Gość: tess IP: 212.244.252.* 20.01.03, 13:49 Kto tam był, czym jechał, co widział, ile płacił i jakie miał wrażenia? Słyszałam, że wbrew obiegowym opiniom to piękny i gościnny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Norman Re: IRAN IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 22.01.03, 22:34 Byłem w 1998 roku, kraj piekny i gościnny - tak. Wtedy było bardzo tanio, hotele w dobrym standardzie za 20-30 USD, za 45 juz swietny hotel Omid w Teheranie. Mają mnóstwo ropy, więc lokalny transport za darmo, 800 km autokarem = 1,5 dolara, ten sam dystans samolotem = 11 USD (tylko trudno o miejsca). Jakby co to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
otago Re: IRAN 23.01.03, 02:22 A czy samotna kobieta dostanie wize czy tez musi jechac z mezem, bratem, czy ojcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: IRAN IP: 148.243.173.* 23.01.03, 19:52 otago napisa?a: > A czy samotna kobieta dostanie wize czy tez musi jechac z mezem, bratem, czy > ojcem? odradzam podroze po iranie samotnej kobiecie. ja tam bylam 7 lat temu w duzej mesko- damskeij grupie. ludzie rzeczywiscie mili. ale kraj zrobil na mnie wrazenie nei najlepsze- nei wracam tam. choc kino y maja ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acton Re: IRAN IP: *.w / *.net.pl 24.01.03, 01:36 Gość portalu: kasia napisał(a): > otago napisa?a: > > > A czy samotna kobieta dostanie wize czy tez musi jechac z mezem, bratem, c > zy > > ojcem? > > odradzam podroze po iranie samotnej kobiecie. ja tam bylam 7 lat temu w duzej > mesko- damskeij grupie. ludzie rzeczywiscie mili. ale kraj zrobil na mnie > wrazenie nei najlepsze- nei wracam tam. choc kino y maja ciekawe. Znam kobiety, które podróżowały do Iranu, Indii (przez Iran) i nie było żadnego problemu. Co do wizy dla samotnej kobitki, to nie wiem jak one to robiły. Jedna wizę załatwiała na pewno w Erzurum, ale nie wiem czy miała kogoś dla picu. Jedno jest pewne, fotka z nakryciem głowy. Aha,z wizą to już Cię chyba puszczą samą. Musisz to jeszcze sprawdzić dokładnie, ja spróbuję się jeszcze dowiedzieć. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś