siuil_a_run 29.05.11, 19:45 juz wylacznie sila rozpedu... kibicujemy pani Malgosi? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel-strzalka Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 19:50 Największym minusem tego programu jest to, że nikt z nas nie będzie oglądał ze względu na świetne "wykony" (których w tym programie nigdy nie było), tylko żeby zobaczyć czy Maja odwdzięczy się Kubie i w ogóle czy będzie jakiś skandal :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 20:48 pawel-strzalka napisał: > tylko żeby > zobaczyć czy Maja odwdzięczy się Kubie i w ogóle czy będzie jakiś skandal :/ No i się odwdzięczyła "komentem";), ale ja się zastanawiam ile w tym prawdy, a ile sugestii ze strony reżysera, który doskonale wie jakie są oczekiwania publiczności;) Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Ada nie daje rady z klasykiem, Absolwent 29.05.11, 20:28 za szybko, nie ma w tym uczucia, i jeszcze ten chorek w tle, zle, zle, zle, To nie TO A pani Malgosia jest do odlania, juz dwno powinna odpasc, jest nie na swoim miejscu, i to wcale nie dlatego, ze ma swoj wiek, tylko spiewa byle jak..... Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Szpak nie spiewa na zywo! 29.05.11, 20:32 Przeciez to widac, kuzwa, na co oni licza? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: Szpak nie spiewa na zywo! 29.05.11, 20:39 Na razie nie podobała mi się tylko Ada- schrzaniła świetny utwór, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Szpak nie spiewa na zywo! 29.05.11, 20:46 Było obrzydliwie nijaka. Póki co o dziwo to pani Małgorzata pojawiła się w najbardziej trafionym repertuarze, który oczywiście spieprzyła angielskim. Szpak sobie pokrzyczał, Gienek bez rewelacji. Podobało mi się natomiast "zgaszenie" Kuby przez Maję. Chyba się trochę zdenerwował i zaczął coś dukać o zniżaniu się do jej poziomu. Wyszło mu to bardzo żałośnie, zwłaszcza że Maja potraktowała go bardzo na luzie i bez przejęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
starveling Powiatowy ... 29.05.11, 20:46 ... pierd...li bez sensu i niemerytorycznie. Co go obchodzi, gdzie bywają uczestnicy programu? Ciekawe, że nie przeszkadzało mu, gdy jego eks-Komarowa bywała gdzie tylko się dało. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwnablondynka Re: Powiatowy ... 30.05.11, 00:43 starveling napisała: > ... pierd...li bez sensu i niemerytorycznie. Co go obchodzi, gdzie bywają uczes > tnicy programu? Ciekawe, że nie przeszkadzało mu, gdy jego eks-Komarowa bywała > gdzie tylko się dało. Nie tylko ona. Wymawiał G. Losce imprezę, na której byli jego ... ulubieńcy. Dowód? - proszę bardzo: e2.pudelek.pl/p2038/7b285c64002958864de2c325 Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Szpak nie spiewa na zywo! 29.05.11, 20:46 mnie sie na razie podobal tylko Gienek... a Kuba sie zwyczajnie osmiesza :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Szpak nie spiewa na zywo! 29.05.11, 20:50 siuil_a_run napisała: > a Kuba sie zwyczajnie osmiesza :/ Wydaje mi się, że Kuba mocno się starzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
enita2 Re: Szpak nie spiewa na zywo! 29.05.11, 20:46 Też mam takie wrażenie.Ada, genialny utwór skopała totalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
starveling Re: Szpak nie spiewa na zywo! 29.05.11, 21:10 Wzorcowo 'zarżnięty' Niemen. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 20:55 po pierwszej czesci jest generalnie do bani, ale przynajmniej czysciej niz tydzien temu. pani Malgosia - zenada z tym angielskim i nieznajomoscia tekstu, ale to juz nie zaskakuje. Ada - masakra. piekny kawalek polozyla calkowicie, w ogole nie probujac go interpretowac, przez caly czas zawodzac. ja wiem, ze to zawodzenie, to jej znak firmowy, ale nijak do tego utworu nie pasuje. to samo Szpak - znowu kawalek, ktory trzeba lirycznie i subtelnie, wykrzyczal, ewidentnie bez zrozumienia tekstu. najlepszy w pierwszej czesci Gienek - wprawdzie kawalek kompletnie nie dla niego, ale moim zdaniem sobie poradzil, a nawet letko mnie wzruszyl w koncowce. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:01 Małgosia w tym aranżu - ŚWIETNA! Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:02 w pierwszej czesci nikt mi sie nie podobal, a najbardziej zawiodl Gienek Loska - to byla masakra Lionela Ritchie. Za to teraz - wow, sama jestem zdziwiona- podobala mi sie bardzo Pani Malgosia :) swietnie im wyszla taka wersja Bajmu Odpowiedz Link Zgłoś
nikka00 Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:02 Możecie mnie ukamieniować, sama jestem w szoku i się szczypię, ale to co teraz zrobiła pani Małgosia mi się podobało!! Ona zrobiła jakiś niesamowity progres od zeszłego tygodnia! Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:04 Ada śpiewa jak na szkolnej akademii. Znowu Odpowiedz Link Zgłoś
lattika Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:06 Zgadzam się, p Małgosia powinna śpiewać tylko po polsku. Zdecydowanie lepiej jej to wychodzi niż po angielsku. Mam nadzieję, że dziś wyleci Ada - nie lubię jej, jest jakaś taka antypatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:10 Szpak ma głos podobny do głosu Axela Rose. A Niemena zmasakrował Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:13 dzidzia_bojowa napisała: > Szpak ma głos podobny do głosu Axela Rose. A Niemena zmasakrował Zmasakrował bezdyskusyjnie, a co do głosu, to odniosłam wrażenie, że ma problemy z gardłem i faktycznie trąciło to Axelem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:09 A liście teraz jak Szpak śpiewa to te same, co podczas wykonania Mazurka przez Me Myself & I w Mam Talent :) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:11 Szpak dzisiaj ma chyba zły dzień, coś mu to śpiewanie słabo wychodzi, ale wizerunek trzyma;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:14 No, Gienek! O to chodziło! Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:16 przepraszam, wpisalysmy sie jednoczesnie:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
aduerin Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:16 za to umalowane oczka podciera, bo mu sie lezki cisna - wezmie publisie na litosc i bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Cholerka, Gienek, dostalam ciarki 29.05.11, 21:15 super, super, alez ma palerowski glos!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Cholerka, Gienek, dostalam ciarki 29.05.11, 21:18 o rany, a mnie sie nie podobala ani Ada, ani Michal, ani Gienek gdzie te talenty? nikt sie nie nadaje moim zdaniem na final, poodrzucali chyba fajnych ludzi w castingach :( Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Cholerka, Gienek, dostalam ciarki 29.05.11, 21:20 Całkiem uczciwie dziś powinna odpaść Ada albo Szpak. Odpowiedz Link Zgłoś
starveling Re: Cholerka, Gienek, dostalam ciarki 29.05.11, 21:23 pawel-strzalka napisał: > Całkiem uczciwie dziś powinna odpaść Ada albo Szpak. Czego Powiatowemu należy życzyć, bo wtedy może nareszcie błyśnie profesjonalizmem i merytoryczną oceną. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Cholerka, Gienek, dostalam ciarki 29.05.11, 21:28 wtedy powie, że Polacy to zaścianek i nie znają się na muzyce Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: Cholerka, Gienek, dostalam ciarki 29.05.11, 21:27 dokladnie, uwazam, ze jeszcze nie dorosli do glosu, tzn teraz widzimy ich wpadki, braki i niedouczenia, Ada calkiem polozyla Absolwenta, a szpak tez przedobrzyl, widac bylo znaczace braki w doswiadczeniu i wyksztalceniu muzycznym, miec Glos, to jeszcze nie wszystko, nawet taka Celine Dion musiala bardzo dlugo pracowac nad tym by zostac dzis Ta Celine Dion!!! Odpowiedz Link Zgłoś
enita2 Re: Cholerka, Gienek, dostalam ciarki 29.05.11, 21:22 Geniek,to było super.Jeśli ktoś miał wątpliwości Szpak?Geniek? to po tym "wykonie"już ich mieć nie powinien(chyba że głuchy).Geniek, wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:23 he, odjazd, w drugiej czesci rewelacyjni podopieczni Czeslawa :) pani Malgosia odnalazla sie w klimacie i zaspiewala naprawde fajnie - i, co wazne, po polsku ;) a Gienek znakomity. dla mnie on i Szpak to jednak inna liga i nie ma sensu ich porownywac jako wykonawcow, co najwyzej moze jako fenomeny medialne. Ada lepiej niz w pierwszej czesci, ale bez wyrazu. najslabszy Szpak. no, sorry, Kuba, ale niestety, Szpakowi nie mierzyc sie z gigantami. do wylotu pewnie stanie pani Malgosia i Ada, choc ja bym chciala zobaczyc w dogrywce Ade i Szpaka :) a jak Ada spiewala Ironic, a potem Kuba sie wymadrzal, ze to piosenka o ironii losu, to zaraz mi sie przypomnial ten skecz Eda Byrne'a: www.youtube.com/watch?v=nT1TVSTkAXg ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:30 siuil_a_run napisała: > a jak Ada spiewala Ironic, a potem Kuba sie wymadrzal, ze to piosenka o ironii losu, to zaraz mi sie przypomnial ten skecz Eda Byrne'a: www.youtube.com/watch?v=nT1TVSTkAXg ;) Hahaha dzieki usmialam sie! :) Mi sie bardzo podobala druga czesc - szczegolnie pani Malgosia i Gienek :) Ada i Szpak tez byli ok! Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:37 Ada? zostaje? hm Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:39 Szpak zostanie. Wybierze Maja a ona go lubi i docenia więc to już przesądzone Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:37 hahahaha, od poczatku czekalam, az pani Malgosia zaspiewa "Dmuchawce, latawce, wiatr" :DDDD nie powiem, mam satysfakcje, ze Szpak jest w dogrywce. troche szkoda, ze nie z Ada jednak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikka00 Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:39 i jak obstawiacie, co zrobi maja? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:44 Czesław jest najbardziej w porządku jurorem jakich widziałam! Odpowiedz Link Zgłoś
starveling Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:47 > Czesław jest najbardziej w porządku jurorem jakich widziałam! Fakt - prostacki, chamski Powiatowy i szczery, uczciwy Mozil. Powiatowemu pomyliły się jego błazenady z ostatnich sezonów jego programu z koniecznością rzetelnego i poważnego podejścia do programu oraz jego uczestników. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:49 dzidzia_bojowa napisała: > Czesław jest najbardziej w porządku jurorem jakich widziałam! Strasznie miły juror i bezstronny :) A to, co dzisiaj powiatowy wygadywał to jakaś żenada była. nie mogę na tego gościa patrzeć. robi na mnie równie odpychające wrażenie co mega-buc "ja wiem wszystko najlepiej" Cejrowski Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:44 no i co? kto sie spodziewal takiego zwrotu akcji? :P Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_on Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 21:47 Czesław jesteś WIELKI! p.s. a odpaść powinna Ada. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 22:00 I jeszcze kilka słów o dzisiejszych wykonaniach: - Pani Małgorzata - na pewno przeczuwała że dziś już się nie utrzyma i dlatego zaśpiewała chyba najlepszy set do tej pory - lekko, z feelingiem, szczególnie piosenki po polsku - Michał Szpak - jakby siekierą drwa rąbał. Śpiewanie siłowe, kiedy wyrzuca się z siebie dźwięki jak z karabinu, jest bardzo nieprzyjemne w odbiorze dla słuchaczy. Gdyby ten dzieciak miał w głosie lekkość i umiał choć trochę improwizować, to byłby wielki - Ada Szulc - jest jak cukierek-miętówka. Kiedy się zje jeden czy dwa, to robi się przyjemnie, kiedy zeżre się za dużo dostaje się sraczki - Gienek Loska. Nadal podoba mi się to, co ludzie określają jako "autentyczność". Nie wiem czy to kwestia jego przaśności, czy faktycznie niesie w sobie pewną świeżość, ale ja to kupuję. Wstyd się przyznać, ale dzisiaj wysłałam SMS na Gienka (a nie wysyłam w programach tego typu) Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_jones Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 22:01 ewa_on napisała: > Czesław jesteś WIELKI! > p.s. a odpaść powinna Ada. Z ust mi to wyjęłaś! Wielkie chapeau bas dla Czesława że w takim programie i po zagrywkach Kuby pozostał fair, ale jednocześnie trochę mnie to wkurzyło. Szpak działa mi na nerwy (mniej niż Ada ale jednak wkurza), byłam ciekawa czy Maja odegra się na Kubie, a p. Małgosia dzisiejszym "wykonem" (grrrr...) Bajmu pobiła Szpaka na głowę. Dziś Czesław jako pierwszy juror zagłosował na kogoś nie ze swojego zespołu, dobrze mi się wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
dwadziesciasiedemipol Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 22:02 A wy naprawdę wierzycie, że jurorzy tam robią co chcą, a nie co produkcja mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 22:10 Najbardziej zawiedziona była Maja, ostrzyła pazurki na Kubę, chciała pokazać łaskę pańską (i tak Małgorzatę by uwaliła), a tu proszę, Czesław popsuł szyki stając się głównym wygranym, nie tak miało być. Ps. Gienek z utworem Zuchy całkiem przyzwoicie, Michał dobrze się czuje w w klimatach Red Hot Chili Peppers, co widać, ale Niemena całkiem położył. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 22:38 wlasnie to chcialam napisac :D nie wiem, kto jest specem Czeslawa od PR, ale powinien dostac jakis medal ;) to mial byc moment Majki - mogla albo zemscic sie na Kubie i miec satysfakcje, albo wzniesc sie ponad, i zyskac poklask - tak czy szpak, to mial byc jej szol. niestety, Czeslaw jej go ukradl :D Odpowiedz Link Zgłoś
dwadziesciasiedemipol Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 22:00 Muszę to napisać - niestety przeszła beznadziejna Ada. Nie dość, że jest nijaką wydmuszką, to jeszcze śpiewa tak sobie (refren w Ironic to zgroza). Czesław gra rolę dobrego jurora, no w końcu do niego pasuje ona bardziej, niż do Wojewódzkiego. Finał z Małgosią zamiast Ady byłby ciekawszy, ale może młoda ma jakieś wtyki w programie, inaczej jej obecności tam nie wytłumaczę. Generalnie poziom słaby. Szpak w miarę dobrze RHCP, Ady w pierwszej piosence nie słyszałam, druga kiepsko, Małgosia dobrze wypadła w piosence Bajmu, Gienek w obydwóch chyba się męczył. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 22:08 Gdybym nie wiedział co Ada śpiewa to w zasadzie mógłbym pomyśleć że za drugim razem śpiewała dalszy ciąg pierwszego kawałka. Absolutnie żadnej różnicy w wykonaniu nie było. Mozil bardzo mnie zaskoczył. Czy pozytywnie to nie wiem bo liczyłem na to, że jednak Szpak odpadnie. Ale plus za to, że nie stał za "swoim" tylko podjął szczerą decyzję. Szkoda, że nie dowiemy się co zrobiłaby Maja :) Kuba brnie w swoją beznadziejność. Niestety nie liczmy na to, że ktoś z TVN go wyrzuci. Przecież nasza opinia to woda na młyn dla takich jak on. On potrzebuje nienawiści "Polaczków" :) Szkoda tylko, że przez niego kolejny talent show TVN-u został położony merytorycznie. Za tydzień finał i duety z "gwiazdami". Mam dziwne przeczucie, że nawet takie osoby jak Trzetrzelewska czy Maleńczuk przyciągną same w sobie większą widownię niż sami finaliści. Oby wygrał Gienek. Adzie i Szpakowi to się po prostu nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 22:09 Szkoda mi Małgosi. Gienek i tak wygra, można olać ostatni odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka200 Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 22:22 A ja tam nie wierzę że Gienek wygra.Mam wrażenie że powtórzy się sytuacja z Idola tam wygrała Ala Janosz vel jajecznica a tutaj wygra bezbarwna i nijaka Ada Szulc.Ale Gienkowi kibicuję. Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowa_melancholiczka Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 22:37 No to jedziemy:) Największe zaskoczenie - pani Małgosia. Po raz pierwszy świetnie bawiłam się na piosence w jej wykonaniu. Mowa oczywiście o "Co mi Panie dasz" - cudownie, z przymrużeniem oka, z lekkością i bez patosu. I Czesław z pistolecikem na wodę. Brawo! Ada - ma miły głos, śpiewa poprawnie, ale ja przy jej występie większą uwagę zwracałam na fotosy z Dustinem Hoffmanem albo na ta fajną kiecką niż na samą wokalistkę...Ten chórek ją też nieco zagłuszał. W "Ironic" było podobnie - czysto, miło, ale bez charakteru. Gienek - piosenka Zauchy to moim zdaniem najlepsze jego wykonanie. Nawet mnie - przeciwniczce Loski bardzo się podobało i miałam przysłowiowe ciary. Lionela tez nieźle zaśpiewał, choć te jego przeciągliwe "ołołołoł' na końcu frazy mnie drażni, gdy jest w nadużyciu. Szpak - co za pomysł z tym motorem...I wiatr we włosach jak w bollywoodzkim filmie. Nawet mi sie podobał w piosence Red Hotów, zwłaszcza wtedy, gdy już raczył zejść z motocykla. Za Niemena jednak niech już lepiej się nie bierze. Maja chyba odetchnęła z ulgą, kiedy Czesław zostawił Szpaka, wyręczając ją tym samym z dokonania wyboru. Ta myślała zawzięcie nad tym stołem, chyba miała zamiar dokopać Kubusiowi;) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 23:30 anonimowa_melancholiczka napisała: > ale ja przy jej występie większą uwagę zw > racałam na fotosy z Dustinem Hoffmanem To tak jak ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 22:54 najwiekszym wygranym tego programu bedzie Czeslaw :D Wojewodzki sie osmieszyl, Majka jeszcze na razie nie nadaza, natomiast Czeslaw po pierwsze genialnie wyczul publike, po drugie ma duzo wdzieku, po trzecie - doskonale wszedl w role dobrego policjanta. a dzisiaj puscil Szpaka do finalu, przy okazji kradnac szol Majce i wdeptujac w ziemie Wojewodzkiego. geniusz :) juz sie wozi po tok-szolach i/lub czasopismach, a Wojewodzkiemu sie ziemia pali pod nogami :) z niecierpliwoscia czekam, az moja teorie potwierdzi felieton Kuby w Polityce, w ktorym zjedzie on Czeslawa, jak to kiedys zrobil z Prokopem, jak poczul, ze Prokop moze zagrozic jego pozycji ;) niejedna nasza gwiazdka powinna w te pedy uderzyc do Czeslawowego pijarowca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dwadziesciasiedemipol Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 29.05.11, 23:15 Imo Czesław wdzięk miał, ale co za dużo, to niezdrowo - mam przesyt i koleś coraz bardziej mnie irytuje. Chodzi mi o jego słowotok. No ale nie da się ukryć, że nadaje się do mediów, parcie na szkło ma i pewnie karierę celebrycką zrobi. Aczkolwiek nieco zastanawiające jest takie pozytywne podejście do niego, bo zazwyczaj gwiazdy latające po mediach i paplające co im ślina na język przyniesie, są krytykowane i wyśmiewane. Czesław to muzycznie wyższa półka, a takie kuriozum jak muzyk niszowy robiący z siebie Dodę, może ciekawić. Odpowiedz Link Zgłoś
magdie Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 30.05.11, 08:23 w ogóle nie rozumiałam co śpiewał Szpak na motorze! to był angielski???? a Gienek przy Lionelu niczym nie różnił się od Pani z Okęcia z Misia... pasendżer stanislaw paluch etc... pierogi jadł czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 30.05.11, 09:35 Szpak byl wczoraj straszny, spiewal okropnie a do tego jeszcze ta tandetna scenografia i motorek. Litosci!!! Ada jest totalnie nijaka. Gienke podobal mi sie w Hello ale zupelnie polozyl Zauchę. Pani Małgosia byla urocza. A najlepszy byl Czesław. Odpowiedz Link Zgłoś
zazuzina Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 30.05.11, 09:56 kurcze a ja już się napaliłam, że Maja wywali Szpaka to by dopiero wrzało tak jak chciał Kuba. Swoją drogą gdyby co dostają jurorzy za wygraną swojego podopiecznego? Bo gdyby Czesiek wywalił Szpaczka to wygraną miałby w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowa_melancholiczka Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 30.05.11, 10:36 Aaa, i jeszcze jedno...Za tydzień trójka finalistów zaśpiewa z tymi zaproszonymi gwiazdami? Bo ja za bardzo Trzetrzelewskiej z nikim nie widzę...Alexandry Burke też nie, chyba że z Adą, ale to też taka para na siłę... Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 30.05.11, 16:45 zwyciezczyni brytyjskiego XF sprzed dwoch sezonow. w UK ma status gwiazdy, poza chyba jest srednio znana. www.youtube.com/user/Alexandraofficialuk?blend=1&ob=5 Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 30.05.11, 16:45 znaczy sie, zwyciezczyni sezonu 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 30.05.11, 10:50 Krótko: Ada mi się podobała od początku, jeżeli chodzi o wykonania i interpretację piosenek zadanych ;) ładnie je odrabiała, podoba mi się także jej modulacja i barwa głosu. Natomiast nie przekonuje mnie jej osobowość i zachowanie zaraz po wykonaniu piosenki i w ogóle poza sceną - jakaś taka fałszywa skromność. Faktycznie "Soun of silence" jakoś tak za szybko "pobiegła", ale generalnie ta piosenka do niej pasowała. Oczekiwałam masakry podczas wykonania "Ironic", ale nie było masakry, szkoda tylko, że zinterpretowała identycznie, jak Alanis - chciałam adowego wkładu w tej piosence, a tego nie było. Ale emocjonalnie i głosowo było ok. Szpak - fałszował i RHCP i Niemena (w którym zapomniał słów polowy drugiej zwrotki i szył grubymi nićmi), a poza tym drazni mnie ta jego wywalona w kosmoś "osobowość" i nic na to nie poradzę. Ale gratuluję, że jednak fanów sobie zdobywa - ich prawo. Gienek - nie było i nie będzie bardziej autentycznego uczetnika tego typu show muzycznego! Jeżeli Gienka zmarnują, to będzie wielka dla nas szkoda. Uwielbiam to, że w każdym utworze jest Gienek - jego głos, interpretacja, manieryzm w dobrym tego słowa znaczeniu. Chciałabym takiego wokalisty na półkach w sklepach muzycznych. Kupiłabym jego płytę bez dwóch zdań! Pani Małosia - sympatyczne good bye! Bardzo fajne odejście dla niej, bo naprawdę dobrze sobie poradziła, jak na swój poziom, z obydwiema piosenkami. Mozil górą! Choć chiałoby się, żeby był do końca lojalny wobec swojej Małgosi, ale zachował się naprawdę, jak profesjonalista. Gdyby pierwszy głos miała Sablewska tez dałaby Szpaka do finału. Uważam, że Maja pokazała klase podczas całego programu, choć Kuba robił chamskie podjazdy, to jednak nie dała się sprowokować! Kuba - szkoda, że tak żałośnie się podkłada i daje kłam wszystkiemu, co do tej pory, przez wszystkie lata, o sobie mówił i co chciał reprezentować. Okazuje się, że najmocniej reprezentuje samego siebie i swoje parcie na media (bo już nie tylko na szkło), a Ci młodzi wykonwacy (Szpak i Ada) są dla niego tylko pożywką i trampoliną na wyższy poziom, na który dzięki nim ma ochote się wzbić... szkoda... Miało być krótko... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_jones Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 30.05.11, 13:34 aguszak napisała: > Kuba - szkoda, że tak żałośnie się podkłada i daje kłam wszystkiemu, co do t > ej pory, przez wszystkie lata, o sobie mówił i co chciał reprezentować. Okazuje > się, że najmocniej reprezentuje samego siebie i swoje parcie na media (bo już > nie tylko na szkło), a Ci młodzi wykonwacy (Szpak i Ada) są dla niego tylko poż > ywką i trampoliną na wyższy poziom, na który dzięki nim ma ochote się wzbić... > szkoda... Dokładnie, zwróciłam uwagę na zachowanie Kuby jak Mozil zagłosował na Szpaka. Zamiast bić brawo swojemu uczestnikowi, wstał, odwrócił się do publiczności i zaczął wiwatować na swoją cześć. Jakieś ukłony, pozdrowienia, podskoki. Widać było jak na dłoni że postawił siebie na pierwszym miejscu w tej rywalizacji, że nie uważa tego za zasłużony sukces zawodnika (który, tak się składa jest w jego drużynie, co napawa go dumą), tylko za swoją wygraną. Tylko że to konkurs z dla uczestników, nie jurorów. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 30.05.11, 15:23 A jak Szpak zostal z Kuba na scenie w oczekiwaniu na werdykt sms-owy, to Kuba go uspokajal "przejdziesz" "spoko, przejdziesz". Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 31.05.11, 08:55 Lepiej bym tego nie podsumowała. Zdaję sobie sprawę z tego, że to co sprzedają nam portale plotkarskie to bzdury, że wszystko jest reżyserowane itd, itp, ale w pewnych momentach człowiek nie jest w stanie ukryć swojej prawdziwej natury, obnaża się. W X-factor można to doskonale zaobserwować u wszystkich, tak jurorów jak i uczestników. Osobiście cieszę się, że Sablewska nie wdaje się w kłótnie na wizji z Wojewódzkim, czasami lepiej powiedzieć jedno słowo niż dziesięć, wielokrotnie moim zdaniem takim jednym słowem, spojrzeniem, wyrazem twarzy potrafiła skomentować więcej niż Wojewódzki swoim słowotokiem. Dla mnie to ona wygrywa tę rozgrywkę. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 01.06.11, 14:52 To dziwne, ale podobała mi się pani Małgosia w piosence Bajmu, a normalnie jej śpiew działał mi na nerwy. Ogólnie to nikt mnie w tym odcinku nie zachwycił. Chciałabym, żeby program wygrał Gienek, ale sądzę, że największą karierę po tym programie zrobi Michał. A w ogóle to nie wiem czemu czepiacie się tak Ady. Fakt, brakuje mi w jej wykonaniach jakichś autentycznych emocji, ale wydaje się być całkiem sympatyczną dziewczyną, poza tym śpiewa ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 01.06.11, 15:32 koza_w_rajtuzach napisała: A w ogóle to nie wiem czemu czepiacie się tak Ady. Fakt, brakuje mi w jej wykonaniach jakichś autentycznych emocji, ale wydaje się być całkiem sympatyczną dziewczyną, poza tym śpiewa ładnie. Dla mnie to wlasnie jest powod, dla ktorego sie jej czepiam. Ona spiewa ladnie, nikt nie zaprzecza. Ja tez spiewam ladnie. A nawet bywam sympatyczna. Ale artystka to ze mnie by nie byla, o nie. Dla odmiany, taka Lady Gaga - ona nie spiewa ladnie. Madonna - nie spiewa ladnie. Ale na pewno nie maja osobowosci slimaka winniczka. A jak patrze na Ade, to slimak winniczek jako zywo stoi mi przed oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 01.06.11, 16:13 Jak ktoś dobrze Adą pokieruje, to jest szansa, że będzie tworzyć dobrą muzykę. Porównywana do niej Ala też zeszła na dobrą stronę i już nie śpiewa piosenek o jajecznicy www.youtube.com/watch?v=CadxRHPjDi8 Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: X Factor Live 6 - 29.05.2011 01.06.11, 16:40 Nie wiem, jakos nie jestem przekonana. Sama mowisz, jak ktos nia pokieruje. Wlasnie o to chodzi. Szkoda, ze do przyjemnego glosu Ada nie dostala w komplecie jakiejs determinacji, iskry jakiejs. Taki Szpak, wystapil w kapie na lozko czy obrusie w ktoryms z programow, bo pewnie uwazal, ze wygladal w tym znakomicie, zapewne sam te kape wyszukal i wybral. Ja sobie nie wyobrazam, zeby Ada mogla poczuc potrzebe wyrazenia czy podkreslenia swojej osobowosci strojem, mam wrazenie, ze jak ja ubiora tak wystapi. Mam ladny glos, zrobcie cos z tym - tak odbieram Ade. Nie mam zamiaru jej obrazac, i moze sie nawet myle w jej ocenie, ale tak to widze. Odpowiedz Link Zgłoś