Dodaj do ulubionych

X Factor Live 4 - 15.05.2011

15.05.11, 19:47
Eurowizja nie wyczerpala Waszych mozliwosci? Ogladacie? ;)
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 20:06
      Oglądam - zaczyna się od fałszu :P
      • siuil_a_run Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 20:22
        eee... czy pani Malgosia czyta tekst z wachlarza? :/
        • angazetka Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 20:34
          Nom :) Jej się nie dziwię, musi sobie kobita radzić.
          Ale to, co robi Matts, to masakra. I w piosence na początku, i w solówce. Nawet ja słyszę fałsz.
    • metamorphosis4 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 21:03
      Ada bez zarzutu :)
      • kasiamilan Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 21:26
        początkowo nie miałam nic do Szpaka, do jego zachowań, "wyglądowych" fanaberii, artysta - niech sobie wygląda; ale od pewnego czasu, chyba od emisji UWAGI zauważyłam, że nieprawdopodobnie gwiazdorzy!!!
    • siuil_a_run Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 21:29
      wykonanie grupowe - ma te przewage nad wykonaniami grupowymi z brytyjskiej edycji, ze bylo na zywo. co bylo slychac, bo bylo nieczysto i wykonawcy nie nauczyli sie tekstu - a to tym bardziej zadziwiajace, ze on naprawde nie byl bardzo trudny do opanowania ;)

Malgorzata Stankiewicz - blagam, blagam, blagam, pozegnajmyz wreszcie te mila, ale naprawde slabo spiewajaca i kaleczaca w nieznosny sposob jezyk Szekspira pania.

Mats Meguenni - mam duzo sympatii do chlopaka, po dzisiejszym wieczorze jeszcze wiecej, bo ma jaja i bronil swojego wyboru piosenki. ale jejku jej, jak on falszuje...

Dziewczyny - poza tym, ze ta blyszczaca fioletowa zbroja, w ktora wbili te czarna, byla pomyslem jak z koszmaru Doroty Williams, ktore ona uwielbia wprowadzac w zycie (btw, czy ona pracuje tez przy tym programie?) i okropnie dziewczyne pogrubila - moim zdaniem bylo bez zarzutu. to byl temat, ktory im podpasowal i wywiazaly sie chyba ze wszystkich swoich zalozen.

Michal Szpak - dla mnie to byl koszmar. po ubieglotygodniowym nieco subtelniejszym wykonaniu, dzis powrocil wrzeszczacy, machajacy czlonkami, wijacy sie Michal, ktory przyklada wiecej uwagi do imydzu niz do wykonania (i - znowu - tekstu), ktorego ja nie kupuje. oczywiscie, Kuba na wszelki wypadek zapowiedzial, ze jak sie komus nie podoba, to znaczy, ze zazdrosci mu wolnosci. no coz, najlepsza metoda obrony - slabego wykonania - jest atak.

Ada Szulc - jak zamykam oczy, to jest swietnie. naprawde lubie jej sluchac. jak je otwieram, to mam problem - chyba to mial na mysli Czeslaw - bo co wystep widze kogos innego. mam wrazenie, ze dziewczyna jest pozbawiona wlasnej tozsamosci i do kazdego programu probuja ja w jakas "ubrac" z nadzieje, ze w koncu jakas jej dopasuja. co z tego, ze swietnie spiewa, jak po tym programie zginie, jesli w koncu nie objawi osobowosci i charakteru?

Gienek Loska - wow. ten facet jest niesamowity :) robi wrazenie, porywa, a teraz okazalo sie, ze do tego wzrusza. dla mnie wystep wieczoru. i dzis odskoczyl reszcie peletonu na odleglosc dla nich moim zdaniem juz nieosiagalna.

mam nadzieje, ze do domu pojedzie pani Malgosia. ale cos mi mowi, ze moze to byc Mats... mam nadzieje, ze jesli oboje stana do dogrywki, to Maja bedzie miala litosc dla tej pani i pozwoli jej wrocic do spiewania pod prysznicem.
      • siuil_a_run Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 21:33
        kuzwa, kto glosuje na te pania???
    • madameee Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 21:34
      Jezusicu...jak ten chłopak fałszuje................
      • siuil_a_run Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 21:42
        ale przynajmniej dobrze sie bawil podczas ostatniego wystepu ;) bez dwoch zdan odpadl gorszy.

a towarzyszy temu uczucie satysfakcji, ze wreszcie wycieli kogos z grupy Kuby :P
        • xemxija Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:27
          Kuba w ogole zaczal dosc nieszczegolnie, kiedy przez wystepem Matsa oznajmil, ze WSZYSCY mu mowia, ze Mats dzisiaj odpadnie, czyli niewazne czy Mats falszowal i wyl jak pies do ksiezyca mniej niz w zeszlym tygodniu, czy wiecej - wszystko jest i tak ukartowane i odpasc musi. Dla mnie to jest troche zalosne, jesli jedynym atutem wykonawcy piosenki jest to, ze ma jaja bo walczyl o mozliwosc jej wykonania. Ciesze sie, ze Mats odpadl, nie wiem jakim cudem utrzymal sie tak dlugo.
    • uma.t Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 21:38
      Po dogrywkowym wykonie Matsa, jestem zdania, że ktoś zapłacił komuś za to, żeby on był w finale, dziękuję
      • stary_zgred1 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:10
        Z odcinka na odcinek coraz bardziej mam ochotę wyłączyć telewizor, kiedy śpiewa pani Małgorzata. Dziś dodatkowo dobiła mnie czytaniem tekstu z kartki. Jak uczniak pierwszej klasy podstawówki po prostu. A kobitka przecież "w latach" już słusznych. Wstyd trochę. Nie wyobrażam sobie sytuacji w której np. Maryla Rodowicz by się ściąganiem z karteluszka błaźniła, a mam wrażenie że w programie chcą zrobić z Pani Małgorzaty gwiazdę właśnie takiego formatu .

Mats straszliwie dziś skatował oba śpiewane utwory. Myślałam że stanie w dogrywce jako rywal pani Małgorzaty i ze jeszcze raz mu się upiecze, ale trafił na silniejszego przeciwnika i mógł z honorem opuścić program.

Dziewczyny nie rozczarowały. To są głosy, które moim zdaniem powinny dojść do finału. I wcale nie szkodzi, że profesjonalistki, co tak nachalnie podkreślał dziś Kuba, zapominając jednocześnie, że jego podopieczna, Ada Szulc tez już ma płytę na koncie.

Ada z programu na program wydaje mi się bardziej bezpłciowa i podobna do modeliny - możesz ją ugnieść jak tylko chcesz, bo brak w niej kręgosłupa. Przyznaję, że dziewczyna jest zdolną odtwórczynią, ale artystki w niej nie widzę. Próbowałam słuchać dostępnych na youtube klipów jej zespołu - i myślę, że to muzyka dla dzieciaków słuchających Biebera

Michał Szpak. Kiedy zamykam oczy, to słucha mi się go przyjemnie. Kiedy je otwieram jest już gorzej. Dzisiaj niemiłosiernie kręcił do kamery chuda dupką i robił wrażenie podnieconej primadonny. Aż strach się bać co zrobi za tydzień, żeby na siebie zwrócić uwagę.

Gienek Loska po raz kolejny okazał się zwycięzcą. Brawa.

I jeszcze kilka słów o prowadzących.

Kuba Wojewódzki robi się coraz bardziej denerwujący i niestety chamski. Jego wypowiedzi do Mai i Czesława są po prostu obraźliwe. Nadal dziwi mnie bezkrytyczne podejście do własnych uczestników i próby zmanipulowania widzów, by nie głosowali na ludzi konkurencji. Mam ciche marzenie, aby w kolejnej edycji (bo pewnie powstanie) ktoś pana jurora zastąpił.

Maja Sablewska - choć nadal nie wydaje mi się osobą obytą z kamerami i nie umiejącą treściwie wypowiedzieć się na żywo, to jednak odbieram ją na plus. Podoba mi się, że próbuje łagodzić wredne wypowiedzi kuby, co nie zawsze się jej udaje, ale mimo wszystko próbuje nadal.

Czesław, czyli pan uśmieszek. Chyba przestał mi przeszkadzać jego dziwny sposób wypowiadania się. Po prostu tego faceta lubię. Myślę że na tle Kuby Czesio błyszczy. Bywa zabawny i jest przemiły z wyglądu, więc nie mogę go nie kochać. Byłoby mi miło, gdyby troszkę podszkolił język polski.
      • pawel-strzalka Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:15
        Cały problem w tym, że na castingach i Mats i pani Małgosia i nawet Sweet Rebels wypadli po stokroć lepiej niż na żywo. Może to trema przy występie w tv na żywo, może braki warsztatowe bo na casting mieli przygotowane własne kawałki, w których się dobrze czuli i które mieli przećwiczone wiele razy. Szkoda tylko, że niektórzy jurorzy zapomnieli już, że sami ich wybrali do tego programu :)
        A propos - nie macie wrażenia, że dziś z ust Kuby nie padł nawet jeden sensowny i wartosciowy komentarz? Wszystko to był bełkot, wyliczanie kto wcześniej ten kawałek spiewał i kolejne klepanie tych samych tekstów. Znamienne było to, że tak bardzo się upierał by to Maja mówiła przed nim. Dlaczego? Bo jedyne co mógł powiedzieć to był komentarz to jej komentarza. A tymczasem producenci zrobili mu psikusa i kazali powiedzieć coś od siebie. No i oczywiście mu nie wyszło.
        Jeżeli chodzi o Szpaka, to napiszę to po raz setny - wyje i krzyczy. A ja bym chciał, żeby wreszcie zaśpiewał (!) i udowodnił, że umie to robić czysto bez tych wszystkich ozdobników. Poza tym po jego dzisiejszej stylizacji nie mam wątpliwości, że to nie jest jego "styl", chłopak ma po prostu problem ze swoją seksualnością. A co za tym idzie w tym kraju sukcesu nie odniesie, bo: a) większość mężczyzn hetero nie kupi jego płyt ze względu na to, że koledzy będą się śmiać, że "słucha tego pedała", b) na jego koncerty nie pójdą osoby o poglądach bardziej konserwatywnych bo nie zniosą jego wyglądu, tudzież "religia im na to nie pozwoli" :))
        • maciej1909 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:32
          Baaaardzo słaby odcinek.
          Otwarcie numerem wioska-latino który miał na celu chyba zrobić z uczestników klownów było strzałem w stopę producentów. Dzięki Bogu Gienek nie dał się wciągnąć w chore wizje naczelnego choreografa kraju (komentarz Mai bezcenny :D )
          Pani Małgosia jak zwykle kaleczyła angielski choć fałszowała mniej niż zwykle i faktycznie był to jej najlepszy występ.
          Matts - jak ja się cieszę że wreszcie się tego pana pozbyliśmy. Zastanawia mnie tylko jakim cudem jury dopiero teraz usłyszało te słynne "fałsze na fałszach", przecież on tak śpiewa od samego początku.
          Dziewczyny - Jak dla mnie dwa występy wieczoru. Bezkonkurencyjne w części konkursowej bez względu na to jak Wojewódzki nie zaklinałby rzeczywistości i genialne w dogrywce - Papaya w ich wykonaniu to mistrzostwo na skalę Dudziak. Nie rozumiem tej małej ilości sms-ów dla nich.
          Szpak - Zachwyty nad jego wykonaniem zupełnie chybione :/ Jak można zmasakrować genialną piosenkę darciem twarzy co dwie sekundy??? Fever to utwór z duszą, który trzeba wyśpiewać w punkt a nie wydzierać się kręcąc tyłkiem w szpilkach na nogach :/
          Ada - ciepły, piękny głos i co dalej? Śpiewa faktycznie tak że aż się ciepło robi ale nic z tego niestety nie będzie? Jak ktoś wyżej wspomniał jest rewelacyjną odtwórczynią, ale czy artystka z niej będzie?
          Gienek - uwielbiam go, ale czy dzisiaj nie fałszował??? Nie lubię tej piosenki, ale wydaje mi się że Gienek jej nie udźwignął wbrew temu co mówił jury (zresztą bardzo często omylne). Dalej moim zdaniem jest obok Dziewczyn jedynym który zasługuje na zwycięstwo, ale dzisiaj mi się nie podobało.

Jury jak zwykle. Czyli Wojewódzki robi swój show bez merytorycznej oceny i coraz bardziej zraża do siebie swoich sympatyków. Czesław jak to Czesław doskonały w każdej wypowiedzi i Maja najbardziej merytoryczna i sprawiedliwa, dobrze odcina się Kubie choć pochwały dla Pani Małgosi mogłaby schować do kieszeni.
          • pawel-strzalka Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:38
            Ada chyba jednak nie bez przyczyny jest porównywana z Alą Janosz. Obie z bardzo dobrymi głosami. Jedna po Idolu poległa na "Jajecznicy". Druga, póki co, szykuje się najwyżej na cover tego hitu. Jest nijaka po prostu.
          • flojd2 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:47
            Załamuje mnie ten format. Wprowadzili teraz niby jakieś choreo z Augustinem, ale oni wszyscy ruszali się tam jakby mieli wsadzonego kija. Kuba bardzo bardzo irytujący.
            Wykon grupowy słabizna. Dobrze, ze łaskawie wprowadzili.
            Co z tego, ze na żywo - jak bez energii, mdle, byle jak.
            Obejrzyjcie to
            www.youtube.com/watch?v=APEEHSHqYok&feature=relmfu
            www.youtube.com/watch?v=kUsmiUDIEeA
            jak to się ma do tego co jest u nas?

• kubissimo Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:48
            maciej1909 napisał:

> Baaaardzo słaby odcinek.

a ktory odcinek finalowy byl dobry? bo jakos nie przypominam sobie :/
          • mhania Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:51
            Szpak - suuuuper osobowość i talent muzyczny!
            Wspaniały głos i pomysł na siebie - tak, tak, w Polsce to razi.

Ada - piękny!!! głos ale faktycznie trochę bezbarwna ( w przeciwieństwie do Szpaka)
            Dziewczyny - pewnie znajdą robotę na statku - fajnie śpiewają
            Loska - jest monotematyczny, dziś słabo. Taka osobowość w stylu "Maleńczuka" ale bez uroku osobistego.
            Tyle.
            Po tym programie zaczynam lubić Kubę...
            • maciej1909 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:52
              mnie tam razi masakrowanie świetnych piosenek. Jak ktoś nie ma do zaoferowania talentu to zakłada cekiny i szpilki tyle :)
              • ip.73 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 23:30
                Również mnie razi manieryczne masakrowanie dobrych piosenek przez M. Szpaka. Wszystko śpiewa "na jedno kopyto" i brak w tym duszy.
                Mam jeszcze jedną zagwozdkę - na cholerę mu te szpilki? Niech sobie będzie gejem, kosmitą czy kim tam chce, ale przecież w szpilkach się koszmarnie chodzi kobietom, a co dopiero facetowi? Ofiara mody? Dla mnie to taka trochę bardziej przaśna wersja chłopczyka z Tokio Hotel - nawet czarnego koguta chyba tego samego oskubali :) - podczas którychś EMA widziałam na wokaliście TH to wdzianko, które Szpak miał na sobie podczas śpiewania piosenki Aerosmith.
        • kubissimo Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:39
          nie zapominaj, ze sa osoby, ktore drazni jego jarmarcznosc i tandeciarstwo. Jego dzisiejsze prezenie sie na tych schodach bylo po prostu zenujace.
          Gdyby taki pseudoerotyczny pokaz zafundowala jakas dziewczyna, to na pewno by ja zjechali co najmniej tak mocno jak Dziewczyny w zeszlym tygodniu. Ale skoro to Szpak, to jurorzy pochwala.
          • xemxija Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:47
            A na dodatek, nie wiem kto te spodnie szyl i czy wlasnie to autor mial na mysli, ale wygladalo, jakby Szpak nosil w tych spodniach jakis wielki ciezar na siedzeniu. W polaczeniu z tymi wygibasami, mialo to dziwaczny efekt.
          • pawel-strzalka Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 23:13
            A to już inna kwestia, staram się nie dodawać nic nowego do mojej opinii o nim, bo przecież w naszym super tolerancyjnym kraju jak się zjedzie kogoś za dziwactwo, któremu niczemu nie służy to się jest wyzywanym od katoli, homofobów, ksenofobów, zacofańców itd.
            No ale dobra, niech będzie. Dzisiejszy występ Szpaka szczególnie mnie żenował bo w tych szpilkach kręcił dupeczką na schodach jak rasowa ku*ewka a nie wokalista. Nie ma osobowości tylko maskę, którą przybrał aby zatuszować fakt, że jest kobietą w ciele mężczyzny i prawdopodobnie sam siebie nie akceptuje. Dlatego właśnie zachowuje się właśnie tak jak się zachowuje. Długie włosy, szpilki, kobiece ubrania - niby taki image, a w rzeczywistości ukryte pragnienia by być 100% kobietą.
            A teraz nazwijcie mnie homofobem. Gejem homofobem. :)
            • xemxija Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 23:17
              Ty geju homofobie, ty:)
              • monika790 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 23:20
                Jak mozesz krytykowac?:) Szczerze mowiac tez sie zastanawialam, czy Michal nie ma jakiegos zaburzenia na tle plciowym, ale w sumie to kompletnie nie nasza sprawa, oceniajmy spiew.
    • setorika Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 22:59
      Dlaczego nikt nie zaśpiewa po polsku? Choćby piosenki wspólnej? Czy to jest taki wymóg formatu? I kto wybrał tę piosenkę Ricky Martina, która tak naprawdę nikomu z wokalistów nie leżała? Zgadzam się z opinią Kuby po tym występie (błagam, nie katujcie j. polskiego słowem "wykon")
      Pani Małgosia musi odejść - litości!
      Kuba traci moje serce - to jest ewidentna rozgrywka jurorska, Kuba specjalnie skrytykował Dziewczyny, żeby a) wzmocnić szanse swoich podopiecznych b) wkurzyć Majkę
      widzieliście jak potem puszczał oko do dziewczyn i robił przymilne miny?
      w formacie Idol Kuba był obiektywny
      • monika790 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 23:10
        Ktos wyzej napisal,ze Genek dzis falszowal, to prawda, szczegolnie na poczatku i koncu nie trafial w dzwieki,wiem,ze to trudna piosenka, dlatego wybaczam, bo mam do Genka duza slabosc i na tle innych wypada naprawde dobrze i wzruszyl dzis,zaspiewal inaczej, czy nie ma on uroku osobistego jak np Malenczuk? Malenczuk ma specyficzne poczucie humoru i jest otwarta osoba,Genek jest zamkniety w sobie raczej,Kuba dalej kontynuuje chamskie odzywki w stosunku do Mai, ale i Czeslawa, po co? Szpak dzis srednio, "Fever" inaczej powinno sie wykonywac, delikatniej, zmyslowo,Dziewczyny tez ok, Ada mnie nie zachwyca, a o reszcie lepiej nie wspominac,jak tak obejrze wersje brytyjska,to nasza to slabizna
    • kelle1986 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 23:26
      Juz mi sie nawet nie chce nic pisac... Nie było w tym programie jak dotąd występu który by mnie zachwycił. Wszystko na szybko, bez polotu, Kuba mnie wnerwia.. pora umierać.
      • maciej1909 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 15.05.11, 23:34
        a ten???
        www.youtube.com/watch?v=Q2oK7c1cAzw
        • kubissimo Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 16.05.11, 06:37
          no bylo to niezle, ale mielismy juz (IMO) lepsze wykonanie tego standardu w tego typu programie:
          youtu.be/6HPi8nlqlVw
          • semijo Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 16.05.11, 11:40
            Dobrze, ze odpadł Matt, który już po raz trzeci strasznie fałszował. Aż dziw bierze jak to możliwe, że zaszedł tak daleko eliminując tylu ciekawszych wokalistów jak Ania Kłys czy Adrianna Styrcz. Dla mnie ten chłopak to totalna pomyłka. Do tego brak mu tego czegoś na scenie, to ze obleci kółeczko przy scenie ( niemiłosiernie przy tym fałszujac), złapie jakąś pannę za łapkę i rzuci całusy w publiczność, dla mnie to jest tandeta. Po dzisiejszym występie w dogrywce stwierdzam że nadaje się on jedynie do śpiewania na weselach, po wódce taki śpiew i przaśne kółeczka przejdą:)
            Pani Małgosia rzeczywiscie dzisiaj dużo lepiej, ale cały czas nie rozumiem czemu każą jej śpiewać po angielsku. Dziś posiłkowała się ściągą i dużo lepiej zaśpiewała, gdy nie musi koncentrowac się na tekście. Czesław strzela jej w stopę.
            Michał Szpak - mnie się nie podobało. Zaśpiewał za mocno i ta cała stylistyka do mnie nie przemawia. Cekiny, pazurki, wdzięczenie się niczym prowincjonalna panna jakoś mnie rażą. Zeby nie było nie zazdroszczę mu wolności:) co wiecej nawet mu współczuje, bo koło wolności to on nawet nie stał, jest więźniem w nie swoim ciele, czy moze być coś gorszego?
            Ada- no niestety druga Ala Janosz. Piekny głos i niestety to wszystko. Powtórze się, ale z dziewczyn z finałowej piątki była najsłabsza, najmniej zapamiętalna, nijaka. Zdecydowanie nie ma faktora X. Dlaczego pokonała rywalki? Bo jest najbardziej plastyczna, wszystko mozna jej wcisnąć, każdą kreacje, a to z punktu producenta zaleta. Jaka będzie jej płyta? Coś czuje ze "jajecznica":)
            Dziewczyny i Gienek - najlepsi, nie idealni, ale jak to mówią na bezrybiu i rak ryba;)
    • elissa2 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 16.05.11, 13:07
      Ten program robi się coraz bardziej żenujący.
      Pani Małgosia to sympatyczna, ciepła osoba, ale słuchać jej nie daje się. I tylko dlatego, że głosuje na nią pewnie całe jej miasto tkwi w tym programie, ośmieszając się. Gdy pomyśleć, że odpadło wiele prawdziwych talentów, np Anna Kłys, Adrianna Styrcz i inni...
      To jakaś pomyłka.
      Temat wczorajszego odcinka ... Tego typu repertuar pasował może dwóm wykonawcom.
      Bez sensu.

Wielka szkoda. Bo do tego programu zgłosiło się jednak wielu zdolnych ludzi, ale poodpadali zdani na gust smsujących.
      • semijo Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 16.05.11, 13:24
        elissa2 napisała:

> Wielka szkoda. Bo do tego programu zgłosiło się jednak wielu zdolnych ludzi, al
        > e poodpadali zdani na gust smsujących.

Chyba na gust jurorów, którzy swoim wyborem pokazali że nie bardzo się znają na tym co robią. Jedynie Maja wzięła najlepszych, nie dobrych ( wyjątek Dziewczyny) ale najlepszych z tych co przyszli. Kuba się ośmieszył swoim wyborem, a miał najciekawszych ludzi i mógł przebierać w talentach. Wziął przebierańca ze srednim głosem, idąc tym samym na łatwizne oraz dwóch wykonawców totalnie bez osobowości scenicznej, w tym jednego fałszujacego:)
        U Czeslawa tylko Gienek daje rade. Zamiast Małgosi powinna być Marta Podulka, a zamiast Malcolma - James Fi. Tyle w temacie jury:)
      • irmelin Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 16.05.11, 13:39
        1/ Małgosia ma milutką buzię, i aparycję mojej kochanej Ewci Bem ale to za mało..pies drapał że nie ma akcentu, że nie zna tekstu ona powinna odpaść tydzień temu
        2/ Mats, fałszował przeokrutnie, poza tym jego aparycja dla mnie koszmarna nie do przyjęcia błe
        3/Dziewczyny zaśpiewały jeden z moich ulubionych kawałków więc humor mi poprawiły, całkiem gładko im poszło ale mam wrażenie ze ja też bym tak zaśpiewała:-)))))
        4/Szpaku mi szybciutko popsuł samopoczucie...dla mnie Fever to ociekająca erotyczną nutą piosenka a on darł za przeproszeniem mordę dla mnie zgwałcił ten utwór:-((((
        5/Ady mozna słuchać oglądać nie, więc poszłam do dzieci sprawdzić czy śpią, więc nie mogę oceniać:-)
        6/Eugeniusz mnie roztkliwia, w swojej bezradności scenicznej... Dla mnie boski:-)

Kuba dziecinnieje, Maja dojrzewa, Czesiek to duże dziecko ale bardzo go lubię
      • ewa_on Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 16.05.11, 13:40
        Podpisuję się pod zdecydowana większością Waszych postów - program ,a własciwie jego odcinki na żywo,są bardzo nijakie,zalatują tandetą,zwłaszcza podkład muzyczny,dobór repertuaru - zazwyczaj nietrafiony,ciągle te same zgrane do bólu piosenki,nic po polsku (to chyba wymóg formatu).uczestnicy słabo przygotowani do wystepu,jakby tym,którzy powinni im pomóc TVN zalegał z płatnosciami...Dużo by pisać...
        Kuba nie mówi tego co mysli i chyba zle sie z tym czuje.
        Wielka szkoda,bo na etapie castingów było bardzo fajnie - odpadło tylu dobrych wokalistów z osobowoscią jak Daniel Podsiadło,Ania Kłys,Jacek - ten od "Walking in Memphis"itd.
        Oglądam to jeszcze tylko dla Gienka,który jak ktos napisał wyzej,nie spiewa idealnie,ale w jego wykonaniach są momenty,dla których chce mi sie przewinąć tasmę i posłuchac jeszcze raz...
        No i Czesław - super czlowiek!
        Maja jako człowiek też się sprawdziła:).
    • pepsic Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 16.05.11, 20:12
      Jak śpiewa się covery, tu można posłuchać i zobaczyć:
      www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
      Ps. Słabizna, zawiódł mój faworyt Michał Szpak na całej linii, Gienek przyzwoity chłop, ale nie rozumiem fenomenu, resztę towarzystwa łaskawie przemilczę.
      • piotr33k2 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 16.05.11, 22:30
        tylko gienek tak naprawde zasługuje na zwyciestwo bo ma prawdziwa dusze i serce do śpiewania . każdy nawet nie w jego bajce utwór śpiewa na swój oryginalny ale inny przyjetej sztampy sposób . jego muzyka działa po prostu na wyobrażnie a to jest w każdej sztuce sedno sprawy i najwazniejsze .szpak to tani pozer który tylko udaje i chce uchodzić za oryginała i nic wiecej .dziewczyny są moze najlpesze "technicznie" ale co z tego bo oryginał i tak jest zawsze lepszy . pani w srednim wieku i tak zaszła stanowczo za daleko jak na swój talent ,takich jak ona sa dzisiatki tysiecy i śpiewają u cioci na imieninach czy lokalnych festynach. ta dziewczyna jest jeszcze ciekawa i ona ewentualnie moze stanac w szranki z gienkiem .
        • kelle1986 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 17.05.11, 00:16
          Mnie Dziewczyny irytuja. Poza tym NIENAWIDZE Papayi i jak zaczęły to śpiewać to musiałam zmienić kanał. Ale i tak wyrzuciłabym Mattsa przy calej sympatii do niego, falszowal w obu kawałkach wczoraj. Ada to znakomita odtworczyni bez osobowości, pani Małgosia już dawno powinna odpaść, Genek mnie nie bierze... kurde właściwie to nie mam faworyta.
          Czy ktoś wreszcie w mediach powie głośno, że X Factor sie TVNowi zwyczajnie nie udał?
          • pppaaappp Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 17.05.11, 16:20
            ktoś napisał CZY WRESZCIE KTOŚ POWIE ŻE X-FACTOR SIĘ TVN-owi NIE UDAŁ? Hurra! Ja to mówiłam po drugim odcinku!!!
            • kelle1986 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 17.05.11, 19:49
              Miałam na myśli że w mediach.. bo jaka jest opinia telewidzów każdy widzi.
    • anonimowa_melancholiczka Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 17.05.11, 13:28
      Największe WTF programu - Dziewczyny w dogrywce?:O
      Kto, do licha ciężkiego, glosuje jeszcze na Małgorzatę Stankiewicz? Parafrazując Wojewódzkiego, to co prezentuje ta pani to poziom kiepskiego dansingu, O angielskim już nie wspominam, o ściądze też (niezły przykład daje swoim uczniom). Kiepścizna straszna, ale pani jedzie dalej.
      Mats faktycznie był koszmarny i dobrze, że odpadł, w szrankach z Dziewczynami nie miał szans. Szczerze nie wiem, jak się mają wybrane przez niego piosenki do idei przewodniej odcinka, czyli Big Bandu? You Know My Name w jego wykonaniu był straszny, jedyna rzecz, która mi sie podobała to intro i sylwetka Matta na tle ekranu - fajnie to wyglądało, ale jak tylko zaczął skrzeczeć, to cały czar prysł. W dogrywce skrzeczał jeszcze gorzej. Chłopie wracaj lepiej na medycynę, może lekarzem będziesz lepszym niż piosenkarzem, bo talentu do śpiewu nie posiadasz za grosz.
      Dziewczyny wypadły dobrze w obu utworach. Szkoda, że jedna nie przebrała się za faceta, ich taniec po wyniesieniu statywu byłby wtedy bardziej sexy ;) Oczywiście Kuba musiał mieć jakieś bezpodstawne "ale" do choreografii, nie mając równocześnie żadnych zarzutów do tego, co wyczyniał jego podopieczny Michał Szpak. Nie chodzi mi o jego strój, obcasy, kręcenie dupką, ale o ogromniasty napis Szpak za plecami. Co najmniej jakby był już gwiazdą na miarę Elvisa :/ Wokalnie było fajnie, ale przydałoby się przytemperować ego pana Szpaka, ale chyba jego mentor Kuba W. nie jest odpowiednim człowiekiem, bo sam ma wyraźnie problemy z przerostem swojego ja.
      Ada mi jakoś nie pasowała w tej piosence, niby zaśpiewała czystko i lekko, jednak jej głos nie pasuje za bardzo do tego typu utworów. "Gruba Murzynka" to na pewno nie była. Poza tym dostaliśmy kolejną odsłonę Ady, chyba tak samo sztuczną i nieszczerą jak poprzednie. Cóż, poczekam na obiecane "ostre" wcielenie :P
      Gienek Loska nawet mi się podobał. Chyba odmiana repertuaru wyszła mu na dobre. Oby w kolejnych programach nie dali mu do śpiewania bluesowo-rockowych kawałków, bo znowu powieje nudą. Aaa, i Wojewódzki wyszedł na durnia - czy tak trudno zrozumieć symbolikę pustych krzeseł?
      Co do występu grupowego - jaki był, taki był, ale zawsze jakaś odmiana. Ja chętnie zobaczyłabym jeszcze duety -np. Szpaka z panią Małgosią, albo Gienka z Adą ;-)

• ledzeppelin3 Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 17.05.11, 15:29
        Czytam ten watek, "jadu" tu zero, ksenofobii nie stwierdzam, ale oczywiście dostanie się "durnym " widzom od Obrońcy Wolności.
        A tymczasem prawda jest jedna, i ją "durny" widz spostrzega, niestety-choćby Obrońca Wolności grzmiał, ze to spisek, ksenofobia i polskie piekiełko- a mianowicie, jak słusznie i wiele razy juz "durny" widz zauważył, że żenada jest, że pani Stankiewicz wygrała z Martą Podulką a Mats z Adą Styrcz. Że to nieczysty śpiew, a nie transseksualizm rażą. Że to nie cudzoziemskość ;) ale fałsz wkurzają "durnego" widza. Że piękny głos idzie w parze z brakiem osobowości i egzaltacją, i to nie spisek, drogi Panie Obrońco Wolności (o ile może być mowa o wolności na ciepłej posadce u pana Miszczaka), ale zwykłe ucho zwykłego widza.
    • pawel-strzalka A wielkim finale... 17.05.11, 22:06
      ...gwiazdami będą Maciek Maleńczuk, Basia Trzetrzelewska i Alexandra Burke. Każdy z trojga uczestników zaśpiewa 3 kawałki w tym jeden z "gwiazdą". Dopasowując zatem uczestników do nazwisk "gwiazd" wychodzi, że w finale będziemy mieć: Loska+Maleńczuk, Burke+Szulc i Trzetrzelewska+Małgorzata lub Dziewczyny (raczej Dziewczyny wtedy każdy juror ma swojego podopiecznego). Od najbliższego odcinka jurorzy już nie decydują kto odpada. Zatem jest duża szansa na pożegnanie Szpaka.
      • monika790 Re: A wielkim finale... 18.05.11, 12:18
        Ja mam nadzieje,ze pani Malgorzata nie wejdzie do finalu,bo jak przyjdzie jej spiewac z pania Trzetrzelewska, to bedzie kompromitacja.
    • jodipiku Re: X Factor Live 4 - 15.05.2011 19.05.11, 14:45
      no jesli nie jury typuje, to mam nadzieje ze w finale beda: dziewczyny, genek i ada.

Genek-dla mnie number 1.

Ada-ma uroczy glos i na prawde ladnie i lekko brzmi

Szpak-irytuje mnie totalnie i glosu tez nie ma najmocniejszego....

Nie wiem na prawde nie wiem kto glosuje za Pania Malgosia?Mila osoba ale na tym etapie to zdecydowanie za daleko

No i mam wrazenie ze mam talent byl wypalem w x faktor nie wypalil TVN-owi...Jury jest ok, Maja mila osoba-da sie lubic, Czesiek-przeuroczy i mega sympatyczny-milo go bylo poznac bo jego tworczosc do mnei nei przemawia.Kube-lubilam w mam talent a tu przesadza grubo, falszywe forowanie swoich podopiecznych bywa irytujace.Bo nie wiem ale gdyby Szpak byl w grupie Mai to zapweniam ze Kuba by jezdzil po nim jak po osle.
      Moze i osobowosc sceniczna ma ale czy my szukamy drugiego Princa, czy Wisniewskeigo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka