscu. Na pewno lepsze niz Edyta spiewajaca hymn ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: MBTM - finał 14.05.11, 12:20 Dla mniej też Enej był miłą niespodzianką, widzę, że zaczęli ich częściej w radiu grywać ;-) Byli u nas na juwenaliach (niestety nie miałam okazji być na ich koncercie) i studenci ich wyczekiwali (sądząc po komentarzach na fb) prawie tak samo jak jakieś większe gwiazdy np. zespół Lady Pank, który występował po nich. Myślę, że nie mała w tym zasługa programu. apropo Melosik to ostatnio trafiłam na jej teledysk (śpiewa razem z siostrą) www.youtube.com/watch?v=FuLgc3vCm9E&feature=related taki w klimacie Ani Dąbrowskiej, bo chyba z nimi współpracowała Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: MBTM - finał 08.05.11, 14:26 Przyjemnie się to oglądało, choć rozmowy w saloniku za kulisami faktycznie nieco irytujące, zwłaszcza ten nieustający entuzjazm dopingujących ;). Finał miał bardzo mocną obsadę, przy nikim nie trzeba było zatykać uszu :). Bije X-Factor ana głowę. (Właśnie mam w tle powtórkę odcinka i Małgorzatę z "I will always love you"... - poziom niektórych słabiutkich uczestników "Szansy na sukces"). Sam program natomiast jest niestety dla mnie dużym zawodem. Tak - świetni uczestnicy (gratulacje dla osób odpowiedzialnych za castingi - choć np. dziewczyny od "Mały niedźwiedź mocno śpi" bardzo mi brakowało). Tak - dobrze obsadzone jury. (Jedno i drugie znacznie lepsze niż w X-Factor). Do tego dobry moim zdaniem pomysł z Facebookiem. Tylko że sam format (albo jego wykorzystanie) - nie bardzo. Jak już wspomniano: program skończył się, zanim tak naprawdę się zaczął. Stacja zmarnowała możliwość zarobku dzięki SMS-om i reklamom, jednocześnie obcinając możliwości promocji uczestników. Trzy występy to o wiele za mało, a już upchnięcie w ostatnim odcinku dogrywki najlepszej trójki woła o pomstę do nieba. Spokojnie można było to wszystko rozciągnąć w czasie, organizując serię koncertów. Poza tym zaś przydałoby się uwzględnienie jury w podejmowaniu decyzji także po etapie castingowym (np. w formie dodatkowych dzikich kart dla uczestników - dajmy na to, po jednej od każdego członka jury). Tęsknię za formułą "Idola". Mógby też być "X-Factor" z sensowną obsadą uczestników i jury. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-soffie Re: MBTM - finał 08.05.11, 16:10 Podpisuję się, mam ogromny niedosyt jeśli chodzi o MBTM - zanim się zaczęło, już się skończyło. A to upchanie tak licznej grupy finalistów w jednym odcinku to było przegięcie. Jak się dawkuje napięcie i zaspokaja widza Polsat powinien uczyć się od TVP2 - miłośnicy "Bitwy na głosy" mieli tylko 2 grupy finałowe przygotowujące 2 numery + przypomnienie wszystkich pozostałych zespołów + popis Zespołu Węgorzewskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
bell82 Re: MBTM - finał 08.05.11, 16:08 wczoraj z ogromna przyjemnosci obejrzałam finał mbtm..przed chwila zakonczyłam oglądac powtórke x factora...w tvn powinni palic sie ze wstydu..czegos tak słabego dawno nie widziałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: MBTM - finał 09.05.11, 08:59 Zgadzam się, Polsat odwalił kawał dobrej roboty, chwała im za zespoły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Little Breaver 10.05.11, 22:31 Tak się zastanawiam dlaczego oni bez przerwy nazywali ich Małymi Bobrami? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Little Breaver 11.05.11, 01:09 nie wiem czemu sie upierali przy tych bobrach, ale tez nie bardzo wiem co to jest breaver. angielski slownik miejski mowi cos o pluciu tytoniem na plecy partnerki podczas uprawiania seksu, ale nie jestem pewien czy o to chodzilo tym dzieciom :) Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Little Breaver 11.05.11, 09:17 Też nie wiem co to BREAVER, bo na pewno nie bóbr. BEAVER to bóbr. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Little Breaver 15.05.11, 13:37 monia515 napisała: > Też nie wiem co to BREAVER, bo na pewno nie bóbr. BEAVER to bóbr. > Poza tym to coś, ten little breaver to 1 sztuka w liczbie mnogiej musiałoby być raczej little breavers Może dzieciaki chciały nazwać swój zespół "Mały Bóbr" lub raczej "Małe Bobry", ale zawiodła tu znajomość języka angielskiego i po zgłoszeniu, zostało już tak jak podano w jakimś formularzu. A może "pani sekretarka", przy zapisach do programu, popełniła błąd i musiało już tak zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Little Breaver 15.05.11, 13:27 kubissimo napisał: > nie wiem czemu sie upierali przy tych bobrach, ale tez nie bardzo wiem co to je > st breaver. > angielski slownik miejski mowi cos o pluciu tytoniem na plecy partnerki podczas > uprawiania seksu, ale nie jestem pewien czy o to chodzilo tym dzieciom :) > :D :D :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: MBTM - finał 23.05.11, 17:51 stary_zgred1 napisała: > Wygrana Enej mnie nie dziwi bo byli nieźli. A w to, że zrobią karierę uwierzę, > kiedy komercyjne radio zacznie puszczać ich utwory w stopniu zbliżonym chociażb > y do tego, w jaki prezentuje muzykę 5'Nizza. ja generalnie nie jestem radiowy, ale w ciagu ostatnich 5 dni kilka razy slyszalem ich w roznych przypadkowych radiostacjach, a i pilniejsi radiosluchacze mi mowili, ze w sumie Enej jest teraz w kolko walkowany. Czy juz wierzysz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś